Ben Kelmer

FacebookPinterestDelen

Hallo! Mijn naam is Ben Kelmer en ik ben een Wedding Storyteller. Ik ben gevestigd in Tel Aviv (nou ja, Givatayim eigenlijk, die niemand ooit kan vinden), en ik hou van reizen (maar alleen voor korte reizen als het zonder mijn vrouw en kinderen is).

Ik ben al van jongs af aan fotograaf. Ik begon met fotograferen toen ik 14 was nadat ik was toegelaten tot de filmafdeling van onze lokale kunstacademie.

Professioneel begon ik echter bijna 10 jaar geleden als fotojournalist voor grote Israëlische nieuwsuitzendingen.

Toen ik 14 was, was de eerste camera die ik kreeg een Ricoh. Ik ben later overgestapt naar Nikon en ben sindsdien bij hen.

Nu, wanneer ik evenementen bijwoon of werk, houd ik mijn apparatuur zeer minimaal.  Er was echter een leercurve om te begrijpen wat belangrijk is en wat thuis kan blijven.

Toen ik begon, ging ik helemaal over lenzen en apparatuur en keek ik naar het werk van andere mensen en dacht: “Nou, ze produceren zulk geweldig werk omdat ze de Leica M hebben,” of welk laatste must-have item ik niet had.

Tegenwoordig richt ik me op het verhaal, op mijn klanten en mijn eigen ervaringen als fotograaf en individu.

Nu heb ik nog maar twee “collega’s” – Nikon D850 en Nikon D810. Ik ben helemaal verliefd op de 850. Het is een beest om mee te werken. De kleuren zijn geweldig en de videomogelijkheden zijn gewoonweg uitstekend.

Na mijn deel van de lenzen (bijv. de Nikon 70-200 f/2.8 die ik nog steeds soms gebruik) te hebben doorgenomen, gebruik ik nu meestal deze drie lenzen:

1. Nikon 85mm f/1.4 – mijn favoriete lens. Het is zowel scherp als veelzijdig. Aan de ene kant gebruik ik haar voor portretten maar ook voor macro opnames. De bouwkwaliteit is geweldig, het is gewoon zo leuk om mee te werken.

2. Sigma 35mm f/1.4 – niet te duur en geeft foto’s van uitstekende kwaliteit. Als ik slechts één lens zou moeten kiezen om een dagje mee op pad te gaan, zou ik deze kiezen.

3. Sigma 24mm f/1.4 – Ik gebruik deze lens vooral voor als het feest begint en de dansvloer super druk is. Ik gebruik het ook graag bij het maken van koppelfoto’s om meer van de locatie op de achtergrond te onthullen.

Ik gebruik op dit moment maar 2 flitsers, de SB 800 en de SB 700. De SB 800 is magisch. Ik denk dat ik het al meer dan 10 jaar heb en het blijft doorgaan (klop op hout).

Vroeger werkte ik met triggers en statieven op de dansvloer, maar nu zet ik gewoon de flitser op de camera en de resultaten zijn verbluffend. Het maakt het werken op de dansvloer minder intimiderend en comfortabeler.

Voor het reizen of gewoon het dagelijks leven gebruik ik de Fuji X100F. Ik kocht deze camera voor een familiereis naar Japan, zodat ik mijn zware werkkleding niet bij me hoefde te dragen. Het is geweldig om mee te fotograferen omdat de kleuren mooi en comfortabel zijn en je het in je achterzak kunt stoppen. Ik kan eerlijk zeggen dat het mijn verlangen om elke dag foto’s te maken, de hele dag, heeft herwonnen.

Een camera die ik af en toe gebruik is mijn Yashica 635 filmcamera uit 1958. Ik kocht het in Portobello &Golborne Market in Londen. Het was even wennen vanwege de manier waarop je het beeld moet inlijsten (naar beneden kijken naar de zoeker), maar tegenwoordig als ik het gebruik ben ik daardoor veel meer gefocust en opzettelijk en vind ik de resultaten zo gevoelig en mooi.

Mijn favoriete tas aller tijden is de Everyday Bag van Peak Design. Het heeft veel coole functies, geweldige afmetingen, strak ontwerp; het was allemaal heel goed doordacht.

Ik gebruik alleen Lightroom om mijn foto’s te bewerken. Ik heb nooit de kans gehad om Photoshop te gebruiken, omdat ik nooit het gevoel had dat ik het nodig had. Ik wijt het aan mijn dagen als fotojournalist, toen Photoshop een grote no-no was om mee te werken. Ik denk dat oude gewoontes hard sterven.

De belangrijkste les die ik in de loop der jaren heb geleerd, was om oprecht te zijn. Probeer niet de creativiteit van anderen te kopiëren. Het zal je geen langdurig succes brengen. Vergeet niet dat klanten voor wie je wilt werken degenen zijn die zich aangetrokken voelen tot de manier waarop JIJ het verhaal vertelt.

www.benkelmer.com | @benkelmer

FacebookPinterestDelen
trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer