Bertrand Berner

FacebookPinterestDelen

Hallo allemaal! Mijn naam is Bertrand Bernager en ik ben 19 jaar oud. Ik ben een Franse fotograaf gevestigd in Parijs. Fotografie is sinds 2014 mijn grootste passie en mijn doel is om fulltime fotograaf te worden.

Mijn werk is gericht op architectuur, reizen, straatleven en fotografie met lange belichtingstijd.

Ik hou ervan om de grootste steden ter wereld te ontdekken (Tokio, Singapore, Hong Kong, New York…) die zulke fantastische speeltuinen zijn om te verkennen. Ik probeer ongewone plekken in deze steden te ontdekken en doe wat fotoprojecten over hun architecturale identiteit.

De fotografie met lange belichtingstijd is een techniek die ik erg leuk vind om te oefenen, vooral om te spelen met de beweging van de menselijke lichamen die in de stad lopen.

Ik ben een project begonnen over lange belichting tijdens marathons; ze creëren een soort originele “menselijke regenboog”. Op dit moment heb ik net de marathon van Parijs gecoverd, maar in de toekomst probeer ik dit project voort te zetten met enkele andere beroemde marathons.

Sinds 2017 heb ik de kans gekregen om ambassadeur te zijn voor de Sony Alpha camera als onderdeel van het Sony Europe Imaging Ambassador programma. Dit is echt een droom om te werken met dit zeer innovatieve merk dat een geweldig en veelzijdig spiegelloos systeem heeft ontwikkeld dat ik elke dag met plezier gebruik!

Hier is de lijst en korte beschrijving van mijn hoofduitrusting:

Sony A7RIII: Voor mijn gebruik is het de perfecte allround camera: hij heeft een geweldige beeldkwaliteit met de 42mp full-frame sensor die erg handig is voor enorme afdrukken, extreem snelle autofocus met Eye-AF en 10fps, goede ergonomie, een scherpe en prettig te gebruiken zoeker…

Ik heb een SmallRig A7RIII L-Bracket toegevoegd erop voor snel gebruik op een statief.

Sony A6000: Ik heb twee van deze APS-C camera’s die een goede beeldkwaliteit bieden, snelle autofocus met 11fps, een lichte en compacte body… voor een redelijke prijs.

Ik begon met een van deze en het is een zeer interessante eerste camera om mee te gaan fotograferen. Dit zijn mijn back-upapparaten en het is altijd interessant om twee verschillende lenzen tegelijkertijd klaar te hebben.

Sony RX100 VA: Dit is mijn dagelijkse camera wanneer ik naar school ga en wanneer ik niet al mijn spullen wil dragen of wanneer ik discreet wil zijn. Het maakt gebruik van een 24-70mm f/1.8-2,8 lens dus het is handig ’s nachts, en met een extreem snelle autofocus en niet meer dan 24 fps continu-opname biedt een aantal interessante creatieve mogelijkheden!

Sony 16-35mm f/2.8 G-Master: Dit objectief is echt indrukwekkend met een groot niveau van scherpte dat recht doet aan de 42mp op de A7RIII. Het heeft een tropische body en is vrij compact en lichtgewicht voor een f/2.8 zoom… Het heeft de perfecte optiek voor architecturale foto’s.

Sony 70-200mm f/2.8 G-Master: Een solide body die veel controle geeft, een grote mate van scherpte heeft en zelfs als het een zware lens is, maakt het autofocusmotorsysteem het werk erg snel. Het aspect van de bokeh bij f/2.8 is ook zo goed.

Sony 55mm f/1.8 ZA: Een zeer compacte prime lens met grote scherpte die mijn favoriete optie is voor straatfotografie.

Sony SF-G 32 GB: Ik heb 4 van deze extreem snelle SD-kaarten (300 mo/s) die de beste optie zijn voor een vloeiende workflow. Ik heb ook een aantal SanDisk Extreme Pro UHS-I 64 GB kaarten die een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding hebben.

Samsung draagbare SSD T5 500 GB: Snelle, solide en compacte opslag. Vanaf dit jaar gebruik ik alleen SSD voor draagbare opslag en belangrijke bestanden omdat ze duurzaamheid en verbazingwekkende snelheid bieden die een gewone HDD niet kan. Ik ben op zoek naar een WD 500GB My Passport Wireless SSD dat kan een interessante optie zijn voor reisveilige opslag.

Hoya PRO ND1000: Ik gebruik het voor mijn dag en soms nacht lange belichting foto’s. Ik heb er een in 77 mm en één in 82 mm, dit zijn enkele van de beste ND-filters op de markt en ze hebben helemaal geen invloed op de beeldkwaliteit.

Ik heb ook een Kendo PRO1 D Lotus ND32 82mm filter dat ik gebruik voor zonsondergang / zonsondergang lange belichting.

Manfrotto Element Traveller Groot koolstofvezel statief: Dit statief controleert alle vakjes waar ik naar op zoek was, omdat het apparatuur zo zwaar als 17,6 lb bevat terwijl het slechts 3,1 lb weegt en in staat is tot een maximale hoogte van 64,6 “met 180 graden poten.

Ik heb een Utebit 360 graden panoramisch statiefkopklem toegevoegd om nog nuttiger te zijn.

Sony NP-FW50 en Sony NP-FZ100: Reservebatterij in geval van een volledige dag fotograferen, zelfs als het uithoudingsvermogen van de A7RIII is in staat tot ongeveer 700 opnamen.

Sony RMTDSLR2 draadloze afstandsbediening: Deze infrarood afstandsbediening is essentieel voor een lange belichtingstijd en heeft een aantal knoppen waarmee je de hele camera kunt bedienen.

Godox V860II-S: Gecombineerd met de Godox Xpro-S TTL Wireless Flash Trigger dit is een mooie prijs/kwaliteit verhouding die het werk goed doet.

Lowepro Flipside Trek BP 350 AW Rugzak: De perfecte mix tussen een wandelrugzak en een camerarugzak. Het heeft toegang tot de uitrusting van de camera aan de achterzijde waarmee u uw uitrusting kunt krijgen zonder de tas neer te leggen en een solide bouwkwaliteit.

Omdat mijn oma en mijn oom fotografen zijn hebben ze me veel van hun filmmateriaal gegeven, dus voor de lol gebruik ik een Leica M3. (die dit jaar volledig werd herzien) met een ongelooflijke Leica 50mm f/1.4 Summilux-M Aspherical zilveren lens. Dit zijn echte kunstwerken !

Ik heb een Leica Flex met een Leica Elmarit-R 28mm f/2.8 en Leica Elmarit-R 90mm f/2.8 lenzen en ook een Nikon 55mm f/1.2 dat was Nikon’s eerste ultrasnelle f/1.2 lens.

Al deze optiek kan worden gebruikt op Sony Alpha-camera’s met adapterringen. Ik gebruik een Novoflex Adapter voor Nikon lenzen naar Sony E-Mount en een Metabones Adapter Leica R lenzen naar Sony E-Mount.

Tot slot geeft mijn oom me zijn Hasselblad 500 CM en 500 EL/M met 4 Zeiss lenzen, maar ze moeten worden herzien.

www.baladesetphotos.com | @frankyyy007

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer