Beste bruidsfotografie uitrusting

Na het ontvangen van duizenden inzendingen voor Shotkit door trouwfotografen van over de hele wereld, ben ik in een goede positie om te laten zien wat momenteel de beste bruidsfotografie uitrusting, en wat zijn aantoonbaar de beste camera’s voor trouwfotografie.

Als je de vaardigheid en het vermogen hebt, kun je een bruiloft fotograferen met bijna elke camera-uitrusting. Het hebben van snellere, betrouwbaardere en kwalitatief betere apparatuur zal uw leven als trouwfotograaf echter gemakkelijker en efficiënter maken.

Sony a7 III

Sony a7 III

Biedt veruit de beste bang-for-the-buck voor trouwfotografen.

Controleer de huidige prijs

Dit bericht laat zien wat de meest populaire bruidsfotografie-uitrusting is onder de professionele trouwfotografen op Shotkit.

Deze trouwfotografen hebben in de loop der jaren een breed scala aan verschillende uitrusting gebruikt en hebben zich gevestigd op wat zij beschouwen als de allerbeste camera’s voor huwelijksfotografie, evenals de accessoires die hen helpen betere kunst te maken.

Als je wilt groeien als trouwfotograaf, onthoud dan dat het hebben van geweldige uitrusting slechts een klein onderdeel is van je succes – onderwijs is veel belangrijker!

Zorg ervoor dat je de beste fotografieboeken bekijkt, Meer bruiden: hoe je meer geld kunt verdienen als trouwfotograaf en dit bericht over verlichtingstechnieken voor huwelijksfotografie.)

1. Beste camera’s voor huwelijksfotografie

Beeld Product Bijzonderheden
shk2-table__image Sony a7 IIIONZE #1 KEUZE
 • Megapixels: 24,2
 • Sensor Grootte: 35mm Full-frame
 • Mechanische sluiter met AE/AF-tracking
Bekijk prijs →
shk2-table__image Nikon D850BEST BEOORDEELD
 • Megapixels: 45,7
 • Tot 9 fps1 continu-opnamen
 • 4K Ultra HD-video
Bekijk prijs →
shk2-table__image Nikon D750GROTE WAARDE
 • Megapixels: 24,3
 • Maak opnamen tot 6,5 fps in volledige resolutie
 • Full HD 60/50/30/25/24p video
Bekijk prijs →
shk2-table__image Canon 5D Mark IV
 • Megapixels: 30,4
 • Tot 7 fps continu-opnamen
 • 4K-video-opname
Bekijk prijs →
shk2-table__image Sony A7R III
 • Megapixels: 42,4
 • Sensor Grootte: 35mm Full-frame
 • 4K-filmopname
Bekijk prijs →
shk2-table__image Canon 5d Mark III
 • Megapixels: 22
 • 6 fps continu-opnamen
 • 1080p HD-video-opname
Bekijk prijs →
shk2-table__image Nikon D5
 • Megapixels: 20,8
 • 12 fps-opnamen voor 200 opnamen met AE / AF
 • 4K UHD-video-opname
Bekijk prijs →
shk2-table__image Fujfilm X-Pro2
 • Megapixels: 24,3
 • Geavanceerde hybride multizoeker
 • 16 Filmsimulatiemodi
Bekijk prijs →

Schrijven over de beste camera’s voor huwelijksfotografie zal altijd een controversieel onderwerp zijn. Hoewel er niet zoiets bestaat als specifieke ’trouwfotografiecamera’s’, zul je merken dat trouwfotografen de neiging hebben om naar bepaalde modellen te trekken.

In is het aantal camera’s voor trouwfotografen op een recordhoogte, met DSLR’s, spiegelloze camera’s, full-frame, cropsensor, film en zelfs middenformaat die door professionals over de hele wereld worden gebruikt.

Er is geen goede of foute camera voor huwelijksfotografie, maar er zijn er die je werk als trouwfotograaf zeker gemakkelijker zullen maken. Laten we er meteen in duiken …

Sony a7 III

Sony a7III spiegelloze camera kopie

Als de nieuwste camera op deze lijst, is het logisch dat de Sony a7 III vol zit met de nieuwste en beste technologie die wordt aangeboden aan trouwfotografen.

Een aangename verrassing die er echter voor heeft gezorgd dat meer fotografen naar Sony zijn ‘gesprongen’ dan ooit tevoren, is de ongelooflijk aantrekkelijke prijs van dit kleine spiegelloze wonder.

Voor iets meer dan twee grand (zie de nieuwste prijs hier), heeft Sony een camera gemaakt die de beste functies van elk van zijn andere duurdere vlaggenschipbody’s (Sony a7RIII en Sony a9) haalt, terwijl ze op verschillende manieren worden verbeterd.

Ik gebruik een Sony a7RIII voor trouwfotografie, maar heb een hekel aane de enorme 42.4MP-bestanden die de neiging hebben om mijn bewerkingsworkflow te vertragen. De Sony a7 III aan de andere kant biedt een meer beheersbare 24.2MP, terwijl het ook dezelfde ongelooflijke AF-prestaties biedt als de Sony a9 … maar voor de helft van de prijs!

De hele Sony full frame spiegelloze camera line-up is behoorlijk verwarrend, met vergelijkbaar uitziende lichamen en functies die elkaar overlappen.

Het enige dat u moet weten, is dit – de Sony a7 III biedt veruit de beste bang-for-the-buck voor trouwfotografen. Het maakt volledig gebruik van alle voordelen van spiegelloze camera’s ten opzichte van DSLR’s en biedt meer dan elke andere camera die momenteel op de markt is.

Terwijl de andere Sony full frame spiegelloze camera’s ook enkele van de beste camera’s voor huwelijksfotografie zijn, is het de Sony a7 III die de massa zal aanspreken. Het enige probleem is om er een in handen te krijgen! (Klik hier om een nabestelling te plaatsen als u deze niet op voorraad kunt vinden).

Als u uw AF-punt meer dan 93% van het beeldgebied kunt plaatsen, betekent dit dat obscure composities veel gemakkelijker worden gemaakt, zonder te hoeven vertrouwen op de focus-recompose-techniek.

693 fase- en 425 contrast-AF-punten in combinatie met 10FPS en Sony’s verbluffende Eye AF (zie een uitleg in deze Sony a7R III-test) betekent dat je nooit meer scherpstelling mist.

Dan zijn er de ongelooflijke hoge ISO-prestaties, 5-assige in-body beeldstabilisatie, langdurige batterij, 4K2-video, aanraak- / kantelbaar LCD-scherm en andere toonaangevende functies die dit de beste trouwfotografiecamera maken die vandaag beschikbaar is.

Het wisselen van camerasystemen is altijd moeilijk geweest, grotendeels vanwege de enorme kapitaaluitgaven die nodig zijn om de sprong te maken. Met de Sony a7 III en een selectie betaalbare Sony e-mount lenzen lijkt echter weer een jaar te worden dat Sony de (spiegelloze) bruidsfotografie-uitrustingsindustrie domineert.

Controleer de huidige prijs

Nikon D850

Nikon D850 in gebruik door Jesse LaPlante

Nikon D850 in gebruik door Jesse LaPlante

Nikon heeft in 2017 een zwaar jaar achter de rug, met ontslagen en angst om ten onder te gaan. Nikon moest een camera uitbrengen die Nikon-fotografen tevreden zou houden en ervoor zou zorgen dat Canon-fotografen anders naar hun 5D’s zouden kijken. Dit alles kwam met de release van de Nikon D850.

Als je een Nikon-schutter bent die blij is met de ronduit uitstekende Nikon D750, Niet doen lees dan snel verder.

De Nikon D850 is de ultieme DSLR voor trouwfotografen. Het kan ook de laatste pro-body camera zijn die Nikon op de DSLR-markt brengt, als we de nieuwste spiegelloze geruchten mogen geloven…

Laten we één ding duidelijk maken – de Nikon D850 ain’t goedkoop (check hier de laatste prijs). Als je echter de kost verdient met het fotograferen van bruiloften en het beste van het beste wilt, is de vraagprijs van deze ongelooflijke camera meer dan gerechtvaardigd. (Check de Nikon D850 test).

Dus wat krijg je voor je geld? Ten eerste kunt u profiteren van middenformaat-achtige 45.7MP wanneer u elk klein detail van uw trouwportretten wilt behouden. Je kunt ook kleinere RAW-bestanden opnemen om geheugen te behouden – iets waarvan ik zou willen dat Sony het zou implementeren!

Dan is er een BSI-sensor, die een ISO-bereik van 64 tot 102.400 biedt, waarbij bestanden die met 12.800 worden geschoten nog steeds meer dan acceptabel zijn voor levering aan de klant, ISO64 is een primeur voor een Nikon DSLR en betekent dat je met snellere lenzen (grotere diafragma’s) kunt fotograferen bij helderder daglicht.

Trouwfotografen vertrouwen op toonaangevende AutoFocus en gelukkig hoeven Nikon-fotografen niet meer het grote geld uit te geven voor de vlaggenschipbody’s. De Nikon D850 maakt gebruik van hetzelfde ultranauwkeurige AF-systeem als de Nikon D5, met 153 scherpstelpunten, 99 cross-type sensoren en een speciale AF-processor met 7 FPS bij 45,7 MP.

Een andere primeur voor een Nikon DSLR is het kantelbare / touchscreen LCD-scherm dat Touch Shutter biedt – de mogelijkheid om scherp te stellen en te fotograferen door het scherm aan te raken. Dit is ongelooflijk handig als je een trouwfotograaf bent zoals ik die graag laag of hoog wordt met composities.

Als je overstapt van de Nikon D750, zul je ook de grotere zoeker waarderen die comfortabelere en nauwkeurigere opnamen biedt.

De enige kleine ergernis voor mij met de Nikon D850, maar wel eentje die eigenlijk een pluspunt is voor vele anderen, is de toevoeging van het XQD geheugenkaart formaat. XQD-geheugenkaarten zijn ongetwijfeld sneller, maar ze zijn ook veel duurder – ik had liever twee SD-kaartsleuven gehad, maar dit is gewoon persoonlijke smaak.

Lang verhaal kort – als je een trouwfotograaf bent die Nikon fotografeert, is de Nikon D850 de camera waarvoor je spaart, of al hebt en aan het sparen bent voor je tweede! Het is gewoon dat goed.

Voor de DSLR shooters uit daar die zich nog niet laten verleiden door spiegelloos, biedt de Nikon D850 de beste technologie van elke DSLR die momenteel op de markt is, en is absoluut een van de beste camera’s voor huwelijksfotografie .

Controleer de huidige prijs

Canon 5D Mark IV

Canon 5D Mark IV in gebruik door Leonard Walpot

Canon 5D Mark IV in gebruik door Leonard Walpot

Na 4 lange jaren te hebben gewacht op een update van de game changing Mark III, heeft Canon de rollen weer omgedraaid met de release van de Canon 5D Mark IV. Of het de beste camera voor huwelijksfotografie is of niet, staat nog steeds ter discussie, maar één ding is zeker: deze indrukwekkende dSLR heeft veel veren geschud in de huwelijksfotografie-industrie.

Ik ga het niet hebben over de headline grabbing dual-pixel-functie waarmee je de autofocus op een foto kunt verfijnen nadat deze is gemaakt, want eerlijk gezegd beschouw ik het als nutteloos voor huwelijksfotografie.

De andere voordelen van de bijgewerkte CMOS-sensor zijn echter aanzienlijk en hebben ervoor gezorgd dat menig Nikon-trouwfotograaf heeft overwogen om volledig van systeem te wisselen. Verschillende spraakmakende trouwfotografen, waaronder Sam Hurd, hebben inderdaad precies dit gedaan.

Dus wat maakt de Canon 5D Mark IV zo’n aantrekkelijke camera voor trouwfotografen in 2016? Afgezien van de sterk verbeterde autofocus in vergelijking met de verouderde 5d Mark III, brengt de Canon 5D Mark IV ook een verbeterd dynamisch bereik, meer megapixels, betere hoge ISO-prestaties, continue opnamesnelheid, ingebouwde wifi, een aanraakscherm en 4k-video met zich mee. Het is ook lichter dan zijn voorganger.

Dan zijn er de functies die al bestonden in de pro-body Canon dSLRs die andere merkeigenaren jaloers maken, zoals een logische menustructuur, overlay dubbele belichtingen en die prachtige Canon-huidtinten, allemaal als back-up van wat al een zeer aantrekkelijke camera is.

De enige functie die de Canon 5D Mark IV echt onderscheidt voor veel trouwfotografen, is de snelheid van autofocus met behulp van het lcd-aanraakscherm. Door simpelweg het oog van het onderwerp op het LCD-scherm aan de achterzijde aan te raken (bijvoorbeeld), grijpt de camera snel de focus of kunt u zelfs de opname maken zonder op de sluiterknop te drukken.

Zoals iedereen die ooit heeft geprobeerd om het scherpstelpunt te bedienen met behulp van knoppen tijdens Live View kan ttest, is het een pijnlijke ervaring. De nieuwe touch-and-focus/shoot-functionaliteit op de Canon 5D Mark IV doet denken aan veel kleinere camera’s zoals de Olympus OMD-EM-5 Mark II en is een enorme stap in de goede richting voor fotografen die sterk afhankelijk zijn van Live View om belichtingen te bekijken voordat ze opnamen maken.

Het is jammer dat Canon geen kantelbaar LCD-scherm heeft toegevoegd aan de Canon 5D Mark IV – functionaliteit die beschikbaar is bij de concurrerende Nikon D750, maar misschien geen deal-breaker voor Nikon-fotografen om trouw te blijven aan hun systeem. Opgemerkt moet echter worden dat de Nikon D750, hoewel hij niet dezelfde technologische vooruitgang biedt als de Mark IV, momenteel ongeveer de helft van de prijs is.

Hoewel de verbeteringen in het dynamisch bereik ten opzichte van de Mark III aanzienlijk zijn, heeft de Canon 5D Mark IV niet echt nieuwe industriestandaarden gesteld met zijn verbeterde sensor. Na een push van 5 EV’s ligt hij ver voor op de andere Canon pro line DSLR’s, maar nog steeds achter op de Nikon D810 en Sony A7R II bij het vergelijken van extreem hooglicht/ schaduwherstel.

Wat echter echt belangrijk is, is de enorme verbetering van iso-ruis ten opzichte van zijn voorganger. Ten slotte kunnen Canon-fotografen onderbelichten om hooglichten te beschermen en vervolgens schaduwen in de post versterken om een afbeelding met een breed dynamisch bereik te bereiken – een techniek die al enkele jaren door Nikon-fotografen wordt gebruikt. Dit gezegd hebbende, iso-prestaties zijn nog steeds niet vergelijkbaar met de Nikon D750 en andere camera’s in deze competitie.

Ondanks de hoge prijs lijdt het geen twijfel dat veel Canon-trouwfotografen de investering zullen doen en upgraden naar een paar Canon 5D Mark IV-body’s.

De vooruitgang in dynamisch bereik en ISO is misschien niet significant in vergelijking met het aanbod van Nikon / Sony, maar in combinatie met de nieuwste technologie en enkele show-stopping functies, is de Canon 5D Mark IV nog steeds een van de beste camera’s voor huwelijksfotografie die dit jaar beschikbaar zijn. Hier is een meer diepgaande review van de Canon 5D Mark IV.

Controleer de huidige prijs

Sony A7R III

Sony A7R III VOOR TROUWFOTOGRAFIE

Sony A7R III in gebruik door Emin Kuliyev

Ik fotografeer al bijna 5 jaar bruiloften met Nikon DSLR’s, maar sinds het lezen van deze review van de Sony a7R III zit ik nu aan de andere kant van het spiegelloze hek 😉

De Sony Alpha-lijn van camera’s is verwarrend en een beetje overweldigend. Sony brengt update na update uit, waardoor we met een overvloed aan keuzes zitten. Als u echter op zoek bent naar misschien wel de beste spiegelloze camera voor trouwfotografie, negeer al het andere – de Sony A7R III is het.

“WACHT EVEN! Heb je niet gewoon gezegd dat de Sony a7III de beste was?!” – nou ja dat deed ik – goed gedaan om me te concentreren! Staat u mij toe dit toe te lichten…

De Sony a7III biedt de beste waar voor je geld, en overtroeft zelfs deze hier Sony a7R III in autofocus en hoge ISO-prestaties.

Wat het echter mist, is een hoge resolutie. Hoewel het hebben van die enorme 42.4MP-bestanden je nabewerkingsworkflow kan vertragen (kijk hier hoe je Lightroom kunt versnellen), blijkt het ook ongelooflijk handig voor luie trouwfotografen zoals ik!

Lui of slim, jij beslist, maar in staat zijn om in bestanden bij te snijden zonder veel details te verliezen, is voor mij een echte tijdsbesparing. Ik wijs een van de aangepaste knoppen op mijn Sony a7R III toe aan ‘APS-C crop’, wat betekent dat ik tijdens een bruiloft kan overschakelen van mijn 35mm lens’ gezichtsveld naar ongeveer 50mm… gewoon door op een knop te drukken.

Tijdens de toespraken doe ik hetzelfde met mijn 85mm-lens, die ik direct omzet in een 130mm-achtige lens. Het kunnen krijgen van ‘instant-reach’ op elke lens betekent minder tijd faffing met lenswissels en minder versnelling in mijn cameratas.

De extra megapixels zijn uiteraard ook erg handig voor agressiever bijsnijden tijdens het bewerken.

De hoge ISO-prestaties en het dynamische bereik zijn meer dan de meeste trouwfotografen ooit nodig zullen hebben, en omdat ik van een Nikon D750 kom, ben ik blij te kunnen melden dat er heel weinig verschil is in sensorprestaties. Voor jullie Canon shooters, bereid je voor om je ogen te openen 😉

Met in-body beeld 5-assige stabilisatie kun je de Sony a7R III bij lange sluitertijden in de hand vasthouden en toch haarscherpe beelden produceren. Het is goed om te weten dat ISO stijgt tot 102.400 als je het nodig hebt!

Eye AF is verwant aan voodoo-magie, waarbij de camera met griezelige precisie op het oog van een onderwerp wordt vergrendeld. Dit is een van die functies waar trouwfotografen de hele dag op kunnen vertrouwen, en iets waardoor andere spiegelloze camera’s en DSLR’s in vergelijking als dinosaurussen functioneren.

Spiegelloze camera’s duwen technologie verder en sneller dan de verouderde dSLR, en nergens is dit duidelijker dan de hightech Sony A7R III. Met 4K-filmopname kunt u stilstaande beelden in postproductie extraheren met een kwaliteit die hoog genoeg is voor levering door de klant.

Het is goed om een afgeronde mening over een camera te krijgen voordat je hem koopt, dus zorg ervoor dat je Sony a7R III bekijkt voor huwelijksfotografie. Houd er rekening mee dat dit na mijn eerste bruiloft met de camera was en sindsdien heb ik geleerd om met de gebreken ervan te leven.

Eén ding is zeker, als je een camera voor huwelijksfotografie wilt die middenformaatachtige resolutie biedt in een compacte body, zoek dan niet verder dan de Sony a7R III.

Controleer de huidige prijs

Canon 5d Mark III

Beste trouwfotografie camera

Canon 5D Mark III in gebruik door Petar Jurica

De Canon 5d Mark III is veruit de populairste trouwfotografiecamera van de fotografen die hier op Shotkit te zien zijn. Ondanks de nieuwere Canon 5D Mark IV hebben veel trouwfotografen ervoor gekozen om bij dit werkpaard van een camera te blijven, en doen dat graag.

De verouderde Canon 5d Mark III zal altijd een echte allrounder blijven – geweldige beeldkwaliteit, hoge resolutie, responsieve werking, 6 frame per seconde continu-opnamen, uitstekende bouwkwaliteit, lcd-monitor met hoge resolutie, uitstekende 100% zoeker, volledig handmatige videomodus en dubbele SD- en CF-kaartsleuven.

Als een toegevoegde bonus voor fans van meerdere belichtingen, beschikt Live View over een handige ‘overlay’-functie (om 2 of meer afbeeldingen uit te lijnen) die geen van de Nikon camera pro dSLR-line-up momenteel heeft.

Omdat het een paar jaar geleden is sinds de release, kan de Canon 5d Mark III nu voor spotprijzen worden opgehaald (zie de nieuwste prijs hier), en voor degenen die net beginnen met huwelijksfotografie of die een tweede body willen, is het een verstandige investering.

Zwakke punten zijn onder meer gemengde geheugenkaartondersteuning die de schrijfsnelheid van de SD-kaart verlamt, en een enigszins verouderd autofocussysteem.

Of bliksemsnelle AF-prestaties noodzakelijk zijn voor jou als trouwfotograaf is aan jou om te beslissen, maar hoe dan ook, het is handig om te onthouden dat de AF-prestaties op een professionele camera van dit niveau alleen als goed / slecht worden ervaren in vergelijking met een andere – met andere woorden, het is goed genoeg voor de meesten.

Of de Canon 5d Mark III nu de beste camera voor bruidsfotografie is of niet, het is veruit de populairst, die een geweldige functieset vertegenwoordigt, in een robuuste, betrouwbare behuizing voor Canon-fotografen.

Controleer de huidige prijs

Nikon D750

Nikon D750 - NlRT van Megan Allen's Wedding Photography Gear

Nikon D750 in gebruik door Megan Allen

Ondanks zijn leeftijd is de Nikon D750 nog steeds de populairste Nikon camera die door de trouwfotografen op Shotkit wordt gebruikt. Het is zeker een van de beste camera’s voor huwelijksfotografie voor zowel beginnende als meer gevestigde foto’s.

Nikon trouwfotografen hielden al lang vol aan een echte vervanger van de legendarische Nikon D700. Deze kwam in de vorm van de 24,3 megapixel Nikon D750, compleet met een kantelbaar LCD-scherm en een sensor die dynamisch bereik uit het park sloeg.

Nikon heeft van oudsher een streepje voor op Canon als het gaat om schaduwdetail, en met de Nikon D750 werd dit echt in het gezicht van Canon-fotografen gewreven.

Meer dan 2 jaar was pascamersed sinds de release van de meest populaire camera voor trouwfotografie, de Canon 5D Mark III. Met de Nikon D750 haalde Nikon Canon in, waarna Canon de 5D Mark IV uitbracht. en eindelijk zijn we hier met de Nikon D850.

Dingen staan duidelijk niet stil in de wereld van fotografie-uitrusting, maar dat betekent niet dat je moet blijven upgraden of de nieuwste apparatuur moet kopen om een bruiloft te fotograferen.

Voor iedereen die net begint als trouwfotograaf, zou ik altijd de Nikon D750 aanbevelen … als ze geen spiegelloze camera willen natuurlijk.

Voor het geld krijg je veel camera – Ik heb een aantal jaren gelukkig gefotografeerd met twee Nikon D750’s en zou ze nog steeds gebruiken als mijn recente overstap naar spiegelloos was.

Eerlijk gezegd – ik geef er eigenlijk de voorkeur aan boven de Nikon D850 (totdat de prijzen dalen), vooral vanwege hun kleinere formaat / gewicht en het gebruik van twee SD-kaarten in tegenstelling tot een mix van XQD en SD.

Trouwfotografen totdat ze de Nikon D750 gebruiken, houden met name van de kantelbare LCD-monitor en de ongelooflijke levensduur van de batterij – het is zelden nodig om batterijen te vervangen voor een hele bruiloft. De sensor is ook een wonder, met hoge ISO’s die er schoon uitzien en meer dynamisch bereik dan je ooit nodig zult hebben.

Autofocus is geweldig, maar duidelijk niet zo goed als de D850 en de Sony’s die dit jaar worden aangeboden.

Helaas besloot Nikon om een van de beste trouwfotografiecamera’s ooit geproduceerd te belemmeren door de maximale sluitertijd te beperken tot 1/4000e, waar andere professionele Nikons 1/8000th ondersteunen. Dit betekent dat je moeite zult hebben om op een zonnige dag wijd open te schieten 🙁

Dat gezegd hebbende, elke Nikon-schutter die de wereld van huwelijksfotografie betreedt, heeft nu een gemakkelijke keuze van de camera om te kopen om hun bedrijf op de juiste voet te starten. Misschien wel de beste Nikon-camera voor huwelijksfotografie voor mensen met een beperkt budget, de Nikon D750 is een echte klassieker.

Controleer de huidige prijs

Nikon D5

Nikon D5 voor trouwfotografie

Nikon D5 gebruikt door Carsten Schertzer

Het lijkt erop dat voor sommige succesvolle fotografen geen prijskaartje te veel is bij het investeren in de beste camera’s voor bruidsfotografie. Voorbeeld : de Nikon D5.

Kun je een opname met dit $ 5k + vlaggenschip Nikon DSLR onderscheiden van die van één opname op een dslr op instapniveau? Bij goed licht… waarschijnlijk niet, maar dat is niet de reden om zo’n camera te kopen.

Hoewel alle andere professionele camera’s in de Nikon-line-up in veel opzichten uitstekend zijn voor huwelijksfotografie, biedt de Nikon D5 gewoon dat beetje meer van alles.

Heb je de mogelijkheid nodig om schone beelden te schieten in bijna volledige duisternis? Cheque. De Nikon D5 kan een native ISO van 102.400 hebben, wat kan worden uitgebreid tot een ronduit belachelijke 3.280.000!

Moet je een reeks opeenvolgende beelden in een seconde afvuren? Cheque. De Nikon D5 kan fotograferen met een ongelooflijke 12FPS voor 200 opnames met AE/AF.

Heb je een camera nodig waarvan de buffer nooit zal vullen, hoe hard je hem ook duwt? Cheque. De Nikon D5 is gemaakt voor sportfotografen die honderden foto’s tegelijk moeten afvuren zonder buffervertraging – hij eet je gemiddelde bruidsboeket op als ontbijt 😉

Heb je een camera nodig die is gebouwd om een leven lang mee te gaan? Cheque. De tankachtige bouw van de Nikon D5 zorgt ervoor dat hij er net zo goed uitziet als de dag dat je hem kocht, hoe hard je hem ook behandelt. Het biedt ook de beste ergonomie van elke camera die ik ooit heb vastgehouden, ondanks zijn omvangrijke formaat.

Voor werkende professionals, om een extreem robuuste camera te hebben met zo’n lange levensverwachting (sluiterlevenscyclus van 400.000 – twee keer de meeste professionele camerabody’s), gecombineerd met ongelooflijke ISO-prestaties, eersteklas beeldkwaliteit, elke fysieke controle die je ooit zou willen, ongecomprimeerde 1080p video-uitvoer en machinegeweerachtige framesnelheid, is de vraagprijs voor een Nikon D5 volledig te rechtvaardigen.

De toevoeging of een touch screen achter LCD is ook een echt nuttige functie, met full touch implementatie in zowel menu’s als Live View.

Fotograferen met de trage Live View van andere DSLR’s is een frustrerende ervaring, maar de Nikon D5 met zijn supersnelle opstarttijd en responsieve aanraakfunctionaliteit verandert dit allemaal.

Ondanks het gewicht geven veel Nikon D5-bezitters de voorkeur aan de vorm en het ontwerp van deze camera boven andere Nikon pro-niveau dSLRs. Het is ontegenzeggelijk een van de meest comfortabele camera’s om vast te houden, met een perfecte plaatsing van de knoppen en een grip die aanvoelt alsof het menens is. (Bekijk deze test van de Nikon D5.)

Als je een DSLR-trouwfotograaf bent die de allerbeste camera nodig heeft voor huwelijksfotografie zonder compromissen, draagt de Nikon-serie met één cijfer nog steeds de kroon. Interessant genoeg zijn er maar heel weinig trouwfotografie met de enkelcijferige Canon-body’s – maak daarvan wat je wilt!

Controleer de huidige prijs

Fujfilm X-Pro2

Fujifilm X-Pro2 voor bruidsfotografie

Fujfilm X-Pro 2 gebruikt door Nordica

De Fujifilm X serie camera’s waren de eerste die de wereld lieten zien dat de grens tussen full frame en crop sensor (APS-C) erg wazig is geworden.

Terwijl schone hoge ISO’s en de ondiepste scherptediepte altijd zullen worden gewonnen door de grotere sensor, genieten steeds meer trouwfotografen van de voordelen van het gebruik van het Fujifilm X-serie bijsnijdsensorformaat.

Top van de stapel voor trouwfotografen die Fujifilm fotograferen? Het is enigszins verrassend de Fujifilm X-Pro2.

Ondanks de DLSR-achtige ergonomie en het flip-screen van de Fujifilm X-T2 en de IBIS van de nieuw uitgebrachte Fujifilm X-H1, is het de retro meetzoekerbouw van de Fujifilm X-Pro2 die het hart van de meeste trouwfotografen heeft gewonnen.

Afgezien van de prachtige stealth-achtige esthetiek waarmee trouwfotografen onopgemerkt kunnen blijven terwijl ze hun werk doen, is het ontwerp van de Fujifilm X-Pro2 eigenlijk ook erg praktisch.

“Het lijkt gek, maar als je met deze camera de Fujifilm X-Pro2 naar je gezicht brengt, is het linkeroog vrij en niet bedekt door de camera. Hierdoor kan ik zien wat er gebeurt en wachten op het moment. Ik gebruik de hybride viewer ook vaak als ik alleen in compositie wil denken.” – Jezus Ochoa

Afgezien van ontwerpkenmerken, beschikt de Fujifilm X-Pro2 over de uitstekende 24,3 MP X-Trans CMOS III-sensor die Fujifilm zo populair heeft gemaakt bij fotografen over de hele wereld.

De hybride zoeker biedt ook een unieke manier om een bruiloft te bekijken, zowel in een optisch formaat, een digitale EVF of een mix van de twee. Een verversingssnelheid van 85fps zorgt ervoor dat de EVF zo levensecht mogelijk is op een Fujifilm camera.

AutoFocus is goed, maar schiet ver achter bij de Sony spiegelloze line-up. Dan zijn er de hoge ISO-prestaties, die hoewel uitstekend voor APS-C, nog steeds worden gehinderd door de full-frame spiegelloze camera’s die er zijn.

Dus de vraag blijft, waarom kiezen voor de Fujifilm X-Pro2, als je een Sony a7III kunt krijgen voor ongeveer dezelfde prijs? De Sony is in bijna elk aspect superieur, op papier althans, maar waarom houden zoveel trouwfotografen vast aan de Fuji?

Nou, afgezien van de ergonomie en styling, die ongetwijfeld beter zijn op de Fujifilm, en die prachtige filmsimulatie JPEG’s, geeft het kopen van het Fujifilm-systeem je ook toegang tot een reeks geweldige Fujifilm-objectieven.

Natuurlijk heeft Sony een aantal geweldige e-mount lenzen, maar edelstenen zoals de Fujifilm 56mm f/1.2 die romige bokeh kan produceren uit zo’n klein pakket maakt Fujifilm nog steeds een populaire keuze voor trouwfotografen.

Dan is er nog het bruikbaarheids- en menusysteem van de Fujis, dat veel beter is dan dat van de Sony’s.

Zijn dat genoeg redenen voor de gemiddelde trouwtograaf om een Fujifilm X-Pro2 te verkiezen boven een Sony body? Dat staat nog steeds ter discussie, maar het bewijs is hier op Shotkit …

Controleer de huidige prijs

2. Beste lenzen voor huwelijksfotografie

“Wat is de beste lens voor trouwfotografie?” is een van de meest gestelde vragen die mij gesteld worden. Het is nog een van die vragen die de ronde doet op forums voor huwelijksfotografie, waarbij iedereen met zijn nummer één lens belt.

In mijn gedachten is de beste lens voor trouwfotografie degene die het meest veelzijdig is, en voor mij is dat de 35mm brandpuntsafstand met het snelst mogelijke diafragma.

Als u op zoek bent naar meer all-round lenzen, ik schreef een beetje meer in de diepte over wat ik beschouw als de beste Nikon lenzen, beste Canon lenzen, beste Fuji lenzen en beste Sony lenzen voor u om ook te bekijken.

Laten we nu eens kijken naar de meest populaire lenzen voor huwelijksfotografie.

Canon 50mm f/1.2L

Wat zit er in mijn cameratas Canon 50mm f/1.2

Canon 50mm f/1.2L gebruikt door Nirav Patel

Twee woorden. Ongelooflijke bokeh. Voor die trouwfotografen die op zoek zijn naar een lens die de achtergrond uitwist tot een romige, dromerige onscherpte, is Canon’s bereik van f / 1.2L-lenzen waar het is, en de Canon 50mm f / 1.2L is veruit de meest populaire van allemaal.

50mm is een klassieke, veelzijdige brandpuntsafstand en zelfs wijd open geschoten bij f/1.2 heeft dit objectief een ongelooflijke beeldkwaliteit. Er is simpelweg geen ander objectief ter wereld dat het uiterlijk van de Canon 50mm f/1.2L kan nabootsen.

Inderdaad, sommige diehard Nikon-fotografen hebben een Canon-body gekocht om de 50mm f/1.2L te kunnen gebruiken!

Bij f/1.2L gaat het bij dit objectief minder om scherpte en meer om die ongrijpbare kwaliteit die pixel gluurders vaak negeren – een bijna etherisch, dromerig, 3 dimensionaal gevoel voor een foto die niet kan worden gerepliceerd. Zorg er wel voor dat je scherpstelt, want wijd open, deze lens is meedogenloos.

Gestopt levert de Canon 50mm f/1.2L verbazingwekkend scherpe, levendige en contrastrijke bestanden. Als het echter de scherpste foto’s zijn die je zoekt, kun je waarschijnlijk beter wat geld besparen en in plaats daarvan kiezen voor de Canon 50mm f/1.8!

Controleer de huidige prijs

Canon 35mm f/1.4L

Canon 35mm f/1.4L - Onderdeel van Luke Chrisholm's Wedding Photography Gear

Canon 35mm f/1.4L gebruikt door Luke Chrisholm

Ondanks de release van de Canon 35mm f/1.4L II in 2015, hebben veel trouwfotografen om verschillende redenen vastgehouden aan de originele versie van dit populaire objectief.

Het meest opvallende is dat de eerste versie lichter, kleiner, minder plakkerig en veel goedkoper is dan de nieuwe release. Het enorme prijsverschil kun je hier vergelijken.

Canon trouwfotografen hebben keuze te over als het gaat om lenzen, waarbij f/1.4’s worden genegeerd voor de f/1.2’s in de line-up. Deze verouderde Canon 35mm f/1.4L is echter nog steeds een van de scherpste 35mm objectieven die er vandaag de dag zijn, met heel weinig vervorming en mooie bokeh.

De Canon 35mm f/1.4L is ook een van de weinige f/1.4 pro objectieven die beschikbaar is voor onder een vleugel. Pak er een voordat de prijs weer begint te stijgen!

Als je gewoon de nieuwste en de groten moet hebben en je niet druk maakt over de toename van prijs / gewicht, heeft de Canon 35mm f / 1.4L II wel een iets betere scherpte in de hoeken, iets minder vervorming en iets snellere scherpstelling dan het origineel. Ik zou aanraden om je geld te besparen en de eerste versie te krijgen.

Controleer de huidige prijs

Nikon 35mm f/1.4G

Nikon 35mm f/1.4G

Nikon 35mm f/1.4G zoals gebruikt door Emin Kuliyev

Aan Nikon’s kant van het hek blijft de Nikon 35mm f/1,4G de populairste lens in hun professionele prime lens line-up.

35mm is zo’n veelzijdige brandpuntsafstand – niet te breed, niet te smal en is geschikt voor portretten, landschappen en alles daartussenin. Veel trouwfotografen zouden gemakkelijk een hele bruiloft kunnen fotograferen met alleen deze lens.

De Nikon 35mm f/1.4G is Nikon’s scherpste 35mm lens ooit, en geschoten op f/1.4 is de bokeh ongeëvenaard. Ik zou ook willen beweren dat dit de beste lens is voor huwelijksfotografie, omdat het veelzijdig is en tegelijkertijd een uitstekende beeldkwaliteit biedt.

Helaas is de Nikon 35mm f/1.4G ook de duurste Nikon 35mm in productie, en veel meer dan het Canon equivalent. Dit lijkt de meeste fans van deze ongelooflijke lens echter niet te storen, vooral als je bedenkt dat veel trouwfotografen toegeven dat ze deze lens voor meer dan 95% van de bruiloft gebruiken.

Heb je een goedkoper alternatief nodig dat scherpere resultaten oplevert en ongeveer 3x minder weegt? Bekijk deze test van de Nikon 35mm f/1.8 ED – een van mijn favoriete objectieven.

Controleer de huidige prijs

Sigma 35mm f/1.4 kunst

Sigma 35mm kunst 1.4

Sigma 35mm ART f/1.4 gebruikt door All the Love in the World

Met vattingen beschikbaar voor Nikon, Canon EOS, Sony, Minolta Maxxum en Pentax, is het geen wonder dat deze baanbrekende lens van Sigma een van de meest populaire lenzen voor bruidsfotografie op Shotkit is.

Het is ook een van de eerste lenzen van derden die serieus wordt genomen door professionele trouwfotografen.

De Sigma 35mm f/1.4 ART heeft iets minder vervorming dan de Canon en Nikon 35mm objectieven en stelt zelfs iets nauwkeuriger scherp op f/1.4 dan zij ook. Wat de scherpte betreft, is deze vergelijkbaar met de Canon- en Nikon-varianten.

Er moet echter ergens prijs worden bespaard, en in het geval van deze Sigma 35mm f/1.4 ART-lens is het de algehele build die minder robuust is dan de Canon- en Nikon-aanbiedingen die volledige weerbestendige afdichting bieden.

Bij tzijn prijs echter, veel Nikon shooters verkochten eigenlijk hun Nikon 35mm f/1,4G’s om ze te vervangen door de Sigma 35mm f/1.4 ART… en zakte het verschil zonder een seconde hoor!

Eén ding is zeker: de uitstekende beeldkwaliteit in combinatie met de betaalbaarheid van de Sigma 35mm f/1.4 ART zorgt ervoor dat trouwfotografen over de hele wereld hun merkloyaliteit heroverwegen.

Als je geïntrigeerd bent door de veelzijdige 35mm brandpuntsafstand voor bruidsfotografie, zou de Sigma 35mm f/1.4 ART lens een verstandige aankoopbeslissing zijn.

Controleer de huidige prijs

Canon 85mm f/1.2L II

Canon 85mm f/1.2L in mijn cameratas

Canon 85mm f/1.2L zoals gebruikt door Jeff Newsom

Verrassing verrassing, nog een Canon f/1.2L lens in de lijst van meest populaire trouwfotograaf lenzen!

Omdat er geen directe concurrentie op de markt is voor objectieven van deze snelheid, zijn de belangrijkste objectieven van Canon een klasse apart.

De Canon 85mm f/1.2L is 1/3 stop sneller dan zijn Nikon-equivalent (de uitstekende Nikon 85mm f/1.4G) en heeft een enorme cultaanhang.

Ondanks de hoge kosten, het zware gewicht en de tergend langzame scherpstelling, zijn trouwfotografen over de hele wereld verliefd geworden op de unieke weergave van onscherpe gebieden, tankachtige bouw, kleefscherpte en uitstekend contrast van de Canon 85mm f/1.2L.

De mogelijkheid om elke achtergrond te reduceren tot een prachtige, romige waas stelt trouwfotografen in staat zich minder zorgen te maken over oninteressante achtergronden en zich in plaats daarvan te concentreren op het onderwerp en het licht. Daarom noemen velen de Canon 85mm f/1.2L ‘magisch’, vanwege zijn vermogen om flauw in WOW te veranderen!

De Canon 85mm f/1.2L opname op f/1.2 is ook het populairste objectief voor trouwfotografen die de bokeh-panoramatechniek van Ryan Brenizer willen maken.

Controleer de huidige prijs

Canon 45mm f/2.8 TS-E

Canon 45mm f/2.8 TS-E in cameratas

Canon 45mm f/2.8 TS-E zoals gebruikt door Hugh Forte

Tilt Shift-lenzen zijn de afgelopen jaren getuige geweest van een toename in populariteit in de huwelijksfotografie-industrie. Het vermogen om selectieve gebieden onscherp te maken om de aandacht te trekken en een dromerig effect te creëren, heeft enigszins beantwoord aan de behoefte van de trouwfotograaf om hun werk te onderscheiden van hun leeftijdsgenoten.

Voor degenen die de Canon 45mm f/2.8 TS-E vakkundig en voor een volledig creatief effect gebruiken, kunnen de resulterende beelden ongelooflijk zijn en onmogelijk te repliceren met een mooie Photoshop-plug-in.

Dat gezegd hebbende, tilt-shift lenzen zijn moeilijk te gebruiken en nog moeilijker te beheersen, daarom lijkt er veel ondermaats tilt-shift huwelijksfotografie te zijn. Ik zou ook willen beweren dat de tilt-shift-look aantrekkelijker is voor andere fotografen dan voor bruiden … tenzij ze zelf fotograaf zijn!

Dit gezegd hebbende, als je klaar bent om te experimenteren met tilt-shift portretten, is de Canon 45mm f/2.8 TS-E de perfecte lens om mee te beginnen. De brandpuntsafstand van 45 mm is verrassend veelzijdig, ideaal voor zowel portretten als voor het verschuiven van het perspectief in architectuurfotografie (het oorspronkelijke gebruik ervan).

Het is ook een geweldige waarde tilt-shift lens, op bijna $ 800 goedkoper dan de Nikon equivalent! Gezien de ingewikkelde mechanica die nodig is om een objectief met zulke delicate bewegende elementen vlijmscherp te laten blijven, en de indrukwekkend robuuste bouwkwaliteit, is de Canon 45mm f/2.8 TS-E een geweldige koop in de wereld van kantel- en verschuifbare focus.

Controleer de huidige prijs

Nikon 24mm f/1.4G

Nikon 24mm f/1.4L

Nikon 24mm f/1.4L zoals gebruikt door Sam Hurd

De ongelooflijke Nikon 24mm f/1.4G heeft uitstekende prestaties bij alle diafragma’s, en wijd open bij f/1.4, levert een scherpte die ongeëvenaard is door elke andere huidige Nikon f/1.4 lens. Het is misschien wel de beste groothoeklens ter wereld.

Voor fans van de Nikon 24mm f/1.4G is dit objectief misschien wel de beste lens voor huwelijksfotografie, die de uitgestrektheid van landschappen vastlegt in omgevingsportretten. Als groothoeklens die dicht bij het onderwerp wordt gebruikt (zoals op de dansvloer tijdens een bruiloftsreceptie), heeft de Nikon 24mm f/1.4G ook de unieke mogelijkheid om de kijker in de scène te trekken, terwijl de achtergrond onscherp wordt gegooid.

Omdat het groothoekig is, is het vergevingsgezind wanneer het in de hand wordt gehouden bij lange sluitertijden, wat betekent dat je de Nikon 24mm f / 1.4G met één stop langzamer kunt fotograferen voor vergelijkbare scherpte als je bijvoorbeeld zou krijgen van de Nikon 50mm f / 1.4.

De Nikon 24mm f/1.4G is lichtsterk, scherp en contrastrijk bij elk diafragma van rand tot rand, met minimale vervorming en coma.

Voor trouwfotografen die graag dicht bij de actie komen, of die zelfs bij weinig licht een groothoek- en onderwerpscheiding willen bereiken, is de 24mm f/1.4G de perfecte Nikon wide hoeklens.

(Voor een meer betaalbare optie die snel aan populariteit wint, bekijk deze Sigma 24mm f/1.4 test.)

Controleer de huidige prijs

Nikon 85mm f/1.4G

Nikon 85mm f/1.4G

Nikon 85mm f/1.4G gebruikt door Bruno Rosa

Terwijl canon’s lenzen de mogelijkheid hebben om de achtergrond te elimineren met de vlijmscherpe scherptediepte van hun f / 1.2-lensaanbod, heeft Nikon lenzen die in staat zijn om een look te emuleren die dicht bij 3D ligt. De Nikon 85mm f/1,4G is een van deze ongelooflijke objectieven.

Volgens Ken Rockwell, “De Nikon 85mm f/1.4 AF-S G is gewoonweg verbluffend. Het is de eerste lens die ik ooit heb gebruikt in meer dan 40 jaar fotografie die uitblinkt in zowel de wetenschappelijke aspecten als de artistieke aspecten van onscherpte, allemaal tegelijkertijd.”

Nou, Ken is geen trouwfotograaf, maar ik durf te zeggen dat hij wel het een en ander weet over lenzen!

Beelden gemaakt op f/1.4 met de Nikon 85mm f/1.4G laten het onderwerp uit het scherm springen terwijl de achtergrond wegsmelt tot romige vloeiende bokeh.

Als je een fan bent van het plaatsen van elementen op de voorgrond om lagen te creëren, zul je merken dat je moet stoppen omdat voorgrondelementen bijna zijn uitgewist bij f / 1.4 bij deze brandpuntsafstand!

85mm is een flatterende brandpuntsafstand voor trouwportretten en het grote diafragma van de Nikon 85mm f/1,4G maakt het ideaal voor het fotograferen van de ceremonie en receptietoespraken vanaf de zijlijn. Een must have voor Nikon trouwfotografen, en vaak gebruikt op een tweede body in combinatie met de Nikon 35mm f/1.4G.

Controleer de huidige prijs

Canon 135mm f/2L

Canon 135mm f/1.2L in mijn cameratas

Canon 135mm f/1.2L gebruikt door Ed Peers

Voor veel Canon prime lens shooters heeft de Canon 135mm f/2L een bijna legendarische status gekregen.

Hoewel het niet de meest veelzijdige brandpuntsafstanden zijn voor trouwfotografen, voor die momenten waarop je een back-up kunt maken voor een portret, of bijvoorbeeld achterover moet leunen en uit de weg moet gaan in de kerk, is de Canon 135mm f / 2L een ongeëvenaarde lens.

Nikon biedt dit soort objectieven simpelweg niet aan (de Nikon 135mm f/2 DC is een uitstekend objectief, maar komt niet in de buurt van Canon’s 135), daarom kiezen zoveel trouwfotografen voor Canon.

De Canon 135mm f/2L heeft een reputatie voor zijn waanzinnige scherpte, misschien wel het scherpste L-objectief in de Canon line-up. De bouwkwaliteit is top, de scherpstelsnelheid is snel, de bokeh is romig en prachtig, en verrassend genoeg voor een lens uit de L-serie is de Canon 135mm f/2L klein, licht en eigenlijk ook best betaalbaar.

Als je een lange lens nodig hebt voor huwelijksfotografie en jezelf niet wilt belasten met een zware zoomlens, vertegenwoordigt de Canon 135mm f / 2L een brede aankoopbeslissing – uitstekende beeldkwaliteit in een compact apparaat, tegen een redelijke prijs.

Geen wonder dat de Canon 135mm f/2L zo vaak als beste lens voor bruidsfotografie is.

Controleer de huidige prijs

Canon 24-70mm f/2.8L II

Canon 24-70mm f/2.8

Canon 24-70mm f/2.8 gebruikt door Geoff Duncan

Of u nu de eerste (2002) of de tweede (2012) versie gebruikt, alle trouwfotografen zijn het erover eens – de Canon 24-70mm f / 2.8L is een werkpaard van een lens die nooit faalt te leveren.

Gebouwd als een tank met snelle ultrasonische motor aangedreven autofocus, zijn de optiek in de Canon 24-70mm f/2.8L bijna foutloos.

Als je op zoek bent naar een groothoeklens voor Canon die ook op 70mm als flatterende portretlens gebruikt kan worden, dan is het 24-70mm brandpuntsbereik perfect.

De Canon 24-70mm f/2.8L produceert scherpe beelden met heel weinig vervorming, en de bokeh bij f/2.8 vooral bij opname op 70mm is prachtig weergegeven.

De Canon 24-70mm f/2.8L worstelt wel een beetje met zachtere scherpstelling bij gebruik voor close-up fotografie, maar afgezien van dit, de prijs en het enorme gewicht van het objectief, is er eigenlijk niet veel anders te klagen.

De Canon 24-70mm f/2.8L blijft een populaire keuze voor zowel trouwfotografen met prime-lens als zoomlens, waardoor ze kunnen profiteren van een zeer nuttig bereik van brandpuntsafstanden in een enkele lens. 24mm is ideaal voor een groothoek interieuropname van de kerk, dan kan één draai van de lens en 70mm een flatterend portret opleveren van de bruid die het gangpad oploopt.

Onlangs op Shotkit hebben veel (voornamelijk prime lens shooting) trouwfotografen beschreven dat ze de Canon 24-70mm f/2.8L op de dansvloer gebruiken, waardoor supersnelle autofocus mogelijk is bij een reeks nuttige brandpuntsafstanden, ideaal voor het vangen van snelle en gekke dansbewegingen!

Controleer de huidige prijs

Nikon 24-70mm f/2.8

Nikon 24-70mm f/2.8

Nikon 24-70mm f/2.8 gebruikt door Leah Haydock

Met alle heerlijke bokeh en supersnelle snelheden die beschikbaar zijn voor eersteklas lensschieters, is het gemakkelijk voor trouwfotografen om de ongelooflijke zooms te vergeten die voor hen beschikbaar zijn.

De Nikon 24-70mm f/2.8 is een van de populairste zoomlenzen die trouwfotografen op Shotkit gebruiken.

Haarscherp helemaal van groothoek tot medium telefoto, de scherpstelsnelheid op de Nikon 24-70mm f/2.8 is ronduit ongelooflijk voor een objectief van dit formaat.

Als je een Nikon zoom fotograferende trouwfotograaf bent, is de kans groot dat je de Nikon 24-70mm f/2.8 stevig aan één body hebt bevestigd, in staat om met gemak een hele bruiloft met deze ene lens te fotograferen.

Afgezien van de vervorming op 24mm en de grootte/het gewicht van de Nikon 24-70mm f/2.8 is er echt niets te klagen.

Zelfs voor de trouwfotografen met de beste lens die er zijn, is deze Nikon-zoom een populaire toevoeging aan de cameratas en biedt het een bijna perfecte verscheidenheid aan brandpuntsafstanden voor bruiloften in één robuust pakket. Professionele zoomlenzen zoals de Nikon 24-70mm f/2.8 houden ook hun waarde goed vast, wat betekent dat het kopen en later verkopen van dit objectief vaak populairder (en kosteneffectief) is dan huren.

Ik kan echter niet garanderen dat je het ooit zult verkopen ..,

Controleer de huidige prijs

Canon 70-200 f/2.8 IS II

Canon 70-200 2.8

Canon 70-200mm f/2.8 gebruikt door Lisa Rhinehart

Kijk naar de fotografen bij een groot sportevenement en je ziet deze legendarische zwart-witlens op elke camera. De reden is simpel: de Canon 70-200mm f/2.8 IS II is de snelst scherpstellende, scherpste zoomlens die momenteel verkrijgbaar is.

Trouwfotografen zijn ook dol op deze lens, vanwege de mogelijkheid om je meteen weg te laten hangen van de actie terwijl je nog steeds scherpe, contrastrijke en prachtig gerenderde beelden vastlegt, zelfs bij weinig licht.

Canon’s beeldstabilisatie laat je profiteren van het equivalent van 4 extra stops licht. In de praktijk betekent dit dat je de Canon 70-200mm f/2.8 IS II met de hand kunt vasthouden bij langere sluitertijden dan normaal gesproken mogelijk is – perfect voor gebruik op slecht verlichte trouwlocaties.

Als portretlens geeft de Canon 70-200mm f/2.8 IS II door zijn brandpuntsbereik flatterende resultaten. Als je de ruimte hebt, zal het fotograferen van de portretten van een bruid op 200 mm ervoor zorgen dat ze er zo goed mogelijk uitziet.

Hoewel de vorige iteratie van de Canon 70-200mm f/2.8 IS nog steeds in de tassen van veel trouwfotografen opduikt, zorgt de tweede versie voor iets nauwere scherpstelling wat voor velen reden genoeg was om te upgraden.

Als je een trouwfotograaf bent die vaak fotografeert in ruime kerken die geen nabijheid van het paar toestaan, heb je een lange zoomlens zoals de Canon 70-200mm f/2.8 IS in je cameratas nodig.

Controleer de huidige prijs

Nikon 70-200mm f/2.8 VR II

Nikon 70-200mm f/2.8

Nikon 70-200mm f/2.8 gebruikt door Ben Yew

Populair bij zowel de Nikon zoomlens fotograferen trouwfotografen als de prime lens shooters, de Nikon 70-200mm f/2.8 VR II is de beste professionele Nikon mid-range zoom geld kan kopen.

Objectieven komen niet veel harder dan pro-line zooms en de Nikon 70-200mm f/2.8 is geen uitzondering. Dit is een lens die je hele carrière in huwelijksfotografie meegaat en geen beat overslaat. Dan kunt u het doorverkopen en minder dan 20% van de oorspronkelijke uitgave op de tweedehandsmarkt verliezen.

De VR in combinatie met een diafragma van f/2.8 is ideaal voor het fotograferen vanaf de achterkant van slecht verlichte kerken en tijdens bruiloftstoespraken.

De Nikon 70-200mm f/2.8 VR II staat op één body van elke Nikon sportshooter en verschijnt ook in de cameratassen van veel trouwfotografen op Shotkit. Gebruikt op 200 mm maakt het een ongelooflijk flatterende portretlens voor de bruidsfoto’s, en als je ruimte hebt, maakt 70 mm ook een vervormingsvrije familiegroepfoto.

Het is wanneer je afstand wilt houden van de bruiloftsactie dat deze Nikon 70-200mm f/2.8 VR II echt zingt. Voel je je lui aan het einde van een bruiloft? Hang gewoon achterover en maak een paar langeafstandsfoto’s vanuit het comfort van je set totdat je de energie hebt om terug te keren naar de hitte van de actie!

Vergeet niet dat een foto genomen vanuit het bereik met een zoom een heel ander uiterlijk heeft dan een foto die van dichtbij is gemaakt. Je kijker is of ‘in beeld’, of hij is het niet.

Controleer de huidige prijs

Nikon 45mm f/2.8 PC-E

Nikon 45mm f/2.8 PC-E

Nikon 45mm f/2.8 PC-E gebruikt door Douglas Polle

Nikon trouwfotografen die fan zijn van de dromerige tilt-shift look hebben de Nikon 45mm f/2.8 PC-E als wapen bij uitstek gekozen.

Net zo thuis als een haarscherpe portretlens (zij het een handmatige scherpstelling ope), is de Nikon 45mm tilt-shift gebouwd als een tank, met een stevig gewicht en solide gevoelsbediening.

De onscherpe gebieden gaan naadloos over in de scherpstelgebieden wanneer de Nikon 45mm f/2.8 PC-E gekanteld of verschoven is, waardoor trouwfotografen looks kunnen bereiken die onmogelijk na te bootsen zijn met andere lenzen. Overdrijf deze look gewoon niet en onthoud, oefen, oefen, oefen voordat je deze lens op een echte bruiloft gebruikt!

Tilt-shifts zijn moeilijk onder de knie te krijgen, maar als je ze onder de knie kunt krijgen, kunnen ze je werk scheiden van alle andere trouwfotografen die er zijn.

Helaas wint Canon in de prijsstelling van hun tilt-shift lensaanbod, maar als je een Nikon-shooter bent die wil experimenteren met focusverschuiving, blijft de Nikon 45mm f/2.8 PC-E een goede keuze.

Controleer de huidige prijs

Nikon 58mm f/1.4G

Nikon 58mm f/1.4G

Nikon 58mm f/1.4G gebruikt door Gabe McClintock

De Nikon 58mm f/1.4G is een ander objectief dat sinds de release ruim een jaar geleden langzaam maar zeker aan populariteit heeft gewonnen op Shotkit.

Vergis je niet – de Nikon 58mm f/1.4G is een te duur objectief. Het plakkerige gevoel, de onopvallende scherpte en de ingetogen bouwkwaliteit hebben veel trouwfotografen ervan weerhouden de sprong te wagen en te investeren in wat velen hebben afgeschreven als een anomalie in de Nikon-line-up.

Verschillende top trouwfotografen zweren echter bij de Nikon 58mm f/1.4G en zijn ongelooflijke vermogen om een 3D-achtig beeld weer te geven, met dromerige bokeh die zelfs Canon’s f/1.2-aanbod overtreft.

58mm is misschien een ongebruikelijke brandpuntsafstand voor velen, maar de beslissing is logisch als je kijkt naar de populariteit van de minder bekende Nikon 58mm f/1.2 die in 1977 werd uitgebracht. Overigens kost deze handmatige scherpstellens meer dan $ 3.000 … als je het kunt vinden.

Het lijkt erop dat met de Nikon 58mm f/1.4G, als je wilt dat je uiteindelijke beeld anders is dan je concurrenten, de lenzen met karakter zoals deze je een stap dichter bij het bereiken van het sublieme zullen brengen.

Voor wie de Nikon 58mm f/1.4G dagelijks professioneel gebruikt, is geen prijskaartje te hoog voor dit mysterieuze objectief.

Als je meer wilt weten over de allure voor bruidsfotografie, lees dan de review van deze trouwfotograaf van de Nikon 58mm f/1.4G.

Controleer de huidige prijs

3. Beste verlichting voor trouwfotografie

Verlichtingsapparatuur voor bruidsfotografie is een divers onderwerp en is hier niet gemakkelijk samen te vatten in een paar alinea’s. Meestal vindt u trouwfotografen die zich aangetrokken voelen tot hoogwaardige eenheden die overeenkomen met het merk van hun camera voor primaire flitsers.

Af en toe, als er veel flitsers nodig zijn voor back-ups of off-camera gebruik, kunnen trouwfotografen een beetje geld besparen door te kiezen voor merken van derden, die al dan niet TTL ondersteunen.

Wat betreft LED’s en andere continue verlichtingsoplossingen voor huwelijksfotografie, is de hemel de limiet, met apparaten variërend van kleine videolampen op de camera tot grotere lichtpanelen en sticks.

Een speciale vermelding moet ook worden gemaakt voor modifiers, omdat de meeste trouwfotografen zelden een niet-gemodificeerde flitser bovenop hun camera’s zullen gebruiken.

Canon 600EX-RT

Canon 600EX R-T - Onderdeel van Robert J Hill's Wedding Photography Gear

Canon 600EX R-T gebruikt door Robert J Hill

Deze grote, snelle en krachtige flitser heeft een troef in zijn mouw, waardoor het veruit de meest populaire flitser voor trouwfotografen is. (UPDATE – De Canon 600EX II-RT is nu beschikbaar.)

Met de Canon 600EX-RT versloeg Canon opnieuw zijn concurrenten, door de eerste cameramakerflitser te produceren met een ingebouwd radiotriggersysteem. Trouwfotografen die willen profiteren van off-camera flitser, hoeven niet langer een 3rd party draadloze trigger te gebruiken – het zit allemaal in één apparaat.

Het enige addertje onder het gras is natuurlijk dat je twee (of meer) Canon 600EX-RT’s nodig hebt als je de radiotrigger wilt gebruiken om de andere flitser op afstand af te vuren.

Echter, aangezien een trouwfotograaf die zijn zout waard is, meestal meer dan één flitser heeft, zelfs als back-up, zijn de geweldige Canon 600EX-RT’s een no-brainer.

Zoals bij de meeste flitsers voor deze prijs, recyclet de Canon 600EX-RT snel en stil, waardoor continu flitsgebruik zowel op als buiten de camera mogelijk is.

Controleer de huidige prijs

Nikon SB-910

Nikon SB-910 - Onderdeel van Antiwedding's Wedding Photography Gear

Nikon SB-910 gebruikt door Antiwedding

Nikon-flashgebruikers zouden kunnen beweren dat, hoewel Canon misschien de eerste was die postte bij het maken van een flitser met een ingebouwd radiotriggersysteem, de Nikon-flitsers altijd het Nikon Creative Lighting System hadden – namelijk de mogelijkheid onder andere things om externe flitsers te activeren met behulp van de ingebouwde flitser van de camera.

Het voordeel is dat er maar één flitser nodig is; het nadeel, het is infrarood, geen radio, wat alleen zichtlijn betekent. Hoe het ook zij, de Nikon SB-910 is nog steeds de grootste, snelste, helderste en meest veelzijdige flitser die Nikon produceert.

De supersnelle recycletijd van 2 seconden, zelfs op vol vermogen op de Nikon SB-910, is vooral handig voor trouwfotografen die de zon willen overdrijven voor een aantal dramatische buitenportretten.

Sommige trouwfotografen die de voorkeur geven aan het verminderen van de omgeving in de dramatische dag + flitslook, gebruiken 2 Nikon Sb-910-eenheden in koor, elk ingesteld op 1/2 vermogen, waardoor de equivalente lichtintensiteit van vol vermogen mogelijk is, maar met een snellere recycletijd.

De Nikon SB-910 beschikt ook over een enorm zoombereik van 17mm tot 200mm, waardoor hij vooral veelzijdig is voor de zoomlensshooter die een smallere lichtbundel nodig heeft.

Controleer de huidige prijs

Godox TT350

Godox TT350S

Godox TT350S gebruikt door Andy Davison

Godox is langzaam maar gestaag opgeklommen in de rangen in de verlichtingsindustrie van derden en biedt betaalbare, lichtgewicht en verrassend hoogwaardige apparaten aan trouwfotografen.

Ondanks het aanbieden van talloze flitsaccessoires die compatibel zijn met alle cameramodellen, is het met de Godox TT350-serie gericht op Sony-shooters (met de TT350S) en Fujifilm-shooters (de TT350F) dat ze echt een homerun hebben geslagen.

Perfect formaat voor kleinere spiegelloze camerabody’s, de TT350 flitsers zijn zo minutieus in vergelijking met hun tegenhangers dat ze een genot zijn om te gebruiken, zowel op als buiten de camera.

Werken met slechts 2 AA-batterijen, de stroom is beperkt en de recycletijd is aan de langzame kant, maar ze zijn absoluut prima om wat bruiloftsdansvloerbewegingen vast te leggen.

Omdat de Godox TT350 een transceiver is, heb je alleen een X1T-zender nodig om ze draadloos te kunnen bedienen, wat een snelle en eenvoudige off-camera opstelling betekent die erg leuk is om te gebruiken.

Het beste stukje? Deze flitsers klokken af op minder dan $ 100 (zie de nieuwste prijs hier), wat betekent dat je een set van twee plus een zender kunt krijgen voor minder dan de kosten van een Mid-range Canon / Nikon-flitser!

Controleer de huidige prijs

Yongnuo YN-622

Yongnuo YN-622 - Onderdeel van Mike Allebach's Wedding Photography Gear

Yongnuo YN-622 gebruikt door Mike Allebach

De wereld van flash-triggers hoeft niet te beginnen en te eindigen met Pocket Wizard. Voor degenen met een beperkt budget, of misschien degenen die niet genoeg off-camera flitser gebruiken om te rechtvaardigen dat ze te veel uitgeven, zijn de Yongnuo YN-622 afstandsbedieningen / triggers een geweldig stuk kit.

Eenvoudig te gebruiken, goed gebouwd en effectief, zelfs over lange afstand, de Yongnuo YN-622 flitsafstandsbedieningen / triggers zitten in de cameratassen van veel top trouwfotografen.

De transceiver is voorzien van een goed verlicht LED-paneel, waardoor de fotograaf meerdere flitsers tegelijk kan bedienen en de TTL- en handmatige instellingen op afstand kan aanpassen.

De Yongnuo YN-622 transceiver beschikt ook over een rood laserfocussysteem, vergelijkbaar met die op flitsers. Dit kan van pas komen als een focushulpbundel bij weinig licht, zelfs als een flitser niet in gebruik is, en is inderdaad een populaire optie voor trouwfotografen die snel moeten scherpstellen op slecht verlichte locaties die geen flitser toestaan.

Controleer de huidige prijs

Lowell GL-1 Power LED

Lowell GL-1 Power LED - Onderdeel van Two Mann's Wedding Photography Gear

Lowell GL-1 Power LED gebruikt door Two Mann Studio

De populariteit van de Lowell GL-1 Power LED heeft enige tijd geduurd om zich te ontwikkelen. Bij de release klaagden nee-zeggers over een te duur flitslicht dat leek op een boormachine!

Dit kan nog steeds het geval zijn, maar het feit is dat de Lowell GL-1 een populair en onmisbaar onderdeel is geworden van de uitrusting van veel top trouwfotografen.

Ondanks een slechte levensduur van de batterij en een nogal omslachtig, zwaar ontwerp, is de Lowell GL-1 eenvoudig en snel te gebruiken en heeft hij een prachtige lichtkwaliteit die met ongeëvenaarde nauwkeurigheid kan worden gericht.

De wat-je-ziet-is-wat-je-krijgt aard van constante verlichting wint langzaam maar zeker fans in de huwelijksfotografie-industrie, waardoor fotografen de foto veel sneller kunnen maken dan met flits.

De Lowell GL-1 wordt gebruikt als een eenvoudig portretlicht tijdens bruidsfoto’s, om het onderwerp naar voren te brengen, door de fotograaf in staat te stellen het omgevingslicht te onderbelichten. Het wordt ook gebruikt tijdens bruiloftsrecepties, waarbij de GL-1 is bevestigd aan een lichtstandaard of statief, waardoor er warm licht wordt gelaten op spraakmakers.

De Lowell GL-1 is ook een populaire manier om de eerste dans te verlichten vanwege de point-and-shoot-functionaliteit.

Mijn advies is om een beetje te investeren extra in de lensschaduw (om lichtverspilling te voorkomen), reservebatterij en draagtas, omdat het niet waarschijnlijk is dat de Lowell GL-1 heel gemakkelijk in uw cameratas voor trouwfotografie past.

Als je van plan bent om de Lowell GL-1 te gebruiken tijdens het reizen, zou ik ook de snellader aanraden. En als je moeite hebt om alles in je handbagage te passen, bekijk dan deze reistips voor fotografen voor een aantal stiekeme snelkoppelingen!

Controleer de huidige prijs

Yongnuo YN-160 Video Licht

Yongnuo YN-160 - Onderdeel van Kanayo Adibe's Wedding Photography Gear

Yongnuo YN-160 gebruikt door Kanayo Adibe

Niet alles wat te maken heeft met trouwfotografie camera-uitrusting hoeft duur te zijn! Met goedkope Aziatische merken zoals Yongnuo die producten van redelijke kwaliteit produceren voor een fractie van de kosten van de grote merken, vinden veel trouwfotografen de verleiding moeilijk te weerstaan.

Vaak gebruikt door trouwfotografen om ringen, boeketten en andere kleine details te verlichten, geven anderen de voorkeur aan videolampen voor het schilderen in het donker licht.

De Yongnuo YN-160 is een betaalbare introductie tot de wereld van draagbare videoverlichting voor fotografie. Met de mogelijkheid om het licht bovenop uw camera te bevestigen (niet aanbevolen), op uw lichtstandaard (beter) of gewoon in de hand gehouden (beste), is dit lichtgewicht en eenvoudige constante LED-licht uw eerste keuze wanneer u snel iets moet aansteken.

Een ding om in gedachten te houden is dat deze kleine, op batterijen werkende constante lichtbronnen veel minder lichtintensiteit geven dan flitsers. Zolang je echter niet probeert om daglicht te overmeesteren, zou je ze een zeer nuttige en betaalbare toevoeging aan je cameratas moeten vinden.

Met deze Yongnuo YN-160 kunt u de intensiteit van het licht regelen, maar niet veel meer. Ik zou de nieuwere Yongnuo YN-300 aanbevelen, waarmee je ook de kleurtemperatuur kunt regelen.

Controleer de huidige prijs

Westcott IJslicht

Westcott Ice Light - Onderdeel van Kelsey Goodwin's Wedding Photography Gear

Westcott Ice Light gebruikt door Kelsey Goodwin

Hoewel het geenszins een essentieel onderdeel van huwelijksfotografie-uitrusting is, heeft de Westcott Ice Light wel een behoorlijk aantal trouwe fans.

De Westcott Ice Light biedt zacht, wrap-around licht vergelijkbaar met raamlicht en is een populaire manier om de bruid wat flatterende verlichting te geven tijdens bruidsportretten. Het kan ook worden gebruikt om details zoals ringen aan te steken, maar tenzij u investeert in de schuurdeuren, moet u een behoorlijke hoeveelheid lichtvervuiling verwachten.

Als je het idee leuk vindt om een lichtzwaard van direct vensterlicht in je cameratas te dragen, raad ik je aan om te kiezen voor de nieuwste incarnatie, de Westcott Ice Light 2, die de output met 50% verhoogt en andere functies toevoegt, zoals bluetooth en verwijderbare batterij.

Het mooie van het ontwerp van de Westcott Ice Light is dat een assistent niet altijd nodig is – het is gemakkelijk om de toverstok van het licht met één hand vast te pakken en te verplaatsen, terwijl je met de andere hand fotografeert. Het is op geen enkele manier ideaal, maar zeker een optie voor degenen die liever alleen werken.

Controleer de huidige prijs

MagMod Modifiers

Magmod modifiers

Magmod modifiers gebruikt door Jesse Laplante

MagMod domineert vrijwel de markt voor verlichtingsmodifiers voor trouwfotografen, met hun snelle en eenvoudige magnetische mounts die perfect zijn voor het soort run-and-gun-stijlfotografie dat door velen van ons wordt aangenomen.

Populaire opties zijn de MagGrid om een lichtstraal op een onderwerp te sturen en te richten; de MagSphere om het licht van de flitser te verzachten en te vergroten; de MagBounce om een bredere lichtstraal te projecteren; en meer recent, de MagBeam (hier besproken) om het vermogen van de flitser over een afstand te vermenigvuldigen.

Met meerdere stapelopties en gekleurde gels ook in de mix, vinden trouwfotografen het gemakkelijker dan ooit om hun flitswerk van hun leeftijdsgenoten te verheffen.

Controleer de huidige prijs

4. Beste tassen & riemen voor huwelijksfotografie

Op zoek naar de perfecte cameratas voor huwelijksfotografie is een eindeloze zoektocht, waarbij de meeste fotografen er meerdere bezitten om aan hun behoeften te voldoen.

Voor degenen die reizen met een middelgrote hoeveelheid camera-uitrusting, lijkt een rollende cameratas de norm te zijn, terwijl voor degenen die kleinere spiegelloze opstellingen hebben, een camera messenger bag of fotografierugzak meestal meer geschikt is.

Sommige trouwfotografen nemen zelfs graag een selectie tassen mee, waarbij de meeste spullen op de locatie worden achtergelaten in iets groots zoals een rollende koffer, en een camera-sling bag wordt gebruikt om een kleine selectie lenzen het veld in te nemen voor de portretten.

Bekijk nog veel meer van de beste cameratassen en de beste camerariemen.

Think Tank Airport Opstijgen

Think Tank Airport Takeoff - Onderdeel van Joel Hendricks 'Wedding Photography Gear

Think Tank Airport Takeoff gebruikt door Joe Hendricks

Terwijl bijna alle Think Tank-reeks rollende cameratassen legioenen fans van trouwfotografen hebben, valt de Think Tank Airport Takeoff op als een van de meest populaire tassen voor huwelijksfotografie.

Met deze veelzijdige en slijtvaste rollende dslr-cameratas kunnen trouwfotografen al hun spullen in een handbagagekoffer dragen. Of de gewichtslimiet van uw luchtvaartmaatschappij het in de overheadcompartimenten toestaat, is een ander verhaal, maar qua grootte maken de afmetingen van de Think Tank Aiport Takeoff het mogelijk om het te gebruiken als handbagage voor alle belangrijke luchtvaartmaatschappijen.

De Think Tank Airport Takeoff verbergt een geheime functie die elke andere rollende cameratas uit het water blaast – rugzakriemen. Hiermee kan deze rollende cameratas comfortabel op uw rug worden gedragen, van onschatbare waarde voor locaties die niet geschikt zijn voor kleine wielen (gras, grind, enz.)

Wanneer ze niet in gebruik zijn, worden de fotorugzakriemen netjes weggestopt in de achterkant van de Airport Takeoff. Geweldig idee, perfect uitgevoerd. Geen wonder dat de Think Tank Airport Takeoff vaak wordt beschouwd als de beste cameratas voor huwelijksfotografie.

Controleer de huidige prijs

Think Tank Retrospectief

Think Tank Retrospective - Onderdeel van Kanayo Adibe's Wedding Photography Gear

Think Tank Retrospective gebruikt door Unai Perez

Ik ben waarschijnlijk een beetje bevooroordeeld omdat dit de eerste cameratas was die ik ooit bezat (mijn recensie van de Think Tank Restrospective 30), maar ik geloof echt dat het de beste in zijn klasse is en de beste camera-messenger bag voor een trouwfotograaf.

Je kunt 2 pro dslr-body’s dragen met hun lenzen bevestigd, en een paar andere kleine lenzen, plus een paar flitsers en meer in deze ruime schoudertas.

De bouwkwaliteit is uitstekend zoals je zou verwachten van een Think Tank-product, en alles op de Think Tank Retrospective-serie messenger bags is functioneel en zeer goed doordacht.

Mijn favoriete functies op de Think Tank Retrospective 30 zijn de grote, sterke en comfortabele schouderband en de ‘stealth’-styling, met vrijwel geen enkele branding. De klittenbanddempers komen ook van pas tijdens kerkdiensten, waardoor je de tas met minimaal geluid kunt openen en sluiten.

De Think Tank Retrospective-serie is een vaste favoriet bij zowel mannelijke als vrouwelijke trouwfotografen (meer damescameratassen hier), met de ’30’ de populairste van allemaal.

Controleer de huidige prijs

Holdfast Money Maker

Holdfast Money Maker - Onderdeel van Neville Black's Wedding Photography Gear

Holdfast Money Maker gebruikt door Neville Black

De Holdfast Money Maker is een geweldig uitziende, duurzame en goed uitgebalanceerde draagriem met dubbele camera die er met de leeftijd steeds beter uitziet.

Het is veruit de meest populaire manier voor trouwfotografen om 2 camera’s tegelijkertijd te dragen, en zeker een van de beste camerariemen voor huwelijksfotografie.

Gemaakt met hoogwaardige materialen en gebouwd om lang mee te gaan in de VS, is de Holdfast Money Maker te zien op de schouders van veel van ’s werelds beste trouwfotograaf, en met een goede reden – het ziet er niet alleen geweldig uit, maar het is ook zeer functioneel.

Bekijk mijn recensie van de Holdfast Money Maker, waar ik meer in detail ga over waarom deze riem een van de beste uitrustingsaankopen is geweest die ik ooit heb gedaan voor huwelijksfotografie.

Voor trouwfotografen die er goed uit willen zien met twee lichamen tegelijk en de dag niet willen eindigen met te veel pijntjes, zoek dan niet verder dan de Holdfast Money Maker. Je krijgt gegarandeerd minstens één compliment bij elke bruiloft die je dit ding gebruikt!

Controleer de huidige prijs

5. Beste drone voor trouwfotografie

Dankzij de verkleining van de afmetingen en prijzen van consumentendrones is het maken van een luchtfoto op een bruiloft een populaire manier om klanten iets origineels te bieden.

Afgezien van de veiligheid en lokale wetten, is de toegangsdrempel voor dronegebruik altijd laag, maar dit betekent niet dat elke fotograaf zich moet haasten om in de lucht te komen.

Vliegen met een drone en een foto maken met een drone zijn twee verrassend moeilijke vaardigheden om te leren, en het combineren van de twee op een bruiloft kan leiden tot een aanzienlijke hoeveelheid extra stress op een toch al hectische dag.

Dit gezegd hebbende, voor degenen die de tijd nemen om te leren hoe ze een drone effectief kunnen besturen en bekwaam genoeg zijn om boeiende luchtcomposities te maken die hun bruidsparen omvatten, kan trouwfotografie in vogelvlucht snel zijn manier om op te vallen van de massa.

DJI Mavic Pro

beste drone voor trouwfotografie

DJI Mavic Pro gebruikt door John Bamber

Ondanks de verleiding van een goedkope drone voor huwelijksfotografie in de vorm van de DJI Spark en de schattige aantrekkingskracht van de zakbare DJI Mavic Air, is het de DJI Mavic Pro die oppermachtig is bij trouwfotografen.

De DJI Mavic Pro is met name superieur op 3 belangrijke gebieden: langere vliegtijd, betere wendbaarheid en sterkere transmissie. Dit resulteert in meer tijd om uw compositie in de lucht te krijgen, meer vermogen om de drone te krijgen waar u hem nodig hebt bij sterkere wind en minder kans op bevroren transmissie als gevolg van interferentie of verlies van signaal.

Kortom, de DJI Mavic Pro is de keuze van professionals. Nadat ik ze alle drie heb gebruikt, zou ik aanraden om de extra dollars uit te geven aan de DJI Mavic Pro Platinum, die nog langere vluchttijden en een veel stillere werking biedt, wat van onschatbare waarde blijkt te zijn op bruiloften, of waar drone-bediening snel een schande kan worden.

Bekijk hier mijn volledige vergelijking tussen de DJI Spark, Mavic Pro en Mavic Air.

Controleer de huidige prijs

Dit bericht is samengesteld met behulp van Shotkit-inzendingen door trouwfotografen tussen 2014 en . Ik geloof dat het een onschatbaar inzicht vertegenwoordigt in de camera-uitrusting die wordt gebruikt door trouwfotografen over de hele wereld, en misschien wel de beste camera-uitrusting voor huwelijksfotografie die beschikbaar is.

Disclaimer: Alle aanbevelingen zijn onpartijdig en gebaseerd op gebruikerservaring, zonder vooringenomenheid ten opzichte van de producten van het merk. De producten in dit bericht kunnen affiliate links bevatten.

trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer