Think Tank Airport Acceleration v2 rugzak

Intro

De Think Tank Airport Acceleration v2 is een camerarugzak die is ontworpen voor twee professionele DSLR’s, verschillende lenzen, waaronder een 500 mm f4 en een 15-inch laptop, terwijl deze er discreet uitziet en voldoet aan de meeste beperkingen van luchtvaartmaatschappijen. Het zit tussen de kleinere Airport Antidote v2 en de grotere Airport Addicted v2 in de Think Tank rugzak-zonder-wielen bereik.

Ik had een serieuze cameratas nodig voor een reis naar Florida om een lancering van een Space Shuttle te fotograferen die aan verschillende belangrijke vereisten moest voldoen. Ten eerste zou ik drie instap- tot semi-professionele DSLR-body’s dragen, samen met drie lenzen, waarvan er één een fors 500 mm f4-model zou zijn. De tas zou ook plaats moeten bieden aan tal van accessoires, waaronder een laptop.

Verpakt vol met waardevolle apparatuur, moest de tas vol vertrouwen de inhoud beschermen terwijl ze ook hun identiteit niet aan potentiële dieven onthulden, en zonder de wens om het in te checken, moest de tas ook voldoen aan de handbagagevereisten van de luchtvaartmaatschappij. Hoewel harde zijkanten en wielen gunstig zouden zijn voor de taaiheid en het gemak van stedelijk vervoer, sloten de extra beveiligingseisen van NASA beide uit.

Deze vereisten beperkten mijn keuzes snel tot een handvol modellen, die ik allemaal in de toekomst hoop te evalueren. Beginnend met twee van de grote spelers, moest ik in wezen kiezen tussen de Lowe Pro Trekker- of Think Tank Airport-reeksen. Interessant is dat hoewel de grotere opties uit elk assortiment aan mijn eisen zouden voldoen, ze dat deden met een heel andere styling: de Trekker-tassen van Lowe Pro lijken meer op traditionele wandelrugzakken, terwijl de Airport-tassen van Think Tank in vergelijking vrij zakelijk zijn. Ik besloot dat ik er een van elk bedrijf zou testen, te beginnen met de Think Tank Airport Acceleration v2 hier.

Ik koos de Airport Acceleration v2 boven de versies aan weerszijden ervan op basis van capaciteit. Ik wilde de kleinst mogelijke tas die plaats bood aan al mijn spullen, en in het bijzonder de 500mm f4 lens. Hoewel de kleinste Airport Antidote-tas op indrukwekkende wijze een typische 400 mm-lens kon herbergen, was deze te strak voor een 500 mm f4. Omgekeerd, terwijl de grootste Airport Addicted-tas gemakkelijk mijn spullen kon herbergen, inclusief de 500 mm f4, deed hij dit met ruimte over. Dus koos ik voor de middelste optie van de Airport Acceleration, die perfect bleek te passen: hij is niet te groot, maar slaagt erin om de 500 mm f4L erin te persen terwijl hij op een body is gemonteerd, terwijl hij een andere body en lens ernaast herbergt.

Think Tank Airport Acceleration v2 verpakt voor lancering
Cameratas, Florida reis
Klik op de afbeelding om toegang te krijgen tot de XGA-versie op Flickr

Voordat ik verder ga, hier is een foto van de Think Tank Airport Acceleration v2, volledig geladen met al mijn apparatuur voor de reis: een Canon EOS 7D en twee EOS 600D / T3i-body’s, samen met EF 500mm f4L, EF 70-300mm f4-5.6L en EF-S 10-22mm-objectieven. Er zijn ook de twee Rode-microfoons, een PowerShot S95 en een kleine verrekijker erin, samen met een Samsung Netbook in de buitenhoes (hoewel er ruimte is voor iets veel groters indien gewenst).

Buitenontwerp en riemen

De hoofdtas zelf heeft externe afmetingen van 47x33x18cm en behoudt zijn diepte over de gehele breedte en lengte, in tegenstelling tot een typische rugzak die geleidelijk taps toeloopt aan de bovenkant. Als zodanig maximaliseert het zijn interne gebied, maar ziet het er ook behoorlijk boxy uit wanneer het op je rug wordt gedragen. Het externe materiaal voelt taai aan en is voorzien van een laag interne vulling van ongeveer een halve centimeter dik. De tas weegt tussen de 1,5 en 3,2 kg, afhankelijk van de configuratie van de meegeleverde riemen, statiefbevestigingen, laptophoes en interne verdelers. Er wordt ook een waterdichte hoes meegeleverd, verpakt in een klein zakje.

Bijna het hele buitenste achteroppervlak is gewatteerd voor comfort op uw rug, hoewel de vulling ook dient om de schouder- en taillebanden indien gewenst te verbergen en op te bergen. De buitenste zijden van de vulling gaan open, zodat u de schouderbanden naar binnen kunt schuiven, voordat de vulling weer met klittenband op zijn plaats wordt gezet. Ondertussen kan een breder kanaal dat langs het onderste deel van het achteroppervlak loopt, de tailleband huisvesten. Met alle riemen ‘ingepakt’ ziet de tas er verrassend netjes en boxy uit, en sommigen geven misschien de voorkeur aan deze configuratie voor transport in vliegtuigen of via röntgenapparaten. U kunt de riemen echter binnen enkele seconden uitpakken wanneer dat nodig is. De tailleband kan desgewenst ook volledig worden verwijderd.

De schouderbanden zijn niet zo gebeeldhouwd als de meest innovatieve rugzakken, maar zijn geruststellend breed en goed gewatteerd, om nog maar te zwijgen van securely bevestigd aan de hoofdzak. Elke band heeft een D-ring en een dun rekbaar vak voor kleine accessoires. Tot slot zorgt een kleinere (verticaal verstelbare) band indien gewenst voor extra ondersteuning over de bovenkant van je borst.

Aan de bovenkant en de zijkant van de tas zijn aanzienlijke gewatteerde handgrepen bevestigd, zodat u de tas gemakkelijk in de bagageruimte kunt dragen of manoeuvreren. Onder de bovenste handgreep bevindt zich een klein vak met rits dat is ontworpen voor paspoorten en tickets, wat handig is bij het passeren van luchthavencontroles. Daarbovenop zit een klein venster voor een adres of visitekaartje. Het is verleidelijk om deze zakken vol met items te proppen, maar ze worden snel in dikte gemonteerd, waardoor het op zijn beurt moeilijker wordt om het handvat comfortabel vast te pakken. De zak is ook niet breed genoeg om de meeste vliegtickets te bewaren zonder op te vouwen, althans over het geperforeerde gedeelte voordat je aan boord gaat.

Zijmontage en statieven

Aan de andere kant van het tweede handvat vind je een grote rekbare zak die is ontworpen om kleine waterflessen of de basis van kleine statieven vast te pakken. De zak beslaat ongeveer een derde van de zijkant van de tas en ziet er zeker groot uit, maar in gebruik vind je hem misschien alleen geschikt voor kleinere items – mijn Klean Kanteen-waterfles met een diameter van 70 mm is vrij smal, maar heeft de zak tot het uiterste uitgerekt, terwijl hij soms ook precair bungelt. Probeer alle drie de poten van zelfs het kleinste statief erin te knijpen en je zult worstelen, maar om eerlijk te zijn in gebruik, schuif je eigenlijk maar twee van de benen in de rekbare zak en laat je de derde aan de buitenkant bungelen.

Think Tank biedt een aantal extra riemen om statieven stevig op hun plaats te houden. Twee dunnere riemen schuiven door kanalen aan de zijkant van de tas en wikkelen zich rond statiefpoten om ze stevig op hun plaats te houden, terwijl een optionele voetbeker aan de zijkant hangt met een verstelbare riem voor grotere statieven.

Het grootste statief dat je aan de zijkant van de tas zou willen dragen, zou in de Manfrotto 190-klasse zijn. Twee van zijn poten glijden netjes in het rekbare zijvak, waardoor de twee riemen het op zijn plaats houden. Grotere modellen kunnen worden ondergebracht met behulp van de voetbeker, maar zodra ze te groot en zwaar worden, zorgen ze ervoor dat de tas onevenwichtig aanvoelt op je rug – dus voor comfort en stabiliteit zou ik persoonlijk niets veel groters dan een Manfrotto 190 aan de zijkant vastbinden.

Voorvak en laptop accommodatie

Het hele vooroppervlak van de tas is de thuisbasis van een enkele grote niet-gewatteerde zak die kan worden gebruikt voor een dunne jas of trui, een 17 inch laptop in een dunne hoes, of vaker, de meegeleverde laptop sleeve / schoudertas. Dit is een van de slimste onderdelen van het algehele ontwerp, omdat de aanwezigheid van de meegeleverde laptophoes of het gebrek daaraan het uiterlijk en de grootte van de tas als geheel transformeert.

De laptophoes heeft een gewatteerd hoofdvak dat gemakkelijk plaats biedt aan een 15-inch model; plaats een kleinere laptop erin en je hebt ruimte voor een boek van behoorlijk formaat. De achterkant van de laptophoes heeft een dun etui voor A4-documenten of een tijdschrift, gesloten gehouden met klittenband. De voorkant heeft een vak met ritssluiting dat korter maar dikker is. De hoes zelf wordt geleverd met een afneembare schouderriem, zodat u deze desgewenst als een zelfstandige laptoptas kunt gebruiken.

Met de laptophoes vol, voegt deze ongeveer 7 cm toe aan de dikte van de totale tas, waardoor deze in totaal ongeveer 25 cm bedraagt. In deze configuratie ziet de tas er behoorlijk groot uit en voldoet deze mogelijk niet aan de handbagagebeperkingen van de luchtvaartmaatschappij. Het slimme deel is dat de hoes binnen enkele seconden kan worden verwijderd, waardoor het voorvak plat kan worden opgevouwen en de dikte van de tas weer kan worden teruggebracht tot 18 cm. Dit maakt de tas veel kleiner, om nog maar te zwijgen van lichter, en zorgt ervoor dat deze voldoet aan de meeste handbagagevoorschriften. Ondertussen zal de laptophoes door de meeste X-ray-operators op de luchthaven worden geaccepteerd zonder dat de eigenlijke computer hoeft te worden verwijderd. Als zodanig kunt u het röntgengebied benaderen met de tas op uw rug, dan gewoon de laptophoes uittrekken voor afzonderlijk scannen en deze vervolgens weer aan de andere kant plaatsen. Wanneer u vervolgens het vliegtuig bereikt, kunt u beoordelen of u de hoes opnieuw moet verwijderen om de tas in het hoofdcompartiment of onder de stoel aan de voorkant te passen.

Ik heb dit hele proces meerdere keren gedaan tijdens mijn reis naar de VS en vond het sneller en gemakkelijker dan eerdere tassen die ik had gebruikt. Het enige zwakke punt in de ketting is de basisclip aan de voorkant van het hoofdvak die vrij gemakkelijk kan worden geopend, waardoor de mouw binnenin toegankelijk is. Think Tank heeft hier al op geanticipeerd door een veiligheidskabel en hangslot op te nemen dat via een klein ritsgedeelte in de hoofdvakklep aan de hoofdzak is bevestigd. Uiteindelijk kan een veiligere clip voor het voorvak pr zijndoor sommigen, maar het zou op zijn beurt de tas dikker maken en op krappe bagageruimtes kunnen vangen; zoals compromissen gaan, is het niet allemaal slecht.

In de tas

Een geruststellend zware ritssluiting zorgt ervoor dat het hele vooroppervlak van de tas kan worden geopend om de inhoud te onthullen. De ritsen op de tas hebben kabels waarmee je ze gemakkelijk open en dicht kunt trekken, terwijl de ritsen voor het hoofdvak ook metalen gaten hebben als je een hangslot wilt plaatsen.

Zoals de meeste rugzakken, moet je de tas van je schouders verwijderen voordat je hem opent om ergens toegang toe te krijgen. De toegang is ook conventioneel vanaf de voorkant van het pakket, waardoor iemand het theoretisch zou kunnen openen terwijl het op je rug ligt. Sommigen geven de voorkeur aan oplossingen waarbij het hoofdcompartiment van achteren wordt geopend voor meer veiligheid.

Eenmaal geopend, wordt het voordeel van een doosachtig ontwerp duidelijk, omdat er geen enkel beetje verspilde of onbruikbare ruimte is. De interne afmetingen zijn slechts ongeveer 1 cm kleiner dan de externe afmetingen, waardoor u een volume van 45×31,5×17 cm heeft om mee te spelen; opnieuw in tegenstelling tot traditionele rugzakken, wordt deze diepte van 17 cm in het hele compartiment gehandhaafd, wat een grote flexibiliteit biedt.

Think Tank voorziet de tas van een schat aan goed gewatteerde verdelers, zodat u de binnenkant precies naar wens kunt configureren. De breedte is geschikt voor twee kleine tot middelgrote DSLR’s naast elkaar, beide met lenzen bevestigd; door de diepte kunnen veel objectieven verticaal worden opgeborgen om ruimte te besparen, terwijl de lengte voldoende is om een Canon 500mm f4L lens te bevatten terwijl deze op een body is gemonteerd. Je kunt echt veel kit in deze tas krijgen en deze positioneren voor snelle en gemakkelijke toegang. De binnenkant van de hoofdklep is voorzien van twee doorzichtige gelamineerde mesh-zakken voor kleine accessoires.

Klik hier voor mijn Think Tank Airport Acceleration v2 review oordeel.