Valerie Millett

Hallo allemaal! Ik ben Valerie Millett. Ik ben een freelance fotograaf gevestigd in het Amerikaanse zuidwesten. Ik woon midden in de Sonorawoestijn, in Phoenix, Arizona.

Ik begon met fotograferen in 2011 en ik heb door de zuidwestelijke regio van de VS gereisd om de prachtige geologie en landschappen te documenteren die dit deel van de wereld zo uitzonderlijk maken.

Hoewel ik van oudsher een landschapsfotograaf ben, heb ik onlangs mijn portfolio uitgebreid met lifestyle-, redactionele en vastgoedfoto’s. Ik heb gemerkt dat hoe meer ik uit mijn comfortzone kom, hoe meer ik leer, groei en echt de volledige reikwijdte van het zijn van een fotograaf waardeer.

Mijn eerste ECHTE camera was de Canon Rebel die ik combineerde met Sigma 17-70mm f/2.8-4.5 lens omdat het alles was wat ik me kon veroorloven. Ik had geen idee hoe het werkte of hoe ik moest schieten. Ik heb het meer dan een jaar in de doos bewaard. Uiteindelijk heb ik mezelf geleerd hoe ik het moest gebruiken. Ik las alles wat ik kon over fotografie, bekeek instructievideo’s en koos de hersenen van enkele van ’s werelds beste landschapsfotografen.

In 2012 kocht ik een gebruikte Canon 5D Mark II en de Canon EF 24-105mm f/4 lens, het was alsof je een nieuwe bril kreeg, plotseling zag de wereld er zo anders en opwindend uit. Ik heb geleerd hoe ik moet bewerken met Lightroom en Photoshop en ik oefen tot op de dag van vandaag minstens 2-3 uur per dag met bewerken.

Ik had mijn eerste gepubliceerde afbeelding in een tijdschrift in 2014, Arizona Highways Magazine en sindsdien ben ik elk jaar gepubliceerd. In 2019 werd ik gepubliceerd national geographic magazine (book division) voor de Beautiful Landscapes Calendar en in hetzelfde jaar werd ik geïnterviewd door PhotoPlus, The Canon Magazine in het Verenigd Koninkrijk

Voordat ik fotograaf werd, was ik een professionele aquarelkunstenaar en bracht ik mijn gevoel voor compositie en kleur eenvoudig over in mijn fotografiewerk. Ik geloof dat het mijn achtergrond in fine art was die mijn werk in de fotografie naar het niveau van vandaag heeft gedreven.

In het veld voor landschappen gebruik ik voornamelijk mijn Canon EF 70-200mm f/4 en mijn Canon EF 24-105mm f/4. Ik gebruik mijn Tamron 150-600mm f/5-6.3 voor bijzondere landschappen zoals Death Valley National Park, waar de effecten van de lange lens zeer artistiek kunnen zijn.

Voor redactioneel werk ben ik dol op de Canon EF 24-105mm f/4 eveneens. De beelden zijn altijd zo scherp en het bereik is perfect.

Voor mijn vastgoedfotografie (zie gids) of architectuurwerk gebruik ik mijn Canon EF 16-35mm f/2.8. Het is een high-end ultrazoom en heeft een uitzonderlijke scherpte van de randen van het beeld. Het maximale diafragma van f/4 stelt me in staat om onder verschillende lichtomstandigheden te fotograferen. Het andere grote voordeel is dat het compatibel is met Canon full frame en de APS-C sensor.

Mijn kit werkt goed voor mijn levensstijl, niet afgebeeld, maar ik heb ook 3 verschillende cameratassen van LowePro klaar om plaats te bieden aan wat ik ook ga fotograferen.

Fototoestel:

Canon 5D Mark IV

Canon 5D Mark II

Canon SL1

Lens:

Canon EF 24-105mm f/4

Canon EF 16-35mm f/2.8

Canon EF 70-200mm f/4

Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6

Tamron 150-600mm f/5-6.3

Rokinon 12mm f/2.8

Lensbaby Kit (4 lenzen)

Induro Statief CT214

Carbon BHD2 Balhoofd

Fotoom

Lee Filter Systeem

Pano Slider

Hoodman Loupe Aputure: Timer afstandsbediening

*al mijn werk is bewerkt op mijn MacBook Pro 13” met Lightroom, Photoshop en Luminar

valeriemillett.squarespace.com | @valeriemillett

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer