Carlos Santanatalia

Ik zit al zes jaar in dit ongelooflijke vak en ik hoop nog vele jaren te hebben als ik fysiek in staat ben.

Ik begon in deze geweldige wereld na de bruiloft van mijn zus. Ik kon zien dat de fotografen een geweldige tijd hadden – ze voelden zich erg gelukkig met het werken! Een paar maanden later begon ik te leren foto’s te maken en de wereld van huwelijksfotografie te leren kennen.

Camera

– 2 x Nikon D750 – Ik had eerder Canon camera’s maar mijn slechte ervaringen met Canon 5D Mark II modellen werden niet opgelost ondanks het kopen van het Canon 5D Mark III model, wat naar mijn mening een geweldige camera is maar het was niet genoeg. Dus besloot ik Nikon te kopen voor zijn ergonomie en voor zijn RAW bestanden.

Ik gebruik twee camera’s omdat ik graag met twee brandpuntsafstanden werk om geen tijd te verspillen aan het wisselen van lenzen.

Lenzen

Ik gebruik deze twee lenzen voor hun goede prijs-kwaliteitverhouding.

– Nikkor 35mm f/1.8G ED – De 35mm heeft een goede scherpstelsnelheid en een hoge beeldkwaliteit.

– Nikkor 85mm f/1.4– Ik hou een groot deel van de dag van het 85mm model omdat het een mooie onscherpte heeft. De kleur van de laatste is echt prachtig. Goede collega’s 😉

Verlichting/Triggers

– Nikon SB-910 en MagMod starter flash kit- Naar mijn mening is dit een zeer zware flitser en erg duur. Mijn collega werkt met een YN 560 IV. Ik heb het geprobeerd en ik heb geen verschil gevonden. Volgend seizoen ga ik met deze YN aan de slag.

– YN 622N TX – Deze zender is zeer eenvoudig te gebruiken en werkt perfect, maar ik denk erover om mijn flitser te veranderen in een model met de ontvanger in de flitser, die net zo goed zou moeten werken.

– HDV-Z96 – Ik zou een ander led paneel aanraden. Deze in het bijzonder kocht ik omdat ik een feestje moest opnemen in een bar met zwarte muren en er heel weinig licht was. Ik ging naar een winkel in het centrum van de stad en kocht de eerste die ik zag.

Zakken

– Lowepro Hatchback 22L AW blauw – Goede tas, zeer sterk en groot, met een zak aan de achterkant om de camera’s te beschermen. Het heeft ook een regenhoes (zie gids). Ik ben altijd al verliefd geweest op tassen met een berglook.

Statieven

– Zeadio Mini trípode de Metal – Ik gebruik het niet vaak, maar op sommige momenten is het heel goed om liggend op de grond te werken. Ik gebruikte het meer bij het werken aan video’s voor bedrijven.

Hardware en software

– Ik bewerk al mijn foto’s met Lightroom, en de beste foto’s werk ik ook in Photoshop. Alle foto’s die ik aanlever zijn bewerkt. Ik begrijp dit werk niet zonder montage – de foto is gemaakt met een gevoel dat de camera niet begrijpt. Montage brengt dat gevoel naar boven.

MISC.

Mijn enige energie op de trouwdag: Slaap de dag ervoor goed en drink meerdere Cola’s op de bruiloft.

Ik wil het Shotkit-team bedanken dat het hiervoor contact met me heeft opgenomen. Ik wil ook alle mensen die van trouwfotografie houden aanmoedigen om deze ongelooflijke wereld te leren kennen!

En tegen degenen die al in de wereld van bruiloften werken, zou ik willen zeggen dat ze hard moeten blijven werken zodat ons beroep groeit.

Ik beloof je dat ons werk echt ongelooflijk is. Op de bruiloft deze zaterdag hadden we een ongeluk met de auto van de bruid, er was een tatoeëerder die tatoeages op de gasten zette en twee meisjes werden op het feest ten huwelijk gevraagd. Wat wil je nog meer?

www.carlossantanatalia.com | @csantanatalia

trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer