Antoon Lyons

Hallo, mijn naam is Anthony Lyons en ik ben een documentaire trouwfotograaf gevestigd in Noord-Devon, in het zuidwesten van het Verenigd Koninkrijk. Ik hou van alles aan Noord-Devon; het is het mooiste deel van het land en waar ik het liefst werk.

Mijn bedrijf heet Special Day Wedding Photos en ik heb bruiloften gefotografeerd in Devon en het Verenigd Koninkrijk.

De eerste bruiloft die ik ooit fotografeerde was in 2002 met een Mamiya RB67. Ik moet bekennen, ik haatte het. Zo statisch. Ik heb gezworen het nooit meer te doen.

Maar de digitale revolutie gebeurde, ik hielp op een bruiloft en vond het geweldig.

Ik heb onlangs mijn versnelling veranderd!

Ik was een Nikon-gebruiker, maar vond dat de zware apparatuur echt de achterkant doodde en het geluid was gewoon te opdringerig, vooral voor kerkelijke bruiloften; de spiegel klonk als een donderslag uit de hel.

Mijn fotografie draait om het onopvallend vastleggen van het moment. Ik wil echt niet gezien of gehoord worden. Dat gezegd hebbende, ik vond het geweldig om de Nikon-apparatuur te gebruiken en mis het nog steeds.

Met veel research besloot ik voor de nieuwe Fujifilm XT3’s te gaan. Ze zijn niet alleen licht van gewicht, maar ze hebben ook de stille sluiter die me echt de kans geeft om onopvallend te zijn in de kerk en ook dichtbij te komen zonder dat de sluitergeluiden een opgejaagd moment vernietigen.

Over het algemeen werk ik in beschikbaar licht, dus het was belangrijk dat de Fujifilm XT3 goed werkt bij weinig licht. Gelukkig wel! Ik gebruik twee Fujifilm XT3’s met een Fujinon XF 56mm F/1.2 R lens en een Fujinon XF 16mm 1.4 R WR lens.

Ik heb ook de Fujinon 18-55mm F/2.8-4.0 OIS XF kitlens, die alleen uit de tas komt voor groepsfoto’s als dat nodig is, waarbij de 56 en 16 mijn go-to set-up zijn.

Ik werk graag met deze combo, wat gelijk staat aan het gebruik van een 85mm en 24mm in 35mm of full frame sensor, omdat ik precies weet wat ik ga zien als ik door de lens kijk, en ik hou gewoon van het gezichtsveld van beide lenzen.

De Fujinon 16mm is ook een geweldige lens om dichtbij te komen.

Ik ben nog steeds aan het wennen aan het Fuji-systeem en ik zou zeggen dat het een werk in uitvoering is. Er zijn een paar dingen waar ik nog steeds grip op krijg, maar ik weet zeker dat ik deze zal gladstrijken naarmate ik verder ga.

De Fujifilm XT3’s zijn geweldig om mee om te gaan en ik hou echt van de retro wijzerplaten.

Ik gebruik ook Lexar Professional 2000x UHS-II, Lexar Professional 1000X en SanDisk Extreme SD kaarten – Ik heb nog nooit buffering ervaren met behulp van de Lexar- of SanDisk-kaarten, wat geweldig is! Niets erger dan wachten tot de kaarten klaar zijn met inhalen.

Dit was eigenlijk een probleem met mijn oude kit. Er waren een paar gelegenheden, meestal bij het vastleggen van confetti of plezier rond het snijden van de taart, wanneer de camera greep vanwege buffering. Enge momenten!

De Fujifilm XT3’s gaan ook door batterijen dus ik heb een goede voorraad van de Fujifilm NP-W126S en Baxxtar Pro Accu N126S. Ik heb ook een goede voorraad Panasonic Eneloop batterijen voor flits.

Een van mijn belangrijkste doelen voor het veranderen van mijn kit was om een systeem te vinden dat lichtgewicht was en de Fujifilms vinken zeker de vakjes aan.

Ik heb het gewicht aanzienlijk verminderd en ik draag nu de benodigde apparatuur in een kleine Lowepro Slingshot Edge 250 AW. Het is geweldig, want als ik snel moet bewegen, is het niet omslachtig of in de weg.

In actie zitten de Fujifilms op de heup in Spider Black Widow Holsters. Ik vond de Spider Holsters snel en gemakkelijk te gebruiken en veilig wanneer ze snel moesten bewegen. Het is geweldig en werkt perfect voor mij.

Ik gebruik ook drie Godox TT685F-flitsers voor de eerste dans en af en toe de toespraken als het licht echt slecht is.

Ik gebruik ook een Godox Xpro-F Radio Wireless Transmitter. De Godox-flitsers werken draadloos zonder dat er extra triggersystemen nodig zijn.

Ik gebruik Photo Mechanic 5 voor culling en Adobe Lightroom voor het verwerken van de afbeeldingen.

De beelden worden opgeslagen op een Terramaster D5-300C USB 3.0 5-Bay externe harde schijf gevuld met Toshiba P300 3TB 7200RPM 3.5 SATA HDD. De Terramaster is een geweldig opbergsysteem en werkt fantastisch goed.

Ik werk vanuit huis en het kan soms rustig zijn, dus het is geweldig om Timmy de Labrador bij de hand te hebben, voor als ik me verveel.

Een wandeling met Timmy op Exmoor elke ochtend voordat ik aan het werk ga, is essentieel om de geest leeg te maken en me klaar te maken om aan het bureau te zitten. Hij zal me ook de hele dag afleiden door een bal op mijn schoot te laten vallen voor een spel. Ik vind het heerlijk!

www.specialdayweddingphotos.co.uk | @specialday.weddingphotos

trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer