Beste cameracadeaus en accessoires

Als u op zoek bent naar camera-accessoires of geschenken voor een fotograaf, bent u bij ons aan het juiste adres! Ik heb een lijst samengesteld met mijn essentiële camera-accessoires waar ik nooit zonder van huis ga. Van filters tot statieven, batterijen tot opslag, er is hier voor elk wat wils, en het beste van alles is dat de meeste items in de betaalbare dubbele cijfers zijn geprijsd. Merk op dat ze net als mijn andere gidsen worden vermeld op beoordelingsdatum, niet in volgorde van voorkeur.

Check prijzen bij Amazon, B&H, Adorama, eBay of Wex. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek, een officieel Cameralabs-T-shirt of mok kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

Beste cameracadeaus en fotografie-accessoires

Fujifilm instax SQUARE Link recensie

De instax SQUARE Link completeert de Link-serie Bluetooth instantprinters. Er is er nu een voor elk van de drie instax-formaten van Fujifilm, en hoewel er verschillen zijn in elk van hun speciale apps, zou ik zeggen dat de keuze meestal neerkomt op of je mini-, vierkante of brede afdrukken wilt maken. Alle drie de modellen drukken elke afbeelding op uw telefoon af, of deze nu met de telefoon zelf is gemaakt, van elke camera is gekopieerd of gewoon is gedownload. Alle drie zijn ze ook echt draagbaar, werken ze vanuit elke positie, zelfs uit de hand, en je hoeft ook niet zachtaardig te zijn met de afdrukken, waardoor ze allemaal perfect zijn voor evenementen of feesten. Elk van de instax Link-printers heeft zijn eigen speciale app met exclusieve functies en ik heb genoten van de op QR-code gebaseerde augmented reality-opties van het nieuwste Square-model, hoewel ik niet zeker weet of ik de berichtenmodus zelf veel zou gebruiken. Als je grotere afdrukken op ansichtkaartformaat tegen lagere kosten wilt, overweeg dan Canon’s SELPHY CP-1500, maar houd er rekening mee dat deze kieskeuriger is over de werking, terwijl de batterij om hem draagbaar te maken een dure optionele extra is. Omdat ik altijd dol ben geweest op het instax vierkante formaat, ben ik blij om eindelijk een bijgewerkte printer te zien, vooral omdat de eerdere SP-3 is stopgezet en moeilijk te vinden is geworden. Als het de juiste vorm en prins voor je is, kan ik het aanbevelen.

Bekijk prijzen op de instax SQUARE Link bij Amazon, B&H of WEX UK. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek, een officieel Cameralabs-T-shirt of mok kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

Canon SELPHY CP1500 test

Canon’s SELPHY CP1500 werkt een van hun populairste fotoprinters bij, waardoor het een beetje sneller en gemakkelijker te gebruiken is, met behoud van de kerncapaciteit om afdrukken van ansichtkaartformaat van laboratoriumkwaliteit uit verschillende bronnen uit te voeren, waaronder telefoons, computers en SD-geheugenkaarten. De gebruikskosten van ongeveer 30 tot 50 cent of pence per afdruk maken het duurder dan de meeste highstreet of online services, maar net als zijn voorgangers heb je het gemak om thuis te printen, of zelfs overal als je de optionele batterij koopt, hoewel dit de initiële kosten meer dan verdubbelt. De afdrukkwaliteit is over het algemeen zeer goed, ongeveer overeenkomend met de meeste highstreet labs en een stap omhoog van inkjets, en de mogelijkheid om eenvoudig pasfoto’s te maken, is een potentiële business op zich. De printer is misschien niet zo robuust of echt draagbaar als een INSTAX, maar de afdrukken zijn groter en goedkoper. Zolang je de beperkingen begrijpt, kan ik het je aanraden!

Bekijk de prijzen van de Canon SELPHY CP1500 bij B&H of WEX UK. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek, een officieel Cameralabs-T-shirt of mok kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

Fujifilm INSTAX mini Link 2 test

De INSTAX mini Link 2 is een handige draagbare printer voor je telefoon die het populaire mini instant formaat gebruikt. Zoals alle INSTAX-printers en -camera’s komt het papier na ongeveer 15 seconden tevoorschijn en vervaagt het beeld ongeveer 90 seconden later geleidelijk in beeld. Het is ook niet nodig om de printer op een plat oppervlak te plaatsen of de zich ontwikkelende afdruk te schudden – zodra deze eruit springt, kunt u beide in een zak of zak gooien en verder gaan. Het voordeel van een INSTAX-printer ten opzichte van de traditionele instantcamera’s is dat u kunt kiezen welke afbeeldingen u wilt afdrukken en of u ze eerst wilt bewerken. U kunt ook alles op uw telefoon afdrukken, inclusief foto’s die zijn gekopieerd van een grotere camera. De nieuwe Air-functies op de mini Link 2 zijn zeker leuk. Ik vond het leuk om met de printer te zwaaien om een live beeld over te schilderen, als een digitale spuitbus, ook al voelde het een beetje ongemakkelijk met één hand. De bloemblaadjes, bubbels en glittereffecten zijn super schattig, terwijl je met de laserpen met gemak kunt lichtschilderen. Zijn het gimmicks die erop gericht zijn om je meer media te laten kopen en doorbranden? Zeker! Maar evengoed zijn ze erg leuk en aangezien de printer zelf slechts een paar pond of dollars meer is dan het originele model, zou ik de Link 2-versie aanbevelen voor de nieuwigheidsfactor, zelfs als je van plan bent om meestal alleen de basisafdruk functi te gebruikenop.

Bekijk prijzen op de INSTAX Mini link 2 bij Amazon, B&H, Adorama, WEX UK of Calumet.de. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek, een officieel Cameralabs-T-shirt of mok kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

Accsoon M1 HDMI recorder review

De Accsoon M1 is zeker een handige oplossing voor iedereen die een externe monitor of recorder nuttig zou vinden, maar zich niet wil uitstrekken tot de kosten en het gewicht van een speciaal model, of rommelt met het maken van hun eigen met goedkope adapters en apps van derden. Je kunt het zelf goedkoper doen als je het niet erg vindt om een systeem samen te stellen en omgekeerd als je wel wilt opnemen in 4k, 10 bit, HDR, framesnelheden boven de 60p of met robuustere codecs met hoge bitsnelheid, dan blijven modellen zoals de Ninja V je beste gok. De bouwkwaliteit vereist ook dat je de M1 met enige zorg gebruikt, maar hierdoor kan hij klein en licht genoeg zijn om hem nooit thuis te laten, en hij is vooral goed afgestemd op kleinere camera’s die geen flippy schermen hebben. Dus als het scherm van uw camera niet naar voren is gericht, als u menu’s wilt opnemen voor een recensie of zelfstudie, of wilt opnemen of livestreamen vanaf een mooiere camera in een mobiele omgeving, allemaal zonder de bank te breken of uw tas onnodig te verzwaren, biedt de Accsoon M1 een eenvoudige, handige, lichtgewicht en betaalbare oplossing.

Bekijk de prijzen op de Accsoon M1 bij B&H, Adorama of Amazon. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek, een officieel Cameralabs-T-shirt of mok kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

Rode Videomic GO II recensie

De Rode Videomic Go II is een solide keuze voor iedereen die de audiokwaliteit van zijn opnames wil upgraden zonder de bank te breken, of ze nu YouTube-makers, podcasters zijn of gewoon online bellen met collega’s of familie. Het vereist de eenvoud van de originele Go-microfoon zonder batterij of bedieningselementen om je zorgen over te maken, maar erft de belangrijkste kenmerken van de high-end NTG-microfoon, waaronder een schuifhouder en een USB-poort, zodat je hem kunt aansluiten op een computer, tablet of telefoon en een camera. Hoewel de NTG terecht een van de meest populaire microfoons voor makers is geworden, ligt de prijs buiten het bereik van velen met krappere budgetten. Dit is waar de Videomic Go II om de hoek komt kijken, die belangrijke aspecten van de NTG levert, maar tweeënhalf keer minder kost; het is in wezen een Mini NTG, met de kwaliteit en functies waardoor het een van de beste shotgun-microfoons is die je kunt kopen voor een prijs met dubbele cijfers.

Bekijk prijzen op de Rode Videomic GO II bij B&H, Adorama, WEX UK of Calumet.de. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

Rode Wireless Go II recensie

De Wireless Go II maakt aanzienlijke upgrades ten opzichte van het originele model. In mijn tests is het bereik echt langer, de windschermen vallen er niet meer af, terwijl het interne opname- en veiligheidskanaal beschermt tegen zowel uitval als verzadiging. Ondertussen is het nog nooit zo snel of gemakkelijk geweest om twee mensen in de microfoon te zetten voor een interview, podcast of vlog. Ik heb ook genoten van de optie om een draadloze microfoon op mijn computer of telefoon via USB C te gebruiken voor al die Zoom- en Skype-vergaderingen. Vervelend genoeg blijft de zenderunit storend glanzend wanneer hij naar voren kijkt, en zelfs als je hem achter een kraag omdraait, zijn er nog steeds blauwe statuslampjes die je nek verlichten. Je moet ook de Rode-app gebruiken om interne of veiligheidsopnamen te configureren, en op dit moment ondersteunt het apparaat geen echte native 32-bits float-opnames. Maar het lijkt karig om te klagen, want de Wireless Go II wordt al een van de meest flexibele en aantrekkelijke microfoonsystemen, of je nu interviews podcastt, stukken voor de camera filmt of gewoon je Zoom-vergaderingen wilt upgraden, allemaal zonder kabels om je zorgen over te maken. Het is niet overdreven om te zeggen dat ik ervan hou en ik denk dat de meesten van jullie dat ook zullen doen.

Check prijzen op de Rode Wireless Go II bij B&H, Adorama of WEX. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

f-stop Guru UL rugzak review

De f-stop Guru UL is de beste camerarugzak die ik heb gebruikt en een die ik vol vertrouwen opnieuw zou kopen. Ik was al verkocht aan de modulaire aanpak van de originele Mountain-serie en hoewel het ultralichte bereik misschien dezelfde mate van robuustheid mist, heb ik het gevoel dat f-stop met succes gewichtsbesparingen heeft gerealiseerd zonder compromissen voor de meeste activiteiten. De Guru UL is licht maar sterk, haalt zijn schouders op over alles behalve het slechtste weer, comfortabel om zelfs voor lange periodes te dragen en bergt mijn camera-uitrusting veilig en discreet op. Het zwakke punt is het onbeschermde laptopvak, maar vulling zou het gewicht hebben verhoogd, zelfs als je het nooit hebt gebruikt, en je kunt in plaats daarvan gewoon je eigen gewatteerde hoes gebruiken. Over het algemeen is de Guru UL de beste kleine rugzak voor fotografen die ik heb personally gebruikt en een die ik ten zeerste kan aanbevelen.

Check prijzen op de Guru UL in de f-stop store! U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

SanDisk Extreme Pro v2 SSD test

De SanDisk Extreme Pro v2 Portable SSD is een robuuste schijf in zakformaat die kan worden aangesloten op nieuwe en oude USB-poorten en beschikt over lees- en schrijfsnelheden tot 2000 megabyte/s. Het werkt met Macs en pc’s, evenals sommige telefoons, tablets, gameconsoles en zelfs bioscoopcamera’s, maar controleer wel op compatibiliteit. Het is compact, gemakkelijk in elke zak te glijden en de afwezigheid van bewegende delen maakt het robuuster en toleranter dan mechanische aandrijvingen. De IP-55-classificatie haalt zijn schouders op over milde spatten, terwijl de lichtheid betekent dat hij aan de korte kabel kan bungelen zonder uw poorten te beschadigen – ideaal voor laptopmedewerkers die moeten opstaan of bewegen. Maar het is de snelheid die echt indruk maakt – wanneer aangesloten op gewone USB 3.1 Gen 2-poorten met een vermogen van 10Gbit / s, zoals die op moderne Macs, bereikte ik werkelijke gegevenssnelheden van bijna 1000 Megabyte / s voor lezen en schrijven, waardoor het mogelijk werd om veeleisende video rechtstreeks van de schijf te bewerken of snel grote mappen met afbeeldingen te kopiëren. De Pro v2-modellen zijn eigenlijk nog steeds in staat tot hogere snelheden, tot 2000 Megabyte / s, maar je hebt een USB 3.2 Gen 2×2-poort nodig die specifiek is geclassificeerd als 20Gbit / s en deze zijn zeldzaam op het moment van testen. Dus tenzij je van plan bent om in de toekomst een nieuwe computer, laptop of uitbreidingskaart met 20Gbit / s USB-poorten te krijgen, zou ik een beetje geld besparen en gaan voor de Pro v1-schijven met een vermogen van 1050 Megabyte / s. Welk model je ook kiest, ik ben ervan overtuigd dat iedereen minstens één draagbare schijf nodig heeft, en als je waarde hecht aan snelheid, grootte en robuustheid, is het Extreme-assortiment van SanDisk een aantrekkelijke propositie met verschillende snelheden, maten en prijzen.

Bekijk prijzen op de SanDisk Extreme Pro Portable SSD bij Amazon, B&H, Adorama of WEX! U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

DJI Mini 2 Recensie

De DJI Mini 2 wordt misschien wel de meest capabele lichtgewicht, goedkope drone op de markt tot nu toe. Als je de eerdere Mavic Mini nog niet hebt gekocht, dan is dit de budgetdrone voor jou. Het is de ideale entree in de wereld van luchtfotografie of videografie, en (met raw, AEB en 4K) valt er weinig meer te klagen. Als u overweegt om te upgraden van een Mavic Mini, zult u genieten van de verbeteringen in formaten en videoresolutie, maar houd er rekening mee dat de batterijen anders zijn, dus u kunt meer budgetteren dan verwacht. Over het algemeen is dit echter nog steeds een betere drone dan je redelijkerwijs zou kunnen verwachten voor het geld, en ik kan me nu voorstellen dat sommige ervaren piloten graag genoegen nemen met deze sub-249g drone (en het registratiepapierwerk vermijden) in plaats van de veel subtielere verbeteringen die meer uitgeven met zich meebrengt.

Bekijk prijzen op de DJI Mini 2 bij Amazon, B&H, Adorama, WEX of Calumet.de! U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

GoPro Hero 9 Black recensie

De GoPro Hero 9 is de 2020-editie van de populaire actiecameraserie die ook een succesvolle niche heeft gesneden in de vlog- en webcamwereld. Net als zijn voorganger is het een robuust blok van een camera, waterdicht tot 10m / 33feet en inclusief ingebouwde montagevoeten voor GoPro-accessoires. Nieuw in de Hero 9 is een sensor met een hogere resolutie die 5k-video of 20 Megapixel-foto’s mogelijk maakt, evenals nog effectievere stabilisatie in 4k en lager. Timelapse en speed-ramping zijn beide verbeterd en de 9 beschikt nu niet alleen over een groter achterscherm, maar ook over een nieuw kleurenscherm aan de voorkant om composities te controleren wanneer je voor de camera staat. Het grotere scherm in combinatie met een nieuwe grotere batterij zijn leuke upgrades, maar betekenen ook dat de 9 de grootste Hero in de standaardserie is en incompatibel met oudere batterijen en kooimods. Eigenaren van de 7 en 8 zullen zeker in de verleiding komen, maar het is een aanzienlijke upgrade ten opzichte van oudere modellen, evenals een ideale keuze voor iedereen die zijn eerste actiecamera koopt. Zoals alle GoPro’s betekent de kleine sensor dat hij het meest geschikt is voor heldere omstandigheden, maar weinig of niets kan tippen aan de stabilisatie en unieke kansen die de camera biedt. Sterk aanbevolen. PS- als de 9 niet langer beschikbaar is, ga dan voor de nieuwere Hero 10, een milde upgrade maar de moeite waard om voor hetzelfde geld te hebben.

Bestel de Hero 9 bij GoPro USA, of bij GoPro UK, of bij B&H! Of waarom niet een exemplaar van mijn In Camera boek kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

Canon SELPHY Square QX10 test

De SELPHY Square QX10 is Canon’s beste draagbare draadloze printer tot nu toe en erft de laboratoriumkwaliteitstechnologie van de CP-1300, maar verpakt hem opnieuw in een kleinere, op batterijen werkende eenheid die uitsluitend is ontworpen om leuke vierkante afdrukken te maken from afbeeldingen die op uw telefoon zijn opgeslagen – en onthoud dat dit foto’s kunnen zijn die met een traditionele camera zijn gemaakt. De prints zien er bijna identiek uit als Fujifilm’s populaire INSTAX Square formaat, met de extra voordelen van sticky backs en een iets goedkopere prijs. Fujifilm’s INSTAX SP3 draagbare printer is echter beter geschikt voor evenementen en casual gebruik, met een langere levensduur van de batterij, de mogelijkheid om in elke positie te werken en met afdrukken die langer kunnen duren om te ontwikkelen, maar die fysiek sneller tevoorschijn komen, zodat u ze sneller kunt uitdelen en naar uw volgende onderwerp kunt gaan. De afdruk-app van Fujifilm bevat ook opties om lokale informatie te overlappen of toegang te krijgen tot online foto’s, terwijl de app van Canon momenteel beperkt is tot foto’s die fysiek op uw telefoon zijn opgeslagen. Het is moeilijk om in het algemeen een winnaar te kiezen en ik heb het gevoel dat de beslissing vooral zal neerkomen op welk apparaat en welke media goedkoper werken op het moment van aankoop. Hoe dan ook, ik hou van het vierkante formaat van beide systemen en het is geweldig om nu serieuze concurrentie voor INSTAX te hebben.

Bekijk prijzen op de SELPHY QX10 bij Amazon, B&H, Adorama of Wex. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

Rode NT-USB Mini recensie

De Rode NT-USB Mini is een compacte USB microfoon ontworpen voor gamers, podcasters, muzikanten, streamers of voice-overs. Het is een kleiner en betaalbaarder alternatief voor de originele NT USB uit 2014, een microfoon die ik persoonlijk gebruik voor de meeste van mijn YouTube-video-voice-overs. Qua audiokwaliteit hou ik echt van het geluid van beide microfoons voor spraakwerk, hoewel ik persoonlijk vind dat de originele NT-USB de voorsprong heeft, en als je je op een meestal vaste locatie bevindt, zou ik zeggen dat het de moeite waard is om het extra uit te geven. Maar één ding is niet subjectief en dat is het gemak van de Mini als het gaat om draagbaarheid. Het weegt misschien niet minder dan het originele model, maar neemt wel veel minder ruimte in beslag in uw tas, heeft geen apart popfilter nodig en is sneller te monteren op de meegeleverde standaard. Als je op verschillende locaties opneemt, is de Mini gemakkelijker te vervoeren en sneller in te stellen als je er eenmaal bent. Als zodanig is het ideaal wanneer u fatsoenlijke audio moet opnemen, bijvoorbeeld vanuit een hotel of vergaderruimte. Het is ook goedkoper, maar kijk uit voor kortingen op de oudere NT-USB. Uiteindelijk als je nog geen fatsoenlijke USB-microfoon hebt voor dit soort werk, zou ik de originele NT-USB aanbevelen als je een semi-permanente of vaste locatie hebt, maar ga voor de NT-USB Mini als je meer kans hebt om het op meerdere locaties te gebruiken.

Bekijk de prijzen van de Rode NT-USB Mini bij Amazon, B&H of Wex. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

Fujifilm INSTAX Mini 11 test

De INSTAX Mini 11 is een no-brainer als je op zoek bent naar een goedkope instantcamera, maar ik zou zeggen dat de grootste beslissing is of je ervoor gaat of een van Fujifilm’s INSTAX Square-modellen. De INSTAX SQ6, die eruitziet als een gigantisch Instagram-logo, kost weer ongeveer de helft minder, maar produceert merkbaar grotere vierkante prints die meer doen denken aan klassieke polaroids. Ze zijn even hoog als het Mini-formaat, maar breder en het maakt een verrassend verschil. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan het INSTAX vierkante formaat, en je kunt mijn INSTAX SQ6-recensie bekijken als je meer wilt weten. Of als u liever foto’s afdrukt vanaf uw telefoon – of foto’s die u erop hebt gekopieerd – bekijk dan de INSTAX Mini Link draagbare printer; Ik hoop dat ze daar snel een vierkante versie van maken. In de tussentijd echter, als je op zoek bent naar de meest capabele budget instant camera, neemt de Mini 11 de kroon.

Bekijk de prijzen van de INSTAX Mini 11 bij Amazon, B&H of Wex. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

QNAP TVS-472XT NAS test

QNAP heeft echt het beste van twee werelden geleverd met zijn Thunderbolt-NAS-schijven: u krijgt de potentiële snelheid van een direct aangesloten SSD-schijf die snel genoeg is om video van te bewerken, maar gekoppeld aan de voordelen van een traditionele NAS, inclusief grote gedeelde opslagpools, bescherming tegen schijfstoringen en geautomatiseerde online back-up. De TVS-472XT raakt ook een sweet-spot, met een compacte behuizing met vier sleuven die het beste van de connectiviteit van de duurdere modellen kiest zonder overdreven te zijn voor de meeste kleinere bewerkingen. Je krijgt een enkele 10 Gigabit ethernetpoort en twee Thunderbolt 3-poorten, zodat je drie apparaten rechtstreeks kunt aansluiten voor zeer snelle toegang, en als je het geluk hebt om een 10Gbe-netwerkswitch te hebben, fungeren de Thunderbolt-poorten ook als bruggen, waardoor goed uitgeruste Macs of pc’s op maximale snelheid kunnen worden aangesloten zonder uit te spatten op dure 10Gbe-adapters. Dubbele NVMe M.2-poorten en upgradebaar RAM-geheugen bieden ook eenvoudige routes voor het verbeteren van de prestaties voor bepaalde toepassingen. Ondertussen maakt een schat aan USB 3.1-poorten snelle connection naar externe schijven – inclusief een handige aan de voorzijde gemonteerde poort voor eenvoudige back-up – terwijl een HDMI 2.0-poort u in staat stelt het apparaat rechtstreeks op een tv aan te sluiten voor mediastreaming in 4k tot 60p. QNAP rondt het allemaal af met een krachtige softwaresuite die het gemakkelijk maakt om mediaservers, beveiligingscamera’s of geautomatiseerde back-ups naar cloudservices te draaien. Als iemand die al jaren traditionele NAS-eenheden gebruikt, was ik al overtuigd van de traditionele netwerkaspecten, maar de directe Thunderbolt-verbinding transformeert zijn flexibiliteit. Hier is een schijf die ik kan gebruiken voor zowel traditionele netwerkopslag en delen als voor supersnelle directe toegang, vergelijkbaar in snelheid met een snelle externe schijf. Ik kan het ten zeerste aanbevelen aan elke fotograaf of videomaker, waar de enige echte vragen die overblijven zijn of je voor het model met vier, zes of acht bays moet gaan en met welke drijfveren je het moet vullen.

Controleer de prijzen van de QNAP TVS-472XT bij Amazon, B&H of Adorama. PS – Trakteer jezelf op een exemplaar van mijn In Camera boek of trakteer me op een kopje koffie! Bedankt!

SanDisk Extreme Portable SSD beoordeling

De SanDisk Extreme Portable SSD is een robuuste schijf in zakformaat die kan worden aangesloten op nieuwe en oude USB-poorten en gebruikmaakt van de grootte, snelheid en robuustheid van solid-state opslag. Het werkt met Macs en pc’s en is verkrijgbaar in vier modellen van 250 GB tot 2 TB. Het is verrassend compact, glijdt gemakkelijk in elke zak en de afwezigheid van bewegende delen maakt het robuuster en toleranter dan traditionele mechanische aandrijvingen. De IP-55-classificatie maakt het mogelijk om milde spatten af te schudden, terwijl de lichtheid betekent dat het aan de korte kabel kan bungelen zonder uw poorten te beschadigen – ideaal voor laptopmedewerkers die moeten opstaan of bewegen. Maar het is de snelheid die echt indruk maakt – wanneer aangesloten op een poort die USB 3.1 Gen 2 ondersteunt, zoals de USB-C-poorten op een moderne Mac, bereikt het de opgegeven snelheden van maximaal 550 Mbyte / s. Hiermee kunt u niet alleen snel een back-up maken van gegevens, maar ook eenvoudig ruimte vrijmaken om projecten op een volle interne schijf te voltooien. Het is inderdaad voldoende snel om het te gebruiken als actieve projectopslag bij videobewerking, bijvoorbeeld om gemeenschappelijke activa of een definitieve render op te slaan. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen minstens één draagbare schijf nodig heeft, en als je waarde hecht aan snelheid, grootte en robuustheid, is de SanDisk Extreme Portable SSD een perfecte keuze.

Bekijk de prijzen van de SanDisk Extreme Portable SSD bij Amazon, B&H of Adorama, of bij Amazon.co.uk Of koop een exemplaar van mijn In Camera-boek of trakteer me op een kopje koffie! Bedankt!

Rode Wireless Go recensie

De Rode Wireless Go brengt draadloze audio naar mainstream videomakers: kleiner, lichter, goedkoper en gemakkelijker te gebruiken dan elk fatsoenlijk draadloos systeem tot nu toe. Zoals alle draadloze systemen, geeft het u de vrijheid om rond te lopen, niet gehinderd door kabels of directionele microfoons en het leveren van de geciteerde 70m / 230 voet bereik gegeven zichtlijn. Het is ook gemakkelijk te gebruiken: schakel gewoon de eenheden in en seconden later zijn ze klaar om te gaan met een handig display dat de signaalsterkte en de levensduur van de batterij aangeeft. Slim is dat de clips op elk apparaat ook de breedte hebben van een coldshoe-accessoire, zodat je ze op een camera-hotshoe kunt schuiven. Maar het echte genie is het compacte formaat in combinatie met een ingebouwde microfoon – je kunt zeker je eigen lav-microfoon aansluiten als je dat liever hebt, maar de zender is voldoende compact om hem rechtstreeks op een kraag te klikken. In mijn tests was de audiokwaliteit respectabel en versloegen ze vergelijkbaar geprijsde jachtgeweren wanneer ze op meer dan een paar meter van de camera werden gebruikt, vooral buitenshuis. De relatief hete uitvoer betekent dat u voorzichtig moet zijn met de audioniveaus van uw camera bij het instellen en de ingebouwde antennes betekenen dat het bereik aanzienlijk wordt verminderd wanneer u wordt weggestuurd of geen zichtlijn hebt, dus wees gewaarschuwd als u de zender in een achterzak hebt. Als je de vrijheid wilt om te bewegen terwijl je praat, om nog maar te zwijgen van een grotere weerstand tegen echo-achtige kamers of lawaaierige buitenkanten, dan kun je gewoon een lav-microfoon met een draadloze verbinding niet verslaan – en de Rode Wireless Go geeft het je in een kleiner, lichter en goedkoper pakket dan ooit tevoren, waardoor het wordt opengesteld voor een heel nieuw publiek. Ik kan het ten zeerste aanbevelen aan alle videomakers die hun eerste stappen in draadloze audio zetten.

Check prijzen op de Rode Wireless Go bij B&H, Adorama of WEX!

Rode NT USB recensie

De Rode NT USB is een hoogwaardige USB-microfoon die is ontworpen om zang of muziek van uitzendkwaliteit vast te leggen met een eenvoudige USB-aansluiting op uw computer of laptop; inderdaad, met het meegeleverde popschild, tafelmodel en lange kabel bent u klaar om audio van hoge kwaliteit op te nemen, waar u ook bent. De NT USB is solide gebouwd en uitgerust met een 3,5 mm koptelefoonaansluiting en dubbele draaiknoppen, een om het hoofdtelefoonvolume aan te passen en de andere om de mix tussen de microfoon en de computer in evenwicht te brengen eigen audio, waardoor het ideaal is voor gesprekken of hangouts. Het condensorontwerp legt een breder frequentiebereik vast dan dynamische microfoons zoals de Podcaster, waardoor het nauwkeurigere en transparantere audio kan leveren, terwijl je met de hogere gevoeligheid ook van iets verder weg kunt opnemen. De Podcaster levert misschien meer een klassiek radiopresentatorgeluid en is ook beter geschikt voor studio-armmontage, maar als je een breder scala aan geluiden zoals zang of muziek moet opnemen, of de voorkeur geeft aan minder gekleurde zang, dan is de NT USB de voorkeur (en mijn persoonlijke) keuze.

Check prijzen op de Rode NT USB bij Amazon, B&H, Adorama of Wex. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

Fujifilm Instax SQ6 test

De Fujifilm Instax SQ6 is een analoge instant camera in de stijl van het klassieke Instagram-logo. Het is Fujifilm’s tweede instant camera die het Instax Square-formaat gebruikt, maar in tegenstelling tot de eerdere digitale SQ10 maakt het gebruik van het eenvoudigere analoge proces van de populaire Instax Mini-serie. Dit maakt het goedkoper en hoewel het ontbreken van een sensor en interne opslag betekent dat er geen manier is om dubbele afbeeldingen af te drukken of ze eerst op een scherm te bekijken, geven veel fans van het analoge systeem de voorkeur aan het kortstondige karakter ervan, omdat elke afdruk letterlijk uniek is. In een mooie upgrade ten opzichte van de Instax Mini 9 is er de keuze uit drie scherpstelbereiken (waardoor de kans op een scherp beeld toeneemt) en hoewel de belichting automatisch blijft, heeft de camera nu toegang tot een bereik van sluitertijden waardoor hij beter omgaat met heldere scènes; de SQ6 wordt ook geleverd met drie gekleurde filters voor de flitser om speciale effecten te produceren. Uiteindelijk brengt de SQ6 het aantrekkelijke Instax Square-formaat naar een breder publiek met een meer betaalbare behuizing, om nog maar te zwijgen van een die de analoge charme van de best verkochte Mini’s deelt met net genoeg franje om de kans op een succesvolle afdruk te vergroten. Sommige van deze franjes zijn misschien eerder gezien op de Mini 90 Neo-modellen, maar voor vrijwel dezelfde carrosserieprijs kun je er nu van genieten met het grotere vierkante formaat. Budgetzoekers kunnen nog steeds op zoek gaan naar de goedkopere Mini 9, maar ik denk dat de SQ6 de extra waard is vanwege zijn grotere verfijning plus de kans om het vierkante formaat te gebruiken. Aanbevolen.

Bekijk de prijzen van de Fujifilm Instax SQ6 bij Amazon, B&H, Adorama of Wex. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

BenQ SW271 beoordelen

De BenQ SW271 is een krachtige 27-inch 4k 16:9 IPS-monitor, gericht op fotografen en videografen die een betere kleurnauwkeurigheid wensen dan budgetschermen, maar tegen een meer betaalbare prijs dan traditionele professionele monitoren. De beeldkwaliteit is uitstekend met een zeer gedetailleerde en uniforme afbeelding die in wezen het hele Adobe RGB-gamma kan weergeven. Kleuren zien er uit de doos goed uit, maar kalibratie met hardware van derden zorgt voor nauwkeurigheid en de SW271 kan het proces onafhankelijk van de bron implementeren; de zwart-witmodus is ook een snelle manier om met één druk op de knop een voorbeeld van een afbeelding in monochroom weer te geven. Er is een schat aan ingangen, waaronder USB-C, HDMI en DisplayPort, evenals een SD-slot, USB-hub en een handige puck voor eenvoudigere navigatie van de menu’s en kleurruimten. De bezel is aantrekkelijk dun, de standaard aanzienlijk en de meegeleverde kap houdt het scherm vrij van reflecties. Als u het Adobe RGB-gamma niet hoeft te bekijken of inderdaad geen 4k nodig hebt, zijn er goedkopere monitoren beschikbaar en als uw kernvereiste gaming of het bekijken van HDR-video is, zijn er alternatieve schermen die het beter zullen presteren. Maar als u de 4k-ruimte wilt, kleurnauwkeurigheid waardeert en de kalibratie kunt benutten, biedt de BenQ SW271 u professionele prestaties tegen een meer betaalbare prijs, terwijl u ook goed werk levert bij films en gaming. Het wordt sterk aanbevolen voor fotografen en video-editors.

Controleer prijzen op de BenQ SW271 Monitor bij Amazon, B&H, Adorama of Wex. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

WD My Passport Ultra beoordeling

Het maken van een back-up van uw gegevens, of het nu gaat om foto’s, video’s, muziek of gewone oude documenten, is van cruciaal belang en een cruciaal onderdeel van het proces is het transporteren van de back-up naar een andere locatie. Dit is de reden waarom draagbare schijven zo nuttig zijn. Ze kunnen snel en gemakkelijk een grote hoeveelheid gegevens opslaan en transporteren – slechts één USB-kabel zal de gegevens overbrengen en de schijf van stroom voorzien, en eenmaal voltooid, zijn ze klein genoeg om in een jas of zelfs broekzak te glijden. Hun draagbaarheid maakt ze ook geweldig voor het bieden van meer opslag voor laptopbezitters die hun interne schijven hebben gevuld, maar nog niet klaar zijn voor een systeemupgrade. Ik bezit verschillende draagbare WD-schijven en kan ze ten zeerste aanbevelen. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar capaciteit en waarde, dus ik zou voor de Elements-modellen gaan boven de Ultras, maar de prijzen kunnen zo dichtbij zijn dat ik gewoon degene zou kopen die de beste waarde vertegenwoordigt op het moment van bestellen. Het komt er echter op neer dat u uw gegevens eerder vroeg dan laat beschermt. Deze schijven zijn zo betaalbaar dat ze een no-brainer zijn voor de flexibiliteit en gemoedsrust die ze leveren.

Bekijk de prijzen van de WD My Passport Ultra bij Amazon, B&H of Adorama. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

Retro Cameras boekbespreking

Retro Cameras is een compacte en stijlvolle hardback die het verhaal vertelt achter 100 vintage filmcamera’s. Over een periode van 50 jaar presenteert het elke camera met een korte maar informatieve geschiedenis, belangrijke feiten en een selectie van originele productfoto’s. Je vindt hier bekende namen van Pentax, Olympus, Polaroid en Kodak, in gelijke mate gemengd met esoterics en zeldzaamheden als Mecaflex, Globuscope en Mick-a-matic. Het is gepitcht als een gids voor verzamelaars van klassieke filmcamera’s, maar werkt net zo goed voor camerahistorici om nog maar te zwijgen van iedereen die gewoon een geweldig uitziende toevoeging aan hun salontafel wil. Het volstaat om te zeggen dat het een geweldig cadeau is voor fotografen die van oudere camera’s houden.

Bekijk de prijzen op het Retro Cameras boek bij Amazon. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

Manfrotto MT190XPRO3 statief test

Als u op zoek bent naar een solide en stabiel statief zonder een fortuin uit te geven, is de 190-serie van Manfrotto altijd een populaire keuze geweest. Met de nieuwste MT190-reeks heeft Manfrotto’s de specificaties versterkt om vrijwel identiek te worden aan de eerdere duurdere 055-modellen. Hoewel dit ze groter maakt dan voorheen, betekent dit dat alle vier de MT190-statieven voldoende hoog kunnen worden voor de meeste fotografen om te gebruiken zonder de centrale kolom uit te breiden, terwijl hun belasting van 7 kg geschikt zou moeten zijn voor de meeste systemen. Net als bij eerdere PRO-modellen kun je de middelste kolom omhoog tillen en 90 graden naar beneden kantelen, zodat je recht naar beneden of op zeer lage hoogten kunt fotograferen. Het opnieuw ontworpen mechanisme kan soms onhandig zijn, maar neemt minder ruimte in beslag en vergrendelt nog steeds veilig. Ondertussen houden de nieuwe sloten de poten steviger vast en de eenvoudige aanpassing van een waterpas op een roterend platform maakt het mogelijk om het hoofd zorgvuldig te vermijden. De MT190 is misschien substantiëler geworden, maar het is daardoor serieuzer en een van de beste statieven die er zijn zonder een fortuin uit te geven.

Manfrotto XPRO BHQ2 balhoofd review

De MHXPRO-BHQ2, of kortweg XPRO, is Manfrotto’s bovenste balhoofd, ontworpen om snel en soepel aanzienlijke belastingen aan te passen voordat ze stevig op hun plaats worden vergrendeld. De constructie van aluminium- en magnesiumlegeringen maakt een vrij licht gewicht van een halve kilo mogelijk en ondersteunt lasten tot 10 kg. De kop maakt ook 360 graden panoramische aanpassing mogelijk met markeringen op de basis en een onafhankelijk slot. Het hoofdvergrendelingsmechanisme maakt gebruik van drie handvatten met een instelbare wrijvingsregeling, terwijl de quick release-beugel twee waterpassen heeft en plaats biedt aan de 200PL-14-plaat van Manfrotto (met één meegeleverd). Ontworpen om te combineren met Manfrotto’s statieven uit de 190- en 055-serie, maar compatibel met elke poten met een standaard 3/8 inch draad, is de XPRO-balkop een van de beste serieuze opties zonder veel uit te geven aan esoterische of luxe merken.

Bekijk de prijzen van de Manfrotto MHXPRO-BHQ2 bij Amazon, B&H of Adorama. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

Canon SELPHY CP1300 test

Canon’s SELPHY CP1300 is een leuke kleine draadloze printer voor als je gewoon hoge kwaliteit glanzende ansichtkaart-formaat afdrukken wilt. Sluit uw telefoon, tablet, laptop of camera aan via Wifi, directe USB of door een SD-kaart te plaatsen en in minder dan een minuut produceert deze 6×4-inch afdrukken van laboratoriumkwaliteit met behulp van een dye-sublimatieproces dat er veel beter uitziet dan concurrerende inkjets en na verloop van tijd ook niet verstopt raakt. De kosten per afdruk van ongeveer 28 cent / 28p zijn meer dan de meeste high-street labs en online services, maar er zijn geen wacht- of bezorgkosten. Het genereert ook ID-foto’s voor paspoorten en rijbewijzen en maakt fotobooth-achtige strips of combineert meerdere afbeeldingen per vel. Ideaal voor incidenteel gebruik, feesten of evenementen, vooral in combinatie met het optionele batterijpakket, is de CP1300 een leuke aanvulling op het huishouden van elke fotograaf.

Bekijk de prijzen van de Canon SELPHY CP-1300 bij Amazon, B&H of Adorama. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

Feisol TT-15 Mark II mini statief test

Feisol’s TT-15 Mark II is mijn favoriete tafelstatief, met verrassende stabiliteit en kracht dankzij zijn milled-aluminium frame, koolstofvezel poten en rubberen voetjes. In tegenstelling tot sommige tafelstatieven strekken de poten zich niet uit en worden ze ook niet geleverd met een ingebouwde kop, maar hun afwezigheid in combinatie met de high-end bouwkwaliteit zijn eigenlijk de geheimen van het succes: in plaats van de stabiliteit in gevaar te brengen door aantoonbaar onnodige franje op te nemen, heeft Feisol een eenvoudig product ontworpen dat doet wat het buitengewoon goed doet. Ik heb de TT-15 II met succes gebruikt met compacts en spiegelloze camera’s van alle formaten, en zelfs semi-professionele DSLR’s, tijdens het opnemen van lange belichtingen of het filmen van video. Ja, het is duurder dan de populaire Manfrotto PIXI en de kleinere Gorillapods, maar omdat ik ze allemaal in bezit heb, is het de TT-15 II die te allen tijde in mijn tas blijft dankzij zijn superieure prestaties – en als je uit de high-end komt, is het ook ongeveer de helft van de prijs van de RRS Pocket Pod.

Controleer prijzen op de Feisol TT15 II bij Amazon, B &H of Adorama. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

Manfrotto XPRO Geared Head recensie

De Manfrotto XPRO-versnellingskop is de lichtste en meest betaalbare optie voor diegenen die het plezier van precisiestatieffotografie willen ervaren. Zoals alle versnellingskoppen kun je de positie van je camera in drie assen verfijnen met een draai aan de juiste knoppen, en hoewel de versnelling niet zo fijn is als duurdere modellen, is het goed genoeg om de meeste systemen te positioneren. De maximale belasting van 4kg is gemakkelijk geschikt voor elke spiegelloze camera of mid-range DSLR met een fatsoenlijke lens in comfort. Net als andere tandwielkoppen is de verhouding niet ontworpen voor het vegen van videopannen, en iedereen die absolute herhaalbaarheid wil voor bracketing-werk, moet op zoek naar een model met een slot; duurdere fotografen zullen ook een Arca zwaluwstaart missen of middelen om de klem voor een te verwisselen. Maar als een toegang tot geared-head fotografie, is de XPRO een triomf, het aanbieden van de controle geliefd bij macro, architectuur, studio en andere precisie genres tegen een betaalbare prijs. Doorgewinterde gear-head-gebruikers kunnen er ook een oppakken voor gebruik met kleinere benen en camera’s, omdat het een van de lichtste opties is die er zijn.

Digital Retro – De evolutie en het ontwerp van de persoonlijke…

Digital Retro is een koffietafelboek van Cameralabs’ Editor Gordon Laing, en een geweldig cadeau voor geeks! Het vertelt het verhaal achter 44 klassieke computers uit de jaren zeventig en tachtig en onthult de inspiratie achter elke machine, de doelen, specificaties en wat er uiteindelijk misging. Elk model werd opgespoord uit musea en privécollecties om liefdevol te worden gefotografeerd. Waar mogelijk werden de oorspronkelijke ontwerpers en ingenieurs van elk systeem geïnterviewd om technische en historische nauwkeurigheid te garanderen. Digital Retro is een essentiële lectuur voor iedereen die in de jaren tachtig een computer bezat of ernaar verlangde. Als alleen al de vermelding van Sinclair, Commodore, Atari of Acorn een diepe traan in je oog brengt, is het het boek voor jou! Check prijzen bij Amazon, B&H, Adorama, eBay of Wex. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek, een officieel Cameralabs-T-shirt of mok kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

In Camera boek – perfecte foto’s out-of-camera

In Camera is een fotoboek van Cameralabs Editor, Gordon Laing. Het viert de kunst van JPEG-fotografie met 100 van zijn reisfoto’s, allemaal gepresenteerd buiten de camera. Geen filter, geen Photoshop, gewoon pure fotografie! Elke foto wordt begeleid door details, technieken en instellingen achter de schermen. Alles wat je nodig hebt om vol vertrouwen in de camera te fotograferen! Een geweldig cadeau voor beginnende of gevorderde fotografen!

Koop een exemplaar van In Camera van Gordon Laing bij Amazon.