Beste camera voor natuurfotografie om de natuur, vogels en dieren vast te leggen

FacebookPinterestDelen

Als je op zoek bent naar de beste camera voor natuurfotografie, neem ik aan dat je op safari-avontuur gaat – wat benijd ik je!

Het maken van foto’s van dieren, of het nu op safari is of gewoon in uw plaatselijke dierentuin, kan een uitdaging zijn.

Met dit in gedachten hebben we een selectie van aanbevolen digitale camera’s samengesteld voor het fotograferen van dieren in het wild.

Canon1dx

Canon 1D X Mark II

Vergrendel zelfs de snelste wezens met intelligente onderwerptracking en ongelooflijke AF-prestaties.

Controleer de huidige prijs

Het maken van foto’s van dieren in het wild vereist een camera met een snelle framesnelheid en nauwkeurige / betrouwbare autofocus. Het helpt ook als het robuust en weerbestendig is, voor het geval je in een stortbui terechtkomt.

Je moet ook een geschikte zoomlens met groot bereik aan je camera bevestigen, vooral als je niet van plan bent om te dicht bij de dieren te komen. Een spotting scope is ook een goed idee als je onopgemerkt wilt blijven.

Laten we eens kijken naar de beste spiegelloze en DSLR-camera’s voor natuurfotografie van het jaar tot nu toe.

Inhoudsopgave

Beste camera voor natuurfotografie in 2023

Beeld Product Functies
shk2-table__image Canon 1D X Mark IIBESTE ALLROUND
 • Snelst fotograferen EOS 1D
 • Verbeterde AF-prestaties
 • Nauwkeurige tracking van onderwerpen
 • 4K-videomogelijkheden
Bekijk prijs →
shk2-table__image Fujifilm X-T30BESTE WAARDE
 • Geavanceerde beeldsensortechnologie
 • Superieure video- en beeldeffecten
 • 2-weg kantelbaar touchscreen
 • Nauwkeurige gezichtsherkenning
Bekijk prijs →
shk2-table__image Nikon D5STERK AANBEVOLEN
 • EXPEED 5-beeldprocessor
 • 12 fps continu-opnamen
 • Spectaculaire innovatie
 • Nikon’s breedste native ISO-bereik
Bekijk prijs →
shk2-table__image Sony A77II
 • Verbazingwekkende beeldkwaliteit
 • Uitstekende onderwerp tracking
 • Brede dekking 79 AF punten
 • Superieure filmprestaties
Bekijk prijs →
shk2-table__image Panasonic Lumix DMC-FZ1000
 • Ultieme beeldkwaliteit
 • Leica DC lens |
 • Geïntegreerde smartphone Wi-Fi
 • 5-ASSige correctie
Bekijk prijs →
shk2-table__image Sony A7III
 • 4K HDR met hoge resolutie
 • Snel continu fotograferen
 • Verbluffende brede dekking
 • BIONZ X beeldverwerking
Bekijk prijs →

1. Canon EOS-1D X Mark II

beste camera voor wildlife fotografie voor professionele fotografen

Bekijk meer beoordelingen

Controleer de huidige prijs

Sensor: Full-Frame | Resolutie: 20.2MP | Monitor: 3,2-inch kantelhoek touchscreen, 1620K dots | Autofocus: 61-AF punten | Maximale framesnelheid: 16 fps | Video: 4K bij 60p | Gewicht: 1340 g (2,95 lb)

Ongeacht de locatie, als je dieren in het wild gaat fotograferen, heb je een digitale camera nodig met uitstekende prestatiemogelijkheden.

Autofocus System en Frames Per Second zijn twee fotografietermen die echt gaan tellen voor een natuurfotograaf, dus besteed hier speciale aandacht aan.

Als je de voorkeur geeft aan DSLR full-frame camera’s dan heb je geluk, want de Canon EOS-1D X Mark II vinkt alle juiste vakjes aan. Canon is een zeer populaire keuze onder natuurfotografen en met goede reden.

Deze full-frame digitale camera heeft een 20,2 Megapixel full-frame sensor en hoewel niet zo groot wat sensoren betreft, is het in de burst-modi dat deze Canon-camera schittert. De 1 D X Mark II heeft een framesnelheid van 14 fps voor een ultrasnelle opnamesnelheid met onbeperkte JPEG-beelden en tot 170 RAW-beelden.

Dat is een enorme hoeveelheid gegevens die door de full-frame sensor wordt vastgelegd, gebufferd en overgebracht naar de geheugenkaart dankzij de dubbele processors aan boord. Professionele natuurfotografen houden meestal van meer gegevens, zodat ze hun magie in de nabewerking kunnen gebruiken.

Wanneer je deze camera voor het eerst oppakt, ben je meteen onder de indruk van het ontwerp, de ergonomische overwegingen en de dubbele handvatten. Deze zorgen voor een naadloze overgang tussen portret- en landschapsoriëntatie.

Afgezien van het feit dat je in snelle continue modi kunt fotograferen, moet je ook een snelle en plakkerige autofocus hebben. Dankzij Canon’s EOS Intelligent Tracking and Recognition AF-systeem met 61 autofocuspunten hebben je onderwerpen moeite om weg te komen.

Hoewel de 1D X Mark II een grote en zware camera is, heeft hij in combinatie met een van de snelle teleprimes of zooms een goed balansniveau. Bovendien is er een fantastisch assortiment van zowel Canon als van derden vervaardigde lenzen met een telebrandpuntsafstand die beschikbaar is voor natuurfotografie.

Het is goed om te weten dat de 1D X Mark II een nominale sluiterlevensduur van 400.000 actuations heeft en waarschijnlijk ook veel langer meegaat.

Het zit boordevol functies omdat het een professionele camera is die is ontworpen voor sport, evenementen en natuurlijk natuurfotografie. Er is weinig twijfel over waarom het in deze klasse de beste natuurcamera is.

Alle functieknoppen en terminalpoorten zijn netjes en verstandig rond de behuizing geplaatst. Ook is het Canon-menusysteem ongelooflijk intuïtief en gemakkelijk te navigeren.

Wanneer je in het wild bent, ongeacht de kwaliteit van de lichtomstandigheden, ben je er zeker van dat je geweldige foto’s van je wildste onderwerp kunt spotten, volgen en vastleggen. Prestaties bij weinig licht zijn van de kaart met een standaard ISO-bereik tot 51200 en een uitgebreid ISO-bereik van 409600.

Zoals gezegd is dit een product op pro-niveau en velen zouden beweren dat het eigenlijk de beste camera is voor natuurfotografie.

In feite is het mogelijk een van de beste full-frame camera’s, ongeacht het genre dat je fotografeert. Zo’n goed presterende en capabele camera zal zeker een prijs hebben.

De Canon EOS-1D X Mark II verkoopt voor ongeveer $ 5.000 en in combinatie met een van Canon’s stellaire telelenzen heb je een behoorlijk dure kit. Maar het is een waardevolle investering – vooral als u de best mogelijke natuurfoto’s wilt maken.

(Ja, er is ook al de 1D X Mark III uit, maar we zouden eigenlijk aanraden om bij het vorige model te blijven, tenzij je absoluut meer AF-punten en snellere continu-opnamen nodig hebt – de Mark III is tenslotte een grote prijssprong. Het is momenteel een van de duurste camera’s.)

2. Fujifilm X-T30

Fujifilm camera's vogels kijken beste camera voor wildlife fotografie

Bekijk meer beoordelingen

Controleer de huidige prijs

Sensor: Spiegelloze | Resolutie: 26.1MP | Zoeker: 2.360K stippen | Monitor: 3-inch kantelhoek touchscreen, 1040K dots | Autofocus: 425-AF punten | Maximale framesnelheid: 8 fps | Video: 4K bij 30p | Gewicht: 383 g (0,84 lb)

Als je nieuw bent in wildlife fotografie of met een beperkt budget werkt, dan is de Fujifilm X-T30 de beste spiegelloze camera voor wildlife fotografie. Bovendien is het de netjesste en meest compacte camera in deze hele roundup.

Met slechts 383gm (0,84 lb) is het een perfecte camera voor reizigers die geen grote zware DSLR willen inpakken of dragen.

Een andere bonus is dat Fujifilm geweldige lenzen maakt die perfect zijn voor dieren in het wild, waaronder zowel premium als budgetniveau telezooms. Deze lenzen uit de X-serie passen perfect bij de X-T30 en bereiken samen een uitstekende beeldkwaliteit.

Vergeet ook niet dat er een overvloed aan niet-native lenzen is die kunnen worden bevestigd aan fuji X-serie spiegelloze camerabody’s – zie mijn favorieten hier.

Het AF-systeem van de camera is zeer uitgebreid en bevat verschillende trackingopties. Je hebt de mogelijkheid voor Single Point scherpstellen met een handmatige selectie van 117 tot 425 autofocuspunten. Dit is perfect voor natuurfotografen die zich richten op snel bewegende dieren of zelfs vogels.

vogelfotografie met x-t30

Vogels in vlucht – Fujifilm X-T30 | © Greg Cromie

De autofocus blijft bij zijn onderwerp en stelt je in staat om te profiteren van de respectvolle 8 frames per seconde. Op deze manier kun je veel foto’s maken van je onderwerp in beweging en later selecteren welke de beste van het stel is.

Een ander ding dat het vermelden waard is over de Fuji X-T30 is dat het een echte focus heeft op het gebruik van handmatige bedieningsknoppen voor camera-instellingen zoals diafragma, sluitertijd en ISO. Terwijl de mogelijkheid om naar Auto te vegen thier biedt Fuji een oplossing om echt te leren kennen en te begrijpen hoe u uw fotografie kunt beheersen.

De X-T30-camera beschikt over een 26,1 MP APS-C-sensor en een snelle processor waarmee u uitzonderlijke beelden van uw favoriete onderwerp in het wild kunt produceren. Als het gaat om spiegelloze camera’s, is deze Fuji absoluut een van de beste in zijn klasse.

Omdat het een spiegelloze camera is, maakt de Fuji X-T30 gebruik van een hoge resolutie en goed uitvergrote elektronische zoeker, of EVF. De EVF heeft een fantastische verversingssnelheid en biedt een uitzicht dat dicht bij levensecht is.

Bovendien heeft de X-T30 een aanraakscherm met hoge resolutie dat omhoog en schuin naar beneden klapt om vanuit verschillende posities te fotograferen. Het aanraakscherm fungeert ook als een middel om verschillende functies te activeren, zoals witbalans en Fuji’s verbazingwekkende filmsimulaties.

De rest van de functies zijn toegankelijk via het hoofdmenu, dat ongelooflijk intuïtief en gemakkelijk te navigeren is. Zodra je de camera hebt ingesteld zoals jij dat wilt, hoef je het menu zelden meer te openen.

Dit is duidelijk de kleinste camera die we aanbevelen voor natuurfotografen die op zoek zijn naar een compacte oplossing. Het is ook de beste prijs-kwaliteitverhouding en is een van de goedkoopste camera’s in vergelijking met dit artikel.

En hoewel de batterijduur van spiegelloze camera’s niet zo betrouwbaar is als Canon- en Nikon-camera’s, is het nog steeds een van de beste camera’s voor dieren in het wild. Fujifilm cameratechnologie is met sprongen vooruit gegaan.

De X-T30 is hier een schitterend voorbeeld van met verbeterde functies zoals een snel AF-systeem en elektronische sluiter, een geweldig ISO-bereik en een krachtige beeldprocessor. Hij beschikt over hetzelfde AF-systeem als het vlaggenschip Fujifilm X-T3.

Die prijs-kwaliteitverhouding wordt gerepliceerd in de reeks hoogwaardige lenzen die Fuji produceert voor hun spiegelloze camera’s. Als gevolg hiervan kunt u het genre van de natuurfotografie betreden met zeer weinig financiële impact en toch verbazingwekkende beelden produceren.

Velen zouden het als een brugcamera beschouwen voordat je naar iets springt met een hogere opnamesnelheid en betere prestaties bij weinig licht.

3. Nikon D5

nikon beste wildlife camera's met snelle autofocus en goede batterijduur camera's voor wildlife fotografie

Bekijk meer beoordelingen

Controleer de huidige prijs

Sensor: Full Frame | Resolutie: 24.3MP | Monitor: 3,2-inch kantelhoek touchscreen, 2359K dots | Autofocus: 153- AF punten | Maximale framesnelheid: 12 fps | Video: 4K bij 30p | Gewicht: 1405g (3 lb)

Van de kleinste wildlife camera naar een van de grootste, komen we uit bij de Nikon D5. Met deze high-end DSLR-camera op professioneel niveau kunt u uitzonderlijke foto’s maken van dieren in het wild, ongeacht de omgeving.

Dit beest van een camera heeft een grote body met twee grote handgrepen, ideaal om van portret- naar landschapsoriëntatie te gaan. Het gewicht van deze camera moet niet lichtvaardig worden genomen, omdat deze 1405 g (3 lb) weegt voor alleen de body.

De Nikon is een geweldige natuurcamera omdat hij een zeer organische lay-out heeft die beladen is met terminalpoorten, knoppen en bedieningsknoppen. Degenen die nieuw zijn in de camera kunnen een beetje geïntimideerd zijn door de lay-out en het enorme aantal bedieningselementen.

In wezen, als je een professionele natuurfotograaf wilt zijn, is deze full-frame digitale spiegelreflexcamera met één lens geweldig voor het fotograferen van dieren in het wild.

Nikon D5 body

Nikon D5 | © Sam Hurds

Het interne menusysteem van deze full-frame camera is zeer intuïtief en gemakkelijk te navigeren op het grote aanraakscherm aan de achterzijde. Er zijn ook twee extra submonitoren voor het weergeven van kritieke opname-informatie.

Als het gaat om natuurfotografie, heeft de Nikon D5 een ongelooflijk autofocussysteem waarbij zowel het volgen van onderwerpen als de prestaties bij weinig licht geweldig zijn. Het vermogen om snelle en grillige dieren en vogels te volgen is gewoonweg verbluffend.

De beeldkwaliteit op de D5 is ongelooflijk dankzij de combinatie van full-frame sensorkwaliteit en verwerkingskracht.

Als het gaat om burst-opnamen om veel foto’s van je wilde onderwerp te maken, kan de Nikon tot 12 fps fotograferen in RAW.

Daarnaast heeft de camera een verbazingwekkende buffercapaciteit om tot 200 beelden op te slaan. Dit is voordat u ze naar een paar XQD’s of een paar Compact Flash-geheugenkaarten schrijft. Dit zijn de snelste lees- en schrijfgeheugenkaarten en zorgen ervoor dat grote bursts snel kunnen worden opgeslagen.

Stel je voor dat je honderden foto’s hebt van een sprintende Cheetah en in staat bent om het moment uit te kiezen waarop het zijn maaltijd heeft gestald. Þe Nikon D5 maakt dat mogelijk.

Wat betreft de levensduur van de batterij, ongeacht het gebruik van de mechanische of elektronische sluiter, kunt u de hele dag fotograferen op een enkele lading.

De achterkant van de Nikon D5 is voorzien van een groot touchscreen met een geweldige resolutie voor het beheren van menu’s en het bekijken van je foto’s.

Als hij bij weinig licht werkt, heeft de Nikon een native ISO-bereik van 102400 en een duizelingwekkend uitgebreid bereik van 3276800! Zelfs met een telelens die geen groot diafragma heeft, verander je de nacht in dag.

Nikon zit al tientallen jaren in het fotografiespel en in die tijd hebben ze een capaciteit opgebouwd om uitzonderlijke Nikon-objectieven te produceren. Als je op zoek bent naar de perfecte lens voor je natuurfotografie, dan kun je niet fout gaan met de Nikon telezooms en primes.

Bovendien produceren veel externe lensfabrikanten ongelooflijke lenzen om te combineren met het Nikon-systeem.

Als je op de markt bent en op zoek bent naar de beste natuurfotografiecamera, vooral een dlsr op professioneel niveau, dan zal de Nikon D5 niet teleurstellen. Omdat het een krachtpatser van een camera is, is het echter een van de zwaardere en duurdere opties in deze gids.

Dat gezegd hebbende, kun je er zeker van zijn dat dit een speciaal gebouwde camera is met ongelooflijke prestaties en een duidelijke capaciteit in het genre van de natuurfotografie.

Ja, er is nu de D6 beschikbaar met iets betere specificaties rondom, maar is het de extra dollars waard? Wij denken van niet. De D5 is goed genoeg!

4. Sony A77II

beste camera voor wildlife fotografie met crop sensor live view

Bekijk meer beoordelingen

Controleer de huidige prijs

Sensor: | cropsensor Resolutie: 24.3MP | Monitor: 3-inch kantelhoek touchscreen, 2.359K dots | Autofocus: 79-AF punten | Maximale framesnelheid: 12 fps | Video: 1080HD bij 60p | Gewicht: 1351 g (2,97 lb)

De Sony a77II is een DSLR camera met uitzonderlijke prestaties die trots naast grotere en veel duurdere camera’s kan staan. Het is een van de beste natuurfotografiecamera’s die beschikbaar zijn, ondanks de gewassensor.

De APS-C sensorcamera heeft een typische DSLR body vorm – in tegenstelling tot veel van de spiegelloze Sony body’s op de markt. Het is ergonomisch ontworpen voor comfort dankzij een diepe handgreep en een verstandige plaatsing van de bedieningselementen.

De Sony is vrij zwaar en groot in vergelijking met sommige van zijn broers en zussen in de Sony spiegelloze arena. Het is echter geen ongemakkelijke camera om te gebruiken en schuift nog steeds in een van de grotere zakken op een vest voor fotografen.

Het is leuk om te weten dat er een uitgebreid assortiment Sony-telezoom en prime-lenzen is die perfect zijn voor natuurfotografie. Ze zijn scherp, snel en hebben grote diafragma’s voor onderwerpscheiding.

Daarnaast is er een reeks externe lensfabrikanten die lenzen voor dit systeem ontwikkelen, wat betekent dat u geschikte opties hebt die bij uw budget passen.

De optische zoeker (of OVF) op de a77II heeft een groot vergrotingsniveau waardoor het veel gemakkelijker is om je wilde onderwerp in het veld te herkennen en samen te stellen.

Het lcd-scherm aan de achterzijde heeft een ongelooflijke resolutie, waardoor het veel gemakkelijker is om menu’s te bekijken en uw afbeeldingen te controleren.

De output van de Sony a77II is ongelooflijk, met edge-to-edge scherpte en een groot detailniveau.

Als u een natuurfotograaf bent die op zoek is naar een camera die een uitstekende kwaliteit van beelden kan leveren, dan is dit iets voor u.

Om zulke scherpe beelden vast te leggen, heb je ook een snelle autofocus nodig om een snel of grillig onderwerp te volgen. Gelukkig is Sony een marktleider in autofocussysteemprestaties voor zijn spiegelloze camera’s en de a77II is geen uitzondering.

Het heeft een bliksemsnel scherpstelsysteem dat vertrouwt op 79-punts scherpstellen en een indrukwekkende trackingmodus. Het kleverige AF-systeem betekent dat uw onderwerp scherp wordt gehouden, zelfs als ze in de vlucht zijn of vlak door het bos.

In termen van prijs-kwaliteitverhouding is de Sony a77II ongelooflijk goed geprijsd – vooral gezien het hoge prestatieniveau en, belangrijker nog, de indrukwekkende beeldkwaliteit. Er zijn ook een heleboel geweldige accessoires voor beschikbaar.

Voor degenen die hun wildfotografiespel willen opvoeren, of zelfs voor nieuwkomers die op zoek zijn naar een DSLR, is de Sony a77II de beste camera voor natuurfotografie in zijn klasse.

5. Panasonic Lumix DMC-FZ1000

beste camera voor wildlife fotografie met beeldstabilisatie - Panasonic camera body plus lens

Bekijk meer beoordelingen

Controleer de huidige prijs

Sensor: Spiegelloze | Resolutie: 20.1MP | Zoeker: 2.360K stippen | Monitor: 3-inch kantelhoek touchscreen, 921K dots | Maximale framesnelheid: 10 fps | Video: 4K bij 25p | Gewicht: 831 g (1,82 lb)

Wildlife fotografie is een van die genres die open staat voor iedereen, ongeacht hun vaardigheidsniveau. De Panasonic Lumix DMC-FZ100 is de ideale camera voor iemand die zich wil bezighouden met natuurfotografie en wil voortbouwen op zijn vaardigheden en ervaring.

De FZ1000 is een kleiner spiegelloos camerasysteem. De camera heeft een vaste lens, wat betekent dat dit de enige aankoop is die je moet doen om aan de slag te gaan. De kit zorgt voor eenvoud en gebruiksgemak en levert toch een uitstekende beeldkwaliteit – ideaal voor een beginnende natuurfotograaf.

Het is zowel een compacte als lichtgewicht kit en is goed uitgebalanceerd met de 9,1-146 mm zoomlens gemaakt door Leica – een merk dat wereldberoemd is om premium camera’s en lenzen.

Een ander briljant kenmerk van de FZ1000 is dat het IBIS of In Body Image Stabilization bevat, wat perfect is voor natuurfotografie. De beeldstabilisatie vermindert cameratrillingen, vooral bij het fotograferen met veel langere sluitertijden om ruimte te bieden aan weinig licht.

De camera is een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een snel autofocussysteem dat scherpe details kan verkrijgen en bovendien bewegende onderwerpen kan volgen.

Omdat het een spiegelloze camera is, beschikt de Lumix over een elektronische zoeker, of EVF, met een groot niveau van vergroting en resolutie voor levensechte weergaven.

Het aanraakscherm aan de achterzijde heeft ook een goede resolutie en kan worden gekanteld voor flexibele opnamehoeken.

Een cruciaal element bij het selecteren van een camera die geschikt is voor natuurfotografie, is hoe deze met weersomstandigheden kan omgaan. Hoewel niet weerbestendig, heeft de FZ1000 een briljant werkbereik van bevriezen tot 104 ° F (40 ° C).

Een ander groot voordeel voor beginners in het veld is dat het menusysteem op deze camera heel eenvoudig en gemakkelijk te navigeren is door de verschillende kernfuncties en subfuncties. Het laatste wat je wilt als je een camera als deze oppakt, is tijd verliezen met verwarrende menusystemen terwijl je in de natuur bent.

De Lumix FZ1000 is de perfecte instapcamera voor natuurfotografie en is geweldig voor beginners of studenten van het genre. Als zodanig is het ongelooflijk goed geprijsd voor een camera met een ingebouwde telezoomlens van indrukwekkende kwaliteit. Het is ook de eerste camera van minder dan $ 1000 die 4k-video-opname biedt.

Deze combinatie van waarde, prestaties en bruikbaarheid maakt de FZ1000 een ongelooflijk verleidelijke optie wanneer je op zoek bent naar de beste camera voor natuurfotografie.

6. Sony A7III

beste camera voor natuurfotografie - Sony budget

Bekijk meer beoordelingen

Controleer de huidige prijs

Sensor: Full Frame | Resolutie: 24.2MP | Zoeker: 2.359K stippen | Monitor: 3-inch kantelhoek touchscreen, 921,6K dots | Autofocus: 693-AF punten | Maximale framesnelheid: 10 fps | Video: 4K bij 30p | Gewicht: 650 g (1,43 lb)

Sony is een begrip voor zeer nauwkeurige consumentenelektronica en hun spiegelloze camera’s zijn industrie aan het veranderen wat betreft vooruitgang. De Sony a7III is een perfect voorbeeld van dit erfgoed omdat het vakkundig is ontwikkeld voor natuurfotografie op elk niveau.

De a7-serie camera’s van Sony zijn alom geprezen om hun algehele prestaties, maar vooral om hun autofocusprestaties. Het Sony AF-systeem is op zijn zachtst gezegd toonaangevend in de branche. Dit is vooral het geval bij deze camera, omdat deze beschikt over een snel hybride AF-systeem dat zowel fasedetectie-AF als contrastdetectie-AF-systeem gebruikt.

In het veld levert de Sony a7III toonaangevende autofocus en tracking van je onderwerp om ervoor te zorgen dat je winnende foto nooit onscherp is.

Vergeleken met de meeste full frame DSLR camera’s in deze handleiding is de Sony vrij licht en compact. Daarnaast zorgt het simplistische ontwerp ervoor dat gebruikersergonomie belangrijke kenmerken zijn – een belangrijk element in natuurcamera’s.

voorbeeldafbeelding van Sony A7 III

Sony A7III | © Jason Vinsen

De handgreep is diep en comfortabel en wanneer je deze camera vasthoudt heb je voldoende bereik naar belangrijke knoppen en draaiknoppen. There is een groot niveau van aanpassing beschikbaar met de opname van verschillende aangepaste knoppen op de behuizing.

Het nadeel is dat de Sony-menu’s vaak verwarrend zijn om te navigeren en nog meer om klantfuncties in te stellen. Gelukkig, als je eenmaal je camera naar wens hebt ingesteld, is de noodzaak om diep in menu’s te duiken verminderd.

De Sony a7III heeft een geweldige selectie sony lenzen die speciaal zijn gebouwd voor natuurfotografie. Zowel telezooms als prime-lenzen zijn verkrijgbaar bij het merk, samen met een enorm assortiment van externe fabrikanten.

Als u toegang hebt tot dergelijke hoogwaardige en snelle telelenzen, gecombineerd met de prestaties van de a7III, weet u zeker dat u hoogwaardige en ongelooflijk gedetailleerde natuurfoto’s maakt.

Dankzij een combinatie van de full-frame sensor en processor biedt de Sony a7III de mogelijkheid om tot 40 ongecomprimeerde RAW-bestanden, 89 gecomprimeerde RAW-bestanden en tot 177 JPEG’s in één burst vast te leggen. Dit betekent dat de processor en buffer in staat zijn om de beeldgegevens snel te berekenen en op te slaan voordat ze naar de geheugenkaart worden geschreven.

Niet te vergeten de mogelijkheid om de elektronische sluiter te gebruiken voor stille opnamemodus om dieren in het wild niet te laten schrikken.

Dit soort opnamesnelheidsprestaties is precies wat nodig is voor effectieve natuurfotografen om snelle uitbarstingen te kunnen vastleggen en in ruil daarvoor talloze afbeeldingen te gebruiken.

Als je met deze Sony-camera dieren in het wild wilt fotograferen in situaties met weinig licht, optimaliseert deze de full-frame sensorgrootte en het brede ISO-bereik om beeldruis te verminderen.

Hoewel de enkele in-body batterij een hoog aantal opnamen levert, kunt u de optionele batterijgreep toevoegen voor verticaal fotograferen en een dubbele levensduur van de batterij.

Bovendien biedt de Sony a7III een uitzonderlijke prijs-kwaliteitverhouding en is hij perfect voor natuurfotografen op elk niveau. In combinatie met een van de talloze lenzen van hoge kwaliteit die beschikbaar zijn, levert deze camera een uitzonderlijke beeldkwaliteit met uw meest memorabele natuuravonturen.

Is het absoluut de beste camera voor natuurfotografie? Nee, maar het geeft je zeker de beste waar voor je geld, en in combinatie met een goede telelens ga je schouder aan schouder met de beste natuurfotografen die er zijn.

Laatste woorden

Uiteindelijk is de beste camera voor natuurfotografie degene die past bij uw specifieke behoeften. Amateur natuurfotografen willen misschien iets kleins en lichts, zodat ze discreet en comfortabel lange boswandelingen kunnen maken. , of misschien is een professionele DSLR met alle toeters en bellen meer jouw stijl.

Natuurlijk zal uw budget rekening houden met de natuurcamera die u kiest. Dit heeft direct invloed op uw keuze boven een full frame camera, crop sensor, beeldsensor en ook de brandpuntsafstand van uw telelenzen.

Een ding dat we met vertrouwen kunnen zeggen, is dat deze verzameling van de beste camera’s voor natuurfotografie tal van edelstenen bevat – en welke je ook kiest, je zal je helpen verbluffende foto’s te maken van zelfs de meest vluchtige onderwerpen.

(… en als je op zoek bent naar een meer ‘stealthy’ benadering van het vastleggen van dieren in het wild, bekijk dan onze gids voor de beste trailcamera.)

Canon1dx

Canon 1D X Mark II

Vergrendel zelfs de snelste wezens met intelligente onderwerptracking en ongelooflijke AF-prestaties.

Controleer de huidige prijs

FacebookPinterestDelen