Beste camera’s onder € 200

PowerShotELPH

Canon PowerShot ELPH 360 HS

Met 12x optische zoom en beeldstabilisatie is deze zakbare camera zeker klein maar machtig.

Controleer de huidige prijs

€ 200 is het willekeurige budget waarmee ik veel mensen heb zien zoeken naar camera’s. Ik heb in het verleden een overzicht gemaakt van de beste camera’s onder de € 500, wat erg populair bleek te zijn, maar ik had het gevoel dat ik een groot deel van het publiek negeerde.

Mensen die een budget van € 200 hebben voor een digitale camera zijn op zoek naar iets dat een betere beeldkwaliteit heeft dan hun smartphone of tablet en veel betaalbaarder is.

Digitale camera’s onder de € 200 zijn perfect als camera’s voor kinderen misschien, of als iets dat je zou nemen backpacken als je je zorgen maakt over het verliezen ervan. Camera’s in deze prijscategorie zijn ook voor mensen die gewoon niet veel geven om de ins en outs van fotografie en een no-nonsense camera willen die hun kostbare momenten vastlegt.

Als u op zoek bent naar de beste plek om camera’s van elke prijs te kopen, zou ik Amazon altijd aanbevelen – klik op een van de links in deze recensie om naar de respectieve pagina van elk product op Amazon te gaan, waar u eerlijke gebruikersrecensies kunt lezen.

Wat zijn de beste camera’s onder de € 200 in 2023?

Beeld Product Bijzonderheden
shk2-table__image Canon PowerShot ELPH 360 HSONZE #1 KEUZE
 • Type: Compact Camera
 • Megapixels: 20,2
 • Sensor Grootte: 1/2,3 inch (6,2 mm x 4,6 mm)
 • Lens: 12x zoom (25-300mm eq.) f/3.6-7
Bekijk prijs →
shk2-table__image Nikon Coolpix S7000BEST BEOORDEELD
 • Type: Ultra Compact Camera
 • Megapixels: 16
 • Sensor grootte: 1/2.3 “(6.17 x 4.55 mm)
 • Lens: 20x zoom (25-500mm eq. f/3.4-6.5)
Bekijk prijs →
shk2-table__image Samsung WB350FGROTE WAARDE
 • Type: Ultra Compacte Smart Camera
 • Megapixels: 16,3
 • Sensor grootte: 1/2.3 “(6.17 x 4.55 mm)
 • Lens: 21x zoom (23-483mm eq. f/2.8-f/5.9)
Bekijk prijs →
shk2-table__image Sony DSCW800
 • Type: Ultra Compact Camera
 • Megapixels: 20,1
 • Sensor grootte: 1/2.3 “(6.17 x 4.55 mm)
 • Lens: 5x zoom (26-130mm eq. f/3.2-f/6.4)
Bekijk prijs →
shk2-table__image Fuji FinePix XP90
 • Type: Waterdichte Compact Camera
 • Megapixels: 16,4
 • Sensor Grootte: 1/2,3 inch (6,2 mm x 4,6 mm)
 • Lens: 5x zoom (28-140mm eq.)
Bekijk prijs →
shk2-table__image Fuji Instax Mini 90 Neo Classic
 • Type: Instant Film Camera
 • Beeldformaat: 62mm x 46mm
 • Lens: 60mm eq. f/12.7
Bekijk prijs →
shk2-table__image Fuji Instax Mini 8 |
 • Type: Instant Film Camera
 • Beeldformaat: 62mm x 46mm
 • Lens: 60mm eq. f/12.7
Bekijk prijs →
shk2-table__image GoPro HERO Sessie
 • Type: Ultra Compacte Actie Video Camera
 • Lens: 9,5-11 mm eq.
Bekijk prijs →
shk2-table__image YI 4K Actie Camera
 • Type: Ultra Compacte Actie Video Camera
 • Lens: 155 graden f/2.8
Bekijk prijs →

Voor degenen onder jullie die op zoek zijn naar een dSLR voor minder dan € 200, het spijt me je teleur te stellen – het zal gewoon niet mogelijk zijn, ben ik bang.

Als u werkelijk gelukkig kun je misschien een tweedehands Canon Rebel SL1- of Nikon D3300-camerabody vinden voor ongeveer die prijsklasse, maar je moet nog steeds betalen voor een lens – zie hier voor enkele goedkope dslr-camera-aanbevelingen.

De cameramarkt van minder dan € 200 is beperkt tot compactcamera’s (‘point and shoots’), maar maak je geen zorgen – de kwaliteit van compactcamera’s in 2023 is indrukwekkend en voor minder dan 200 euro kun je veel waar voor je geld krijgen.

Hoewel het voor mij moeilijk is om de absoluut beste point and shoot-camera onder de € 200 aan te bevelen, heb ik een paar opties geboden, zodat je zelf een beslissing kunt nemen voordat je een aankoop doet.

Een ding om hier op te merken – verschillende van de camera’s in deze roundup zijn meer dan een jaar geleden uitgebracht, maar zijn sindsdien niet meer bijgewerkt. Een oudere camera betekent niet noodzakelijkerwijs een slechtere, en je kunt zelfs een paar euro besparen door een ouder model te kiezen.

Zoals altijd, als u diepgaande gebruikersrecensies over elk van de camera’s wilt lezen, klikt u op de links die u naar Amazon wilt brengen. Je krijgt de meest afgeronde aanbevelingen door het lezen van de onpartijdige en eerlijke opvattingen van feitelijke eigenaren.

Amazon biedt ook gratis verzendkosten (indien beschikbaar) en de beste after sales service (retourbeleid) die ik ben tegengekomen. Als je van gedachten verandert, stuur dan gewoon terug voor een terugbetaling 😉

Een ding om op te merken – aangezien de prijzen van de camera’s vaak veranderen, moet u op de links klikken om de meest recente prijs te zien. Op het moment van schrijven waren alle camera’s beschikbaar voor onder €200.

Dus zonder verder oponthoud, wat zijn de beste camera’s onder de € 200 die beschikbaar zijn in 2023?

beste digitale camera onder de 200 euro

De beste camera’s onder € 200 – Compactcamera’s

Als u op zoek bent naar een budget digitale camera, zijn compactcamera’s waar u uw zoektocht moet beginnen.

Aangezien de meeste mensen een smartphone op zak hebben en dus de mogelijkheid hebben om voldoende foto’s te maken, moet een compactcamera die minder dan € 200 kost iets meer kunnen bieden.

Alle onderstaande compactcamera’s bieden een betere beeldkwaliteit dan de meeste smartphones en zijn ook niet veel groter of zwaarder – perfect om in een jaszak te gooien.

Op het moment van schrijven waren alle onderstaande compactcamera’s minder dan € 200, maar vergeet niet om de prijzen van vandaag te controleren door op de links te klikken.

Canon PowerShot ELPH 360 HS

een van de beste camera's voor onder de 200 - canon powershot elph 360 hs

Bekijk meer beoordelingen

Controleer de huidige prijs

Canon PowerShot ELPH 360 HS specificaties

Type: Compactcamera
Megapixels: 20.2
Sensor Grootte: 1/2,3 inch (6,2 mm x 4,6 mm)
Lens: 12x zoom (25-300mm eq.) f/3.6-7
Gewicht: 147g (0.32 lb / 5.19 oz)
Gemiddelde klantbeoordeling: 4,5-sterren

Canon PowerShot ELPH 360 HS Test

Canon heeft een lange geschiedenis van het maken van goed gebouwde, goed uitziende compactcamera’s. Hoewel de Canon PowerShot ELPH 360 HS geen perfecte allround performer is, is hij er nog steeds met de beste digitale camera’s onder de € 200.

Het huisvesten van een 12x optische zoomlens met optische beeldstabilisator in zo’n kleine, slanke behuizing is geen sinecure. Voor degenen die het niet weten, ‘optische’ zoom in tegenstelling tot ‘digitale’ zoom betekent dat de camera een lens gebruikt om te zoomen in plaats van dat de camerasoftware het digitale beeld gewoon ‘bijsnijdt’. Optische zoom is altijd van betere kwaliteit.

Een 12x zoom komt neer op ongeveer een 25-300mm lens op een 35mm camera, wat betekent dat je vanuit de groothoek (voor opnames van grote groepen, brede panoramische vergezichten en stadsgezichten, bijvoorbeeld) helemaal tot verre foto’s van dieren in het wild kunt gaan.

Lange brandpuntsafstanden (over het algemeen alles boven de 85 mm) kunnen ook worden gebruikt voor meer flatterende portretten van mensen, hoewel je natuurlijk wel verder weg moet staan om ze te nemen.

Canon PowerShot ELPH 360 kleuren

De Canon PowerShot ELPH 360 is verkrijgbaar in zwart, zilver en paars.

Het diafragmabereik van f/3.6-7 maakt het objectief op de Canon PowerShot ELPH 360 HS niet bijzonder ‘snel’ (dus eentje die veel natuurlijk licht kan binnenlaten), maar de optische beeldstabilisator helpt je wel om een scherper beeld te krijgen als de zon ondergaat.

Naast het verhogen van het diafragma en het verlagen van de sluitertijd, is het 3e deel van de belichtingsdriehoek ISO, die, wanneer verhoogd, meer licht naar de sensor brengt. De Canon PowerShot ELPH 360 HS ondersteunt ISO tot 3200, maar zoals bij alle compactcamera’s onder de €200 wordt ruis een probleem bij opnames gemaakt met ISO 800 en hoger.

Een andere optie voor fotografie bij weinig licht is natuurlijk om flitser te gebruiken, en gelukkig bevat de Canon PowerShot ELPH 360 HS een kleine, ingebouwde flitser die je scène voldoende verlicht.

Omdat de Canon PowerShot ELPH 360 HS geen zoeker heeft, moet je het LCD-scherm aan de achterzijde gebruiken om je foto’s in te lijsten. Het LCD-scherm is 3 “met 461.000 pixels resolutie, waardoor het voor andere compactcamera’s onder de € 200.

Een handige functie van de Canon PowerShot ELPH 360 HS is de Intelligent IS-modus, waarmee zelfs de meest beginnende fotograaf heldere, stabiele beelden kan maken, zelfs bij minder licht. De Intelligent IS analyseert automatisch de bewegingen van de camera en past de ideale schudcorrectiemethode toe voor de opnamesituatie, zodat u zich meer kunt concentreren op het kadreren en vastleggen van uw opname.

Beste camera's onder de 200 - Canon Powershot 360

De Canon Powershot 360 is een compacte unit met een kleine en lichtgewicht batterij en oplader, waardoor hij perfect is voor op reis.

De Canon PowerShot ELPH 360 HS beschikt over een speciale Wi-Fi-knop waarmee u eenvoudig beelden kunt delen via Wi-Fi en NFC. Wi-Fi is een standaardfunctie op de meeste van de beste digitale camera’s onder de € 200, maar NFC is normaal gesproken niet te zien op een camera van deze prijs.

Vooral Android-telefoon- en tabletgebruikers zullen het meest profiteren van deze mogelijkheid om foto’s over te zetten met minimale rompslomp.

Dus je vraagt je waarschijnlijk af waarom van alle andere goede camera’s onder de € 200, deze Canon PowerShot ELPH 360 HS met zijn relatief bescheiden functieset als een van de beste wordt beschouwd? In 2 woorden, beeldkwaliteit.

De 20,2 Megapixel CMOS sensor in combinatie met de DIGIC 4+ Beeldprocessor geeft de Canon PowerShot ELPH 360 HS meer resolutie dan andere duurdere camera’s.

Buiten fotograferen bij goed licht is waar de Canon PowerShot ELPH 360 HS schittert en scherpe, levendige foto’s produceert die er geweldig uitzien wanneer ze groot worden bekeken op computerschermen.

Canon Powershot 360 - een van de beste digitale camera's onder € 200

De 12x optische zoom trekt zich terug in een compacte body die gemakkelijk in een backpocket of handtas past.

Canon heeft zijn autofocustechnologie geleend in duurdere compactcamera’s en deze uitgeleend aan de Canon PowerShot ELPH 360 HS. Bij voldoende verlichting is autofocus zeker sneller dan andere camera’s onder de € 200, wat snelle en nauwkeurige resultaten oplevert.

Kortom, het zijn de solide beeldkwaliteit, snelle autofocus en flexibele breed-tot-lange-afstand zoommogelijkheden van de Canon PowerShot ELPH 360 HS die deze kleine camera echt tot een van de beste digitale camera’s onder de € 200 maken die vandaag beschikbaar zijn.

Het is een geweldige camera, perfect voor de beginnende fotograaf die levendige JPG’s van hun vakantie wil fotograferen. Verkrijgbaar in zilver of zwart.

Controleer de huidige prijs

Nikon Coolpix S7000

BESTE CAMERA'S ONDER DE 200 - NIKON COOLPIX S7000

Bekijk meer beoordelingen

Controleer de huidige prijs

Nikon Coolpix S7000 Specificaties

Type: Ultra compacte camera
Megapixels: 16
Sensor Grootte: 1/2,3″ (6,17 x 4,55 mm)
Lens: 20x zoom (25-500mm eq. f/3.4-6.5)
Gewicht: 165 g (0,36 lb / 5,82 oz)
Gemiddelde klantbeoordeling: 4-sterren

Nikon Coolpix S7000 Test

Nikon is natuurlijk een andere grote naam in de cameraproductie, maar het moet gezegd worden dat zijn zakcamera’s een beetje een allegaartje zijn. Afgezien van een paar opvallende punten zoals die op deze lijst met de beste compactcamera’s, zijn er ook een paar flops onderweg geweest.

Gelukkig is de Nikon Coolpix S7000 een heel ander verhaal.

Op het moment van schrijven was de Coolpix S7000 nog geen 200 euro. Dit staat het in goede plaats als een van de beste digitale camera’s onder de € 200, vandaar de opname in deze roundup.

Bekijk de video hieronder voor een korte introductie van deze indrukwekkende camera:

Dus wat maakt de Nikon Coolpix S7000 zo’n grote kanshebber? Laten we eerst beginnen met de belangrijkste elementen van elke camera – de sensor en de lens.

De Nikon Coolpix S7000 heeft een indrukwekkende 20x zoom, wat neerkomt op ongeveer 25 tot maar liefst 500mm equivalente zoom op een grotere camera.

Dit betekent dat u een groepsfoto van uw uitgebreide familie kunt maken en vervolgens in één houdgreep van de zoomknop een foto kunt maken van een vogel in vlucht op 100 meter afstand! Een zoombereik op een camera die zo klein en betaalbaar is, is echt indrukwekkend.

Wat de beeldkwaliteit betreft, produceert de Nikon Coolpix S7000 scherpe beelden met realistische kleuren. Het is vaak het geval met camera’s onder de € 200 dat kleuren er overdreven verwerkt uitzien (ook levendig), maar dit is niet het geval bij de Nikon.

Over kleuren gesproken, je kunt de Coolpix krijgen in zwart, wit, roze en goud.

Nikon Coolpix S7000 digitale camera onder 200

De kleurrijke opties van de Nikon Coolpix S700 zullen modebewuste fotografen aanspreken.

Net als de eerder genoemde Canon is de Nikon Coolpix S7000 beperkt tot alleen JPG opnames.

Om eerlijk te zijn is RAW niet echt nodig op een camera onder de 200 euro met zo’n kleine sensor, dus ik denk niet dat je dat zult doen. mis het. Door alleen JPG te fotograferen, kan de Nikon Coolpix S7000 snel beelden verwerken en kunt u de foto’s ook eenvoudig via de SnapBridge Wi-Fi- en NFC-technologie rechtstreeks naar uw mobiele apparaten overbrengen.

Betaalbare compactcamera’s in deze categorie bevatten vaak meerdere in-camera special effects en de Nikon Coolpix S7000 is niet anders. Het zijn echter de 18 scènemodi die u het nuttigst zult vinden, zodat u moeiteloos goede foto’s kunt maken in anders uitdagende situaties – strand, sneeuw, nacht, zonsondergang en meer.

Als het allemaal te veel is, zal de Easy Auto Mode de beslissingen voor u nemen en in de meeste situaties goede resultaten opleveren.

Wat betreft prestaties bij weinig licht zonder de ingebouwde flitser, worstelt de Nikon Coolpix S7000 boven ISO 800, maar dit is normaal voor een camera die minder dan 200 euro kost. Zolang je scène echter voldoende wordt belicht, doet de camera het goed ondanks zijn kleine sensorformaat.

Een opvallende functie op de Nikon Coolpix S7000 is de Target Finding autofocus, die zoals de naam al doet vermoeden, snel en nauwkeurig zijn doel vindt en vergrendelt.

In combinatie met de 20x zoom heb je plezier in het uitzoeken van objecten in de verte om discreet te fotograferen.

beste camera's onder de € 200

De 20x optische zoom in combinatie met Target-Finding AF zorgt voor een snelle, scherpe scherpstelling van je onderwerp.

Op het moment van schrijven was de Nikon Coolpix S7000 nog steeds onder de € 200, maar zelfs als hij sindsdien is opgekropt, is het nog steeds een camera met een grote waarde.

Het inpakken van zoveel zoom in een camera die iets meer dan een centimeter dik is, is ongelooflijk, en fatsoenlijke beeldkwaliteit en autofocus betekent dat deze betaalbare digitale camera zeker op je shortlist moet staan. Is het de beste digitale camera onder de € 200? Laten we er nog een paar bekijken voordat we die beslissing nemen.

Controleer de huidige prijs

Samsung WB350F

EEN VAN DE BESTE CAMERA'S ONDER DE € 200 - SAMSUNG WB350F

Bekijk meer beoordelingen

Controleer de huidige prijs

Samsung WB350F Specificaties

Type: Ultracompacte slimme camera
Megapixels: 16.3
Sensor Grootte: 1/2,3″ (6,17 x 4,55 mm)
Lens: 21x zoom (23-483mm eq. f/2.8-f/5.9)
Gewicht: 216g (0,61 lb / 7,2 oz)
Gemiddelde klantbeoordeling: 4-sterren

Samsung WB350F Beoordeling

Samsung is een wat kleinere naam in de compactcameramarkt in het westen, maar in Aziatische landen loopt het voorop in populariteit en innovatie. De Samsung WB350F is de technologisch meest geavanceerde van alle digitale camera’s onder de € 200 en verdient als zodanig zijn plek in dit bericht.

Wanneer u bent verbonden met een draadloos netwerk met een Windows-pc erop, kunt u de i-Launcher-software van Samsung zo instellen dat elke foto die u met de Samsung WB350F maakt, automatisch draadloos wordt geback-upt door de functie ‘Auto Share’.

Een andere leuke functie is dat deze draadloze connectiviteit zich ook uitstrekt tot video, wat betekent dat je in theorie de Samsung WB350F in combinatie met je tablet op vakantie zou kunnen gebruiken voor een make-shift video babyfoon! De streaming is een beetje laggy, maar het zal het werk doen.

beste camera onder € 200 - Samsung WB350F

Stuur afbeeldingen naar 4 personen tegelijk via Groepsaandeel, post rechtstreeks op Facebook, Youtube en Picasa of e-mail ze rechtstreeks vanaf uw camera.

Of de mogelijkheid om afbeeldingen rechtstreeks naar uw computer over te zetten nuttig voor u is of niet, is twijfelachtig, maar de andere draadloze functies van de Samsung WB350F zullen de meeste fotografen zeker aanspreken – MobileLink en de Remote Viewfinder.

Met MobileLink kunt u foto’s overbrengen van een smartphone of bestanden van de camera naar een of meer smartphones verzenden. De Remote Viewfinder verandert uw smartphone of tablet in een zoeker, zodat u de zoomlens van de Samsung WB350F kunt verplaatsen en de ontspanknop kunt raken.

In de praktijk betekent dit dat je de Samsung WB350F op een statief kunt zetten en vervolgens een selfie of groepsfoto kunt maken (met jou erbij!), door de camera met je telefoon te bedienen.

Samsung WB350F test

Near Field Communication of ‘NFC’ stelt u in staat om de Samsung WB350F tegen een Android smart device te tikken om beelden over te zetten.

Uitgerust met ‘Tag &Go’-technologie, kan de Samsung WB350F verbinding maken met smartphones door simpelweg de twee apparaten samen aan te raken – dit maakt een verfrissende verandering van het moeizame proces van het graven in menu’s voor een verbinding.

Afgezien van indrukwekkende draadloze technologie, staat de Samsung WB350F ook zijn mannetje als het gaat om het daadwerkelijk maken van foto’s. De 16,3 megapixel CMOS-sensor met achtergrondverlichting heeft minder nodiggeschikt voor de juiste belichting en snelle focus dan conventionele sensoren. Hierdoor kunt u goed belichte beelden maken in situaties met weinig licht.

De 21x optische zoom geeft je een effectief bereik van 23-483mm – een enorm indrukwekkende prestatie voor elke compactcamera onder de € 200. Er is echter geen ingebouwde optische beeldstabilisatie, dus je moet goed licht hebben en een vaste hand hebben bij het fotograferen aan de langere kant van het zoombereik.

Voor meer geavanceerde cameragebruikers beschikt de Samsung WB350F over volledige handmatige bedieningselementen om volledige creatieve controle over het maakproces van foto’s te nemen. Met de instellingen Diafragmavoorkeuze en Sluitertijdvoorkeuze kun je experimenteren met sluitertijden en scherptediepte, bijvoorbeeld wanneer je snel bewegende beelden maakt in instellingen voor weinig licht.

De touchscreen-functionaliteit op de Samsung is ook een welkome toevoeging, en iets dat niet te zien is op een van de andere digitale camera’s onder de € 200 in deze lijst.

Touchscreen is geweldig, niet alleen voor snelle menunavigatie, maar ook voor ouderen, of mensen van wie de handen te groot zijn voor lastige knoppen (zoals ik!!)

beste digitale camera onder de 200 euro - Samsung WB350F

De Samsung WB350F is absoluut een van de best uitziende (en aanvoelende!) digitale camera’s onder de € 200 in 2023.

Een ander kenmerk dat moet worden vermeld, zij het een enigszins subjectieve, is het uiterlijk van de Samsung WB350F. Geïnspireerd door vintage camera-ontwerpen, zullen de vloeiende rondingen van deze compactcamera in combinatie met een faux-level buitenkant (verkrijgbaar in 5 kleuren!), zeker een beroep doen op de stijlbewuste fotografen die er zijn.

Ik praat niet veel over video in deze verzameling van de beste camera’s onder de € 200, maar ze beschikken allemaal over HD-opnamemogelijkheden, en de Samsung WB350F is niet anders.

Tot slot, als je het type persoon bent dat een stap omhoog wil van hun smartphonecamera, maar met alle deelmogelijkheden, is de Samsung WB350F iets voor jou. In staat zijn om een foto te maken en deze vervolgens moeiteloos over te zetten naar maximaal 4 vrienden tegelijk, zal alleen een bepaalde subset van de fotograaf aanspreken, maar voor hen is deze stijlvolle camera degene voor jou.

Controleer de huidige prijs

Sony DSCW800

EEN VAN DE BESTE CAMERA'S ONDER DE € 200 - SONY DSCW800

Bekijk meer beoordelingen

Controleer de huidige prijs

Sony DSCW800 Specificaties

Type: Ultra compacte camera
Megapixels: 20.1
Sensor Grootte: 1/2,3″ (6,17 x 4,55 mm)
Lens: 5x zoom (26-130mm eq. f/3.2-f/6.4)
Gewicht: 127g (0.28 lb / 4.48 oz)
Gemiddelde klantbeoordeling: 4-sterren

Sony DSCW800 Beoordeling

Sony is een van de leiders in de markt voor compacte digitale camera’s en is met de indrukwekkende Sony DSCW800 in deze lijst met de beste camera’s onder de € 200 geslopen. Meer dan 1500 reviews op Amazon getuigen van het feit dat deze goedkope compactcamera even populair als betaalbaar is.

Laten we beginnen met de prijs. Het opnemen van een camera van minder dan honderd euro op een lijst met de beste camera’s onder de € 200 is een beetje brutaal. Dat zou hetzelfde zijn als het opnemen van een van deze camera’s van minder dan € 200 op mijn lijst met de beste camera’s onder de € 500!

Laten we eens nader bekijken waarom de Sony DSCW800 zijn mannetje kan staan bij de grotere jongens …

De Sony DSCW800 is duidelijk gericht op een bepaalde markt van fotograaf, of beter gezegd, gemiddeld persoon. Het is het soort compactcamera dat in een opwelling kan worden gekocht, in een backpocket of handtas kan worden gestopt en eruit kan worden getrokken wanneer het moment zich voordoet.

Het zal geen prijzen voor beeldkwaliteit winnen, maar het zal beter zijn dan je nieuwe iPhone!

Sony DSCW800

Leuke fotografie die eenvoudig wordt gemaakt, is de slogan die wordt gebruikt met de Sony DSCW800 en het is gemakkelijk te zien waarom.

Aangezien het gericht is op beginnersfotografie, bevat de Sony DSCW800 verschillende scènemodi om fatsoenlijke foto’s te maken in lastige omgevingen, zoals feesten of minder licht. Omdat hij klein genoeg is om altijd bij je te hebben, is het waarschijnlijk dat deze compactcamera bij elk sociaal evenement wordt uitgetrokken, dus het hebben van een speciale modus om je te helpen de foto te maken is een absoluut pluspunt.

Als je zin hebt om wat controle over je foto’s te nemen, biedt de Sony DSCW800 handmatige controle over belichtingscompensatie (waardoor beelden lichter / donkerder worden), witbalans en ISO.

Een van de nadelen van de Sony DSCW800 is de langzamer dan gemiddelde opstarttijd. Terwijl de andere camera’s in deze categorie van minder dan € 200 in ongeveer een seconde kunnen worden ingeschakeld, is de Sony DSCW800 een relatieve slordigheid met bijna 3 seconden.

Wanneer het echter klaar is, is de Sony DSCW800 eigenlijk heel goed in fatsoenlijk licht, vergrendelend op het onderwerp immediaten en nauwkeurig. Automatische witbalans doet goed werk om de juiste kleuren te krijgen en de automatische modi produceren goed uitgebalanceerde beelden met voldoende hooglicht / schaduwdetails.

Sony DSCW800 test

De compacte, lichtgewicht vormfactor is een van de grote pluspunten van de Sony DSCW800.

De algehele beeldkwaliteit is zo-zo, maar voor een camera onder de 100 euro is het moeilijk om te klagen.

Er is geen vervorming aan de bredere kant van het zoombereik (26 mm) en een goede algehele scherpte, helemaal tot 130 mm. Het moet gezegd worden dat de beeldkwaliteit gebruikers niet zal verbazen, maar voor de prijs kan het zijn mannetje staan met de meeste smartphones die 6x het bedrag kosten.

Tot slot, koop de Sony DSCW800 niet als je een pixel-gluurder bent, want je zult teleurgesteld zijn. Echter doen koop de Sony DSCW800 als je een goedkoop alternatief voor je smartphone wilt dat wat misbruik in je achterzak kan verdragen, klaar om wat leuke kiekjes te maken tijdens een avondje uit of tijdens je volgende backpackreis.

Het is moeilijk om fout te gaan voor deze prijs, het is een geweldige point and shoot-camera voor minder dan € 200. Met de Smart Auto-modus die het grootste deel van de foto’s voor je regelt, is de Sony DSCW800 een leuke camera die door iedereen kan worden gebruikt. Verkrijgbaar in zwart of zilver.

Controleer de huidige prijs

De beste camera’s onder € 200 – Waterdichte camera’s

Om een compactcamera betaalbaar te laten zijn, een uitstekende beeldkwaliteit te bieden en tegelijkertijd waterdicht te zijn, is een moeilijke zaak. De enige camera die dit in 2023 echt voor elkaar krijgt is de Olympus Tough TG-4, maar die valt helaas onder ons budget van 200 euro.

Om een camera waterdicht te maken om bestand te zijn tegen gemiddelde onderwaterdrukken, moeten bepaalde wijzigingen worden aangebracht aan de behuizing, en aan de lens in het bijzonder. Dit resulteert meestal in een minder dan gemiddelde beeldkwaliteit.

De enige waterdichte digitale camera onder de € 200 die aan te bevelen is, is de Fuji hieronder. Als je op zoek bent naar iets eenvoudigs om de kinderen onder water te vangen in het vakantiezwembad, of wat vis terwijl je snorkelt in ondiep water, is het een kleine camera met een geweldige waarde.

Een andere optie is natuurlijk om een gewone camera te kopen en in plaats daarvan te investeren in een waterdichte cameratas.

Fuji FinePix XP90

BESTE ONDERWATERCAMERA ONDER € 200 - FINEPIX XP90

Bekijk meer beoordelingen

Controleer de huidige prijs

Fuji FinePix XP90 Specificaties

Type: Waterdichte Compact Camera
Megapixels: 16.4
Sensor Grootte: 1/2,3 inch (6,2 mm x 4,6 mm)
Lens: 5x zoom (28-140mm eq.)
Gewicht: 199g (0,44 lb / 7,04 oz)
Gemiddelde klantbeoordeling: 4-sterren

Fuji FinePix XP90 Beoordeling

Fuji is een andere sterke kanshebber in de categorie compactcamera’s, puttend uit jarenlange ervaring in de filmindustrie met het maken van hoogwaardige camera’s en lenzen. Deze kleine Fuji FinePix XP90 brengt echter iets nieuws op tafel – namelijk de mogelijkheid om onder water te fotograferen.

Verkrijgbaar in een hele reeks funky kleuren (blauw, groen, oranje en geel), is de Fuji FinePix XP90 gericht op de leuke categorie amateurfotografen die iets water/ schokbestendigs nodig hebben om hun volgende reis vast te leggen.

Bekijk snel de promovideo om een beter idee te krijgen van waar deze leuke kleine camera over gaat:

Hoewel het plastic is, is de bouwkwaliteit op de Fuji FinePix XP90 uitstekend. De behoorlijke vingergreep aan de voorkant en de getextureerde duimsteun aan de achterkant van de camera maken de Fuji FinePix XP90 comfortabel om vast te houden en biedt voldoende grip om hem vol vertrouwen onder water te gebruiken.

Fuji noemt de robuuste bouw van de Fuji FinePix XP90 ‘4-weg proof’, in die zin dat hij bestand is tegen stof (op het strand), schokken (accidentele valpartijen), koude temperaturen (tot -10 graden Celsius) en natuurlijk water (tot 15m).

Zoals met alle onderwater compactcamera’s, zou ik je zeker aanraden om te investeren in een felgekleurde drijvende riem – voor minder dan 10 euro kun je de kans op onbedoeld verlies van je onderwatercamera verminderen – iets dat heel gemakkelijk te doen is terwijl je in de zee bent, zoals ik kan bevestigen 🙁 !!

De markt voor onderwatercompactcamera’s is klein en het vinden van een markt onder de € 200 vermindert deze verder. Gelukkig brengt de Fuji FinePix XP90 de zeldzame combinatie van fatsoenlijke beeldkwaliteit, handling en algehele prestaties met zich mee, met de mogelijkheid om te worden gebruikt tot dieptes tot 15m.

Er zijn ook enkele handige functies die niet te zien zijn op andere digitale camera’s in deze categorie, namelijk een time-lapse-modus om foto’s te maken met specifieke intervallen.

Fuji FinePix XP90 recensie

De Time-Lapse Movie-functie zet beeldreeksen automatisch om in een filmclip die het verstrijken van de tijd laat zien.

De CMOS-sensor in de Fuji FinePix XP90, die wordt gekenmerkt door snelle verwerking, voedt continu-opnamen met maximaal 10 frames / sec. (max. 10 frames) of ultrasnelle bursts met een maximum van 60 frames / sec. (max. 70 frames bij 16: 9).

Met een speciale ‘Burst-modusknop’ kunt u direct overschakelen naar de continue opnamemodus, waardoor het gemakkelijk is om precies het moment of de expressie vast te leggen waarvoor u fotografeert.

Bij het gebruik van compactcamera’s onder water is het vaak lastig om de perfecte compositie te krijgen wanneer je bijvoorbeeld een vis spot. Door de snelle continu-opnamemodus op de Fuji FinePix XP90 te gebruiken, kun je echter een reeks foto’s afvuren, waardoor de kans dat je die verdomde vis scherp krijgt enorm toeneemt!

Het heldere 3 inch scherm is een welkome aanvulling op de Fuji FinePix XP90, met een antireflectiecoating, waardoor deze te zien is in de felle zon en onder water. De helderheid wordt automatisch aangepast in reactie op de lichtomstandigheden om optimaal zicht te behouden en onnodig leeglopen van de batterij te voorkomen.

Het hebben van een optische zoom in een compacte onderwatercamera onder de € 200 is indrukwekkend, met een bereik van 28-140 mm, wat betekent dat de Fuji FinePix XP90 kan worden gebruikt voor groothoekopnamen van dichtbij en opnamen met een ingezoomd groot bereik.

Door de Fuji Camera Remote-app te downloaden naar uw mobiele Android- of iOS-apparaat, kunt u de Fuji FinePix XP90 op afstand bedienen en foto’s draadloos overbrengen.

In staat zijn om een foto met volledige resolutie in ongeveer vijf seconden te downloaden en met twee snelheden in te zoomen met bijna geen vertraging, evenals op afstand zelfontspanner en flitsopties te bedienen, is zo indrukwekkend in een camera onder de 200 euro!

Fuji FinePix XP90 recensie

Met behulp van de wifi-mogelijkheden zijn de creatieve mogelijkheden van de Fuji FinePix XP90 onbeperkt.

Er is een kleine vertraging tussen het indrukken van de externe ontspanknop en de camera die de opname maakt, maar het draadloos kunnen bedienen van de Fuji FinePix XP90 terwijl hij onder water is, opent een hele wereld aan leuke mogelijkheden.

Stel je voor dat je de camera in een zwembad gooit (omdat het schokbestendig is, zal de bult op de zwembadvloer de camera niet schaden!), En vervolgens draadloos bedienen om een foto te maken vanaf de bodem die omhoog kijkt naar je zwemmen.

Boven het water is de autofocus relatief snel voor een digitale camera onder de € 200, en bij goed licht kun je snel en nauwkeurig aan onderwerpen vastzetten.

Net als bij andere compacte digitale camera’s in deze prijsklasse, brengt fotografie bij weinig licht uitdagingen met zich mee voor de Fuji FinePix XP90, maar de ingebouwde flitser zal je in de meeste situaties helpen.

Er moet worden vermeld dat de sensor en beeldprocessor in de Fuji FinePix XP90 niet de absoluut nieuwste technologie zijn, en in combinatie met de beperkingen van een waterdichte camerabehuizing is de beeldkwaliteit niet de beste.

Als je echter een leuke kleine waterdichte camera wilt om elke vakantiefoto vast te leggen met een fatsoenlijke kleurweergave en nauwkeurige belichtingsmeting, is het moeilijk om je neus op te halen voor zo’n goede camera. Bovenal zal het niet breken als de kinderen het laten vallen!

Uiteindelijk zijn er maar weinig compacte onderwatercamera’s onder de 200 euro. Als je merkt dat je zoiets nodig hebt en een beperkt budget hebt, is de Fuji FinePix XP90 de beste van het stel.

Controleer de huidige prijs

De beste camera’s onder € 200 – Instant Film Camera’s

Instant filmcamera’s hebben de afgelopen jaren een enorme opleving gemaakt, met Fuji Instax voorop. Gelukkig zijn de meeste instant filmcamera’s onder de € 200 erg goed en hebben ze honderden, soms duizenden positieve recensies die dit ondersteunen.

Een ding om op te merken – hoewel je een geweldige kleine instant filmcamera kunt krijgen voor minder dan 200 euro, moet je onthouden dat de prijs van instant film nog steeds relatief hoog is.

Instant filmcamera’s zijn bedoeld voor laag gebruik (ze zijn populair op kinderfeestjes, bruiloften en andere evenementen waar mensen meestal verkleed zijn), en als zodanig hoeven de meeste gebruikers niet veel film te kopen.

Zolang je niet van plan bent om je instant filmcamera mee te nemen op vakantie om je elke stap te documenteren, kunnen ze nog steeds een leuke en betaalbare manier zijn om een aantal echt originele beelden te produceren.

Fuji Instax Mini 90 Neo Classic

BESTE INSTANT FILM CAMERA ONDER € 200 - FUJI INSTAX MINI 8

Bekijk meer beoordelingen

Controleer de huidige prijs

Fuji Instax Mini 90 Neo Classic Specificaties

Type: Instant Film Camera
Beeldformaat: 62 mm x 46 mm
Lens: 60mm eq. f/12.7
Gewicht: 296g (0,65 lb / 10,44 oz)
Gemiddelde klantbeoordeling: 4,5-sterren

Fuji Instax Mini 90 Neo Classic Recensie

Instant filmcamera’s hebben de afgelopen jaren een enorme opleving gezien, maar ze blijven nog steeds een haat/liefde-fotografieproduct. Eigenlijk is dat niet waar – er is liefde, haat en gewoon … Wtf?!

Ik moet toegeven dat ik in de wtf-categorie zat totdat ik met een Fuji Instax Mini 90 Neo Classic speelde op een recente bruiloft. Ik begrijp eindelijk waar alle ophef over gaat met deze instant filmcamera’s, en moet toegeven dat ze erg leuk zijn.

Fuji loopt voorop met zijn Instax-serie instant filmcamera’s en de Fuji Instax Mini 90 Neo Classic is een poging om de kloof tussen ‘speelgoed’ en ‘high end’ te overbruggen. De retro-styling en het klassieke ontwerp zullen een oudere markt aanspreken dan de andere Fuji Instax-camera’s, en sommige functies kunnen zelfs de fotografieliefhebbers en zelfs professionals aanspreken.

Fuji Instax Mini 90 Neo Classic recensie

Whils de Fuji Instax Mini 90 Neo Classic is eenvoudig te gebruiken, het biedt ook functionaliteit die grotere experimenteeropties mogelijk maakt.

De Fuji Instax Mini 90 Neo Classic maakt gebruik van de bekende 2×3″ filmpakketten zoals deze. Je maakt een foto en de camera spuugt een foto van zijn kant uit en ontwikkelt zich recht voor je ogen in ware ‘Back to the Future’-stijl 🙂

Ongeacht je leeftijd, het kijken naar een foto die uit het niets verschijnt, is een magische ervaring, en het is dit gevoel dat de kern vormt van de populariteit van instant filmcamera’s. Voor de jongeren hebben ze nog nooit zoiets gezien in hun digitale tijdperk, en voor de oudere generatie is het proces nostalgisch naar Polaroids vroeger.

Dus wat is het precies hoed zet de Fuji Instax Mini 90 Neo Classic apart en zet het op met de andere beste camera’s onder de € 200?

De modi omvatten ‘party’ die probeert meer omgevingslicht binnen te laten dankzij een langere sluitertijd; ‘kid’ die de sluitertijd verkort om de actie te bevriezen; ‘lamp’ waarmee u de lengte van de sluiter kunt regelen door op de knop te drukken; macro, zelfontspanner en dubbele belichting.

Dubbele belichting is de functie op de Fuji Instax Mini 90 Neo Classic die de liefhebbers en professionals een tijdje kan vermaken, omdat het teruggrijpt naar de filmdagen van het handmatig maken van meerdere foto’s bovenop dezelfde filmdia. Moderne digitale camera’s hebben deze functie natuurlijk ook, maar het doen op een instant filmcamera draagt alleen maar bij aan het plezier.

Wat betreft de kwaliteit, nou Fujifilm weet het een en ander over het produceren van geweldige lenzen, of het nu in hun bereik van Fuji x mount lenzen of in glas voor goedkopere instant camera’s zoals deze. Hoewel de beeldkwaliteit niet zo zal zijn als die van een digitale camera, zijn foto’s van de Neo Classic kleurrijk en rijk aan het juiste licht.

Fuji Instax Mini 90 Neo Classic dubbele belichting

De dubbele belichtingsfunctie op de Fuji Instax Mini 90 Neo Classic is zo leuk. Met een beetje oefening kun je heel creatief worden met je foto’s.

Het correct samenstellen en belichten van een opname met dubbele belichting is grotendeels giswerk, maar daarin ligt de aantrekkingskracht van een instant filmcamera zoals de Fuji Instax Mini 90 Neo Classic – je koopt het duidelijk niet voor haarscherpe beelden of levendige colous, maar eerder die magische onvoorspelbaarheid waarbij je nooit precies weet wat je gaat krijgen.

Door het kleine diafragma van het objectief (rond f/12) leunt de Fuji Instax Mini 90 Neo Classic zwaar op de flitser. Je kunt het vermogen van de flitser tot op zekere hoogte regelen, maar het is belangrijk om te onthouden dat de ‘look’ van een instant filmcamerafoto te wijten is aan de harde, directe flitser die huidonvolkomenheden wit wast en iedereen er een beetje spookachtig uit laat zien!

Een van de opvallende kenmerken van de Fuji Instax Mini 90 Neo Classic, waardoor hij eigenlijk een voorsprong heeft op de andere digitale camera’s onder de € 200, is de levensduur van de batterij. U kunt verwachten dat de oplaadbare batterijen maanden meegaan wanneer ze niet in gebruik zijn, of genoeg om 5-6 filmrolletjes te schieten bij intensief gebruik.

Fuji Instax Mini 90 Neo Classic instant camera test

Met vallen en opstaan kun je een breed scala aan creatieve prints produceren – het is het experimenteren dat deel uitmaakt van het plezier!

Zelfs als je geen interesse hebt in de instant filmcamera-ervaring, smeekt de Fuji Instax Mini 90 Neo Classic gewoon om te worden geplukt en gespeeld. Zodra je op de sluiterknop drukt en het resultaat voor je ogen ziet afgedrukt, ben je verslaafd. De aniticipatie tijdens het wachten tot de foto verschijnt is gewoon zo verslavend!

Een ding om op te merken is dat terwijl ik geloof de Fuji Instax Mini 90 Neo Classic verdient zijn plek tussen de andere beste camera’s onder de € 200, de kosten van Fuji Instax-film moeten in aanmerking worden genomen. Met ongeveer 75 cent per klik heb je dit in je achterhoofd wanneer je de camera oppakt.

Afgezien van variabele kosten, is er echter gewoon geen andere camera zoals een instant filmcamera, en ik geloof dat de Fuji Instax Mini 90 Neo Classic met zijn unieke styling en leuke functies een van de beste instantcamera’s van dit jaar is.

Je kunt de film in bulk kopen om wat centen te besparen en mee te nemen naar je volgende feest – ik garandeer je dat je binnen enkele minuten een menigte om je heen hebt die graag een ‘real-Instagram’-selfie wil maken!

Controleer de huidige prijs

Fuji Instax Mini 8 |

BESTE INSTANT FILM CAMERA ONDER € 200 - FUJI INSTAX MINI 90

Bekijk meer beoordelingen

Controleer de huidige prijs

Fuji Instax Mini 8 Specificaties

Type: Instant Film Camera
Beeldformaat: 62 mm x 46 mm
Lens: 60mm eq. f/12.7
Gewicht: 307g (0,67 lb / 10,82 oz)
Gemiddelde klantbeoordeling: 4,5-sterren

Fuji Instax Mini 8 Recensie

Het zou niet goed zijn om de Fuji Instax Mini 90 Neo Classic op te nemen zonder te schrijven over zijn babybroertje, de kleurrijke Fuji Instax Mini 8.

Het opnemen van de Fuji Instax Mini 8 in een lijst met de beste camera’s onder de 200 euro is een beetje brutaal, omdat het eigenlijk 1/4 van dit bedrag kost! De lage prijs, veelkleurige opties (roze, wit, geel, babyblauw, donkerblauw, rood, wit en zwart!), meerdere opnamemodi en leuke vormfactor maken deze kleine instant filmcamera een van de meest populaire ooit gemaakt.

Fuji Instax Mini 8 instant film camera kleuropties

De snoepkleurige Fuji Instax Mini 8 is duidelijk gericht op modebewuste fotografen of tieners. Met de volledig zwarte / volledig witte opties dekt het alle bases.

Zoals vermeld in de vorige review, koopt niemand een instant filmcamera zoals de Fuji Instax Mini 8 voor beeldkwaliteit. In plaats daarvan zijn de legioenen tevreden gebruikers op zoek naar die ongrijpbare kwaliteit die Fuji Instax-camera’s bieden. Die onvoorspelbaarheid in hoe de uiteindelijke afbeelding eruit zal zien wanneer deze wordt afgedrukt, is gewoon zo verslavend, en om dit voor ongeveer € 50 te hebben, is gewoon te mooi om te weerstaan.

Zoals je zou verwachten, zijn de knoppen en functies op de Fuji Instax Mini 8 erg basic. Deze camera is immers gericht op de jonge tienermarkt, maar dat betekent niet dat fotografen van elke leeftijd niet ook van de eenvoud kunnen genieten.

Er zijn vijf verschillende blootstellingsniveaus waaruit u kunt kiezen. Zelfs degenen zonder fotografie-ervaring zullen in staat zijn om de pictogrammen rond de lens van de Fuji Instax Mini 8 te begrijpen. Door aan de lensring te draaien, kan de camera de belichting effectiever vastleggen in bewolkte, schaduw-, zonnige, licht bewolkte en zonnige en heldere omstandigheden. ‘S Nachts opent het diafragma naar f / 12.7, niet breed volgens welke normen dan ook, maar breed genoeg om een beetje omgevingslicht binnen te laten voor feestfoto’s. De vaste sluitertijd van 1/60 zal daarbij ook helpen.

Een ‘high-key’ modus verhoogt de flitsuitvoer nog verder, waardoor de huid wit wordt gewassen om witte gezichten te creëren die doen denken aan edgy modeportretten à la Terry Richardson!

instant film camera reviews

Foto’s gemaakt met de Fuji Instax Mini 8 blik worden direct afgedrukt. Het beeld langzaam zien verschijnen zal bij veel Polaroid-fotografen nostalgisch zijn.

Zonder autofocus moet je dicht bij je onderwerp komen om te fotograferen – tussen 60 cm en 270 cm om precies te zijn. De Fuji Instax Mini 8 is duidelijk een mensencamera, gemaakt om gezichten, bovenlichaam en in een handomdraai full body te fotograferen als je nog steeds in de buurt kunt blijven.

De Fuji Instax Mini 8 heeft dezelfde creditcardgrootte van 62 x 46 mm Instax-film als de andere instantcamera’s in de serie. Het kopen van de film in bulk is de goedkoopste manier om het te doen, maar je moet je natuurlijk bewust zijn van de kosten per opname.

Dat gezegd hebbende, op dit koopje kelderprijspunt, zou de Fuji Instax Mini 8 en ongeveer 200 opnamen kunnen krijgen voor de prijs van zijn grote broer die hierboven is genoemd. Als het enige waar je je druk om maakt de instant filmervaring is en de retro-styling en andere functies van de Neo Classic niet nodig hebt, raad ik je aan om bij deze Fuji Instax Mini 8 te blijven, die veel waar voor je geld biedt.

Fuji instant film camera reviews

Hoewel de Neo Classic met retrothema wordt gefactureerd als de stijlvolle optie, kan de Fuji Instax Mini 8 er ook geweldig uitzien in het zwart, voor minder dan de helft van de prijs.

Voor degenen die zich nog steeds afvragen waarom ik zelfs een instant filmcamera opneem in een lijst met de beste camera’s onder de € 200, ga naar je dichtstbijzijnde winkel en speel er een met. Ik garandeer je dat als je volgende etentje komt, je zou willen dat je het op tafel had om wat imprompu-kiekjes van je gasten te maken, zodat ze kunnen ondertekenen en daten zodat je ze op je muur kunt zetten!

Het is geen wonder dat de Fuji Instax Mini 8 een van de meest populaire geschenken is voor fotografen en voor de tieners die er zijn – het is goedkoop, leuk en kan vooral de toegangspoort zijn tot andere vormen van fotografie in de toekomst.

Controleer de huidige prijs

De beste camera’s onder € 200 – Actiecamera’s

De enorme toename in populariteit van actiecamera’s zoals deze in de afgelopen jaren is grotendeels te danken aan één merk in het bijzonder – GoPro. GoPro heeft hoogwaardige first-person-perspective fotografie en videografie naar de massa gebracht met zijn betaalbare lijn actiecamera’s.

Hoewel GoPro nog steeds voornamelijk gericht is op het filmen in plaats van foto’s, wil dat niet zeggen dat hun actiecamera’s geen fatsoenlijke foto kunnen maken … zij het eentje met een meeslepend maar nogal amusant supergroothoekig gezichtsveld.

Als je op zoek bent naar de beste actiecamera onder de € 200, zijn er veel goedkope Chinese knock-offs op de markt. Normaal gesproken raden we aan om vast te houden aan een merknaam zoals GoPro die je kunt vertrouwen, maar er is één actiecamera hieronder vermeld door een weinig bekende fabrikant die aantoonbaar nog beter is dan de GoPro in deze prijsklasse.

Hoe dan ook, het is echt indrukwekkend om een waterdichte, schokbestendige, HD-ready actievideocamera te krijgen die ook foto’s maakt voor minder dan € 200. Dit zijn de beste twee die beschikbaar zijn in 2023:

GoPro HERO Sessie

BESTE ACTIECAMERA ONDER DE 200 - GORPRO HERO SESSION

Bekijk meer beoordelingen

Controleer de huidige prijs

GoPro HERO Session Specificaties

Type: Ultracompacte actievideocamera
Lens: 9,5-11 mm eq.
Gewicht: 72g (0,16 lb / 2,56 oz)
Gemiddelde klantbeoordeling: 4,5-sterren

GoPro HERO Sessie Review

Ik heb twee keer nagedacht over het opnemen van de GoPro HERO Session in deze blogpost over de beste camera’s onder de € 200. Kan een compacte actievideocamera echt zijn mannetje staan tegen speciale point-and-shoot-camera’s?

Voor degenen die de afgelopen 5 jaar onder een rots hebben geleefd, maakt GoPro ultracompacte (golfbalformaat) videocamera’s die een uniek first-person gezichtspunt bieden. Ze worden meestal gekocht door de gemiddelde Joe die denkt dat hij het zal gebruiken om geweldige beelden van zijn volgende snowboardreis vast te leggen, maar worden meestal 6 maanden later gevonden aan het verzamelen van stof aan de achterkant van een lade.

De trieste waarheid is dat niemand de tijd heeft om videobeelden te bewerken, hoe cool het er ook uitziet! Wanneer we ons echter concentreren op deze kleine camera’s als hulpmiddelen voor foto’s in plaats van video, verandert dit allemaal.

Dit moet de enige beoordeling van de GoPro HERO-sessie zijn die de videofunctionaliteit negeert! Het enige dat ik zal zeggen, is dat als je op zoek bent naar geweldige GoPro-videokwaliteit, je beter wat meer kunt investeren in een GoPro Hero 4 of 5 die prachtige 4k-beelden bieden.

Voordat we kijken naar de beeldkwaliteit van de foto’s uit de GoPro HERO Session, laten we eens kijken naar de functies ervan. ‘Snel’ is hier het operatieve woord, want er valt eigenlijk niet veel te zeggen, en daarin ligt de schoonheid van de Sessie – EENVOUD.

GoPro Hero Sessie close-up

Eenvoudiger dan dit wordt het niet – één knop om opnames te starten en te stoppen.

Op de kleine 1,5″-kubus van de GoPro HERO Session vind je slechts 2 knoppen en een klein LCD-paneel. Er is een grote opnameknop die gemakkelijk te bedienen is terwijl je handschoenen draagt (goed voor Joe tijdens zijn snowboardtrip!), En een kleine Wifi-knop aan de achterkant. Als u op de opnameknop drukt, wordt de video gestart en gestopt en als u deze ingedrukt houdt, wordt een time-lapse gestart.

Ondanks alle eenvoud in de bediening van de GoPro HERO Session, geven sommige gebruikers er nog steeds de voorkeur aan om wijzigingen aan te brengen in de instellingen met behulp van hun slimme apparaten en de uitstekende GoPro-app.

Het LCD-scherm aan de bovenkant van het apparaat toont alle gebruikelijke belangrijke gegevens en een kleine schakelaar aan de zijkant van het apparaat onthult de micro-SD-kaartsleuf en de micro-USB-poort – niets nieuws daar, maar je kunt niet anders dan onder de indruk zijn van de waterdichte constructie op dit kleine apparaat. Op dit punt is het het vermelden waard – terwijl GoPros in het verleden een aparte waterdichte behuizing nodig had voor gebruik onder water, is de GoPro HERO Session direct uit de doos waterdicht.

Ook inbegrepen bij de GoPro HERO Session zijn een paar mounts en frames, zodat je de camera op verschillende plaatsen kunt plakken.

GoPro Hero Session fotograaf's review

De momet de opties die bij de GoPro Hero Session worden geleverd, kunt u de camera bijna overal monteren.

De flexibiliteit van montageopties samen met de grootte van de GoPro-camera’s is altijd hun sterke punt geweest, en dit opent de deuren wijd open voor creatieve fotografie-opties met de GoPro HERO Session. Zonder honderden euros uit te geven aan dure zuigsteunen, armen en beugels voor je dSLR (om nog maar te zwijgen van de zenuwslopende ervaring om het allemaal te zien wiebelen!), Is het erg moeilijk om first person perspectieffoto’s te maken zonder zoiets als een GoPro te gebruiken.

Wat de beeldkwaliteit van de foto’s betreft, valt niet te ontkennen dat de GoPro HERO Session achterblijft bij alle andere digitale camera’s onder de € 200 in deze line-up. Uiteraard is dit in de eerste plaats een videocamera, dus elke fotomogelijkheid is een bonus. De 8mp-sensor in combinatie met een f / 2.8-diafragmalens maakt het echter mogelijk om fatsoenlijke JPG’s vast te leggen, die tot op zekere hoogte in Lightroom kunnen worden ingedrukt en getrokken om fatsoenlijke opnamen te maken.

Er moet echter aan worden herinnerd dat het niet de beeldkwaliteit is die de aantrekkingskracht van de GoPro HERO Session is, maar eerder het beeld Opties. Er is gewoon geen andere manier om de beeldhoeken te krijgen die u kunt bereiken met een camera van dit formaat met Wi-Fi-mogelijkheden.

GoPro Hero Session voor foto's fotografie

First person perspectief shots zoals deze zijn gewoon niet direct uit de doos mogelijk met andere compacte digitale camera’s.

Met de GoPro HERO-sessie is de enige creatieve beperking je verbeelding. Bedenk gewoon een gekke plek om de kleine camera te plaatsen, controleer de compositie via wifi op je slimme apparaat en zet vervolgens een timelapse in om een reeks interessante foto’s te maken.

Ik heb zelfs professionele fotografen gezien die de GoPro HERO-sessie aan de bovenkant van hun dSLRs bevestigden, met behulp van de timelapse-functie om intervalfoto’s van hun hele shoot vast te leggen. Vervolgens versnellen ze in de post het hele ding om een interessante first-person perspectief stop-motion video te maken.

De prijs varieert op de GoPro HERO Session, maar op het moment van schrijven was deze te koop voor iets minder dan € 200. Wat de kosten vandaag ook zijn, het is nog steeds de meest wenselijke manier om in dit opwindende soort fotografie te komen, met een unieke kijkhoek die de kijker echt in de ervaring brengt.

KLIK HIER VOOR DE LAATSTE PRIJS OP DE GOPRO HERO SESSIE BIJ AMAZON

YI 4K Actie Camera

BESTE ACTIECAMERA VOOR MINDER DAN 200 euro - YI 4K

Bekijk meer beoordelingen

Controleer de huidige prijs

YI 4K Action Camera Specificaties

Type: Ultracompacte actievideocamera
Lens: 155 graden f/2.8
Gewicht: 95g (0,21 lb / 3,35 oz)
Gemiddelde klantbeoordeling: 4,5-sterren

YI 4K Actie Camera Test

Waar een populair merk met een grote naam is, liggen er altijd een paar goedkope Chinese knock-offs op de loer. Normaal gesproken zou ik zeggen blijf uit de buurt van deze slecht geconstrueerde imitaties, maar er zijn nog steeds enkele uitzonderingen op de regel. In stappen de ongewoon getitelde YI 4K Action Camera …

We bevinden ons hier nog steeds in de ulta compacte actievideocameracategorie en het is nog steeds de vraag of een videocamera het verdient om op een lijst met de beste compactcamera’s onder de € 200 te verschijnen, maar houd hier rekening mee – tenslotte is het woord op straat dat de YI 4K Action Camera een GoPro-beater is voor een meer afforable prijs.

Ik zal niet de moeite nemen om het xiaomi-merk ‘Yi’ te introduceren, omdat het hier niet zo belangrijk is. Wat belangrijk is, is het feit dat deze weinig bekende fabrikant erin geslaagd is om een kleine 4k-camera te maken met een intuïtieve gebruikersinterface en een zoeker met aanraakscherm … allemaal voor minder dan 200 euro!

YI 4K Actie Camera test

7 lagen glazen optische lenzen in combinatie met een f/2.8 groot diafragma verhogen de lichtinname om scherpe en gedetailleerde beelden vast te leggen.

De YI 4K Action Camera biedt het touchscreen van de GoPro Hero 4 Silver en de 4k-video van de GoPro Hero 4 Black, en verslaat beide gemakkelijk op prijs. Het touchscreen is ‘Gorilla Glass Retina’, wat betekent dat het krassen en dagelijkse impact opnieuw uitdeelt en vanuit een hoek van 160 graden kan worden bekeken.

Het bedienen en instellen van de YI 4K Action Camera is eenvoudig dankzij het doordachte menusysteem en de bediening op het aanraakscherm. Net als bij de GoPro kun je ook een gratis app downloaden om alles via je smart device te doen.

Er zijn tal van gebruikersvergelijkingen van de YI 4K Action Camera met het GoPro-equivalent als het gaat om video, en het Chinese merk komt meestal als overwinnaar uit de bus. Hetzelfde lijkt te gelden voor de beeldkwaliteit van foto’s.

De sensor kan 12mp-foto’s vastleggen via een f / 2.8-aaprture lens gecombineerd met 3-assige elektronische beeldstabilisatie, wat betekent voldoende JPG’s waarmee achteraf kan worden gespeeld met Behulp van Lightroom of soortgelijke beeldeditors. De beeldkwaliteit van deze kleine actievideocamera’s zal altijd achterblijven bij de high-end smartphones … maar mensen kopen deze dingen niet voor de beeldkwaliteit.

YI 4K Action Camera foto's

De YI 4K ondersteunt 802.11a/b/g/n 2.4G/5GHz om download aan te bieden met snelheden tot 30Mbps. Bewerk je afbeeldingen met de gelikte YI Action Camera App.

Het bekijken van de extreme groothoekbeelden die uit de YI 4K-actiecamera komen, zal een glimlach op je gezicht toveren. Of het nu gaat om de komische vervorming bij het fotograferen van mensen van dichtbij, of gewoon het meeslepende effect van een weids panoramisch uitzicht, er gaat gewoon niets boven het zien van het leven op 155 graden!

Het gebruik van de YI 4K-actiecamera is een genot dankzij de intuïtieve interface met aanraakscherm, en het vinden van hoekjes en gaatjes om hem te monteren en vervolgens draadloos te bedienen is erg leuk. Hoewel de kwaliteit van het uiteindelijke beeld misschien niet verbaast, zullen de unieke perspectieven die deze kleine camera geeft zeker niet vermoeiend worden.

De opname van de YI 4K Action Camera in deze verzameling van de beste camera’s onder de € 200 was misschien een ongebruikelijke, maar omdat het een allround GoPro-klopper is voor een betaalbare prijs, geloof ik dat het zijn plek verdient 😉 Verkrijgbaar in zwart, wit en roze.

Controleer de huidige prijs

Aanbevelingen voor het kopen van een camera onder € 200

Compactcamera’s zijn de afgelopen jaren veel vooruitgegaan, waardoor een behoorlijke beeldkwaliteit en een goed uiterlijk zeer toegankelijke prijzen krijgen.

Wanneer u minder dan € 200 uitgeeft aan een digitale camera, is het belangrijk om uw verwachtingen enigszins te beperken. In dit soort prijsklassen kunt u geen DSLR’s of spiegelloze camera’s verwachten die een professionele beeldkwaliteit kunnen leveren.

Als u zich echter houdt aan de compactcamera’s die in deze roundup worden vermeld, moet u een beeldkwaliteit verwachten die beter is dan uw mobiele telefoon, en in sommige gevallen is de vervaging van achtergronden en fotografie bij weinig licht ook mogelijk – dingen waar mobiele telefoons traditioneel mee worstelen.

Als je op zoek bent naar een camera onder de € 200 voor een specifiek gebruik, zoals onderwaterfotografie of actiefotografie (first-person-perspective), zijn je opties een beetje beperkt. Zolang u zich echter aan onze aanbevelingen houdt, zult u tevreden zijn met uw aankoop.

Als je op zoek bent naar iets echt koopjes, is er natuurlijk altijd de bescheiden wegwerpcamera. Voor ongeveer 5 euro kun je een behoorlijk fatsoenlijke foto maken, waar je ook bent, zonder angst om hem te laten vallen / verliezen. Wegwerpcamera’s voor bruiloften worden ook steeds populairder, om tijdens de receptie op de tafels van gasten te laten staan.

Een laatste woord – met compactcamera’s is het een ongelukkige waarheid dat hoe meer je uitgeeft, hoe beter de beeldkwaliteit die je kunt verwachten eruit te halen. Uiteraard zijn er uitzonderingen op de regel, maar als je budget het toelaat, kijk dan meer naar deze reeks beste spiegelloze camera’s. Dit niveau van de camera zal je beter van pas komen als je fotografie als hobby wilt opnemen.

(Bekijk ook de drones die je kunt krijgen voor minder dan € 200!)

Als je echter alleen maar een goedkope en vrolijke camera wilt om in je achterzak te stoppen voor dagelijks gebruik of op vakantie met het gezin, zullen deze camera’s onder de € 200 je goed van dienst zijn en geen deuk in je bankrekening maken 🙂

Laat je aanbevelingen voor andere camera’s onder de € 200 achter in de reacties, en als je van dit bericht hebt genoten, vergeet dan niet om Shotkit te ondersteunen door je aan te melden voor de nieuwsbrief en te delen op je sociale netwerken!

PowerShotELPH

Canon PowerShot ELPH 360 HS

Met 12x optische zoom en beeldstabilisatie is deze zakbare camera zeker klein maar machtig.

Controleer de huidige prijs