Shane Andersons

Hallo. Mijn naam is Shane Anderson en fotografie is voor mij voortgekomen uit mijn liefde voor de kunsten. Ik was een praktiserend multimediakunstenaar en klassiek geschoold muzikant die op een dag toevallig een camera tegenkwam; Ik vond een paar manieren om te componeren en te creëren.

Een groot deel van mijn leven bracht ik door in Midwestern America, voornamelijk lifestyle en familie, maar in de afgelopen jaren heb ik over de hele wereld de (persoonlijk leukere) mode- en schoonheidskant van dingen nagestreefd.

Mijn hele filosofie komt voort uit de basisgedachte van: “Hoe kan ik iets uit het niets creëren?” Dit geldt voor hoe ik mijn leven en mijn fotokit zie!

Ik reis fatsoenlijk genoeg, dus het is belangrijk dat mijn hoofdkit veelzijdig en compact is. Door mijn ondernemingen ben ik heel vindingrijk geworden en ben ik me heel bewust geworden van wat ik *nodig* heb.

Bij mij is alles wat ik nodig heb om een mooi beeld te maken, zelfs op het moeilijkste moment (ervan uitgaande dat we hier over daglicht praten; mode / schoonheidscreatieven kunnen een breed scala aan apparatuur nodig hebben die soms nodig is voor succes).

Camera

Nikon D750: Met een geweldige beeldkwaliteit, huidskleur en dynamisch bereik is deze body mijn go-to voor projecten waarvoor geen billboardresolutie nodig is. Bovendien is de behuizing licht van gewicht, heeft het een handig kantelbaar scherm (dat een redder in nood is geweest voor ongemakkelijke hoekopnamen) en heeft het een geweldige geheugencapaciteit met dubbele SD-poorten.

Lenzen

Sigma Art 50mm f/1.4: Dit is mijn go-to prime lens. Ik heb gemerkt dat het glas van deze lens de foto’s die je maakt een speciaal soort gloed geeft.

Omdat deze lens vrij laag in diafragma kan gaan, is een van mijn favoriete dingen om te doen, kiezen tot ongeveer f / 2 – f / 2.8 en spelen met afstand nemen van het onderwerp om tegelijkertijd de dromerige kwaliteit vast te leggen die een lager diafragma biedt, terwijl ik meer van alles scherp houd door een stap terug te doen.

Nikon 24-120mm f/4: Dit objectief verlaat bijna nooit mijn lichaam. Met zo’n breed scala aan brandpuntsafstanden en scheerscherpe focus op elk, is deze lens de meester van veelzijdigheid. Als ik fotografeer, hou ik ervan om details vast te leggen.

Met dit op mijn lichaam, ben ik in staat om een reeks full-body fashion shots te maken en vervolgens een make-up detail te benaderen.

Evenzo, wanneer ik reportage fotografeer, is deze lens geweldig om onderwerpen te volgen en het moment vast te leggen. Het is echter vermeldenswaard dat wanneer u een lens met zo’n dynamisch bereik van brandpuntsafstand gebruikt, u zich zeer bewust moet zijn van wat u fotografeert.

Het kan heel gemakkelijk zijn om lui te worden en je niet bewust te zijn van waar in het brandpuntsvlak je fotografeert. Wanneer ik deze lens gebruik, beschouw ik het als een prime – altijd inchecken voordat ik fotografeer, denkend: “Ik denk dat dit portret goed zou zijn op 85 mm”, in plaats van verstrooid de loop te starten.

Verlichting/Triggers

Nikon Speedlight SB-700: Ik gebruik speedlight flash niet te vaak, maar het is goed om bij de hand te hebben. Ik herinner me dat ik eens een Talent fotografeerde naast een marmeren armatuur in een park. Het was erg zonnig, een mooie dag licht, maar ik wilde een beetje een onverwacht hoogtepunt.

Dus draaide ik de flitser naar de knikker, en de stuiter gaf me precies het effect waar ik naar op zoek was.

Fotobestway Reflector/Diffuser: Om heel eerlijk te zijn had ik nog nooit van dit merk gehoord, maar deze reflector is mijn favoriet. Ik kwam het toevallig tegen in een fotowinkel in Italië terwijl ik op zoek was naar benodigdheden voor een shoot.

Deze kit wordt geleverd met een diffuserschijf en een reflectorpaneel van wit, zwart, grijs, zilver, goud en een goud / zilvermengsel.

Dit is altijd aan mijn zijde. Indien nodig kan ik het reflectorbit vouwen en gebruiken voor een schoonheidsaccent, of ik kan het gebruiken om een grotere poel van licht te creëren. Geweldig voor zowel binnen als buiten. Het is niets bijzonders, maar doet het werk prima!

Tassen/Riemen

Grandfather’s Strap: Deze band is zowel emotioneel als esthetisch belangrijk voor mij. De kunsten hebben altijd door mijn familie gelopen – schilders, pottenbakkers en alles daartussenin.

Hoewel ik hem nooit heb kunnen ontmoeten, was mijn grootvader fotograaf en dit was zijn (zeer stijlvolle!) stuk. Ik ben zeer vereerd om op zo’n mooie band te fotograferen en hoop het nieuw leven in te blazen met elk project waar ik aan werk!

Hardware en software

Apple MacBook Pro: dit is wat ik gebruik om al mijn bewerkingen te doen tijdens het reizen en is mijn belangrijkste hub voor een van de zakelijke kant van mijn carrière!

LaCie 4TB harde schijf: Ik heb in de loop der jaren zoveel schijven gehad, maar ik zorg er altijd voor dat ik er altijd een bij me heb. Zoveel als ik kan, probeer ik ze een beetje interessanter te maken; dit ope heeft een sticker van een picasso-geïnspireerd zelfportret erop.

Adobe Suite: Deze apps zijn de belangrijkste programma’s die ik gebruik om mijn bewerkingen uit te voeren. Lightroom is geweldig en gebruiksvriendelijk voor kleur. Photoshop maakt het natuurlijk mogelijk om een beetje preciezer te zijn en wordt gebruikt voor alle grote of intense bewerkingen die ik maak.

Premiere: Dit is mijn primaire bewerkingssoftware voor alle video-inhoud die ik produceer. InDesign is geweldig om lay-outs te visualiseren; als ik selecties maak, zie ik ze graag visueel als een spread of verhaal. Ik maak ook portfolio’s, creatieve decks, etc. met InDesign!

Presets: Ik heb een algemene preset genaamd “The New Cool” (gebaseerd op een redactioneel artikel waarvoor ik de Preset heb gemaakt) die een basis is voor de meeste van mijn foto’s. Ik heb ook zowel sepia (gids) als normale zwart-witbehandelingen die ik respectievelijk “Durban” en “Goodbye” heb genoemd.

Elke foto die ik maak, gaat door een workflow die veel verder gaat dan wat een preset kan doen, maar dit biedt een goed startpunt voor kleuring en zwart / witbalans!

Ik maak ook presets voor fotografen die geïnteresseerd zijn in het leren van modekleuren en toning! Mijn meest recente creatie, het WAYFINDER Preset Pack, is geïnspireerd op de energie, kleuren en emotie van ’s werelds modehoofdsteden.

Wacom Intuos Pro: Retoucheren is voor mij als schilderen; dit is mijn schildersezel voor elke retouche die ik doe.

MISC.

Pocket LED zaklamp: Deze LED is geweldig om interessante details in foto’s te geven. Ik gebruik het niet te vaak, maar ik probeer het bij me te houden voor het geval er een kans is. In het verleden heb ik het gebruikt om een subtiele achtergrondverlichting in het haar te creëren, een zachte gloed op een kledingdetail, enz.

Inspiratieboekje: Beeldhouwen is een van mijn grootste inspiratiebronnen. Voor mij is het verbijsterend om een pose en emotie met zo’n precisie te kunnen bedenken en het vervolgens te realiseren vanaf een groot stuk rots. Als zo’n aandacht voor detail op deze manier kan worden bereikt, dan is hier zoveel van te leren in de fotografie!

Ik heb graag een boek vol met dit soort inspiraties: sculptuur voor vorm en hoe lichaamspositionering emotie kan overbrengen; schilderijen voor stemming; persoonlijke schetsen en ideeën; enz.

Extra batterijen: Mijn ergste nachtmerrie is om tijdens een shoot zonder batterijen te komen te zitten.

2x SanDisk 32GB Extreme PRO-kaart: Ik heb altijd twee kaarten bij me. Meestal is dit meer dan genoeg voor een shoot, maar ik maak constant een back-up van mijn drive. Als ik het wel zou vullen, zou het geen zorgen zijn. Deze specifieke schijven zijn ook snel, met een snelheid van 95 MB/s.

HOYA 4 Prong Star Filter: Nogmaals, dit is niet iets dat ik altijd gebruik, maar als de sfeer van de shoot een sprankeling of twee kan gebruiken, pas ik het sterfilter toe voor een beetje iets speciaals. Ik gebruik het graag als er glitter bij komt kijken of als de styling bijzonder glinsterend is.

Elke avond op de terugweg naar West Ham keek ik terug over de sporen naar blauwe elektrische vonken die een gloed door de tunnel werpen. Ik weet niet zeker waarom, maar de Jubilee-lijn leek dit meer te doen dan het district, of Central, of een andere route van de Londense metro.

Momenten doen zich voor in het leven waar we na lange periodes van wat op niets lijkt een gigantische vonk voor ons pad zien. Misschien weten we niet precies wat het is, of wat het betekent, maar het roert iets. Misschien werden we getroost door zijn vlam, of verbrand, of geschrokken van zijn plotselinge bestaan.

Wat het ook was dat in ons opwekte, we moeten ervoor kiezen om ernaar te handelen, zelfs als we de uitkomst niet precies kennen. De meeste beslissingen die we nemen zijn te fijn gebaseerd op de vraag “Wat zal er gebeuren als ik … ?”

We vergeten dat er schoonheid zit in plotselinge actie en bewegen als een golf met wat de wereld naar ons slingert. We zien slechte ervaringen en fouten als ‘verkeerd’. Ik zeg niet om iets in een opwelling te doen of dwaas te zijn, maar om een groter innerlijk bewustzijn te hebben.

Hier leren we kunst te maken – uit acceptatie en in de grijstinten die liggen tussen de hoogte- en dieptepunten die zijn gebeurd.

Ik speel graag met het concept om elk beetje emotie in een stuk te gieten, en dan in mijn volgende werk mezelf volledig te verwijderen en me te concentreren op een meer op logica gebaseerd abstract gevoel van schoonheid.

Kunst maakt deel uit van elke vorm van fotografie, zelfs als je werk het leven van anderen documenteert.

Ik adviseer: leer hoe je kunt zien met elke hoeveelheid uitrusting die je hebt en wees niet bang om je hart in brand te steken.

www.thatstylishnerd.com | @thatstylishnerd

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om u te helpen slagen als een professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer