Holly Neill

Kia ora! Ik ben Holly, een natuurfotograaf die in Wellington, Aotearoa Nieuw-Zeeland woont.

Ik ben gemotiveerd om onze dieren in het wild te fotograferen om hun profiel te vergroten en anderen te informeren over hoe geweldig ze zijn en waarom we ze moeten beschermen. Bovendien zijn ze allemaal belachelijk schattig, waardoor ze heel leuk zijn om te fotograferen.

De uitrusting die ik gebruik:

  • Fujifilm X-T3
  • Fujinon XF 50-140mm f/2.8
  • Fujinon Teleconverter XF2X TC WR
  • Fujinon XF 35mm f/2
  • Fujinon XF 18-55mm f/2.8-4
  • Fujinon XF 27mm f/2.8

(Meer Fuji lenzen hier)

Mijn go-to set-up voor dieren in het wild is de X-T3 gekoppeld aan de 50-140mm f/2.8. Met de cropped sensor van de X-T3, geeft me een brandpuntsafstand bereik van 76-213mm.

Deze combo werkt goed voor mij omdat veel van de vogels die ik fotografeer in de bush zijn en vriendelijk zijn, dus het lage diafragma betekent dat ik de duisternis van de bosbodem vrij goed aankan.

Wanneer ik in meer open gebieden ben, voeg ik de 2X teleconverter toe om me dat extra bereik (152-426mm) te geven.

Sommige mensen zijn verbaasd dat ik geen monstertelelens gebruik, en soms ben ik dat ook! Mijn huidige set-up werkt echter voor mij, dus ik rol ermee.

Ik krijg vaak de vraag wat mijn favoriete Nieuw-Zeelandse vogelsoort is, en dat is zo’n moeilijke vraag! Zoveel om uit te kiezen. Een paar die tot mijn favorieten behoren zijn de toutouwai (Noordereiland roodborstje) en de ngirungiru (Zuidereiland tomtit).

Het beschermen van onze inheemse vogels is erg belangrijk voor mij. Ze zijn een belangrijk element van de identiteit van Aotearoa New Zealand, en op kleinere schaal de mijne.

Er zijn conservatieve schattingen dat elk jaar ongeveer 25 miljoen inheemse vogels worden gedood als gevolg van geïntroduceerde roofdieren, wat gewoon schandalig is.

Als ik sommige mensen kan helpen inspireren om onze vogels te beschermen en betrokken te raken bij het behoud door roofdierbestrijding in de achtertuin, of zelfs gewoon de Māori-namen van sommige van onze vogels te leren, dan beschouw ik dat als een overwinning.

www.hollyneillphotography.com | @hollyneill

trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer