Simon Fazac

FacebookPinterestDelen

Hallo, ik ben Simon Fazackarley en ik ben een trouwfotograaf gevestigd in Brighton in het zuiden van Engeland.

Ik fotografeer bruiloften sinds 2005 en heb er in totaal meer dan 400 gedekt. 2020 markeert mijn 15e volledige seizoen en ik heb van elke minuut genoten en ben niet van plan om het snel op te geven.

Ik was nooit van plan om trouwfotograaf te worden. Ik was een verlegen 17-jarige, die mijn opleiding tot grafisch ontwerper afrondde, toen ik werd gevraagd om de bruiloft van een vriend te fotograferen. Ze waren van plan een klein feest te houden en wilden gewoon dat iemand een paar foto’s zou maken – zonder echte verwachtingen of druk.

Onbedoeld lanceerde die bruiloft mijn carrière – plotseling ging iedereen trouwen en was ik de go-to guy! Na een paar jaar tegen mensen te hebben gezegd: ‘Ik ben geen trouwfotograaf, ik fotografeer gewoon een paar bruiloften’, werd ik verliefd op de industrie en begon ik mezelf voor te stellen als trouwfotograaf.

Ik lanceerde mijn studio in 2008 en we bieden nu een mix van huwelijksfotografie en video in het Verenigd Koninkrijk. We hebben niet de neiging om veel internationaal werk te doen, maar staan altijd open voor reizen voor de juiste koppels.

Ik fotografeer in een ontspannen, documentaire stijl – het vastleggen van het verhaal van de trouwdag en alle emotionele momenten – maar ik hou ervan om interessante portretten te maken als het werkt met het schema.

Mijn allereerste camera, terug op de universiteit, was een Canon – een 35mm-filmreflexcamera, de Canon 3000V (die nog steeds een huis op mijn plank heeft!) – dus toen ik het bedrijf begon, voelde ik me natuurlijk aangetrokken tot Canon en ik heb nooit enige reden gehad om het schip te springen.

In de afgelopen jaren zijn veel van onze vrienden overgestapt naar Sony en zeker voor de videokant van het bedrijf zou het heel logisch zijn, maar ik heb nog steeds veel merkloyaliteit aan Canon en al hun camera’s voelen gewoon goed in mijn handen.

De eerste DSLR die ik gebruikte was de inmiddels verbazingwekkend gedateerde Canon EOS 300D, met al zijn prachtige 6 megapixels. In de loop der jaren hebben we ons een weg gebaand door elke generatie Canon EOS 5D, tot de huidige generatie de Canon 5D Mark IV.

Naast de Canon 5D Mark IV’s gebruik ik de nieuwe spiegelloze Canon EOS R. Deze camera die echt een revolutie teweeg heeft gebracht in de manier waarop ik werk en scènes zie op een trouwdag. Het ongelooflijk betrouwbare scherpstelvermogen stelt me in staat om foto’s te maken waar ik voorheen alleen maar van droomde en ik ben erg enthousiast om te zien waar Canon in de toekomst met spiegelloos naartoe gaat.

Wat uitrusting betreft, ben ik hard voor mijn kit – daarom zien sommige dingen er waarschijnlijk in elkaar geslagen uit op de foto. Ik ben niet iemand die kostbaar is met het spul.

Het vastleggen van momenten is veel belangrijker voor mij dan al mijn apparatuur, omdat alles verzekerd is en back-ups heeft voor storingen op de dag. Als er iets kapot gaat, wordt het de volgende dag verzonden om te worden gerepareerd of vervangen.

Camera

Hoofdbestellingen – Canon EOS R (x2)

Back-ups – Canon EOS 5D Mark IV (x2)

Back-up van back-ups – Canon EOS 5D Mark III (x2)

Discrete Camera – Fuji X-pro2

Lenzen

Mijn favoriete objectief, bij lange na niet, is de Canon EF 50mm f/1.2L. Ik zou zeggen dat ongeveer 90% van de foto’s die in het afgelopen decennium zijn gemaakt, met deze lens zijn geweest. Het is een werkpaard – ik hou van de brandpuntsafstand en het heeft een look die gewoon uniek is, vooral bij zonsondergang – het flakkert prachtig op! Ik ben geïnteresseerd om de Canon RF 50mm f/1.2 volgend jaar uit te proberen, maar de lichtheid van de EF-versie is moeilijk los te laten.

Mijn volgende favoriet is de Canon EF 24mm f/1.4L of de Canon EF 85mm f/1.2L. Ik gebruik de Canon EF 85mm f/1.2L meer dan de Canon EF 24mm f/1.4L, maar er is iets bijzonders aan de opnames van de Canon EF 24mm f/1.4L. Ik kan er nooit de vinger op leggen – ik hou gewoon van ze.

De Canon EF 85mm f/1.2L is prachtig voor portretten, heeft zo’n prachtige bokeh en is scherp als het maar kan – de brandpuntsafstand is ook super flatterend.

Andere lenzen die ik gebruik wanneer dat nodig is:

Canon EF 16-35mm f/2.8L – een van de meest veelzijdige objectieven in mijn tas. Als ik niet zeker weet wat er op me afkomt, is dit het objectief dat ik graag in mijn hand heb (samen met mijn Canon EF 50mm f/1.2L!). Ik hou niet van het maximale diafragma van f / 2.8, ik werk voornamelijk onder f / 2 – maar de veelzijdigheid is ongeëvenaard. Ik kijk er erg naar uit om de RF-versie met IS te proberen.

Canon EF 35mm f/1.4L – Mensen zweren bij dit objectief, maar ik heb er nooit echt de liefde voor gekregen. Ik heb het de laatste tijd veel gebruikt op reis, in combinatie met de Canon 85mm f/1.2L, en ik begrijp waarom het zoveel liefde krijgt. Het is zeer aanpasbaar en het ziet er geweldig uit , maar het heeft nooit de plaats ingenomen van de Canon 50mm f / 1.2L. Ik vind het leuk voor openhartige, foto documentary werk, maar ik vind het minder flatterend voor portretten.

Canon EF 135mm f/2L – Wanneer ik niet in de buurt kan komen, tijdens ceremonies of toespraken, heeft dit objectief zichzelf meer dan terugverdiend. Ik gebruik het af en toe ook voor portretten, maar ik geef er de voorkeur aan om dichter bij mijn koppels te zijn en momenten vast te leggen met meer intimiteit.

Canon EF 45mm f/2.8 TSE – Ik vond dit een paar jaar geleden geweldig, maar het werd een beetje trendy en overgebruikt, dus ik heb het semi-gepensioneerd. Het komt nog steeds af en toe uit voor portretten en zoals een bevriende fotograaf zei, kan het alles er interessant uit laten zien.

Canon EF 70-200mm f/2.8L IS – Net als de Canon EF 135mm f/2L heeft dit een heel specifiek doel: het geeft me maximaal bereik als ik echt niet in de buurt kan komen. Maar ik vind de beelden wel intimiteit missen. Het blijft vooral in de tas als back-up. Heb hier ook de 2x extender voor, voor het geval dat.

Sigma 50mm f/1.4 ART – Ik heb het opgepikt omdat ik er veel goede dingen over hoorde. Het is lekker scherp, maar ik haat hoe zwaar het is. Binnenkort naar een veilingsite bij u in de buurt om plaats te maken voor wat RF-glas.

Flitsen

Ik gebruik een paar flitsers – ik ben dol op de Yongnuo YN560 IV – ze zijn belachelijk goedkoop, hebben ingebouwde draadloze triggers en werken gewoon voor mij. Ik gebruik alleen flash op volledige handleiding, dus ik mis geen van de geavanceerde ETTL-functies op de Canons.

Hoewel ik wel een paar Canon-exemplaren heb, een oude Canon 580EX met een Spiderman-sticker die een bloemenmeisje me heeft gegeven, een Canon 580EXII die ik zal gebruiken als ik licht reis en maar één flitser met me wil, en een Canon 430EXII voor als ik nog lichter reis.

Ik kan niet genoeg goede dingen zeggen over de Yongnuo-flitsen. Ik brak een Canon 580EXII een paar jaar terug en de kosten om het te laten repareren was de prijs van vier Yongnuos. Maar de kosten maken niet uit of de uitrusting goed is en ik ben blij te kunnen zeggen dat de Yongnuos net zo goed werken voor mijn doeleinden als elke andere flitser die ik heb geprobeerd.

Ik heb ook de Yongnuo YN560TX zender wanneer ik al mijn flitsers off camera wil hebben. Maar meestal gebruik ik gewoon de YN560IV op camera met zijn ingebouwde trigger.

Als ik flash gebruik, gebruik ik meestal MagMods. Ik heb de volledige set maar gebruik alleen echt de roosters en gelhouders. Niet iets wat ik voor elke bruiloft zal gebruiken, maar soms is het leuk om iets anders te maken.

Andere dingen

BG-E22 Battery Grip – Ik ben dol op de kleine vorm van de Canon EOS R en gebruik hem meestal ‘naakt’ (het, niet ik ;)), maar in combinatie met een groot objectief, zoals een Canon EF 85mm f/1.2L en een flitser, creëert het een waanzinnig koppel op je pols, dus het extra gewicht en de gripruimte die de batterijgreep biedt, is een welkome opluchting. De dubbele batterij is ook geweldig – hoeft zelden te worden vervangen tijdens een trouwdag.

Colour Right White Balance disk – Ik heb dit lang geleden opgepikt en ik geloof dat het bedrijf dat het heeft gemaakt failliet is gegaan. Ik gebruik het zelden, maar ik draag het nog steeds overal bij me en voor de gelegenheden dat je een handmatige witbalans moet inbellen, werkt het briljant.

Prism – Nog iets dat behoorlijk trendy is geworden en binnenkort met pensioen kan gaan! Het heeft echter nog steeds leven en kan scènes interessant maken of dingen verbergen.

Ringen – Door dingen heen schieten is een geweldige manier om interesse toe te voegen en je werk te laten opvallen – ik draag een paar ringen, een aluminium en een heldere acryl die interessante effecten produceren wanneer ze worden doorgeschoten. Maar ik zal alles gebruiken, van mijn horloge tot een telefoon tot brillen en kristallen – wat er ook nodig is om een beeld een tandje hoger te zetten.

Loupe Viewer – Ik koos een goedkope van deze van Amazon om te proberen me te helpen handmatig scherpstellen op mijn Canon 5D Mark III, die ik altijd een vrij slecht scherpstelsysteem vond. Nadat ik was overgestapt op de Canon 5D Mark IV en de Canon EOS R, dacht ik dat ik hem nooit meer zou gebruiken , maar eigenlijk, voor het helpen bij het bouwen van composities en het bekritiseren van een opname zonder afleiding, is het een prachtig stuk kit. Als brildrager is het ook super handig op zonnige dagen om het scherm zonder schittering te zien.

Zaklamp – Ik ben een grote fan van fakkels en gebruik ze vaak om een beetje extra licht op onderwerpen te werpen, of om wat filmische overstraling te creëren. Hou van alles van Led Lenser of Maglite.

Cokin Filters en Holder – Ik doe soms aan landschapswerk en de Cokin Filters zijn geweldig. RAW-bestanden zijn verbazingwekkend werkbaar en je kunt veel details uit overbelichte luchten halen, maar er gaat niets boven het goed krijgen in de camera en het gebruik van een gegradueerd ND-filter. Ze komen af en toe uit op trouwdagen voor het maken van foto’s en verhalende landschappen.

Snoep – Ik ben een zoetekauw en in mijn cameratas zitten altijd een soort lekkernijen. Van pepermuntjes die fungeren als een hoffelijkheid voor iedereen die ik later op de dag van een lange bruiloft benader 😉 naar snoepjes die me een snelle energiestoot geven wanneer ik het nodig heb. Handig spul en lekker.

Een paar dingen die niet in beeld zijn gebracht waar ik absoluut niet zonder zou kunnen:

Peak Design Everyday Sling 10L – Ik heb jarenlang gezocht naar de perfecte tas en toen ik deze vond, veranderde het de manier waarop ik werk. Ik hou ervan om één camerabody te hebben voor grote delen van de dag en een reeks lenzen om tussen te schakelen, dus deze tas past daar perfect bij. Het heeft ook veel zakken voor snoep. Ik heb zelfs een gloednieuwe reserve, voor het geval ze ermee stoppen.

Lowepro ProTactic 350 Rugzak – Voor stadsbruiloften waar ik mijn auto niet kan gebruiken of bruiloften in het buitenland waar ik niet al mijn spullen kan hebben, kan ik met deze tas alle spullen passen die ik nodig heb voor de dag, samen met lichtstandaards aan de voorkant. En toch is het niet al te zwaar om lange tijd te dragen. Ik heb het overal in Europa gebruikt en ik heb nooit spijt gehad van de aankoop. Ik hou van deze tas.

Peli 1510 Case – Toen ik dit bracht, had ik het gevoel dat ik het als professional had gemaakt. Niets zegt Pro als een grote zwarte Peli-hoes gevuld met lenzen. Het houdt mijn spullen veilig, netjes en georganiseerd, en ik heb me laten vertellen dat het ook dienst doet als een drijfmiddel.

Manfrotto Nano Lightstands – Ze falen nooit, ze zijn licht, ze vouwen zich op tot een klein pakket en ze houden flitsen vast – wat kan ik nog meer zeggen.

Een ander ding dat niet is afgebeeld waar ik niet zonder zou kunnen leven, is mijn Regatta Pack-It-jas – het regent veel in het VK, en deze kleine, goedkope opvouwbare regenjas heeft me bij vele gelegenheden gered, waaronder afgelopen weekend. Ik heb er een gekocht die een paar maten hoger is dan wat ik gewoonlijk draag en het betekent dat ik het kan gebruiken om mijn tas en mijn camera ook te bedekken wanneer dat nodig is.

www.fazackarley.com | @fazackarley

FacebookPinterestDelen
trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer