WAYKS Travel Rugzak Review

Het is geen geheim dat ik een probleem heb met het hamsteren van spullen. En hoe langer ik in de industrie zit, hoe meer tassen ik uitprobeer in een poging om de perfecte combinatie van ruimte, functionaliteit en stijl te vinden om al die spullen te dragen!

Het hebben van geweldige toegankelijkheid, veelzijdigheid en stijl zijn misschien dingen waarvan je zou denken dat ze no-brainers zijn in een cameratas, maar vaak winnen tassen alleen op een of twee afdelingen.

Het vinden van een tas die aan al mijn behoeften voldoet, is als het vinden van een winnend lot uit de loterij … (dat is iets anders waar ik nog steeds op wacht!)

wayks reisrugzak review

Wayks Reisrugzak

Superlichte, duurzame en veelzijdige rugzak met afneembare onderdelen.

Controleer de huidige prijs

Gelukkig zijn de Shotkit- en WAYKS-teams zo vriendelijk geweest om hun krachten te bundelen en me in staat te stellen de WAYKS Travel Backpack uit te testen.

Als duurzame, modulaire rugzak zijn er genoeg redenen om van deze tas te houden, en ik kan niet wachten om ze in deze review af te breken.

WAYKS Travel Backpack Technische Gegevens

Pros

 • Super veelzijdig
 • Zeer comfortabel
 • Compression Packing Cubes rocken mijn wereld
 • Mogelijkheid om ruimte toe te voegen indien nodig
 • Avontuurlijke uitstraling
 • Strakke lijnen en verborgen compartimenten die alles minimaal houden
Tegens

 • Niet veel ruimte gewijd aan het daadwerkelijk dragen van camera-apparatuur
 • Je moet alle stukken kopen om het echt als cameratas te gebruiken (bundelstukken)
 • Moeilijk te bereiken diep in kleinere zakken
 • Een beetje prijzig als je het als camerarugzak opstelt
 • Volume: Tot 45 L
 • Afmetingen van het pakket: Breedte 34cm (13.4″) x Diepte 21cm (8.3″)
 • Pakhoogte (afhankelijk van configuratie): 48 cm (18,9″) tot 78 cm (30,7″)
 • Gewicht: 1 kg (2,2 lbs) voor kubus tot 2,4 kg (5,3 lbs) voor reispakket
 • Materiaal:
  • Buitenkant van 100% polyester (91% gerecycled)
  • 100% Polyester (100% gerecycled) voering
  • 100% Nylon kubus
 • YKK ritsen, stevige plastic gespen, aluminium haak voor roll-top sluiting
 • Snel toegankelijk laptopvak (15″) + iPad-sleuf
 • 2 x verborgen flessenzakken
 • Kleiner verborgen zijvak voor paspoort/portemonnee/sleutels
Controleer de huidige prijs

Bouw &uiterlijk

Studio 22 Fotografie

De WAYKS Travel Backpack is robuust en ingetogen met een waterdichte buitenkant.

Met zoveel camerarugzakken op de markt waaruit fotografen kunnen kiezen, is het gemakkelijk om alle opties te verwarren. De meeste hebben een vergelijkbare look of esthetiek en, eerlijk gezegd, de meeste hebben veel van dezelfde opties.

Dus wat onderscheidt de WAYKS voor de rest van het pakket, vraag je je misschien af? De veelzijdigheid en het vermogen om meer ruimte toe te voegen, indien nodig!

Persoonlijk geef ik altijd de voorkeur aan de meer onopvallende, utilitaire pakketten voor mezelf. Ik waardeer een tas die wat ingetogen is; eentje die mensen misschien niet meteen als cameratas nemen.

Tijdens mijn reizen merk ik dat ik naar plaatsen ga waar ik misschien niet wil worden gekoppeld aan het dragen van dure items, en een ingetogen tas kan een redder in nood zijn.

Dit is een rugzak die dit bereikt met behoud van een mooie buitenkant.

De waterdichte, gerecyclede stof van de WAYKS Travel Backpack controleert twee belangrijke vakjes: het kan de elementen aan en laat minder voetafdruk achter op de aarde.

Het ruige uiterlijk had eigenlijk mensen die ik niet kende die me vroegen waar ik mijn wandelpakket had gevonden, waar ik van genoot. Het uiterlijk geeft zeker de uitstraling van een avontuur dat zich gaat ontvouwen, en ik geniet van de avontuurlijke geest die in de tas is ingebouwd.

Qua bouw heb ik het materiaal in eerste instantie in twijfel getrokken vanwege de duurzaamheid. Het voelde een beetje dunner dan veel tassen die ik in het verleden heb gebruikt, maar het hield stand tegen het pak slaag dat ik het doormaakte, zelfs toen ik in vliegtuigen, in het bos en door de stad reisde.

In elke omgeving gold de WAYKS Travel Backpack. (En geloof me, ik ga hard op mijn tassen!)

De extreem stevige TKK VISLON® ritsen zijn ongeëvenaarden de waterdichte PU-coating op de zakken met ritssluiting voor uw waardevolle spullen biedt gemoedsrust.

De optionele borstband helpt het gewicht over beide schouders te verdelen bij het dragen van zwaardere lasten en is een welkom extra beveiligingspunt.

Er zijn extra optionele rugsteunriemen als u de camerakubus bevestigt, which bieden veel gewatteerde ondersteuning voor uw onderrug en heupen. Wanneer u die toevoegt, hebt u een stevige, ondersteunende tas dat egaliseert de gewichtsverdeling over je rug extreem goed.

Over de hele linie is het uiterlijk en de algehele constructie van deze tas fantastisch. Het draaide zeker hoofden elke keer dat ik het versleet en hield alles wat ik op zijn weg gooide.

En hoewel ik de voorkeur geef aan het uiterlijk van een volledig zwarte rugzak, mocht je je wat helderder voelen, biedt WAYKS ook een zandkleurige optie.

Uiterlijke kenmerken

De rugzak heeft buitenvakken voor kleinere items die je nodig hebt om gemakkelijk toegang te krijgen.

De WAYKS Travel Backpack liet geen middel onbeproefd met betrekking tot uiterlijke kenmerken en koos ervoor om zich echt te concentreren op het avontuurlijke aspect en hoe dit een comfortabel pakket te maken om voor lange tijd te dragen.

Met zowel borstbeen- als taillebanden (als je de Cube bevestigt), is dit een van de meest comfortabele rugzakken die ik heb gedragen met betrekking tot gewichtsverdeling en het vermogen om het gedurende lange tijd te dragen. Vaak merk ik dat ik rugvermoeidheid heb als ik met andere tassen op luchthavens navigeer.

Met de WAYKS heb ik me echter nooit vermoeid gevoeld. Winnen!

Bovendien genoot ik van de snel toegankelijke zakken voor het paspoort en ik vond het leuk dat zelfs de waterflesvakken bedekt waren om de rugzak een echt naadloze uitstraling te geven.

De snelle toegangsrits naar de laptop was ook een leuke touch. Het was fijn om snel toegang te hebben tot mijn werk, zonder dat ik in het hoofdcompartiment hoefde te duiken voor toegang.

Als je merkt dat je de rugzak gebruikt bij slecht weer, is er een optionele regenhoes die bij de bundel wordt geleverd, evenals een matten riem waarmee je onhandige items aan de voorkant van het pakket kunt vastbinden.

Met tal van opties om nut toe te voegen aan het pakket, is het onmogelijk om geen manier te vinden om de WAYKS Travel Backpack naar wens te gebruiken.

Interieur kenmerken

In de WAYKS Travel Backpack vind je zakken met ritssluiting en sleeves voor laptop en tablet.

De WAYKS Travel Backpack biedt een clamshell opening, wat betekent dat je de mogelijkheid hebt om kofferachtig in te pakken.

Langs de binnenkant van de clamshell vind je meerdere zakken met ritssluiting (voor het gemakkelijk opbergen van kleine incidentele kosten) en twee mouwen – een met snelle toegang die plaats biedt aan een 15″-MacBook Pro en een andere meer aan de binnenkant die een tablet kan bevatten.

De vulling is aanzienlijk en hield mijn laptop veilig, zelfs toen ik vergat hem uit de tas te halen toen ik werd gevraagd om de rugzak aan de vliegtuigzijde te controleren. Over een opluchting gesproken toen ik mijn tas ophaalde en alles veilig en wel vond!

Er zijn geen compartimenten in de hoofdzak; in plaats daarvan is het allemaal één grote ruimte, met de mogelijkheid om uit te breiden door de roltop uit te breiden.

Twee kleine, discrete, PU-gecoate zakken met ritssluiting bevinden zich ook in de clamshell achterkant van de rugzak. Deze bieden kleinere, snel toegankelijke vakken voor items zoals uw portemonnee, paspoort of draagbaar oplaadblok.

De zakken zijn gevoerd met een extreem zacht materiaal, wat ik erg op prijs stelde voor momenten dat ik mijn iPhone erin moest schuiven.

Bovendien verbergen twee zijzakken met ritsen plaatsen om waterflessen in te plaatsen.

De WAYKS houdt alles ingepakt en verborgen, wat betekent dat je minder snel de tas op een stoel zult vangen tijdens het in- of uitstappen van een vliegtuig, of in en uit een auto. Het zijn deze kleine details die het verschil maken.

Een van de dingen die ik het leukst vond aan deze tassenset waren de optionele compressieverpakkingskubussen (apart verkrijgbaar of inbegrepen als je de bundel koopt).

Deze kwamen in zowel grote als kleine maten en stelden me in staat om mijn kleding in te pakken op een manier dat ik de kleding kon uittrekken zonder een enorme puinhoop te maken, en de rugzak in een dagpakket kon veranderen om naar de coffeeshop te gaan om te werken met weinig tijdverlies.

Het andere echt fantastische voordeel van de packing cubes is dat ze een secundair ritsgebied bieden om je vuile kleren in te doen – iets dat me altijd plaagt tijdens het reizen – zodat je nooit je funky, zweterige gymshorts hoeft te mixen met je mooie, nog steeds schone overhemd. SUPER winnen!

Het toevoegen van de Cube aan het Day Pack resulteert in de Travel Backpack. Bovendien kunt u de Cube alleen als tote-optie gebruiken.

De Cube biedt een solide optie voor een spiegelloze dagrugzak voor een kleine kit, mocht je liever licht reizen. Op zichzelf is het een enkel compartiment dat ook kan dienen als koeler om uw drankjes of sandwich koel te houden tijdens een lange wandeling.

Als u echter de Cube-inleg koopt, hebt u de compartimentopties om de perfecte dagopslag uit te bouwen voor een kleine camerakit. Daarin zou je zeker een spiegelloze camera, een of twee lenzen en een paar prullaria kunnen inpakken. Perfect voor een dag van straatschieten of licht avontuur.

Opslagcapaciteit

De WAYKS packing cubes zijn geweldig voor het opbergen van items zoals kleding.

De opslagcapaciteit van de WAYKS Travel Backpack verschilt, afhankelijk van de lay-outopties waarin u wilt investeren.

Omdat het een modulair ontwerp is, kun je dingen eenvoudig houden met alleen het Day Pack, of je kunt er helemaal voor gaan en de Travel Bundle krijgen – wat de route is die ik zou aanraden te nemen, mocht je er meerdaagse reizen mee willen maken.

Voor mij dwong ik mezelf om voor mijn tweedaagse reis naar Chicago in te pakken in alleen de Travel Backpack en vervolgens een extra roltas voor mijn uitrusting te gebruiken. Ik vond het een beetje moeilijk, eerlijk gezegd, wat enigszins verrassend was.

Ik gebruikte de compressie packing cubes (serieus mijn favoriete aspect van deze tas, zonder twijfel), en het vasthouden van mijn kleding was helemaal geen probleem.

Ik vond echter dat het toevoegen van mijn laptop, de Peak Design Tech Pouch en Wash Pouch voor mijn benodigde items en mijn lange stekker voor mijn MacBook Pro 15 “extreem moeilijk bleek.

Ik heb de Cube toegevoegd om de stekker erin te steken, en voor kicks, omdat ik de extra ruimte had, heb ik mijn Nintendo Switch toegevoegd (hey, je hebt een beetje entertainment nodig tijdens die vliegtuigritten).

Ik had graag niet de Cube hoeven toevoegen, omdat het echt vrij veel omslachtige ruimte aan de tas toevoegt wanneer ik ermee probeerde te vliegen, maar het werd duidelijk dat ik het moest toevoegen om alles te accommoderen.

Ik denk dat, voor het gebruik ervan elke dag als een cameratas, het echter potentieel zou kunnen hebben … als ze een modulair systeem aanboden om het interieur te scheiden.

Zoals het er nu uitziet, is de enige inlay voor de Cube, die niet genoeg uitrusting bevat om de rugzak daadwerkelijk levensvatbaar te maken voor een verlovingssessie of extra tas voor trouwdagen voor mij.

In plaats daarvan zou ik mezelf dit kunnen zien gebruiken als een nachttas (als alles zou passen), of voor een dagje uit in de coffeeshop, waar ik alleen mijn laptop en enkele willekeurige items nodig heb.

Het heeft veel ruimte, maar ik zou graag zien dat het meer bruikbare ruimte wordt met opties om uitrusting in het hoofdvak te specificeren.

Gebruiksgemak/Comfort

De gewatteerde riemen van de WAYKS Travel Backpack maken het comfortabel om te dragen.

Er zijn tal van dingen om van te houden aan de WAYKS Travel Backpack, en de veelzijdigheid en het comfort zijn zeker van topklasse. De gewatteerde rugzakriemen zijn super comfortabel zonder extreem omvangrijk te zijn, en de aanpasbare band strakheid op de schouders is een zeer mooie touch.

Bovendien, als u de bulk wilt verkleinen, hebt u de mogelijkheid om de riemen naar een veel dunnere configuratie te brengen voor eenvoudig dagelijks gebruik.

Met al deze opties kunt u uw ervaring met de WAYKS-rugzak echt tot uw recht maken.

Toegang tot de laptophoes zonder het hoofdvak te hoeven openen was een super leuke touch die ik op prijs stelde.

Ik vond het echter moeilijk om mijn 15″-MacBook Pro uit de opening te krijgen en ik moest hem een paar keer precies goed zitten en kantelen voordat hij eruit zou komen. Ik denk dat de toegangssnelheid sneller zou zijn voor een 13″-MacBook Pro, hoewel het zeker toegang geeft tot de 15″-optie.

Als je toevallig een van de nieuwere 16 “iteraties krijgt, denk er dan niet eens over na. U moet het hoofdvak daarvoor openen.

Bovendien, hoewel ik dol was op de kleine externe zakken, denk ik dat ze een beetje moeilijk zijn om in te komen. Mijn portemonnee zou ver terug in de zak glijden, maar de opening is moeilijk voor mijn hand om ver in de rug te komen.

Ter referentie, ik ben een vrouw die middelgrote handschoenen draagt. Ik weet niet zeker hoe een man met grotere handen het zou doen.

Waar voor je geld

Kleine details – zoals verborgen waterflesvakken – dragen bij aan de aantrekkingskracht van de tas.

Dit is een moeilijk ding om te beslissen, omdat elke persoon een andere mening over waarde zal hebben.

Met ongeveer € 349 / $ 385 voor de Travel Backpack Bundle (waarvan ik denk dat je erin moet investeren, als je hoopt dit als een cameratas te gebruiken – ga hierheen voor de nieuwste prijs), het is een premium-geprijsde rugzak, en ik weet niet zeker of het genoeg camera-apparatuur draagt om dat prijskaartje te verdienen.

Voor bijna $ 100 USD minder, kunt u investeren in een WANDRD PRVKE 31L die meerdere interieurmodules biedt om meer uitrusting te dragen.

Hoewel ik de bruikbaarheid van de ruimte die de WAYKS Travel Backpack biedt betreur, denk ik dat ze een kans hebben om meer modulaire opties voor het interieur te creëren, die naar mijn mening onmiddellijk waarde en bruikbaarheid aan hun tas zouden toevoegen.

IkAls ze een kubusinleg voor het primaire compartiment aanboden, zou ik het gevoel hebben dat dit prijskaartje is gevalideerd. Het feit dat dit een gemakkelijke oplossing is, geeft me hoop dat het iets is dat ze binnenkort zullen verhelpen.

Dus hoewel ik denk dat de waarde er nog niet noodzakelijkerwijs helemaal is, geloof ik wel dat het in de toekomst zou kunnen zijn.

Controleer de huidige prijs

WAYKS Travel Backpack Beoordeling | Conclusie

Koop de WAYKS Travel Bundle voor maximale veelzijdigheid.

Deze rugzak houdt veel belofte in en ik heb ervan genoten om hem te gebruiken.

Voor mij verliest het echter een beetje van zijn bruikbaarheid door simpelweg geen manier te bieden om meer spullen op een verstandige manier te dragen. Zonder een scheidingssysteem in het hoofdvak beperkt het mijn vermogen om het pakket daadwerkelijk als camerarugzak te gebruiken.

De Cube is een geweldige toevoeging voor extra uitrusting, maar omdat het het enige deel van het pakket is dat modulaire compartimenten heeft om de uitrusting veilig te houden, vernietigt het de hele hoofdrugzak.

En toen het in elkaar werd gezet, was er geen enkele manier waarop de kleinere vliegtuigen me de rugzak in de hoofdcabine lieten krijgen. Ongeacht of het in de overhead paste, ze zouden het niet laten zitten, simpelweg omdat het te lang was voor hun vereiste afmetingen.

Gedegradeerd tot vliegtuigzijde gecontroleerd, laat het me niet in staat om het echt als een cameratas te gebruiken. Er is geen enkele manier waarop ik mijn camera-uitrusting zou vliegtuigvieren als het menselijk mogelijk is … vooral in een zachte rugzak.

Als ik dit beoordeel als een alledaagse rugzak, of misschien een nachttas voor alleen mijn kledingbehoeften en mijn laptop, schittert het.

Als WAYKS dit echter echt als een camerarugzak wil verkopen, denk ik dat ze meer inlays voor het hoofdvak moeten bieden.

Ze zijn op iets speciaals, en ik kan niet wachten om te zien hoe ze de mogelijkheden van dit toch al extreem veelzijdige rugzaksysteem uitbouwen!

wayks reisrugzak review

Wayks Reisrugzak

Superlichte, duurzame en veelzijdige rugzak met afneembare onderdelen.

Controleer de huidige prijs