Nikon Z6ii Full Frame Spiegelloze Camera Test

Voordat we aan de slag gaan met deze Nikon Z6 ii test, nog even wat context. Ik ben een professionele trouwfotograaf die al vele jaren Nikon-camera’s gebruikt – ze zijn het enige cameramerk dat ik ooit professioneel heb gebruikt.

Ik kocht een Nikon Z6 in 2019 en heb hem sindsdien graag gebruikt – hoewel er vanuit mijn oogpunt een paar gebieden waren die konden worden verbeterd.

Dus toen de Nikon Z6 ii werd uitgebracht, was het voor mij een gemakkelijke beslissing om te upgraden, omdat ik graag wilde zien of deze paar (maar belangrijke) gebieden waren aangepakt.

En vooruit springend, moet ik zeggen dat de Nikon Z6 ii de originele Z6 verbetert met behoud van alle functies waar ik in de eerste plaats van hield. Maar is het nu een spiegelloze camera die op elk gebied levert?

Nikon Z6 ii

Nikon Z6 ii

Spiegelloze krachtpatser die uitzonderlijke waarde, stellaire beeldkwaliteit biedt, een groeiend aantal geweldige lenzen.

Controleer de huidige prijs

Belangrijk is dat deze review zal kijken naar hoe de Z6 ii presteert in de echte wereld – echte fotografie-baanomstandigheden. Ik zal het vergelijken met zowel de Z6 als andere spiegelloze camera’s, van Sony, Panasonic en Canon.

Je zult voorbeeldfoto’s vinden die ik de afgelopen 5 maanden heb gemaakt, professioneel op bruiloften en ook van dag tot dag. Dit is een camera die ik vrijwel niet heb neergezet sinds ik hem heb gekocht.

Naar mijn mening is de Z6 ii nog steeds de beste Nikon camera voor een trouwfotograaf of een commerciële fotograaf – of zelfs een liefhebber.

Dus laten we eens kijken waarom ik deze fantastische Nikon spiegelloze camera zou aanbevelen aan zo’n breed cohort van fotografen.

Inhoudsopgave

Nikon Z6 ii Technische Gegevens

Pros

 • Uitstekende beeldkwaliteit
 • Groeiende selectie van uitstekende Nikon Z objectieven
 • Nikon F-objectieven passen zich goed aan met behulp van de FTZ-adapter
 • Onverslaanbare prijs-kwaliteitverhouding
 • Ergonomisch ontwerp, geweldige bouw & weersafdichting
 • Eenvoudig te gebruiken en aanpasbaar menu en bedieningselementen
 • Dubbele kaartsleuven
 • Verbeterde buffer ten opzichte van de Z6 (dankzij dubbele processor)
 • Uitstekende oog-AF- en trackingfocusmodi
 • Verbeterde algehele autofocus ten opzichte van de Z6
 • Scherpe beelden bij weinig licht en hoge ISO
 • Fantastische ingebouwde beeldstabilisatie
Tegens

 • De levensduur van de batterij kan worden verbeterd
 • Aanraakscherm klapt niet naar voren
 • Opstarttijd kan sneller
 • Geen AFC in Pinpoint AF-modus
Controleer de huidige prijs
 • 24 MP full-frame BSI-CMOS-sensor
 • Continu-opnamen met maximaal 14 fps (in 12-bits Raw met één AF-punt)
 • Full-sensor UHD 4K-video bij maximaal 30p
 • UHD 60p van een APS-C-crop beloofd in toekomstige firmware-update
 • Twee kaartsleuven (1x CFexpress/XQD, 1x UHS-II SD)
 • 3.69M-dot EVF met verbeterde black-out tijden
 • Kantelbaar 2.1M-dot lees touchscreen
 • USB-C-aansluiting voor het opladen of voeden van de camera
 • Batterij van 410 (LCD) en 340 (EVF) opnamen per lading
 • Connectoren voor grip op de batterij met staande oriëntatiebediening

Bouw &uiterlijk

De Nikon Z6 ii is qua uiterlijk vrijwel identiek aan de originele Z6. Het ziet eruit als een Nikon – het ziet eruit als een camera. Maar hij is natuurlijk kleiner dan een DSLR, zoals een Nikon D750 of Nikon D780.

Ook de build is net zo goed als zijn voorganger. Met weersafdichting kunt u het in alle omstandigheden gebruiken. Ik heb in zware regen gefotografeerd met mijn Z6 ii en hij heeft net zo gestaan als je zou verwachten van een verweerde Nikon om dit te doen.

Dus omdat Nikon het zo goed heeft gedaan qua uiterlijk en bouw van de originele Nikon Z6, hoeft de Z6 ii hier helemaal niet van af te wijken.

De Nikon Z6 ii levert precies zoals je zou verwachten als het gaat om bouwkwaliteit.

Ergonomie & Handling

De Nikon Z6 kreeg de ergonomie en het weggedrag 100% goed – en naar mijn mening was het in deze termen al de allerbeste van elke spiegelloze camera op de markt.

Na het behandelen van Sony, Canon en Panasonic spiegelloze camera’s, elk model voelde nooit goed ‘in de hand’. De grip was nooit diep genoeg, elk model voelde nooit ‘als een camera’ – en voor mij en veel fotografen is het hanteren zo belangrijk.

Nikon heeft hier dus niets veranderd met de Nikon Z6 ii, simpel gezegd, er was echt geen reden om iets te veranderen. De Nikon Z6 ii ergonomie en bediening gewoon werken.

Kom je uit een D850 of D750 – of zelfs uit een Canon DSLR – dan voelt de Nikon Z6 ii geruststellend vertrouwd aan.

De menu’s zijn eenvoudig te gebruiken en aan te passen. De grip is diep en de camera voelt goed aan om vast te houden en te gebruiken, de knoppen zijn intuïtief te gebruiken zoals je van een Nikon zou verwachten – het belangrijkste verschil in vergelijking met een DSLR is dat hij een stuk lichter is – en dat is een enorm pluspunt, vooral als je voor lange periodes fotografeert.

Ik schrijf dit de dag na het fotograferen van een volledige bruiloft – ik fotografeer met twee body’s en fotografeer nu bijna uitsluitend Nikon Z, waarbij mijn D850s en D5’s ongebruikt blijven.

Gisteren schakelde ik echter over op mijn D850 voor een paar opnamen laat op, waarbij ik ongeveer 300 opnamen afschoot, vergeleken met ongeveer 5000 op mijn twee Z-lichamen.

Het viel me meteen op hoe zwaar de D850 ineens aanvoelde met zijn 24-70mm eraan – en ik merkte dat ik de lichtere Z6 ii meteen miste!

Ik denk dat dit een van de grootste complimenten is die ik kan geven aan de Z6 ii. De D850 is waarschijnlijk de beste ooit geteste DSLR – maar nu blijft hij ongebruikt omdat ik mijn spiegelloze Z6 ii erover kies, niet alleen vanwege de ergonomie van de camera, maar voor alle gebieden die ik in deze review behandel.

Focus prestaties

Nikon Z6 ii met Nikon 35 1.8 S lens bij F7 1/60 100 ISO met AFS-C scherpstelling

In mijn test van de Nikon Z6 merkte ik dat ik de camera vergeleek met de scherpstelling op mijn Nikon D850 en Nikon D5.

Ik probeerde echter heel erg hard om dit niet te doen – de D850 en D5 zijn volledig professionele camera’s, die ongeveer twee keer zoveel of meer kosten bij release in vergelijking met de Z6.

Nu ik mijn Nikon Z6 ii test ben gaan schrijven, ben ik een ervaren Nikon Z gebruiker en eigenaar. Zo belangrijk is dat ik me nu nog meer realiseer dat dit geen eerlijke vergelijking is om te maken.

Wanneer de Nikon Z9 wordt uitgebracht , is dat het moment om scherpstellen te vergelijken met top-line Nikon DSLR’s.

Nikon Z6 ii met Nikon 35mm 1.8S lens bij F3.5 1/60 ISO 100

Je moet echt kennismaken met het Nikon Z camerasysteem – en je moet echt de scherpstelmodi vinden die voor jou werken, in de juiste situatie.

Het is zeker niet zo dat je de camera de hele dag continu scherpstelt, zoals je misschien met je DSLR hebt gedaan – het is een volledig nieuw systeem, met een beetje een leercurve, maar het is helemaal geen steile, ik ben blij om te zeggen.

Maar voordat we daar aan toe komen – het belangrijkste en zeer aangename om te melden is dat de Nikon Z6 ii een grote stap vooruit is ten opzichte van de originele Nikon Z6 in termen van scherpstellen.

In feite is autofocus het gebied waar de camera echt is verbeterd ten opzichte van zijn voorganger, en dit is de sleutel – voor mij en veel andere gebruikers is de scherpstelling waar de Nikon Z6 het niet helemaal goed heeft gedaan.

Maar de Nikon Z6 ii heeft deze problemen aangepakt – en met de release van de meest recente firmware presteert hij nu heel goed in zijn enorme verscheidenheid aan scherpstelmodi.

Nikon Z6 ii met Nikon 35mm 1.8s lens op F1.8 1/250 ISO 100 en geschoten met AFS Pinpoint Focus Mode

Ik heb alle scherpstelmodi getest – zowel in continue als single point focus-modi – en kan zeggen dat ze allemaal heel goed presteren.

Zijn ze allemaal perfect? Nee – laten we niet vergeten dat dit pas Nikon’s tweede full-frame spiegelloze camera ooit is (naast zijn zustermodel de Nikon Z7 ii). Er zijn nog verbeteringen aan te brengen.

Voor een camera voor zijn prijs kun je echter niet anders dan extreem onder de indruk zijn – de scherpstelling is echt goed.

Als je uit een DSLR komt zoals een Nikon D750, Nikon D780, Nikon D610, Nikon D810 – je zult merken dat de Nikon Z6 ii scherpstellen een grote verbetering is ten opzichte van die modellen.

Als je meer in detail kijkt, werken de Eye AF- en focustrackingmodi – vooral sinds de nieuwste firmware-update – fantastisch goed.

U zult merken dat de trackingmodi veel verder gaan dan waartoe de originele Nikon Z6 in staat was (zorg er gewoon voor dat u uw firmware bijwerkt om echt te laten zien wat ze kunnen doen!)

Heel af en toe kan de camera het onderwerp verliezen, maar het is gemakkelijk om het weer vast te zetten. Voor het grootste deel echter, eenmaal vergrendeld, blijft de tracking vergrendeld – hetzelfde met de Eye AF.

U kunt ook de scherpstelmodus bij weinig licht inschakelen, maar houd er rekening mee dat dit ervoor kan zorgen dat het langer kan duren om scherp te stellen.

Eén point waar nog verbeteringen kunnen worden aangebracht, is bij het gebruik van de kleinste brandpunten die beschikbaar zijn, zoals Pinpoint-scherpstelling in AFS (single-point autofocus). Heel af en toe zul je het brandpunt vooral in situaties met weinig licht of tegenlicht vinden.

Nikon Z6 ii met Nikon 20mm 1.8 S lens bij F16 1/500 ISO 100 opname met AFS Pinpoint scherpstelmodus

Vanaf de eerste keer dat ik de Nikon Z6 ii gebruikte, heb ik echter geleerd dat deze fantastische camera er een is die schreeuwt om zijn veelzijdigheid te benutten.

Gebruik de tracking voor snel bewegende onderwerpen – zet het in AFC single point wanneer u onderweg bent – ga naar AFS bij het fotograferen van details, stilstaand onderwerp en landschappen.

Ik heb de neiging om het grootste deel van de dag te fotograferen op een bruiloft in Dynamic-area AF AFC – maar schakel dan over naar Eye AF en single point pinpoint AF wanneer dat nodig is. Het draait allemaal om het gebruik van de juiste scherpstelmodus om het beste uit elke situatie te halen.

De menu’s zijn eenvoudig aan te passen, net als de FN-knoppen (functie), wat betekent dat u gemakkelijk kunt overschakelen naar focustracking wanneer dat nodig is.

Een ding dat ik mis, is de mogelijkheid om AFC in pinpoint scherp te stellen – en ik hoop dat Nikon dit in toekomstige versies aanpakt. In AFC is het brandpunt niet in staat om zich vast te zetten op zeer kleine details of onderwerpen, omdat het relatief gezien vrij groot is.

Maar dit is een zeer kleine klacht – en over het algemeen is de scherpstelling zeer, zeer goed op de Nikon Z6 ii en is zoveel verbeterd in vergelijking met de Nikon Z6.

Eye AF werkt nu in wide area en videomodus en autofocus werkt op maximaal -4,5 EV (uitbreidbaar tot -6 EV met af-modus bij weinig licht aan – dit komt overeen met de Sony A7s iii).

Als je net als ik van de Z6 naar de Z6 ii upgradet, zul je echt onder de indruk zijn van de nieuwe camera en zijn autofocusmogelijkheden. Als u een upgrade uitvoert van een D750, wordt u weggeblazen.

Ik heb deze camera veel gebruikt op bruiloften, waar de lichtomstandigheden voortdurend veranderen terwijl ik vloeiend van de ene locatie naar de andere beweeg – en de autofocus heeft me echt goed gediend.

Prestaties bij weinig licht

Nikon Z6 ii met 105mm 1.4 Ed lens (en FTZ adapter) bij F2.5 1/500 ISO 1250 met behulp van AFC Eye AF scherpstelmodus

Zoals ik al zei, is de scherpstelling bij weinig licht van de Nikon Z6 verbeterd met een nieuwe specialistische modus – zet je camera in AFS (single point focus) en schakel de AF-optie bij weinig licht in via het aangepaste menu (A10).

De resultaten zijn echt indrukwekkend – en verminderen de hoeveelheid jacht die uw camera zal doen in situaties met weinig licht.

De prestaties bij weinig licht op de Nikon Z6 ii zijn uitstekend, zowel op het gebied van autofocusprestaties als schone beelden bij hoge ISO’s. ISO 6400 is geen enkel probleem en je kunt de ISO met weinig ruis tot 12800 pushen.

Voor de ruis die je wel krijgt, kun je dit eenvoudig opruimen met ruisonderdrukking in Lightroom of Photoshop – zonder al te veel scherpte te verliezen.

Spiegelloze camera’s hebben echt de grenzen van fotografie bij weinig licht verlegd en de Nikon Z6 ii blinkt op dit gebied uit – net als zijn voorganger de Z6.

Beeldkwaliteit

Nikon Z6 ii met Nikon 35mm 1.8S lens bij F11 1/800 ISO 100

Ik fotografeer uitsluitend in RAW, zowel professioneel als voor persoonlijk werk , dus ik kan geen commentaar geven op de kwaliteit van JPEG rechtstreeks uit de camera. Maar de kwaliteit van de RAW beelden die de Z6 ii produceert is uitzonderlijk.

Net als bij de Z6 komen de Z6 ii-bestanden er wel een beetje roze uit, maar dat is niets dat niet kan worden gecorrigeerd in de bewerking.

De bestanden die de Z6 ii produceert zijn echt prachtig – ze zijn schoon, weinig ruis zelfs bij hoge ISO en mooi en scherp waar nodig.

Nikon Z6 ii met Nikon 35mm 1.8s lens bij F13 1/160 ISO 640

Maar waar de Z6 soms wat onaangename banding produceerde bij het herstellen van schaduwen in grote mate, kun je nu zonder zorgen het volledige en zeer indrukwekkende dynamische bereik van de Z6 ii benutten.

In de echte wereld hoef je de camera echter nooit echt naar zijn volledige mogelijkheden te duwen voor dynamisch bereik – of in ieder geval, dat heb ik nooit gedaan.

Nikon Z6 ii met Nikon 35mm 1.8S lens bij F1.8 1/200 ISO 100

Met de 24,5 megapixel sensor van de Z6 ii kun je misschien niet zulke fijne details vastleggen als de Z7 ii, dus voor sommige commerciële fotografen kunnen ze misschien verlangen naar een hogere resolutie.

Maar voor een trouwfotograaf als ik – en ik weet zeker, voor de meeste fotografen van welk specialisme dan ook – zullen de sensor en de camera keer op keer uitstekende beelden produceren.

Algemene prestaties

Nikon Z6 ii met 105mm 1.4 Ed lens (en FTZ adapter) bij F1.4 1/8000 ISO 100

U zult merken dat de Z6 ii eenvoudig in te stellen en gemakkelijk te begrijpen is – pas het menu aan uw behoeften aan en wijs de FN-knoppen toe zodat u to snel schakelen tussen instellingen die passen bij uw opname (ik heb de mijne ingesteld om te schakelen tussen scherpstelmodi).

De camera start een beetje traag op en als je bruiloften of mensen fotografeert, raad ik je aan de uitschakelvertraging van de standby-timer uit te breiden tot 1 of 5 minuten.

Ik weet dat dat overdreven lijkt en het zal dramatisch in je batterijduur vreten, omdat je scherm / EVF tot een volledige 5 minuten aan blijft staan, maar door de standby-timer te verlengen, zul je merken dat je niet hoeft te wachten tot de camera opstart – deze eenvoudige wijziging in de camera-instellingen heeft me onmetelijk geholpen (ik zorg er gewoon voor dat ik altijd reservebatterijen heb bij een shoot!)

Een ander kenmerk dat sterk is verbeterd sinds zijn voorganger, afgezien van de scherpstelling, is de buffer, met meer dan 3 keer de diepte in de Z6 ii in vergelijking met de Z6.

Ik heb dit gemerkt in real-world fotograferen – ik kan nu comfortabel momenten zoals confetti of de eerste dans blijven fotograferen zonder me zorgen te maken over de buffer.

Over het algemeen hebben de prestaties van de Nikon Z6 ii voortgebouwd op waar de Z6 al erg goed in was – en verbeterd.

Andere handige functies

Het uitklapbare scherm maakt creatieve composities mogelijk.

Ik heb de videomodus gebruikt voor een professionele klus met de Z6 ii en het presteerde buitengewoon goed.

Nikon is al lang bekritiseerd vanwege hun video-uitvoer – maar dat is meer dan een beetje oneerlijk. Sinds de Nikon D810 hebben ze hun videogame echt verbeterd en de Z-serie tilt de videomogelijkheden van Nikon naar een ander niveau.

Deze recensie kijkt vooral naar fotografie – maar voor de enige commerciële video die ik met de Z6 ii heb gemaakt, was ik erg onder de indruk.

In vergelijking met de Nikon D850 presteert de video beter – autofocus is zo enorm verbeterd – en de uitvoer is ook sterk verbeterd, met schonere, scherpere videobestanden.

Ik had een tweede shooter bij me, die een Sony A7s ii gebruikte (beroemd om zijn video-uitvoer) en de Nikon Z6 ii-beelden die ik maakte, kwamen er perfect bij overeen, zo niet beter dan de Sony.

Alternatieven

Er zijn natuurlijk alternatieve spiegelloze camera’s op de markt – en die bekijk ik hieronder kort.

 • Sony a7 III – Sony heeft een veel breder scala aan native spiegelloze lenzen, hoewel Nikon echt bezig is met een inhaalslag! Nikon’s bereik van 1,8 Z primes is uitzonderlijk. De a7 III heeft een superieure batterijduur in vergelijking met de Nikon Z6 ii en is ook kleiner – maar ik vind dat Nikon Z-camera’s de beste ergonomie hebben van alle spiegelloze camera’s die momenteel beschikbaar zijn. De a7 iii is absoluut een indrukwekkende camera – maar wel een verouderde. De nieuwere Z6 ii heeft meer functies zoals je zou verwachten van het nieuwere model.
 • Sony a7 IV – biedt veel van dezelfde functies met de toevoeging van een aantal leuke video-upgrades ook, maar dit is te verwachten met de hogere prijs.
 • Canon EOS R6 – ongetwijfeld weer een uitzonderlijke camera met zeer hoge specificaties videomogelijkheden. Maar zoals ik hieronder kijk, qua prijs-kwaliteitverhouding, denk ik dat de Nikon Z6 ii het wint.
 • Panasonic S5 – de S5 is een zeer vergelijkbare prijs als de Z6 ii. Nikon wint op het gebied van autofocus en andere functies – en ook, in termen van de beschikbare lenzen (zowel native Z-glas als aanpasbare lenzen met F-vatting – Nikon is op dit gebied behoorlijk moeilijk te verslaan).

Waar voor je geld

Je kunt een Nikon Z6 ii kopen voor minder dan $ 2.000 – dat is een geweldige prijs voor een onlangs uitgebrachte camera vol met geavanceerde functies.

De Z6 ii is zonder twijfel de voordeligste spiegelloze camera in zijn klasse. Vergelijk de prijs-kwaliteitverhouding met een Canon R5 en de Nikon Z6 ii is minder dan de helft van de prijs – en een Canon R6 is nog steeds ongeveer $ 1.000 meer dan de Nikon.

Je zou dus een Nikon Z6 ii kunnen kopen, de prachtige Nikon Z 35mm f/1.8 s lens en FTZ adapter (waarmee je je bestaande Nikon F objectieven kunt gebruiken) voor minder dan alleen een Canon R6 body!

Ik geloof echt dat je op dit moment geen spiegelloze camera met een betere waarde op de markt zult vinden dan een Nikon Z6 ii – de Sony a7 iii is misschien vergelijkbaar geprijsd, maar het is een oudere camera met een vergelijkbare beeldkwaliteit die de nieuwe functies en superieure ergonomie van de Nikon Z6 ii mist.

Dus als je voor het eerst spiegelloos wilt proberen om je DSLR’s te vervangen of te complimenteren, voor waar voor je geld in combinatie met uitstekende prestaties, raad ik de Nikon Z6 ii van harte aan.

Controleer de huidige prijs

Nikon Z6 ii Review | Conclusie

De Nikon Z6 ii is een super camera. Het bouwt voort op wat al erg goed was op de Nikon Z6 – maar het is nu een allround betere camera.

Het kan in sommige opzichten een bescheiden upgrade zijn, maar in het verbeteren van belangrijke gebieden zoals de focus, advertentiemet twee kaartsleuven en het uitbreiden van de bufferdiepte luisterde Nikon naar wat er in de eerste camera ontbrak en zette dat recht.

Als trouwfotograaf ken ik vele anderen in mijn vak die onlangs de overstap hebben gemaakt of op het punt staan te maken naar de Nikon Z6 ii. De DSLR Nikon 750 was lange tijd een ‘go to’ beste camera voor een trouwfotograaf, maar het is een beetje lang in de tand, dus veel Nikon D750-eigenaren hebben onlangs geüpgraded.

Dit is echter niet alleen een camera voor een trouwfotograaf of een D750-eigenaar – met uitstekende tracking is het ook geweldig voor natuurfotografen, en ik heb gezien dat enkele bekende fotojournalisten nu ook Nikon Z ii-gebruikers zijn.

Zoals ik hierboven heb besproken, is het gewoon een geweldige allround camera. Ik gebruik het praktisch elke dag voor al mijn professionele werk – maar ook om mijn familie en de wereld om me heen te fotograferen.

Natuurlijk is het niet de perfecte camera en ik denk dat Nikon de scherpstelling nog verder zal pushen – toekomstige firmware-updates en misschien ook upgrades naar de Z6 iii.

Ik ben enthousiast om te zien wat de Nikon Z9 biedt ook wanneer het wordt uitgebracht. Voor sportfotografen is dat misschien wel de spiegelloze Nikon-camera voor hen – en als Nikon D5-eigenaar wil ik het zelf ook graag proberen. De wereld van Nikon spiegelloze camera’s is op dit moment een spannende wereld.

Maar voor de meeste fotografen zal de Z9 niet nodig zijn. De Nikon Z6 ii is een camera die een uitzonderlijke prijs-kwaliteitverhouding, een uitstekende beeldkwaliteit en een geweldige set state-of-the-art functies biedt om te gebruiken en te begrijpen.

Dus ik zou deze camera ten zeerste aanbevelen – het is een camera die ik de afgelopen 5 maanden heb getest en ik zal hem professioneel blijven gebruiken.

Nikon heeft altijd enkele van de allerbeste lenzen ter wereld geproduceerd en de Z-serie lenzen is uitzonderlijk. De f/1.8 priemgetallen zijn ongelooflijk goed voor de uitzonderlijk scherpe beelden die ze produceren.

Spiegelloze camera’s zijn de toekomst. In de Z6 ii heeft Nikon een camera om hun oude gebruikers aan te bieden als alternatief voor hun DSLR’s.

Of net als ik, wil je misschien een DSLR in je tas houden naast een paar Z-body’s (maar ik moet zeggen – ik merk nu dat ik mijn Z-uitrusting voor 95% van de tijd gebruik en mijn D5 en D850 zitten meestal ongebruikt in mijn tas!)

Om een punt te herhalen dat ik hierboven heb gemaakt, als een oude Nikon die nu een Nikon Z6 ii boven mijn D850 kiest, zegt dat echt alles (de Nikon D850 nadert de legendarische status – maar ik vind dat mijn Z6 ii me meer biedt).

Het is niet alleen een camera voor Nikon-gebruikers zoals ik – ik denk dat de Z6 ii de hoofden zal draaien van die fotografen die al lang andere cameramerken gebruiken. Het is echt zo goed

Nikon Z6 ii

Nikon Z6 ii

Spiegelloze krachtpatser die uitzonderlijke waarde, stellaire beeldkwaliteit biedt, een groeiend aantal geweldige lenzen.

Controleer de huidige prijs