Arwen Verver

Mijn naam is Arwen Dyer, ik ben een fotograaf en creatief kunstenaar uit Tasmanië, Australië.

Mijn liefde voor landschaps-, macro-, zwart-wit- en astrologische fotografie is gegroeid uit een passie voor het zijn in de natuur.

Mijn beelden verbeelden emotionele en spirituele reacties op plaats- en natuurverschijnselen en nodigen de kijker uit om ook te reageren. Ik hoop dat mijn foto’s van unieke en prachtige wildernis een bewustzijn van de unieke waarde van de natuurlijke wereld bevorderen.

Naast natuurfotografie sta ik hoog aangeschreven voor mijn trouw-, evenementen-, bedrijfs-, portret- en productfotografie.

Ik voltooide een residentie in Lofoten, Noorwegen (ondersteund door een Arts Tasmania-beurs) voor mijn project ‘evanesce’, een reflectie op klimaatverandering en de gevolgen ervan.

Ik ben genomineerd voor verschillende internationale prijzen, waaronder Astrofotograaf van het Jaar 2016, en won People’s Choice, Runner Up en Eervolle Vermeldingen in verschillende categorieën.

Ik ben een artist-in-residence geweest in Karamea, Nieuw-Zeeland en een artist-in-residence op Flinders Island, Tasmanië, wat culmineerde in een boek, Flinders Eiland, met collega-fotograaf Wolfgang Glowacki.

Mijn eerste solo fotografie boek, Helderheid – Ster, Hemel &Zee, werd uitgebracht in 2015. Mijn foto’s zijn tentoongesteld in heel Australië en in Milaan.

Ik ben moeder, heb een Master of Creative Arts Therapy en als ik geen foto’s maak, werk ik in de gezondheidssector.

Als natuurfotograaf heb ik een fascinatie voor plekken van wilde natuurlijke schoonheid. Ik ben diep ontroerd, zowel emotioneel als spiritueel, door deze plaatsen: de bergen, regenwouden, afgelegen kustlijnen, uitgestrekte luchten en kleine details spreken tot mijn innerlijke wereld op manieren die ik niet kan beschrijven.

Deze liefde voor de natuurlijke wereld roept bij mij een scherp bewustzijn op van de impact die mensen erop hebben. Van de opwarming van de aarde tot ontbossing, mijnbouw, watervervuiling, overbevissing, stroperij (de lijst gaat maar door), getuige zijn van de vernietiging van deze planeet en zijn ecosystemen door mensen roept voor mij een hele mix van emoties op: woede, wanhoop, schaamte, verdriet en een gevoel van machteloosheid.

Hoop komt voort uit de wetenschap dat het uitsluitend onze verantwoordelijkheid is om de verwoesting die we veroorzaken te verhelpen.

Mijn optimisme heeft geleid tot een passie voor het gebruik van mijn tijd en foto’s voor conserveringsdoeleinden. Hoewel het gemakkelijk is om je overweldigd te voelen door zoveel milieukwesties die actie vereisen, richt ik me momenteel op drie aandachtsgebieden: campagne voeren om de unieke Tasmaanse wildernis te beschermen (inclusief de Tarkine / takayne), de impact van klimaatverandering op de planeet (inclusief kleine eilanden) en op ons emotionele leven, en algemene bewustmaking van de kwetsbaarheid en het unieke karakter van wildernisecosystemen over de hele wereld.

Versnelling

Ik heb altijd Canon-apparatuur gebruikt, omdat ik destijds voor het eerst kennismaakte met Canon door mijn mentor.

Ik hou van mijn Canon 5D Mark III, het is wat ik gebruik meestal, terwijl mijn Canon 6D maakt back-up en video mogelijk.

Mijn favoriete objectieven zijn: mijn Canon EF 100mm f/2.8 macro (macro is iets wat ik al sinds de begindagen graag doe); mijn veelzijdige Canon 24-70mm f/2.8; mijn Canon 16-35mm f/4 voor landschappen en mijn Canon 70-200mm f/2.8 voor alles van portretten tot natuurfoto’s.

Ik hou van mijn Sirui statieven en mijn Really Right Stuff statiefkop is geweldig!

Ik kan ook niet zonder mijn Nisi filters (Ik gebruik een aantal Lee filters ook) en mijn Canon intervalmeter.

Mijn hoofdlamp, donsjas en handschoenen zijn essentieel voor astro!

Mijn uitrusting past prachtig in een F-Stop rugzak die speciaal voor vrouwen is ontworpen en die ik comfortabel draag, waar ik ook reis.

arwendyer.com | @arwendyer.fotograaf

trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer