Antoon Phung

G’day iedereen. Mijn naam is Anthony Phung. Ik ben een trouwfotograaf gevestigd in Melbourne, Australië.

Ik werk al acht jaar als professionele trouwfotograaf. In de jaren 2000 begon ik te fotograferen als hobbyist. In die jaren maakte ik foto’s van landschappen, bloemen, vrienden en huisdieren.

Nadat ik begin 2010 werd gevraagd om te fotograferen op de bruiloft van mijn beste vriend, realiseerde ik me dat ik geboren was om trouwfotograaf te worden. Alle blije tranen, de gangpad walk-up, het delen van de gelofte, etc, zijn zo mooi. Ik hou ervan om zulke mooie momenten vast te leggen.

Camera

Canon 5D Mark III en Canon 5Ds zijn mijn belangrijkste camerabody’s. Na een paar jaar consistent gebruik vind ik deze lichamen nog steeds geweldig. Ze bieden beelden van hoge kwaliteit met perfecte kleurtinten.

Het zijn de lichamen waarmee ik ben begonnen en ik voel me echt op mijn gemak om ze te bedienen. Als fotograaf is het cruciaal om flexibel met de camera’s om te gaan, omdat niemand waardevolle momenten van bruidsdagparen wil missen.

Lenzen

Canon EF 16-35mm f/2.8 L II USM: Dit is mijn favoriete lens voor de trouwdag, vooral voor de theeceremonie, de tuinceremonie en de dansvloer. De groothoek die het biedt, maakt het de beste lens voor het fotograferen van trouwdagen. Ik gebruik het altijd samen met de Canon 85mm f/1.2.

Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Kunst: Dit objectief is erg goed voor zijn snelle stille scherpstelling. De bouw is ook zeer solide, waardoor het de eerste keuze is voor pre-wedding fotoshoots. Ik hou ervan vanwege de perfecte beeldkwaliteit.

Canon EF 85mm f/1.2 USM II: Ik neem deze lens de hele tijd mee. Het kan worden gebruikt als een metgezel voor mijn 16-35mm f/2.8 lens voor de pre-wedding shoot en mijn Sigma Art 35mm f/1.4 voor de trouwdag shoot.

Deze lens maakt geweldige portretten zonder het beeld te vervormen. Het helpt me ook om echt goede achtergrondbokeh te maken bij grotere diafragma’s. Hoewel de snelheid en de nauwkeurigheid van de lens een beetje achterblijven bij andere lenzen, maakt het geweldige combo’s met de andere lenzen.

Canon EF 100mm f/2.8 L Macro IS USM: Met deze macrolens kan ik elk detail van de bruiloft fotograferen met dezelfde kwaliteit als geadverteerde producten in tijdschriften. Ik gebruik deze lens graag om ringen, bloemen, decoraties, etc. vast te leggen.

Flits

Ik gebruik drie flitsen. De eerste is een Canon 600EX-RT, waarvan de ingebouwde radiozender essentieel is.

Ik heb ook twee Godox V1s. Ze werken goed – alsof ze voor lange bruiloften zijn geboren. De functies zijn heel geweldig. Ik kan de rondkopflits tot 330 graden draaien en 120 graden kantelen. De batterij gaat lang mee; het stelt me in staat om meer dan 600 full-power flitsers te krijgen, wat me gemoedsrust geeft tijdens het fotograferen. Bovendien is de recycletijd ook snel.

Tassen & Diversen

Nadat ik mijn tas zo vaak had verwisseld, gebruikte ik uiteindelijk een kleine – de Lowepro M-Trekker Bp 150 Compact Backpack. Hoewel gecategoriseerd als klein, kan ik nog steeds mijn 2 x Canon-body’s, 4 x lens, 2 x flitsers en andere kleine dingen erin stoppen.

Alle bewerkingen worden uitgevoerd op mijn Macbook Pro Retina 15-inch. Het 32 GB RAM-geheugen dat ermee werd geleverd, is meer dan genoeg voor mijn fotobewerkingsbehoeften. De software die ik gebruik is vrij basic, alleen Lightroom en Photoshop CC. Ik gebruik liever mijn eigen presets, AW presets en DVLOP presets.

Ten slotte worden alle gegevens bewaard op mijn draagbare SSD’s – de Samsung Portable T5 en Sandisk Extreme Portable.

www.anthonyweddings.com | @AnthonyWeddings

trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer