Chocolate Chip Fotografie

Hallo! Wij zijn Chris en Shazia, een man en vrouw team gevestigd in Newcastle upon Tyne, Engeland.

Chris studeerde af aan de universiteit met een graad in mediaproductie en begon zijn carrière met het opzetten en runnen van de media-afdeling voor Nissan. Sindsdien heeft hij op verschillende locaties over de hele wereld gewerkt voor BBC, ITV, Sky, Jaguar en UEFA… om er maar een paar te noemen.

In 2012 besloten hij en Shazia dat de tijd rijp was om Chocolate Chip Photography op te zetten.

Chris HOUDT van films. Zijn fascinatie voor storytelling is ingebed in de kern van Chocolate Chip Photography. Veel van zijn inspiratie haalt hij uit films.

Shazia had altijd al interesse in fotografie, maar streefde film- en televisieproductie na aan de universiteit en studeerde af met zowel een BA als een Masters-diploma.

Kort na haar afstuderen kocht Chris Shazia een DSLR en kort daarna begon ze bruiloften te fotograferen.

Shazia haalt het grootste deel van haar fotografie-inspiratie uit kunst, mode en film. Ze is de stillere, stealthier kant van Chocolate Chip Photography. Haar klanten noemen haar de blauwe ninja (vanwege haar haar) omdat ze haar nooit zien op hun trouwdag. Ze is overal en nergens tegelijk.

Voor ons is er niets belangrijker dan familie en dat is precies wat Chocolate Chip is… een familie. Chris en Shazia hebben geweldige relaties met hun klanten die de typische klant / fotograaf barrière overstijgen. Onze klanten zijn nu vrienden en onze relatie met hen is iets dat uiterst belangrijk voor ons is.

Ons werk wordt door onze koppels vaak omschreven als ‘Iets anders’.

Camera

• Canon 5D Mark IV (x2) – Dit was een game changer voor ons. De live view-functie heeft ons in staat gesteld om veel sneller te werken en vanuit moeilijke hoeken te fotograferen, en ook met de camera’s weg van ons gezicht kunnen we mensen natuurlijker vastleggen.

• Canon 5D Mark III (x2) – Een echt werkpaard van een camera!

• Mint InstantFlex TL70 – Gewoon voor wat instant filmplezier!

Lenzen

• Canon 24-105mm f/4 – een zeer veelzijdig objectief dat we veel gebruiken voor grotere groepsfoto’s en opnames op de dansvloer.

• Sigma Art 35mm f/1.4 – geweldige lens voor reportages overdag en filmische portretten.

• Sigma Art 50mm f/1.4 – Mijn favoriete brandpuntsafstand! Ik gebruik deze lens graag voor portretten.

• Canon 70-200mm f/2.8 – Een zeer handige lens voor als we stiekem moeten worden met verlegen gasten, maar ook een geweldige lens voor portretten!

• Canon 100mm f/2.8 – Voor detailopnames.

• Canon 85mm f/1.8 – Ideaal voor stiekeme foto’s bij minder licht.

• Petzval 58 Bokeh Control Art Lens – Voor als we zin hebben en die mooie romige bokeh willen.

Verlichting/Triggers

• Canon Speedlite 600EX- RT

• LED-lichtpaneel

We gebruiken liever omgevingslicht waar we kunnen, maar voor winterbruiloften en avondopnames worden we creatief met onze flitspistolen voor actiefoto’s op de dansvloer. We gebruiken ook af en toe een LED-paneel als we een extra pop nodig hebben in een portretsessie zonder het omgevingslicht te veel te beïnvloeden.

Tassen/Riemen

• SpiderPro Dual Camera System (x2) – We houden van onze Spider riemen! Ze redden niet alleen onze rug en nek van pijn na een lange dag, ze stellen ons ook in staat om meer hands-on te zijn met onze klanten zonder ons zorgen te maken dat een camera rondzwaait en mogelijk breekt.

MISC.

We hebben altijd een paar eiwitrepen in onze tassen omdat bruiloften vol zitten, lange dagen en we altijd een snack nodig hebben om ons op de been te houden! Een naaipakket, pleisters en scharen maken ook deel uit van Shazia’a kit en ze komen altijd van pas tijdens de bruidsvoorbereiding.

Ons grootste advies zou zijn om jezelf te zijn!

Op het moment dat we onszelf begonnen te zijn in ons bedrijf, werden we een stuk gelukkiger met ons werk en trokken we meer klanten aan die op ons leken. Dit leidt tot betere relaties met uw klanten, wat voor ons net zo belangrijk is als de foto’s zelf.

www.chocolate-chip.co.uk | @chocolatechipphotography

trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer