Arno Jenkins

FacebookPinterestDelen

Hallo, mijn naam is Arno Jenkins. Ik ben een freelance fotograaf, grafisch ontwerper en kunstenaar die in Portland, Oregon woont.

Ik ben opgegroeid in een militair gezin waar ik tijd doorbracht in Duitsland en de VS. We verhuisden vaak en elke keer werd ik in een nieuw mysterie geduwd dat zorgvuldige verkenning vereiste.

Mijn liefde voor kunst en fotografie hield me bezig terwijl ik kennismaakte met elke nieuwe plek en mijn verlangen om te reizen groeide.

In de jaren ’80 schoot ik vooral zwart-wit film omdat het goedkoop was en ik toegang had tot een lab waar ik leerde film te ontwikkelen (zie gids) en prints te maken. Zo’n 20 jaar later ben ik overgestapt op het digitale formaat en heb ik niet meer achterom gekeken.

Ik had toen niet kunnen voorzien dat ik jaren later nog gepassioneerder zou zijn over het vastleggen van beelden met mijn camera.

De afgelopen jaren heb ik uitsluitend met Fujifilm camerabody’s en lenzen gereisd. Ik ben er helemaal weg van. Ze stellen me in staat om op een locatie te komen, niet te veel aandacht te trekken en het beeld vast te leggen.

Ik heb veel gereisd met de Fujifilm X-T2 X-T1 en een verscheidenheid aan verwisselbare lenzen.

Onlangs heb ik een Full Spectrum infrarood conversie laten doen op mijn X-T1 die een nieuw perspectief op mijn reizen heeft gebracht. Daarnaast neem ik altijd de Fuji X100S mee, voor een discrete walk around camera die altijd klaar staat.

Fujifilm X-T2

Dit is de afgelopen jaren mijn primaire camera geweest. Het ontwerp en de functionaliteit van de camera werken voor mijn fotografiestijl. De camera is klein en licht, de beeldkwaliteit is geweldig en het is weerbestendig. De menu’s zijn gebruiksvriendelijk en de knoppen zijn logisch.

Fujifilm X-T1 (full spectrum infrarood camera)

De afgelopen jaren heb ik de Fuji X-T1 gehouden als mijn reservelichaam. Ik heb eindelijk de infrarood conversie naar deze camera gedaan en dat heeft hem weer tot leven gebracht.

Fujifilm X100S met Fujinon Wide Conversion Lens (WCL-X100 S II)

Ik heb oorspronkelijk de Fuji X100S gekocht camera voor een reis van 8 weken naar Europa. Sindsdien is het een vaste waarde geworden in mijn tas. Ik kocht de Fujinon Wide Conversion Lens (WCL-X100 S II) het wijzigen van de brandpuntsafstand van 23 mm (gelijk aan 35 mm op een 35 mm-camera) naar 19 mm (gelijk aan 28 mm op een 35 mm-camera). Het is een snelle gemakkelijke optie voor straatfotografie en rondlopen als je niet lastig gevallen wilt worden met al je extra’s.

Fujinon XF16mm f/1.4

Dit is mijn favoriete groothoeklens voor het vastleggen van landschappen of tijdens het verkennen van de stad.

Fujinon XF35mm f/1.4

Dit is de eerste Fujifilm lens die ik 4 jaar geleden heb aangeschaft. Het is met me meegegaan naar Europa, Azië en Noord-Amerika. Het is klein, snel en uitzonderlijk scherp.

Fujinon XF56mm f/1.2

Ik heb deze lens voornamelijk gekocht voor portretten, maar ik heb gemerkt dat het in tal van situaties zo goed werkt dat als ik de lens eenmaal op mijn camerabody plaats, deze daar vaak de hele dag blijft.

Fujinon XF10-24mm f/4

De Fuji XF10-24 lens is de perfecte landschapslens. Het is zo licht dat het gemakkelijk is om in mijn tas te gooien en naar buiten te gaan voor de dag. Het enige nadeel van dit objectief is dat het niet weerbestendig is.

Fujinon XF16-55mm f/2.8

Deze lens is mijn werkpaard. Als ik maar één lens meeneem op reis is dit het wel. Het is een beetje aan de zware kant, maar de beloning voor het dragen van dit beest zit in de kwaliteit van de foto’s die je maakt. Als bonus is deze lens volledig weerbestendig voor die ongeplande momenten in de regen!

Fujinon XF50-140mm f/2.8

Wat dit objectief zo uitzonderlijk maakt, is hoe snel en extreem scherp het is.

Fujinon XF18-135mm f/3.5-5.6

Ik heb deze lens gekocht met als enige doel om hem te gebruiken met de Fujifilm X-T1 voor infraroodfotografie. In combinatie met een 590nm infraroodfilter is het een perfecte combinatie geweest.

Fujifilm EF-X500 flitser

De EF-X500 is stof- en waterbestendig waardoor het een perfecte reisgenoot is.

Gitzo GT0531 Carbon Fiber Statief &Echt Juiste Stuff BH-30 Balhoofd

Ik vind deze statief en balhoofd combinatie licht, compact en gemakkelijk om mee te reizen.

LEE-filters

Ik heb een handvol LEE-filters bij me als ik reis, LEE Filters 100mm Graduated Neutral Density Soft Edge Filter Set (0.3, 0.6 en 0.9 Filters) en de LEE Big Stopper.

Apple iPad Pro 12,9″

Een paar jaar geleden heb ik mijn MacBook P vervangenRo met de iPad Pro voor fotobewerking tijdens het reizen. Het is lichter en met apps als Lightroom Mobile en Affinity Photo kan ik onderweg werken zonder een beat te missen.

Andere items in mijn tas

Hier is een lijst met andere items die ik in mijn tas heb tijdens het reizen:

Peak Design Leash Camera Strap, Zwart (L-BL-3)

Echt goed spul multi-clamp

Fujifilm RR-90 Remote Camera Release

Pelican 0915 SD-geheugenkaart Case

Extra batterijen & laders

Extra SD-kaarten

Bose QuietComfort 35 II draadloze Bluetooth-hoofdtelefoon met ruisonderdrukking

DJI OSMO Mobiele 2 Gimbal

Moleskine Schetsboek &Pennen

Leatherman Multi-Gereedschap

Reinigingsaccessoires

Zaklantaarn

www.arnojenkins.com | @arnojenkins

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer