doorLUMIERE

FacebookPinterestDelen

Hallo. Wij zijn Kate en Brent – tweede keer geluk, tweede carrière beeldmakers. Brent werkte eerder 25 jaar in de IT en Kate werkte in de media – marketing, reclame en branding.

Nu werken we op locatie en schieten we alle drie de disciplines fotografische stills, filmische films en luchtbeelden. Wat de kern vormt van ons ‘waarom’ is een fascinatie en respect voor menselijke relaties – hoe we allemaal liefhebben en leven.

Als een paar en creatief team werken we volledig synchroon met elkaar en met onze klanten, met een enkele benadering van fotograferen en regisseren, licht en locatie met de uiteindelijke resultaten allemaal gemaakt met dezelfde stijl en afwerking.

We beschrijven onze stijl als ‘fine art storytelling’ omdat het voor ons belangrijk is om natuurlijke emotie en menselijke verbinding op een stijlvolle en creatieve manier vast te leggen. We gebruiken onze unieke visie en jarenlange ervaring om werk af te leveren dat echt, mooi en artistiek is. Werk dat opvalt maar ook de tand des tijds doorstaat.

We zijn fundamenteel zeer vergelijkbare mensen – afgezien van als het gaat om technologie – Brent’s toewijding aan technische innovatie is indrukwekkend. Het betekent ook dat wij (hij) onze uitrusting voortdurend opnieuw evalueren en het oude in plaats van het nieuwe uitzoeken. MAAR alleen als het een waardevolle investering is die op de een of andere manier een verschil zal maken – betere kwaliteit, efficiënter en vaker wel dan niet kleiner en lichter gewicht.

Dus toen we onze kit klaarlegden, waren we allebei super onder de indruk van hoe klein en compact het er allemaal uitzag! We fotograferen bruiloften op bestemming, dus dit is echt belangrijk voor ons – we willen niet in gevaar worden gebracht door het bagagebeleid van een luchtvaartmaatschappij …

We nemen veel kit mee naar elke bruiloft, maar gebruiken niet noodzakelijkerwijs alles. We zijn momenteel op een zeer gelukkige plek met onze kit – we laten het hard werken – als en wanneer we het nodig hebben. Als het licht mooi is, dansen we een vrolijke dans en als dat niet zo is, creëren we het.

Twaalf maanden geleden fotografeerde Kate nog nikon en had ze het merk vertegenwoordigd als britse ambassadeur. Onze verlichtingskit was Elinchrom, we gebruikten Holdfast holsters en Brent was aan het filmen op het beest dat is een Sony FS7.

Nu zijn we volledig Sony (we zijn allebei Sony Europe Imaging Ambassadors) en zijn absoluut verheugd dat we de heilige graal van een enkel (draagbaar) platform voor fotografie en film hebben gevonden. Kate zag de overstap naar Sony en spiegelloos niet per se aankomen en het was zeker Brent die graag de overstap wilde maken.

Kortom, de Sony Alpha-serie maakt werken gemakkelijker, sneller en intuïtiever. Filmen op de kleinere Alpha-serie is fantastisch – ons mobiel en onopvallend houden. Het is essentieel om filters met variabele dichtheid te gebruiken, zodat we onze sluitertijden dubbel zo hoog kunnen houden als de geselecteerde framesnelheid.

Brent’s nieuwste ontdekking is Instamic – kleine microfoons van hoge kwaliteit die ongelooflijk veelzijdig zijn en op afstand kunnen worden bediend. We hebben ook een enorme liefde voor DJI, Profoto en Apple. Voor fotografie gebruiken we allebei de dubbele SpiderPro holsters – het gewichtsvrij houden van onze schouders is een ontdekking waar we erg dankbaar voor zijn.

Filmen op de kleinere Alpha-serie is fantastisch – ons mobiel en onopvallend houden. Het is essentieel om filters met variabele dichtheid te gebruiken, zodat we onze sluitertijden dubbel zo hoog kunnen houden als de geselecteerde framesnelheid.

Naast bruiloften en portretten fotografeert Kate veel boudoir (ze is enorm gepassioneerd door dit genre), dus sommige van de creatieve lenzen / filters hebben via die route de ‘familie’ bereikt! Dit is de kernkit waarmee we fotograferen – exclusief modifiers – maar we vermelden deze hieronder. Vanmorgen nog heeft Brent een DJI Osmo Action besteld. – onze kit is constant in beweging!

Camera Bodies – Fotografie

Sony A9 (x2) body’s met VG-C3EM battery grips

Kate fotografeert met 2 Sony A9 body’s op bruiloften.  De overstap naar spiegelloos heeft een grote invloed gehad op de manier waarop Kate fotografeert, omdat ze nu minstens 80% van de tijd het LCD-kantelscherm gebruikt, wat resulteert in veel meer flexibiliteit in cameraposities en hoeken.  Kate gebruikt de Eye AF, Face Recognition en Tracking functionaliteit 90% van de tijd omdat het autofocus systeem zo snel en nauwkeurig is met het Sony Alpha systeem.

Camera Bodies – Filmen

Sony A7III (x2) body’s met VG-C3EM battery grips

Brent zit op de Sony A7iii-body’s die briljant zijn voor zowel foto’s als filmen – hij vertrouwt ook volledig op het AF-systeem, wat een enorme verandering is geweest ten opzichte van een volledig handmatige scherpstelling op DSLR’s in de videomodus.

Sony A6400 (zie lensgids hier)
DJI Osmo Zak

Lenzen

Sony 24-70mm f/2.8 GM (x2)
Sony 70-200mm f/2.8 GM OSS (x2)
Sony 85mm f/1.4 GM

Sony 50mm f/2.8 Macro

Sony APS-C 18-105mm f/4.0 Zoom G Lens |

Zeiss Batis 40mm f/2.0

Lensbaby Sweet 35 f/2.5 Optiek

Lensbaby Twist 60 f/2.5 & Componist Pro II

We wisselen allebei vaak van lens op bruiloften – we houden van de vertelkwaliteit van groothoeken en de schoonheid van primes en telefoto’s.

Drone

DJI Mavic Pro

Brent gelooft dat DJI de markt leidt voor zowel consumenten als professionals in drone- en gimble-camera’s – ze evolueren voortdurend en worden steeds kleiner, lichter en van betere kwaliteit.

Gimble

DJI Ronin

Holster

SpiderPro Dual Camera Systeem v2 (Gerelateerd: camerariemen)

Flitspistolen

Profoto A1’s – Gebruikt met modifiers, waaronder roosters, gels, diffusiekoepels en de zachte bounce.

Flitskoppen

Profoto B10’s – Gebruikt met modifiers waaronder rasters, zoomreflectoren, middelgrote en grote paraplu’s en een witte beauty dish voor boudoir.

We vertrouwen op verlichtingsapparatuur voor al ons werk – we gebruiken het om zowel natuurlijke als dramatische resultaten te produceren.  We zijn weggeblazen door het recente aanbod van Profoto – met name de B10’s voor locatieverlichting en videowerk en de A1’s voor zowel on- als off-camera-opstellingen in handmatige en TTL.

Het gebruiksgemak is fantastisch en de kwaliteit van het licht is gewoon prachtig.

Filters

Hoya – 10 stop variabele filters voor het filmen
Fractal Filters

Statieven/Statieven

Manfrotto XPRO 4 Zoekertjes sectie video monopod w Vloeistofkop & FLUIDTECH basis
Manfrotto Nano Standaards

Op maat gemaakte koolstofvezel verlichtingspaal voor off-camera flitser (Brent heeft het gemaakt en we gebruiken het de hele tijd!)

Audio

Zoomen H6

Instamic Pro (x4)

Powerbanks

Jonkuu Power Bank 15000mAh, Draagbare oplader externe batterij

www.bylumiere.com | @bylumiere

FacebookPinterestDelen
trouwen
11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer