Nick Koudis

FacebookPinterestDelen

Ik ben Nick Koudis, een reclame- en celebrityfotograaf en full-blown strobist sinds de eeuwwisseling.

Ik heb 20 jaar lang mijn tanden geknipt voor nyc-reclamebureaus en ben toen in 2000 ontsnapt naar het zonnige LA, waar ik nog steeds beroemdheden en reclamefoto’s maak.

Als mijn afbeeldingen een draad hebben, is het de ironie ervan of die “je eruit hebt laten zien” dubbele kwaliteit.

Mijn claim to fame? Ik was een van de oprichters van Getty Images. Sommigen noemen het mijn claim to blame.

Mijn boodschap: Het gaat er niet om hoeveel spullen je hebt. Het gaat erom hoeveel de uitrusting voor je heeft. Ik heb zeker geleerd hoe ik mijn apparatuur kan minimaliseren en maximaliseren.

Laten we zeggen dat ik goed reis.

De MINI-kit die hier is afgebeeld, is een oefening in nut.

Ik heb 4 lampen (als je de zon meetelt) verpakt in 8×10 inch van een Lowepro Pro Roller x100 AW die onder de vloer van mijn Mini Cooper Clubman, totaal uit het zicht, waaronder drie Manfrotto 5001B 74-inch Nano Statieven!

Ik kan rocken en de lichten in 7 1/2 minuut laten opzetten. Deze HSS kit laat me uitstappen en vechten tegen de zon!

Alle afbeeldingen die ik hier op ShotKit heb geplaatst, heb ik gewapend met die drie Canon 600EX-RT ii Flitsers.

Ik zal zeggen dat ik minder betrouwbare flitsers heb geprobeerd en ik heb ontdekt dat het Canon-systeem de prijs van het niet hebben van burn-outs en shutdowns zeker waard is. Beproef je geluk bij het kopen van gebruikte Canon-uitrusting voor de prijs van een goedkope knock-off.

De uitzondering op die regel lijkt nu de Godox X-serie verlichting bereik. Ik gebruik de Godox v860ii’s en een Flashpoint R2 Pro MarkII Zender met veel succes. Ik zal het Canon-systeem waarschijnlijk uitfaseren omdat het Godox-ecosysteem betrouwbaar, rijk aan functies en uitbreidend is.

En over uitbreiden gesproken, ik gebruik een doe-het-zelf-versie van Trekpack verdelers om mijn behuizing SNEL te veranderen van flitsers naar LED’s.

In dat MINI hoesje:

Canon EOS 5DS |Die vijftig megapixel Mofo.

Canon 24-105mm f/2.8 Mijn onbewoonde eilandlens. Kan het allemaal, van landschappen tot portretten.

Canon 17-40mm f/4Wanneer de desert Island is te groot, ik gebruik deze brede lens om het allemaal vast te leggen.

Canon 50mm EF f/1.4 Geweldig voor weinig licht of echt ondiepe scherptediepte.

Canon 50mm Macro f/2.5 pLus Canon Verlengbuis EF12 en Canon Verlengbuis EF25 Ik vind het leuk om soms miniaturen te fotograferen. Ik gebruik ook de macrolens om filmbeelden te kopiëren met de Canon 5DS. Een RAW film scan!

Canon 600EX-RT ii (x3) – Deze flitsers zijn ongelooflijk. Ze hebben High Speed Sync en kunnen flitsen met 1/8000 van een seconde. De Canon ST-E3-RT Met de radiotrigger kunt u ze allemaal aanpassen vanaf de camera.

Manfrotto 5001B 74-inch Nano Statieven (x3)

Een Gepe CardSafe Extreem in lelijk, luid NEON GEEL, met een prominent ID-label van een Brother P-touch Label Maker, dat ook alles in de tas labelt.

Een paar persbadges.

Een miljoen dollar verzekering voor 10 dollar van de Verifieerbare app. Ik heb een jaarlijkse fotopolis, maar deze app is geweldig voor on-the-fly dekking en drone-verzekering (zie meer aanbieders).

Niet in de opname, in volgorde van belangrijkheid:

Gaggia Classic Espressomachine aangedreven door Intelligentsia Black Cat Klassieke Espresso.

Apple MacBook Pro 15-touchbar 2018

Canon 6D MkII – Full Frame, WiFi en GPS! Wat een geweldige camera voor het inpakken van licht en reizen.

Chimera Super Pro X Plus Stripbanken (x6) in drie maten. Hoewel mijn speedlights er misschien klein uitzien, gebruik ik graag mods die er duur uitzien.

Wat betreft mijn postproductie I LiveView tether met Tether Tools kabels in Canon EPS-hulpprogramma in Adobe Lightroom Klassiek voor organisatie of alles wat geen lagen nodig heeft, Adobe Photoshop CC als dat zo is.

En ik gebruik de Gieterij Modo 13 voor al mijn CGI-werk het bouwen en renderen van rekwisieten zoals de ambulance in “ironische dood” of de Smart-auto in “Jack”. Modo is een geweldige oplossing voor fotografen die dat element van onmogelijkheid aan hun foto’s willen toevoegen.

www.koudis.com | @koudis

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer