Langly Camera Straps Beoordeling

Camerariemen zijn er in alle soorten en maten en soms kan het moeilijk zijn om de beste camerariem voor je uitrusting te kiezen.

Bovendien, als je op mij lijkt, overweeg je accessoires zoals camerariemen als een manier om je camera te personaliseren.

Als je naar een cameraclub-bijeenkomst gaat en iedereen heeft dezelfde nieuwste camera, is het je camerariem die je onderscheidt van de massa.

Of misschien ben ik het gewoon die dat denkt – waarvoor ik moet toegeven dat ik hulp nodig heb. Ik heb iets met camerariemen en de eindeloze zoektocht om de beste voor mijn uitrusting te vinden.

Vandaag hebben we een traktatie voor je, want ik zal niet één maar drie camerabanden van hetzelfde bedrijf beoordelen.

Langly bestaat al een aantal jaren en maakt geweldige cameratassen, riemen en accessoires. Ze gebruiken altijd hoogwaardige materialen en bovendien hebben ze grote controle over hun productie en de kwaliteit van de output.

In deze review gaan we het hebben over de Langly Tactical Camera Strap, de Langly Paracord Camera Strap en ook de Langly Wrist Strap. Elke band heeft een heel andere stijl en, interessant genoeg, een andere manier van bevestiging aan je camera.

Verder zijn Langly-riemen winterhard en het zou veel tijd en straf kosten voordat ze in geen enkele omstandigheid ineffectief zijn.

Langly Tactical Camera Strap Specificaties

 • Lengte: 107cm (42″)
 • Camerariem verstelbaar tot 122cm (48″)
 • 1-inch nylon webbing
 • Platte snoerconnector om eenvoudig te verbinden met cameraogen, haken of riemringen
 • Hoogwaardige kunststof gespen
 • 2 kleurvarianten
Controleer de huidige prijs

Langly Paracord Camera Strap Technische Gegevens

 • Lengte: 107cm (42″)
 • 550-lb test paracord
 • Oogsteun voor elke spiegelreflex, DSLR, afstandsmeter of verrekijker
 • 6 kleurvarianten
Controleer de huidige prijs

Langly Wrist Strap Specificaties

 • Lengte: 20cm (8″)
 • Gemaakt van 7mm dik klimtouw
 • Verstelbare band
 • 3 kleurvarianten
Controleer de huidige prijs
Pros

 • Hoogwaardige materialen en productie
 • Unieke ontwerpen
 • Geschikt voor het doel
Tegens

 • Over-engineering op de extra gespen
 • Gebruik van dun snoer voor camerabevestiging

Bouw &uiterlijk

De Langly Tactical Camera Strap is zeer geschikt voor een zwaardere camerabody.

Als eerste: de Langly Tactical Camera Strap. Dit is duidelijk een zeer goed ontworpen en vervaardigd product.

Het grootste deel van de riem is gemaakt van een brede (40 mm) band van dik nylon die aansluit op twee D-ringen en een verstelbare schuif heeft om de totale lengte te veranderen. Het hebben van dit niveau van controle wordt zeer op prijs gesteld om maximaal comfort en individuele voorkeur te garanderen.

De D-ringen ondersteunen dan dikkere maar smallere (20 mm) nylon banden die vervolgens worden aangesloten op een zware plastic gesp. Met deze gesp kunt u uw camera losmaken van het grootste deel van de riem, wat ideaal is bij montage op een statief. Dit wordt herhaald aan beide uiteinden van de riem.

De tweede helft van de gesp wordt aangesloten op een leren band die taps toeloopt om te eindigen met een dunnere (10 mm) nylon riem die op de nokken of ringen van de camera kan worden gelust.

Ook dit wordt herhaald aan beide uiteinden van de band en de algehele look is een band die sterk is. Het stiksel op de riem is duidelijk een focus geweest tijdens de productie, omdat het duidelijk is, maar niet over de top.

Over het algemeen ziet de Langly Tactical Camera Strap er solide uit en zou hij het beste passen bij een zwaardere camera zoals een DSLR.

De Langly Paracord cameraband heeft een stevige constructie van hoogwaardige materialen.

Dan de Langly Paracord Camera Strap, die qua ontwerp een vergelijkbare benadering heeft.

Het grootste deel van de band is hetzelfde als de Tactical met zijn brede nylon band verbonden met twee D-ringen. Het verschil is dat aan deze band de onderkant een laag suède heeft voor extra comfort.

Vanaf hier verandert het ontwerp, omdat verbonden met de D-ringen aan elk uiteinde lengtes van gevlochten paracord zijn. De vlecht is prachtig en strak geweven, zodat er niet gerafeld of uit elkaar getrokken hoeft te worden. De paracordelementen fungeren als schokdempers omdat ze een bepaalde hoeveelheid rek in zich hebben.

De paracord vlechten eindigen met kleinere plastic gespen bevestigd aan veel dunnere (10mm) nylon riemen die los kunnen komen. Deze hebben ook een niveau van aanpassing en zijn dan verbonden met nog niethaar paar gespen waardoor nog een lengte van de riem kon worden losgemaakt.

Ik vond dat dit een beetje overkill was en kon geen goede reden zien voor zo’n opstelling met vier afneembare gespen.

Dit gaf me gewoon het gevoel dat er te veel plaatsen waren waar de camerariem uit elkaar kon vallen, wat resulteerde in beschadigde apparatuur.

De tweede helft van de gesp is bevestigd aan twee nylon stringlussen die aan vrijwel elke camera-lug kunnen worden bevestigd.

Ik moet eerlijk zijn dat ik geen grote fan ben van dit soort gehechtheid, omdat het te dun en dun aanvoelt. Gezien de duurzaamheid van de riem en het gebruik van hoogwaardige materialen, weet ik echter zeker dat het ongelooflijk sterk is en geschikt voor het doel.

De Langly Paracord Camera Strap ziet er fantastisch uit, vooral met de toevoeging van de gevlochten paracord secties. Ze voegen een echt unieke aantrekkingskracht toe aan de riem en gelukkig zijn ze verkrijgbaar in een reeks kleuren, zodat je echt een riem kunt hebben die bij je eigen esthetiek past.

De Langly Wrist Strap heeft een fantastisch en duurzaam weefsel.

Tot slot komen we bij de Langly Wrist Strap en ik moet zeggen dat dit als straatfotograaf mijn favoriet is. De band is gemaakt van geweven 7mm paracord dat aan beide uiteinden dubbelt en in zichzelf geweven is.

Een van deze twee lussen wordt uiteraard gebruikt om de grotere lus te creëren waar je je pols doorheen laat gaan. De andere is bevestigd aan een O-ring waaraan een kort lederen lipje is bevestigd.

Genaaid in het leren lipje, dat een Langly-logo in reliëf heeft, is er een veel dikkere nylon koordlus die aan een camera lug of lus kan worden bevestigd.

Ik ben dol op dit kleine bandje vanwege de eenvoudige functie om een kleinere camera zoals een Fujifilm X100F te ondersteunen. Verder is de Langly Wrist Strap een stijlvol en goed ontworpen kit die in een aantal kleuren verkrijgbaar is.

Gebruiksgemak

Elk van deze drie Langly-camerariemen heeft een zeer eenvoudige aanpak om hun doel te bereiken.

De grotere riemen zoals de Langly Tactical Camera Strap en de Langly Paracord Camera Strap zijn duidelijk ontworpen voor het dragen van zwaardere camera’s en lenzen. De stevigheid van hun ontwerp en de kwaliteit van hun componenten zorgen ervoor dat uw uitrusting in veilige handen is.

De zorg die is besteed tijdens het productieproces van de Langly Tactical Camera Strap is duidelijk.

Hoewel de Tactical een nylon riem biedt om aan je uitrusting te bevestigen, moet je ervoor zorgen dat je een aantal kleine 10 mm-ringen hebt om aan de nokken van je camera te bevestigen. De Paracord heeft echter een smal koord dat waarschijnlijk zelf in een lug zou kunnen worden geregen.

Beide riemen zijn comfortabel om te dragen en dankzij het verstelbare hoofdgedeelte van de riem kunt u wijzigen waar en hoe u uw uitrusting draagt.

Het weefsel van de Langly Paracord Camera Strap is uitzonderlijk en biedt veel kracht.

Met de Langly Wrist Strap maakt het dikkere nylon koord het heel gemakkelijk om aan een camera te bevestigen, maar nogmaals, ik zou aanraden om ervoor te zorgen dat je een kleine ring aan de nok aan de zijkant van de camera hebt bevestigd.

Het is gemakkelijk en eenvoudig om de grootte van de lus te beheren waar je je hand doorheen laat glijden en net zo gemakkelijk om de riem tegen je pols aan te spannen.

Hoewel ik het niet per se leuk vind hoe de Paracord-riem aan de camera wordt bevestigd, is het geweldig om te zien dat Langly alternatieve oplossingen biedt om aan de stijl en behoeften van een individu te voldoen.

De Langly Wrist Strap is perfect voor kleinere point and shoot camera’s.

Waar voor je geld

De Langly Tactical Camera Strap verkoopt voor ongeveer US $ 45 en de Langly Paracord Camera Strap verkoopt voor ongeveer $ 35.

Als je kijkt naar de kwaliteit en hoeveelheid materialen die zijn besteed aan het voltooien van beide camerariemen, zijn dat ongelooflijk redelijke prijzen. Meestal kosten camerariemen van dit formaat, kwaliteit en doel veel meer.

Met de kleine Langly Wrist Strap zijn de kosten ongeveer $ 20 en, nogmaals, dat is een fantastische prijs-kwaliteitverhouding, aangezien je een kwaliteitsvolle en uniek uitziende riem krijgt.

Ik heb onlangs een Langly Cross Body Camera Bag beoordeeld en vond hetzelfde resultaat. Uitstekende kwaliteit en productie tegen een geweldige prijs.

Langly Camera Straps Review | Conclusie

Zoals ik al eerder zei, ben ik een beetje een nerd als het gaat om camerariemen – en toen drie van hen aan mijn deur verschenen, was het net Kerstmis.

Gelukkig hebben deze bandjes mij niet teleurgesteld en ben ik stilletjes onder de indruk van hun kwaliteit.

Ik waardeer het ook dat Langly een breed scala aan stijlen heeft die niet in deze recensie staan. Ze dienen elk een ander doel of bieden op zijn minst variatie in stijl en ontwerp.

LANgly heeft er ook voor gekozen om verschillende manieren toe te passen om hun riemen aan je camera te bevestigen – sommige geweldig, terwijl anderen een herontwerp kunnen gebruiken.

Aan het einde van de dag zijn dit geweldige camerariemen en bieden ze een fantastische manier om niet alleen je uitrusting te beveiligen tegen schade, maar ook om je camera een beetje unieke blingbling te geven.