Beste Canon Macro Objectieven

Macrolenzen zijn ontworpen voor het fotograferen van kleine onderwerpen van dichtbij, zoals bloemen of insecten. Alle lenzen kunnen close-upfoto’s maken, maar macrolenzen zijn ervoor geoptimaliseerd en kunnen dichterbij scherpstellen en resultaten van betere kwaliteit leveren.

Typische macrolenzen hebben een equivalente brandpuntsafstand van ongeveer 100 mm en kunnen ook verdubbelen voor portretfoto’s, hoewel ze zijn ontworpen om het beste op korte afstand te presteren. Voor extreme close-upmogelijkheden kan Canon’s MP-E65 reproducties leveren die tot vijf keer zo groot zijn.

Beste Canon Macro Objectieven

Tamron 90mm f2.8 VC II test

De nieuwe Tamron 90/2.8 Macro VC ii is een zeer sympathiek objectief: het combineert zeer goede optische prestaties met zeer goede beeldstabilisatie en verslaat de eerbiedwaardige Nikon 105/2.8G in bijna elk opzicht. De autofocus is betrouwbaar (na wat tweaken) en het objectief presteert even goed van close-up tot landschappen. Als zodanig verdient het gemakkelijk een Highly Recommended.

Bekijk de prijzen van de Tamron 90mm f2.8 II bij Amazon, B&H, Adorama of Wex. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

Canon MP-E65 f2.8 1-5 x Macro

Als je echt van het fotograferen van kleine onderwerpen zoals insecten houdt, overweeg dan Canon’s MP-E65 die meer dan 1x vergroting kan bereiken zonder bijlagen. Op zijn dichtstbijzijnde scherpstelafstand van 24 cm kan de MP-E65 5x reproductie leveren voor spectaculaire close-ups, wat in combinatie met het f2.8-diafragma ook zeer onscherpe achtergrondeffecten kan bereiken. Het is alleen handmatige scherpstelling, maar als je grote foto’s van kleine onderwerpen wilt, is het de lens voor jou. Check prijzen bij Amazon, B&H, Adorama, eBay of Wex. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek, een officieel Cameralabs-T-shirt of mok kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

Canon EF 100mm f2.8L IS USM Macro

Close-upfanaten die een macrolens van topkwaliteit willen, moeten rekening houden met de EF 100mm f2.8L, die werkt op bijgesneden en full-frame body’s, 1x vergroting levert en beschikt over Canon’s eerste hybride beeldstabilisatiesysteem dat zowel lensverschuiving als hoekbeweging tegengaat. De ‘L’-bouwkwaliteit is stof- en vochtbestendig en de onscherpe effecten zien er geweldig uit dankzij het diafragma van f2.8 en het diafragma met 9 bladen. Een uitstekende macrolens.

Bekijk de prijzen van de Canon 100mm f2.8 L bij Amazon, B&H of Adorama of Wex. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

Canon EF 100mm f2.8 USM Macro

Canon’s EF 100mm f2.8 Macro is een close-uplens die zowel op cropped als full frame body’s werkt. De maximale vergroting is 1x, waardoor je onderwerpen op ware grootte op het frame kunt reproduceren voor uitstekende close-ups, terwijl het f2.8-diafragma onscherpe achtergronden mogelijk maakt. De USM-scherpstelling is snel en stil en er is ook fulltime handmatige over-ride. Een ideale macrolens die ook dubbel zal zijn voor portretwerk.

Bekijk de prijzen van de Canon 100mm f2.8 bij Amazon, B&H of Adorama of Wex. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

Canon EF-S 60mm f2.8 USM Macro

Canon’s EF-S 60mm f2.8 is een macrolens die is ontworpen voor cropped-bodies; als EF-S-model is het niet compatibel met full-frame body’s. Wanneer gemonteerd op een cropped-body levert het een equivalente brandpuntsafstand van 96 mm, wat in combinatie met een minimale scherpstelafstand van 20 cm u in staat stelt om te genieten van serieuze close-ups. Er is een snelle en stille USM-scherpstelling, terwijl het diafragma van f2.8 onscherpe achtergronden toestaat en de lens kan verdubbelen voor portretwerk.

Bekijk de prijzen van de Canon 60mm f2.8 Macro bij Amazon, B&H, Adorama of Wex. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!