Ashok Suren

FacebookPinterestDelen

Hallo, ik ben Ashok. Ik ben een fotograaf uit Leicester, Engeland. Tien jaar geleden koos ik fotografie als medium om mezelf uit te drukken. In de afgelopen drie jaar heb ik het geluk gehad om de kost te verdienen als trouwfotograaf.

Ik heb het gevoel dat ik nog aan het begin van mijn reis als fotograaf sta. Mijn zoektocht in deze reis is om fotografie te gebruiken als een medium om anderen te dienen en hun leven op de een of andere manier te verbeteren.

Ik begon mijn obsessie in fotografie met een Nikon EOS D60 en sindsdien heb ik altijd een Nikon digitale camera gehad. Ik heb ook het Fujifilm spiegelloze systeem geprobeerd en zelfs het full frame Sony A7 systeem.

Vier jaar geleden kocht ik mijn eerste Leica M afstandsmeter, dat was een Leica M9 en meteen was ik verkocht. Met het M-systeem vond ik een camera die me niet alleen inspireerde om elke dag te fotograferen, maar me ook dwong om creatief te groeien.

Camera

Nikon FM2 – Dit is een van de beste filmcamera’s ooit gemaakt. Deze schoonheid is een volledig mechanische camera en alles wat je nodig hebt is een filmrol om ermee te fotograferen. Ik reis meestal met de Nikon FM2 met een Nikon 50mm f/1.4.

Leica Q – Dit is mijn alledaagse camera en de beste reiscamera die ik heb gehad. De vaste 28mm 1.7 Summilux lens is een pareltje. Ik gebruik mijn Q voor mijn bruiloftswerk en die ene geheugenkaartsleuf stoort me helemaal niet.

Leica M240 – Mijn favoriete camera aller tijden. De M werd uitgebracht in 2012 en is nog steeds geweldig in 2020. Ik heb het vanaf dag één gekoppeld aan de 50mm 1.4 Summilux. Ik zal hier blij mee zijn als mijn één camera en één lens opstelling voor portretten, straatfotografie en reizen.

Leica SL – Ik heb dit onlangs. Ik hou van de EVF en hij is gebouwd als een tank. Tot dusverre goed.

Nikon Z6 x 2 – Ik heb mijn Sony A7III verkocht om de Nikon Z6 te krijgen en ik mis de AF van de Sony. Het Z-systeem presteert goed met de Z 1.8 objectieven. De hele setup is licht van gewicht en ik ben dol op Nikon-kleuren. Ik fotografeer twee Nikon Z6’s voor bruiloften, meestal met een 35mm en 50mm lens.

Lenzen

LEICA 50mm f/1.4 ASPH SUMMILUX-M – Dit is mijn favoriete lens aller tijden. 50mm is mijn favoriete brandpuntsafstand en ik fotografeer meestal op 1.4. De Summilux is scherp en heeft nogal wat dromerige bokeh, is erg scherp en produceert prachtige kleuren. Ik heb er vertrouwen in om met deze lens te fotograferen, omdat het een lens is waarmee je nooit kunt falen.

Nikon 20mm f/1.8 – Dit is een zeer betaalbare goede kwaliteit 20mm en ik gebruik dit wanneer ik groothoekopnames nodig heb. Voornamelijk op de dansvloer bij bruiloften.

Nikon 35mm Z f/1.8 – Nikon heeft de optiek goed met deze 35mm en het is zeer betaalbaar. Ik verkies dit boven de oude Nikon 35mm f/1.4G omdat mijn exemplaar van de oude lens zacht wijd open stond.

Nikon 50mm Z f/1.8 – Ik heb genoten van het gebruik van de Sony ZA 50mm f/1.4 Distagon met de Sony A7III omdat het een lens van topkwaliteit was op 1.4. Ik mis het niet te veel, want dit kleine Z-objectief presteert ongelooflijk goed en het is lichtgewicht in vergelijking met de Sony. Deze Nikon 50mm Z f/1.8 laat ik meestal de hele dag op een van de Nikon Z6 staan tijdens bruiloften.

Nikon 85mm Z f/1.8 – Net als de 35mm en 50mm Z objectieven is dit een uitstekende aanvulling op mijn kit. Deze 85mm produceert een onberispelijke beeldkwaliteit en haarscherpe resultaten. Als ik mijn Nikon 105mm f/1.4 niet had, zou dit mijn go-to portretten lens zijn.

Nikon 105mm f/1.4 – Ik kreeg deze lens zodra hij in 2016 uitkwam. Superscherp op 1.4 deze 105 is al een legendarisch objectief voor Nikon Shooters. De meeste van mijn portretten maak ik met de Nikon 50mm en deze Nikon 105mm. Dit objectief is een van de redenen waarom ik nog steeds een Nikon Systeem heb. Ik denk dat dit de beste Nikon portretlens is.

Flits

Godox V1-N x 2 – Ik ben onlangs begonnen met het gebruik van deze, roundhead flash lijkt het nieuwe ding te zijn. Ik ben meer een fotograaf van natuurlijk licht, maar als ik flits moet gebruiken, werken deze mooi en gebruik ik ze graag.

Zak

Billingham Hadley Pro Camera Bag – Ik heb de Khaki / Tan lederen versie en ben er dol op.

www.ashoksuren.com | @ashoksuren

FacebookPinterestDelen
trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer