Beste Canon-objectieven voor algemeen gebruik

Zooms voor algemeen gebruik zijn ontworpen om de meeste dagelijkse opnamen te verwerken en bieden groothoek- tot telefotodekking. Tenzij u een gespecialiseerde fotograaf bent, zult u waarschijnlijk een algemene zoom meer op uw DSLR laten passen dan welke andere lens dan ook. Inderdaad, als je een DSLR-kit hebt gekocht, heb je al een lens voor algemeen gebruik, dus waarom zou je er nog een kopen?

Het antwoord is om te upgraden naar een superieur model. Zooms van betere kwaliteit bieden superieure optiek, een groter brandpuntsbereik, een hardere constructie, snellere en stillere scherpstelling, beeldstabilisatie om camerabewegingen te verminderen of helderdere diafragma’s voor werk bij weinig licht en onscherpe achtergronden.

Vergeet niet dat aangezien deze lens waarschijnlijk voor de meeste van uw opnamen zal worden gebruikt, het logisch is om een model van goede kwaliteit te gebruiken. Hieronder vind je een selectie van ideale modellen. Ik heb ook een paar prime-lenzen toegevoegd voor algemeen gebruik als je zin hebt in iets kleiners, lichters, helderder en betere kwaliteit.

Beste Canon-objectieven voor algemeen gebruik

Sigma 50mm f1.4 Art test

De Sigma 50mm f1.4 Art is zonder twijfel een zeer hoogwaardig standaardobjectief met autofocus voor Canon, Nikon, Leica L-vatting of Sony full frame camera’s. Je zou verwachten dat het beter presteert dan de goedkopere Canon EF 50mm f1.4 USM- en Nikkor 50mm f1.4G-objectieven, aangezien het ongeveer twee keer de prijs is, maar de grote verrassing is hoe het ook in de meeste aspecten betere prestaties levert dan de Canon EF 50mm f1.2L USM en de Nikkor 58mm f1.4 en nek-aan-nek is met Sony’s FE 50mm f1.4 ZA, ondanks dat beide lenzen bijna twee keer zo duur zijn. En als je een Leica L-mount eigenaar bent, is het een koopje in vergelijking met de 50mm-opties van Panasonic en vooral Leica zelf. Wanneer je ook overweegt dat Sigma een service (betaald) biedt om van vatting te wisselen als je in de toekomst van camerasysteem wisselt, is er echt geen reden om de 50mm Art niet te krijgen als je het je kunt veroorloven. De enige minpunten zijn grotere longitudinale chromatische aberraties dan de duurdere rivalen en het feit dat de body niet weerbestendig is. Dus de Sigma 50mm f1.4 Art is een zeer goed objectief, beter presterende modellen die zelfs twee keer de prijs kosten. Het legt een zeer hoge lat voor prijs / prestatieverhouding van 50 mm f1.4-lenzen en behoudt gemakkelijk onze highly recommended award, zelfs enkele jaren na de oorspronkelijke release.

Bekijk de prijzen van de Sigma 50mm f1.4 Art bij Amazon, B&H, Adorama of Wex. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

Tamron 24-70mm f2.8 VC G2 test

De Tamron SP 24-70mm f/2.8 Di VC USD G2 (model A032) is een gestabiliseerde standaard 2.9x zoom beschikbaar in vattingen voor Canon en Nikon DSLR’s met full frame sensoren. Het werkt ook op hun DSLR’s met APS-C / DX-sensor waarbij de beeldhoek gelijk is aan een 36-105 mm zoomlens. De optische prestaties zijn zeer goed binnen de APS-C / DX-beeldcirkel, het heeft goede beeldstabilisatie en een snelle AF, vertoont slechts weinig longitudinale kleurafwijkingen en kan eenvoudig worden aangepast via Tamron’s TAP-in console op een computer. Het enige grote nadeel zijn de zachte prestaties in de buitenste regionen van een full frame sensor met hoge resolutie.

Bekijk de prijzen van de Tamron 24-70mm f2.8 G2 bij Amazon, B&H, Adorama of Wex. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

Canon EF 24-105mm STM test tot nu toe

De Canon EF 24-105mm f3.5-5.6 IS STM is een algemene 4,4x zoom ontworpen voor full-frame DSLR’s, hoewel ook compatibel met cropped-frame APS-C-modellen waarop hij een equivalent bereik van 38-168 mm levert. Het voegt zich bij de twee 24-105mm f4L zooms in het bereik en hoewel het hun L-badge, constante f4-brandpuntsverhouding en weerbestendige afdichting mist, kost het ongeveer de helft van de prijs en is het de enige met STM-motoren voor soepel en stil scherpstellen in live view en video. Het is inderdaad de enige full-frame zoom met brede dekking, stabilisatie en STM-scherpstelling, waardoor het een no-brainer is voor eigenaren van full-frame Canon-body’s die net zoveel video’s maken als foto’s. Maar laat je niet misleiden door de relatief lage kosten: de optische kwaliteit steekt ver boven zijn gewicht uit, waardoor het voor veel eigenaren de voorkeur verdient boven de duurdere L-versies.

Bekijk de prijzen van de Canon 24-105mm f3.5-5.6 STM bij Amazon, B&H, Adorama of Wex. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

Canon EF-S 18-135mm IS USM test-tot-nu toe

Canon’s EF-S 18-135mm f3.5-5.6 IS USM is een algemene zoom voor zijn DSLR’s met bijgesneden sensoren. Canon’s derde 18-135mm zoom voor de EF-S vatting, het heeft een flexibel 7,5x / 29-216mm equivalent bereik dat je van standaard groothoek naar tele brengt, waardoor het ideaal is voor reizen en algemeen gebruik. Wat de modellen echter anders maakt, zijn hun AF-systemen: de nieuwste EF-S 18-135mm IS USM is de eerste die een Nano-USM-motor gebruikt die de soepele en stille werking van Canon’s STM-modellen voor films combineert met de snelheid van traditionele USM voor actie-opnamen. Het werkt ook echt in de praktijk met de EF-S 18-135mm IS USM die veel pittiger aanvoelt dan het vorige EF-S 18-135mm IS STM-model voor sport, maar soepel en onhoorbaar blijft voor videowerk. Omdat het slechts een beetje duurder is dan de vorige STM-versie, zou ik zeggen dat het de moeite waard is om het extra uit te geven voor de verbeterde AF-snelheid – je krijgt ook de bonus van het bevestigen van een optioneel accessoire dat de zoom motoriseert. De EF-S 18-135mm IS USM is misschien wel de beste algemene zoom voor APSC DSLR-bezitters.

Bekijk de prijzen van de Canon 18-135mm IS USM bij Amazon, B&H, Adorama of Wex. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

Sigma 24-70mm f2.8 OS Art test

De Sigma 24-70mm f2.8 OS Art is een standaard 2.9x zoom beschikbaar in vattingen voor Canon, Nikon en Sigma DSLR’s met full-frame sensoren, en kan ook worden gebruikt met Sony E-Mount body’s met behulp van Sigma’s MC-11 mount converter. Hij heeft een zeer goede beeldstabilisatie en is korter, goedkoper, produceert minder loCA, heeft een betere Bokeh en vertoont minder lichtafval dan de referentie in zijn klasse, de Nikon 24-70/2.8E VR. Maar de beeldkwaliteit aan de korte kant en in het buitengebied van een hoge resolutie full frame senor is teleurstellend gezien het feit dat dit objectief lid is van Sigma’s bekende “Art”-lijn. Maar toch verdient de Sigma 24-70/2.8 OS Art een aanbeveling.

Bekijk de prijzen van de Sigma 24-70mm f2.8 bij Amazon, B&H, Adorama of Wex. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

Canon EF 50mm f1.8 STM test

Canon’s EF 50mm f1.8 STM upgradet eindelijk de 24 jaar oude EF 50mm f1.8 II met vloeiendere scherpstelling, meer afgeronde diafragmabladen, nauwere scherpstelling en een hardere lensvatting. Net als zijn voorganger verzamelt hij meer dan acht keer meer licht dan een typische kitzoom, waardoor hij geweldig is bij weinig licht, een ondiepere scherptediepte levert voor aantrekkelijke onscherpe achtergronden en ook scherpere resultaten vastlegt. Ondertussen maakt de lage prijs het de meest betaalbare lens in de catalogus van Canon en het dichtst dat je bij een no-brainer zult vinden, of je nu een DSLR bezit of van plan bent deze aan te passen aan een spiegelloze body. Monteer het op een cropped-frame / APSC DSLR of spiegelloze camera en het wordt ook gelijk aan 80mm, waardoor het perfect is voor portretten. Waar het op neer komt? Het zou in de collectie van elke Canon-eigenaar moeten zitten.

Bekijk de prijzen van de Canon 50mm f1.8 STM bij Amazon, B&H, Adorama of Wex. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

Tamron 45mm f1.8 VC test

De nieuwe Tamron 45/1.8 VC is een zeer veelzijdig en interessant objectief: het biedt een snel f/1.8 diafragma in combinatie met beeldstabilisatie die goed is voor twee stops in mijn tests. Beide zorgen ervoor dat de lens het langer volhoudt in slecht verlichte situaties. Het produceert zeer scherpe beelden met heel weinig coma tot in de hoek van een volformaat sensor. En het is relatief klein en licht. Maar het produceert niet dezelfde Bokeh als een 50 / 1.4- of 55 / 1.4-lens en het heeft kleurafwijkingen die verschijnen, hoewel niet zo prominent als bij Tamron’s 35 / 1.8 VC. Maar met een scherpte/resolutie dat het beter is dan elke andere lens in deze vergelijking afgezien van de Zeiss Otus verdient de Tamron 45/1.8 VC duidelijk een Highly Recommended. Wat betreft deze prestaties lijkt de prijs van de nieuwe Tamron OK.

Bekijk de prijzen van de Tamron 45mm f1.8 bij Amazon, B&H of Adorama of Wex. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

Canon EF-S 18-200mm f3.5-5.6 IS

Canon’s EF-S 18-200mm heeft een enorm superzoombereik, hoewel het als EF-S-model niet compatibel is met full-frame camera’s. Op een bijgesneden body levert het een equivalente brandpuntsafstand van 29-320 mm, van groothoek tot krachtige tele, en bestrijkt bijna elke situatie zonder van lens te hoeven wisselen. Er is geen USM-scherpstelling en de kwaliteit is niet zo goed als zooms met een korter bereik, maar het pure gemak zal voor velen opwegen tegen de nadelen.

Bekijk de prijzen van de Canon 18-200mm IS van Amazon, B&H, Adorama of Wex. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

Canon EF 24-105mm f/4L IS USM test

Canon’s EF 24-105mm f4L is de ideale algemene zoom voor bezitters van full-frame body’s, met groothoek tot korte tele met snelle en stille USM-scherpstelling, beeldstabilisatie, fatsoenlijke handmatige scherpstelling en ‘L’-kwaliteit; en als L-lens krijg je ook een zonnekap. Gemonteerd op een cropped-body, mist het echte groothoekdekking, maar blijft het een popular keuze en een perfecte partner voor de uitstekende EF-S 10-22mm ultragroothoekzoom.