Raisa Zwart

FacebookPinterestDelen

Ik ben Raisa Zwart, een fine art filmfotograaf uit Nederland, die intieme bruiloften , avontuurlijke merken en reizen over de hele wereld fotografeert.

Ik hou van het strand, Yoga, Marokkaans eten en natuurlijk verhalen vertellen met mijn camera.

Bestemmingsbruiloften zijn mijn absolute favoriete evenement om vast te leggen, omdat ze mijn passies voor fotografie, mensen en reizen samenbrengen.

Ik richt me op het vertellen van een compleet verhaal vol details en liefde en zorg ervoor dat herinneringen worden vastgelegd en samengesteld in een erfstuk trouwalbum dat voor de komende generaties zal worden doorgegeven.

Ik heb in het verleden veel op film geschoten – meestal op Fuji Pro400h met mijn Pentax 645N – en toen ik op zoek was naar een digitale optie met meer een filmlook, schoot Fujifilm me te binnen.

Iets meer dan twee jaar geleden ben ik overgestapt naar Fujifilm. Ik kocht twee Fujifilm X-T2’s en fotografeerde veel bruiloften met hen.

Nu heb ik de kans gehad om de Fujifilm GFX 50R toe te voegen naar mijn cameratas en ben helemaal weg van fotograferen met die camera.

Fujifilm en de camera’s uit de X-serie zorgen er voor mij voor dat ik me tijdens het fotograferen kan concentreren op mijn creativiteit en de mensen voor mijn camera. Ik fotografeer graag met Fujifilm en ben daarom zo trots om mezelf nu fujifilm X fotograaf te noemen.

De lenzen die ik gebruik zijn priemgetallen, ik heb alleen priemgetallen gebruikt vanwege hun kwaliteit en geringe scherptediepte.

Ik gebruik de Fujifilm 23mm f/1.4 en Fujifilm 35mm f/1.4 op mijn Fujifilm X-T2, en de Fujifilm 63mm f/2.8 en een oude Minolta lens (Rokkor 50mm 1.7) op mijn Fujifilm GFX 50R.

Ik gebruik een oude Nikon flitser (SB 800) maar alleen op trouwfeesten en ik hou van de Holdfast Moneymaker om mijn camera’s klaar te hebben om te fotograferen wanneer dan ook.

Mijn beelden zijn helder, kleurrijk, vol liefde en details. Ik hou van het fotograferen van bruiloften, campagnes voor modemerken en prachtige plekken over de hele wereld.

Vroeger fotografeerde ik alleen reisfotografie voor mezelf, maar sinds een jaar geleden verkoop ik afdrukken van mijn reisfotografiewerk op Society 6.

Ik vind mijn inspiratie in de natuur, liefdesverhalen en het leven zelf. En naast fotograferen vind ik het heerlijk om andere fotografen te coachen. Ik help ze hun creativiteit te gebruiken en er een bedrijf omheen te creëren.

www.raisazwart.com | @raisazwart

FacebookPinterestDelen
trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer