Ash Davenport

FacebookPinterestDelen

Mijn naam is Ash, ik maak deel uit van de Londense trouwfotograaf – MIKI Studios waarvan ik de ene helft ben. MIKI Studios is een fotografie- en filmhuwelijksstudio gevestigd in Londen. Mick, mijn zakenpartner, is de filmman en ik ben de fotografieman, samen zijn we vrienden, vaders en avonturiers!

Ik ben echt gepassioneerd over alles wat ik doe en voel dat het de beste manier is om het leven te leven. Ik hou van wat ik doe en ik steek er mijn hart en ziel in. Het is de enige manier waarop ik iets zou kunnen doen dat me inspireert.

Ik doe niets in halve maten! Wanneer ik mijn zinnen op een doel zet, raak ik een klein beetje geobsedeerd om het te bereiken. Ik leef het, ik adem het, ik slaap het.

Ik denk dat dat de reden is waarom ik me aangetrokken voel tot het vastleggen van bruiloften.

De opwinding van de dag, de emotie van dit alles, de buzz, de details, dat ‘live element’, de gedachte dat je één kans krijgt om het vast te leggen, gecombineerd met dat gevoel als twee mensen een van de meest verbazingwekkende, opwindende beslissingen in hun leven nemen voor iedereen van wie ze houden.

Uitrusting is niet belangrijk voor mij – het is er als een methode om vast te leggen en te laten zien wat er in mijn hoofd of mijn verbeelding zit. Als het in de weg zit of te ingewikkeld wordt, is het voor mij het verkeerde stuk uitrusting.

Ik hou van simpel. Ik hou van dingen die ik kan vertrouwen.

Jarenlang heb ik Nikon D750’s gefotografeerd en ik vond ze geweldig. Ik hield van alles over hen, de bestanden, het gemak van de installatie, de eenvoud van de camera.

Na verloop van tijd was het enige dat echter in de weg begon te zitten hun vermogen om zich te concentreren. Ik begon mijn kit te twijfelen en tegenmaatregelen te nemen om iets scherp te krijgen, toen wist ik dat ik moest veranderen.

In die tijd hadden Nikon en Canon niets binnen het Mirrorless-bereik dat voor mij zou werken, omdat de overstap naar spiegelloos van het grootste belang was toen we de studio’s begonnen, omdat niemand de clunk (ongeacht hoeveel ik ervan hield) wil horen op de films die we produceerden.

Sony was dus het simpele antwoord. Ik ben echter geen Sony fanboy (AT ALL!). Er is veel hype over de Sony-line-up en het meeste voldoet niet aan de verwachtingen …

Camera

2x Sony A9 (MK1): Geweldig in scherpstellen en heeft een gekke opnamesnelheid met bijna nul buffer, maar het voelt gewoon niet leuk om vast te houden en mee te fotograferen.

Lenzen

Sony 35mm f/1.8: Mijn favoriete lens – punt uit! Het komt nooit van mijn camera af! Ik hou gewoon van de bestanden en het gevoel dat deze lens geeft. Ik had vroeger de Sony 35mm f/1.4, die was zwaar, groot en erg duur. Deze 1.8 past bij alle problemen die ik had met de Sony 35mm f/1.4 en ik heb de extra stop licht nog nooit gemist.

Batis 85mm f/1.8: Een GEWELDIGE lens. Heel snel, klein en licht. Mooie bokeh en de weergave is prachtig.

Batis 25mm f/2: Nog een GEWELDIGE lens. De Line-up van Batis is geweldig, ik ben verliefd op de kwaliteit ervan.

Canon 50mm f/1.2: Geen native Sony objectief, maar met de sigma converter werkt het perfect. De Canon 50mm f/1.2 is een traag objectief om scherp te stellen, maar op de een of andere manier versnelt de converter de scherpstelling en is het zeer bruikbaar.

Ik gebruik deze lens alleen op pre-wedding shoots en tijdens portrettijd, omdat ik wat meer tijd heb om te spelen met de kenmerken van de lens, vooral fotograferen in het licht bij zonsondergang.

Verlichting/Triggers

Godox XPRO-S: Ze werken naadloos samen met de Godox V860II-S flitsers en het Sony systeem.

Tassen/Riemen

Black Widow Holster: Het is eenvoudig, licht en perfect voor het Sony-systeem. Ik hou van de mogelijkheid om de camera hoog en laag te houden, en omdat deze niet aan een riem is bevestigd, kan ik snel in posities komen die ik niet kon toen ik het HoldFast-systeem gebruikte.

Hardware en software

LaCie Rugged harde schijf van 4 TB: uiterst betrouwbaar en iets waarop ik kan vertrouwen als back-up voor mijn bestanden. Bovendien hou ik van de kleur, want je kunt hem nooit verliezen!

Alles wordt ingepakt in mijn Think Tank Airport International. Het draagt alles wat ik nodig heb voor en van een bruiloft. Omdat veel van de bruiloften die we vastleggen in Londen zijn, is het geweldig om met de metro te reizen, of voor bestemmingsbruiloften omdat het klein genoeg is voor de cabine.

Voor alle Britse bruiloften heb ik 4x Manfrotto 1004BAC Master Stands die stevig, eenvoudig en zeer betrouwbaar zijn. Ze worden zelden omvergeworpen en zelfs als ze dat doen, worden ze nooit beschadigd.

Voor bestemmingsbruiloften gooi ik deze weg en neem ik 2x Manfrotto Nanopole Light Stands.

Zeer licht en eenvoudig te gebruiken, veel gemakkelijker om mee te reizen, maar ze introduceren een klein probleem omdat de benen lang en slungelig zijn, wat betekent dat ze meer vatbaar zijn om om te worden geslagen, dus ik gebruik altijd bungee-koorden om te binden ze aan een boom of vaste paal of zoiets.

Fotomonteur: Omdat het naar mijn mening snel en gemakkelijker is dan Lightroom, maar veel anderen zouden het daar niet mee eens zijn!

Adobe Lightroom: Vooral omdat er niet veel concurrentie is voor het bewerken van grote hoeveelheden bestanden. Ik heb een zeer eenvoudige preset, dan kleur correct, en vooral CROP!

Alien Skin Exposure: Want wie houdt er niet van hun slijpgereedschappen. Ik bewerk ook batchgewijs alle kleurenafbeeldingen in zwart-wit met Alien Skin. Op die manier krijgt het stel een volledige set zwart-wit- en kleurenafbeeldingen om uit te kiezen. Slaat de e-mails op waarin om kleuren- of zwart-witafbeeldingen wordt gevraagd.

mikistudios.com | @mikiphotography

FacebookPinterestDelen
trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer