Sigma 35mm f/1.2 Lens Test

Terwijl Sony de technologie in hun camerabody’s blijft verbeteren, blijven veel externe lensbedrijven zoals Sigma de lat hoger leggen met producten zoals de Sigma 35mm f/1.2.

Dit is de snelste autofocus Sony E-Mount lens die momenteel beschikbaar is en het heeft de bokeh om het te bewijzen. Na er nu enkele weken mee te hebben gefotografeerd, ben ik verbaasd over hoe goed het presteert en de ongeëvenaarde bokeh die het kan creëren.

Ik ben meestal geen fan van grote zware lenzen, maar deze opende mijn ogen voor het plezier van het fotograferen op f / 1.2. Het was ongelooflijk om te zien hoe gemakkelijk je je onderwerp kunt isoleren door de achtergrond te vervagen en hoe geweldig het is om je nooit zorgen te hoeven maken over hoe donker een kamer is.

Sigma_35mm_f12_Review_07

Sigma 35mm f/1.2

Biedt ongelooflijk snelle autofocus, indrukwekkende scherpte en dromerige bokeh.

Controleer de huidige prijs

In combinatie met de hoge ISO-prestaties van de Sony a7III maakt dit een dodelijke combinatie als het gaat om fotograferen bij weinig licht. Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik de ISO moest pushen om een opname te maken.

Hoewel dit een beetje een boetieklens is, denk ik dat het een eye-opening ervaring is om mee te fotograferen. Het zal iedereen dienen die het beste wil in prestaties bij weinig licht of de beste bokeh in een bredere lens.

Inhoudsopgave

Sigma 35mm f/1.2 Technische Gegevens

Pros

 • dromerige bokeh
 • prestaties bij weinig licht
 • ongelooflijk scherp
 • bijna directe autofocus
Tegens

 • groot
 • zwaar
 • duur
Controleer de huidige prijs
 • Brandpuntsafstand: 35 mm
 • Maximaal diafragma: f/1.2
 • Minimaal diafragma: f/16
 • Aantal messen: 11
 • Optica: 17 elementen in 12 groepen
 • Minimale focus: 11,81″ / 30 cm
 • Gewicht: 38.45 oz / 1090 g
 • Afmetingen (ø x L): 3,46 x 5,36″ / 87,8 x 136,2 mm
 • Filterdraad: 82 mm

Bouw & Ergonomie

Wanneer je de Sigma 35mm f/1.2 voor het eerst oppakt is het gewicht als eerste wat opvalt. Het is duidelijk dat met een maximaal diafragma van f / 1.2, de lens groot zal zijn. Wat ik me niet realiseerde, was hoe cool de functies waren die het nadeel van groot / zwaar compenseerden. Deze lens is extreem scherp en de bokeh is ongelooflijk.

Een van de andere functies die ik echt leuk vind aan deze lens is het handmatige diafragma. Het is een plezierige tactiele ervaring om aan een draaiknop te draaien om het diafragma van de camera te regelen – het maakt het ook een fluitje van een cent om het te veranderen.

Videoshooters zullen genieten van de de-click-functie waarmee je het diafragma kunt wijzigen met een soepele / stille rotatie van de ring. De de-click schakelaar bevindt zich direct naast de autofocus/ handmatige scherpstelschakelaar.

Mijn enige klacht met de handmatige diafragmaring is dat deze een stevigere klik in de automatische positie zou kunnen gebruiken. Ik stootte af en toe tegen de ring en hij gleed in de handmatige diafragmaregeling waardoor ik even in de war raakte over waarom ik mijn diafragma niet kon aanpassen vanaf mijn cameraknop.

Sigma voegde ook de handige functie van een focus hold-knop toe. Hiermee kunt u nog een aanpasbare knop maken die kan worden ingesteld op verschillende functies. Veel mensen gebruiken het graag voor oogautofocus.

De Sigma 35mm f/1.2 voelde goed gebouwd aan en erg stevig voor zijn formaat. Het ontwerp omvatte een metalen behuizing en een stevige bouw dat lijkt lang te duren.

Hoewel een beetje aan de zware kant, het voelt geweldig in je handen. Alle bedieningselementen waren gemakkelijk toegankelijk en het voelde net zo mooi als elk van de Sony G-Master-lenzen.

Focus prestaties

De Sigma 35mm f/1.2 is ongelooflijk snel scherp te stellen! Het voelde sneller dan veel van mijn native Sony-lenzen. Dit kan worden toegeschreven aan het f/1.2 diafragma, maar ik denk dat het ook een teken is dat Sigma producten van topkwaliteit produceert.

Scherpstellen voelde direct in alle behalve de donkerste scènes. Het volgde onderwerpen ongelooflijk goed, terwijl het volledig stil was.

Zulke uitstekende autofocusprestaties op de Sigma 35mm f/1.2 is zo handig, omdat je je hiermee volledig kunt concentreren op compositie en u hoeft zich geen zorgen te maken of uw beeld scherp zal zijn.

De handmatige scherpstelring is een focus by wire-systeem, maar het voelde soepel aan bij het racken van de focus. Het vergt altijd enige oefening met dit type systeem omdat het niet zo tactiel is als een analoge scherpstelring. Sigma heeft goed werk geleverd door het zo natuurlijk mogelijk responsief mogelijk te laten aanvoelen.

Waar het op neer komt de focus werkt buitengewoon goed. Genoeg gezegd!

Beeldkwaliteit

Als het gaat om beeldkwaliteit is de Sigma 35mm f/1.2 top! Het levert extreem scherpe beelden, zelfs bij f/1.2.

Ik was erg onder de indruk van hoe scherp deze lens beelden weergaf en ik voelde dat het was ontworpen voor toekomstige verhogingen in resolutie (zelfs buiten de 61 megapixel Sony a7R IV).

Het voelde alsof de scherpte van de beelden meer beperkt werd door de resolutie van mijn Sony a7III camera dan dit objectief. Zelfs bij het inzoomen tot 300% waren de beelden bijna perfect scherp van rand tot rand, zelfs bij het fotograferen met f/1.2.

Croma en vervorming werden goed gecontroleerd en volledig geëlimineerd wanneer het lensprofiel wordt toegevoegd in Lightroom.

Het lijkt erop dat deze lens niet alleen de snelste autofocuslens voor Sony is, maar ook de beste optische performer uit het 35mm-aanbod voor Sony E-Mount.

Het meest opvallende aan de Sigma 35mm f/1.2 is de mogelijkheid om creëer ongelooflijke bokeh. Bij f/1.2 gooit dit objectief de achtergrond in een mooie onscherpte wat echt helpt om het onderwerp te isoleren.

Ik hield ervan om ondiepe scherptedieptefoto’s te maken, zelfs met deze enigszins brede lens. Meestal geniet ik van bokeh bij het fotograferen met een 85mm telelens, maar dit objectief opent nieuwe mogelijkheden om met bokeh te spelen.

Over het algemeen is dit objectief erg indrukwekkend als het gaat om beeldkwaliteit. Hoewel dit te verwachten is wanneer u rekening houdt met de grootte / het gewicht.

Sigma 35mm f/1.2 Voorbeeldfoto’s

Bekijk deze voorbeeldopnames gemaakt met de Sigma 35mm f/1.2.

Waar voor je geld

Als de snelste autofocus lens beschikbaar voor Sony, deze lens is een goede prijs! Als u op zoek bent naar topprestaties, levert dit objectief.

Met ongeveer $ 1.500 is deze lens vergelijkbaar geprijsd als de native Sony 35mm f / 1.4, maar levert een sneller diafragma en betere beeldkwaliteit.

Van de Sony 35mm f/1.4 is bekend dat hij enige variatie in productie heeft (sommige exemplaren zijn uitstekend, sommige zijn een beetje zacht). Ik zou echter verwachten dat dit objectief consistent uitstekend is op basis van sigma’s normen en reputatie.

Het enige nadeel dat ik vond met deze lens is toegenomen grootte / gewicht. Met meer dan 1.000 gram is het niet iets dat je de hele dag wilt dragen.

Er zijn andere goedkopere 35mm-opties beschikbaar voor Sony, maar de Sigma 35mm f/1.2 presteert veel beter dan ze op het gebied van bokeh en prestaties bij weinig licht.

Sommigen beschouwen dit misschien als een beetje een boetieklens, maar ik was erg onder de indruk van hoe goed het presteert. Als grootte / gewicht geen grote factor voor u zijn, is dit waarschijnlijk de best presterende 35mm lens beschikbaar voor Sony.

Controleer de huidige prijs

Sigma 35mm f/1.2 Test | Conclusie

In het begin was ik onzeker over deze lens vanwege zijn omvang, maar na het gebruik ervan voor enkele weken op een verscheidenheid van onderwerpen, was ik ervan overtuigd dat het een plaats in de markt heeft.

Het is altijd leuk om te gebruiken met de hoogste kwaliteit uitrusting die beschikbaar is, en de Sigma 35mm f/1.2 was geen uitzondering. Ik hield van het uiterlijk van het fotograferen op f / 1.2, iets dat voorheen niet beschikbaar was met autofocus E-Mount lenzen.

Dit objectief leverde ook zo’n snelle en nauwkeurige autofocus dat ik me op mijn gemak kon stellen als het ging om het krijgen van scherpe beelden. Hierdoor kon ik mijn beelden echt verbeteren door me te concentreren op compositie in plaats van gehinderd te worden door technologie.

Omdat het zo groot is, aarzelde ik om het mee te nemen op langere excursies, tenzij ik wist dat ik bij zeer weinig licht zou fotograferen of een zeer ondiepe scherptediepte wilde.

Als u op zoek bent naar de beste 35mm lens voor Sony E-Mount, raad ik je ten zeerste aan om naar de Sigma 35mm f/1.2 te kijken. Het zal niet teleurstellen!

Sigma_35mm_f12_Review_07

Sigma 35mm f/1.2

Biedt ongelooflijk snelle autofocus, indrukwekkende scherpte en dromerige bokeh.

Controleer de huidige prijs