Tips &poses voor flatterende Plus Size Boudoir Fotografie

Op zoek naar tips voor een plus size boudoir fotografie sessie voor vrouwen? Dit is de gids voor jou!

Boudoir-foto’s zijn een geweldige manier voor een vrouw om zichzelf te uiten en haar schoonheid vast te leggen voor het nageslacht.

Het is een excuus om je haar en make-up te laten doen, te pronken met een nieuw stuk lingerie of je gewoon zelfverzekerd en sexy te voelen in je eigen huid.

solokaarten

Solo-kaarten: eenvoudig poseren

111 illustraties van stijlvolle poses die je als leidraad kunt gebruiken bij het regisseren van mannen en vrouwen. Print de kaarten om in uw zak te bewaren of voeg ze toe aan uw smartphone voor snelle referentie.

Krijg korting

Of je nu een plus-size model of een fotograaf bent, deze curvy boudoir fotografie-ideeën zullen je volgende fotoshoot tot een enorm succes maken.

Laten we eens kijken naar de tips voor lichaamsfotografie.

Inhoudsopgave

1. Markeer haar lichaamsvorm met effectief poseren

Verschillende lichaamstypes hebben verschillende behoeften. We weten dit allemaal uit ons dagelijks leven wanneer we een outfit kopen die er geweldig uitzag in de catalogus, maar er niet goed uitziet voor jou … of iets dat er geweldig uitziet voor jou, maar niet helemaal werkt voor je vriend.

Hetzelfde principe is van toepassing op plus-size boudoirfotografie – een flatterende pose voor het ene type lichaam is misschien niet het beste voor het andere.

Dus als je een plus-size model bent, moet je weten wat de beste poses voor jou zijn – als je een fotograaf bent, zal dit ook nuttig zijn, omdat je je model beter kunt regisseren tijdens de shoot.

Pose 1: Armen omhoog

Bron: Anete Lusina / Roberto Hund

Handen en armen zijn altijd de moeilijkste lichaamsdelen om te poseren – daarom is het belangrijk om het model enige richting te geven over wat ermee te doen.

Voor plus size boudoirfoto’s doet het hebben van de armen omhoog wonderen om de natuurlijke rondingen te benadrukken en een uitgebalanceerde compositie te maken. Het zal ook de aandacht van de kijker naar het gezicht leiden.

Het beste is dat je de armhouding kunt combineren met veel andere posities om nog meer rondingen te creëren. Je kunt staan, zitten of hurken.

Uw plus size boudoirmodel kan naar de camera kijken, opzij of weggedraaid – het is super veelzijdig.

Over veelzijdigheid gesproken, er is ook de mogelijkheid om de ene arm te buigen en de andere te strekken. Als je lang haar hebt, kun je ermee spelen, etc.

Bekijk boudoirfoto-ideeën op Pinterest voor wat inspiratie over hoe je je model kunt regisseren. Je kunt ook wat inspiratie vinden in onze gids voor bikiniposes voor badpakfotoshoots.

Pose 2: Volledig frontaal

Bron: Anete Lusina

De meeste mensen die gidsen poseren, zullen je vertellen dat je moet voorkomen dat je lichaam recht naar de camera gaat, omdat je er dan ‘boxy’ uitziet.

Dit kan waar zijn, maar er is een uitzondering op elke regel, en dit is een belangrijke – de machtshouding.

Boudoir fotografie gaat over jezelf versterken, en trots en zelfverzekerd voor de camera staan is een geweldige manier om dit te communiceren. Dit geldt des te meer voor plus-size modellen.

Recht naar de camera kijken betekent niet noodzakelijkerwijs dat je je beste functies niet kunt benadrukken – het is ook een geweldige look voor zwangerschaps- en zwangerschapsfotoshoots.

Houd een goede houding aan en zorg dat je de schouders naar beneden hebt. Je kunt je handen op de heup leggen om de taille te accentueren of je benen kruisen om de heup te laten knallen.

Pose 3: Op je rug liggen met een gekruist been

Bron: Jennifer Enujiugha

Dit is een klassieke pose voor boudoirfotografie. Het vereist dat de camera naar beneden kijkt naar het plus-size model – het kan recht van bovenaf of vanaf de zijkant in een hoge hoek zijn, zoals het bovenstaande voorbeeld. Dit geeft je de kans om het hele lichaam te laten zien.

Om deze pose flatteuzer te maken voor plus-size boudoirfoto’s kun je spelen met de hoeken om een S-vorm te vormen – je kunt dit doen met één been gekruist over het andere en het hoofd in de tegenovergestelde richting gedraaid.

Als je de arm omhoog plaatst, help je het lichaam te verlengen en een verbluffende look te creëren voor elk plus-size model.

Je kunt verschillende stemmingen instellen door rekwisieten of kleding te veranderen om het beeld sexyer, ondeugend, vrouwelijker, speelser, enz. te maken – de gezichtsuitdrukking is hiervoor cruciaal.

  • Waarom zien we er dikker uit op foto’s?

Pose 4: Aan de zijkant

Bron: Marlon Alves / Jennifer Enujiugha

Een variatie op de leghouding met een vergelijkbaar effect op de lichaamsvorm is om aan jouw kant te staan. Deze pose knalt de heup en slankt de taille af om een mooie curve te creëren.

(Je zult merken dat de meeste poseertips voor vrouwen bestaan uit het op de een of andere manier maken van rondingen. Hoe meer bochten hoe beter!)

Uw boudoirfoto-ideeën kunnen inhouden dat het model volledig op haar zij ligt of gewoon vanaf de taille naar beneden en de romp rechtop heeft (zoals te zien is in de bovenstaande foto’s) – dit kan het voordeel hebben dat eventuele striae aan de blootgestelde kant van het lichaam wordt verlengd.

Een mid-way variatie kan op de zijkant worden gelegd met de arm gebogen en het hoofd rustend op de hand.

Pose 5: Zittend op een bank

Bron: Alexander Jawfox

Zitten, liggen of liggen op een bank is zeer effectief voor boudoirfotografie – het hoeft niet altijd in de slaapkamer te zijn.

Het veranderen van locatie geeft je meer keuzes om interessante poses en stemmingen te vinden tijdens je boudoir-fotosessie.

Heb je er bijvoorbeeld aan gedacht om de sessie buiten te doen? Dat is ook een interessante omgeving – zorg er gewoon voor dat het ergens privé is, zodat uw plus-size klant volledig kan ontspannen.

Pose 6: De rug buigen

Bron: Marlon Alves / Roberto Hund

Een geweldige manier om de buit te benadrukken, is door het model haar rug te laten buigen, vooral als de foto vanaf de zijkant wordt genomen.

Het maakt niet uit of je model staat, knielt of op haar buik ligt. Deze eenvoudige beweging kan de houding verbeteren en haar er curvy uit laten zien – zoals eerder vermeld, een essentieel onderdeel voor plus-size boudoirfotografie.

Pose 7: Over de schouder kijken

Bron: Roberto Hund

In deze pose geeft je model haar terug aan de camera en kijkt dan achterom over haar schouder. Dit kan een zeer verleidelijke blik zijn, alsof ze de kijker uitnodigt om haar te volgen.

Je kunt iets meer met deze pose spelen door het model te vragen haar arm te bereiken en terug te gaan naar de camera – dit is onlangs een populaire look in reisfoto’s op Instagram, maar waarom zou je het niet opnemen in je plus-size boudoirfoto’s voor wat variatie.

Pose 8: Knal de heup

Bron: Cottonbro / Jennifer Enujiugha

Voor staande houdingen moet het gewicht altijd op één been liggen. Hierdoor kan de heup knallen en de natuurlijke rondingen accentueren – het geeft ook vrijheid aan het andere been om een beetje te buigen en er natuurlijker uit te zien.

Pose 9: In het bad

Bron: Brandy Kennedy

Poses in het bad zijn geweldig voor plus size modellen omdat ze hen in staat stellen om alleen te laten zien hoe ze willen laten zien – als je bubbels gebruikt, kun je eventuele onvolkomenheden maskeren.

Probeer melkbadfotografie (zie onze gids) om wat creatieve boudoirfoto’s aan de mix toe te voegen.

Pose 10: Handen rond de heupen

Bron: Roberto Hund

Door de handen op de heupen of rond de taille te leggen, wordt de aandacht naar dit gebied getrokken, wat erg suggestief is.

Je kunt de kleding pakken als je de handen iets te doen wilt geven en het een beetje flirteriger of speelser wilt maken.

Bovenal, of je nu slanke of plus-size boudoirmodellen fotografeert, het eindresultaat is hetzelfde – je foto’s moeten er een aantal bevatten die plezier en brutaliteit vertonen en dit soort pose doet precies dat.

2. Selecteer Plus Size Boudoir Outfits voor Curvy Modellen

Bron: Anete Lusina / Jennifer Enujiugha

De garderobe is een belangrijk onderdeel van plus size boudoirfotografie, omdat het helpt om de sfeer van de sessie te bepalen.

In tegenstelling tot erotische of naaktfotografie, wil je dat je outfit meer suggestief dan expliciet is – het hangt natuurlijk af van het resultaat waar je voor gaat.

Hoe dan ook, als je je afvraagt wat je moet dragen voor een plus size boudoir fotoshoot, hier zijn enkele tips om te overwegen.

  • Draag de juiste maat – Dit klinkt misschien als een gegeven, maar je zou verbaasd zijn over hoeveel vrouwen een beha gebruiken die een beetje klein is en huiduitstulpingen creëert – laat staan het vinden van het juiste korset, kousenband of iets dat je normaal niet draagt. Zorg er dus voor dat je zorg voor de juiste maat en pas het van tevoren uit – je moet je er comfortabel in voelen.
  • Gebruik dingen die je favoriete lichaamsdelen benadrukken We hebben allemaal delen van ons lichaam die we leuker vinden dan anderen. Je moet outfits kiezen die die delen accentueren – als je van je decolleté houdt, gebruik dan een V-hals; als je van je buit houdt, draag dan een string, enzovoort.
  • Overweeg de sfeer die u wilt creëren – Je kunt plus size boudoir foto’s maken met verschillende stijlen – het kan vrouwelijk, speels, donker, etc. zijn – de garderobe zal je helpen deze sfeer te creëren. Het is niet hetzelfde om een luchtige zijden teddy te dragen als een zwart lederen korset; de keuze is aan jou.
  • Een kleurenpalet kiezen – over het algemeen werken effen kleuren beter voor plus-size boudoirfoto’s en zijn ze minder afleidend. Kies kleuren die voor jou flatterend zijn. Een professionele fotograaf kan je wat begeleiding geven en ervoor zorgen dat degene die je kiest er goed uitziet op de camera.
  • Niet alle plus-size boudoirfotografie heeft lingerie nodig – Veel dingen kunnen ervoor zorgen dat je er sexy uitziet en je sexy voelt die niet per se ondergoed zijn. Je kunt een overhemd en jeans of je favoriete cocktailjurk gebruiken – kijk online voor plus-size boudoirfoto-ideeën.
  • Accessoires – boudoirfoto’s gaan niet alleen over de garderobe. Het gaat er ook om jezelf te verwennen en je mooi te laten voelen. Haar, make-up en accessoires zijn dus ook belangrijk als je je voorbereidt op de fotoshoot. Accessoires stellen het model ook in staat om lichaamsdelen of specifieke delen van het lichaam te bedekken of te laten zien, waardoor ze de controle hebben over de fotoshoot.

3. Gebruik licht in je voordeel

Krediet: Cottonbro

Belichting is essentieel in alle boudoirfoto’s, maar vooral voor plus-size boudoirfotografie. Dit komt omdat het je in staat stelt om de stemming te bepalen en het lichaam vorm te geven.

Je kunt de aandacht richten op specifieke delen van het lichaam met hooglichten en de schaduwen gebruiken om delen te ‘verbergen’ waar je je niet prettig bij voelt.

Natuurlijk licht uit het raam zorgt meestal voor zacht en warm licht dat erg flatterend is voor vrouwenportretten.

Als je echter voor een humeurige look gaat, moet je sterke lichten gebruiken die harde schaduwen creëren. Je kunt ook gels of alternatieve lichtbronnen gebruiken om creatieve effecten te bereiken.

Bekijk onze gids voor fotografieverlichting om te zien wat het beste zou werken voor uw plus-size boudoirfoto’s.

4. Begrijp de persoon, niet alleen het lichaam

Credit: Cliff Booth

Begrijpen hoe je een plus-size model moet fotograferen is belangrijk omdat je het licht, poses etc. moet kiezen, afhankelijk van het lichaamstype om de beste resultaten te bereiken.

Het zou echter helpen als je ook de motivatie, persoonlijkheid en verwachtingen van het model begrijpt om de beste fotoshoot te maken.

Zelfs als vrouwen de meest voorkomende klanten zijn voor plus-size boudoirfotografie, betekent dit niet dat het exclusief voor hen is. De houdingen, kleuren en ideeën kunnen variëren afhankelijk van het geslacht van uw klant.

Je moet ook overwegen wat de motivatie voor de fotoshoot is.

Boudoirfoto’s kunnen gaan over empowerment, het versterken van een positief lichaamsbeeld, het vereeuwigen van een speciaal moment (bijvoorbeeld bruidsshoots), het pronken met een tattoo-kunstwerk of een jubileumcadeau.

Elk van deze vereist een andere aanpak – communicatie met uw klant is de sleutel tot het begrijpen van wat ze zoeken en hoe u kunt leveren.

5. Samenstelling

Bron: Anete Lusina / Aashish Balkhande

Net als elk ander fotografisch genre hebben plus size boudoirfoto’s een goede fotografiecompositie nodig.

Dankzij dit kunt u het oog van de kijker leiden naar waar u maar wilt dat het kijkt. U kunt visueel gewicht geven of nemen aan verschillende lichaamsdelen en u kunt uw afbeeldingen dynamischer maken.

Laten we eens kijken naar enkele manieren waarop compositie van nut kan zijn.

Als u rekwisieten zoals bloemen, kussens, spiegels, enz. Gebruikt, rangschik ze dan om een uitgebalanceerde compositie te maken die de kenmerken van het model benadrukt.

Gebruik bij het fotograferen van koppels boudoir compositieregels om ze te plaatsen en leidende lijnen tussen hen te creëren.

Close-ups zijn een fantastische manier om sexy details te benadrukken en suggestieve beelden te maken. Met behulp van compositierichtlijnen zoals de regel van derden, kunt u de afbeelding beter kaderen en bijsnijden om ze krachtiger te maken.

Laatste woorden

Boudoir-fotosessies gaan over empowerment – de foto’s moeten plus-size modellen flatteren, maar de rest van de ervaring is net zo belangrijk.

Professionele boudoirfotografen moeten ervoor zorgen dat hun klanten zich boven alles verwend en comfortabel voelen. Communicatie voor, tijdens en na de fotoshoot is essentieel.

Voor plus-size boudoirfoto’s net zo goed als elk ander genre, is praten met uw model en hem / haar op zijn gemak stellen de sleutel tot natuurlijke foto’s.

Als je de klant bent en je voelt je nog steeds ongemakkelijk over het idee van een fotograaf die je vastlegt in verschillende staten van uitkleden, bekijk dan onze gids over het maken van doe-het-zelf boudoirfoto’s.

solokaarten

Solo-kaarten: eenvoudig poseren

111 illustraties van stijlvolle poses die je als leidraad kunt gebruiken bij het regisseren van mannen en vrouwen. Print de kaarten om in uw zak te bewaren of voeg ze toe aan uw smartphone voor snelle referentie.

Krijg korting

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer