Beste foto achtergrond standaard(+ hoe u uw eigen doe-het-zelfversie kunt maken)

Heb je een manier nodig om een fotografieachtergrond te ondersteunen voor je volgende fotoshoot? Deze gids voor de beste achtergrondstands in 2023 is hier om te helpen!

Of je nu product-, portret-, newbornfotografie doet of een eenvoudige manier nodig hebt om je muur te versieren, een fotoachtergrondstandaard is een ideale oplossing.

Folong Backdrop Stand Kit Ondersteuningssysteem

Folong Backdrop Stand Kit Ondersteuningssysteem

Geweldige draagbare achtergrondstandaard met alles wat u nodig hebt om snel en gemakkelijk op te zetten.

Controleer de huidige prijs

Je hebt iets nodig dat sterk, stabiel, gemakkelijk op te zetten, draagbaar, betaalbaar en groot genoeg is om de achtergrond vast te houden en in je scène te passen.

We onthullen de topstands van het jaar en leren je ook hoe je je eigen doe-het-zelfversie kunt bouwen als je een beperkt budget hebt.

Laten we meteen in de aanbevelingen duiken.

Inhoudsopgave

Beste fotografie achtergrondstand in 2023

Beeld Product Functies
shk2-table__image Folong Backdrop Stand Kit OndersteuningssysteemONZE #1 KEUZE
 • Supereenvoudige installatie
 • Draagbaar
 • Veelzijdig
Bekijk prijs →
shk2-table__image Neewer Photo Studio Backdrop OndersteuningssysteemBEST BEOORDEELD
 • Verstelbare hoogte & breedte
 • Duurzaam &Stabiel
 • Veilige montage
Bekijk prijs →
shk2-table__image Emart T-Shape draagbare achtergrond ondersteuning stand kitGROTE WAARDE
 • Aluminiumlegering
 • Eenvoudig te monteren en te demonteren
 • Flexibel & Lichtgewicht
Bekijk prijs →
shk2-table__image Julius Studio Brede Backdrop Stand Support Kit
 • All-in-One draagtas
 • Veelzijdig
 • Aluminiumlegering
Bekijk prijs →

1. Folong Backdrop Stand Kit Ondersteuningssysteem

Folong Backdrop Stand Kit Ondersteuningssysteem

Bekijk meer beoordelingen

Controleer de huidige prijs

Het Folong Backdrop Stand Kit Support System staat bovenaan onze lijst voor de beste fotografie achtergrondstandaards.

De kit is ideaal voor elke fotograaf die een studio-omgeving wil opzetten voor portret-, mode- en productfotografie. Het ontwerpteam heeft duidelijk overwogen wat een fotograaf precies nodig heeft om dergelijke genres te fotograferen.

Dit is wat het Folong Backdrop Stand Kit Support System bevat:

 • 2 x ondersteunt
 • 4 x dwarsbalken
 • 4 x klemmen
 • 1 x draagtas

(De hierboven genoemde inhoud is voor de standaardkit. Het systeem is echter ook verkrijgbaar in verschillende kits met een reeks achtergrondopties.)

U kunt dezelfde Folong Kit ook kopen om een groene, zwarte of combinatie van achtergronden op te nemen.

De hoofdsteunen hebben een vergelijkbaar ontwerp en functie als een lichtstandaard. De basis van elk heeft drie inklapbare poten met vergrendelbare draagarmen voor stijfheid en stabiliteit onder belasting.

De centrale paal bestaat uit drie telescopische secties met vergrendelingsklemmen op elke kruising. U kunt elk frame moeiteloos binnen enkele seconden instellen en verwijderen.

Als gevolg van dit ontwerp is de hoogte van deze twee steunen instelbaar tot 8ft of 244cm. Bovendien kunnen de steunen een totaal laadvermogen van 30 pond of 13,6 kg bevatten – meer dan genoeg voor zelfs de zwaarste canvasachtergrond.

Met deze hoogte is het systeem ook ideaal voor portretten van het hele lichaam en modeshoots.

De kit bevat vier dwarsbalksecties die in elkaar vergrendelen om een 10ft of 305cm dwarssteun te vormen. Omdat de dwarsbalk echter vier lengtes van 2,5 voet omvat, kunt u ervoor kiezen om één tot alle vier de secties te gebruiken. Dit geeft u veel meer controle over hoe u uw ondersteuningssysteem gebruikt en waar u ervoor kiest om het te vinden.

Zodra je het frame hebt gemonteerd, vallen je achtergronden over de dwarsbalk of kun je gordijnen als een gordijnroede rijgen. Het systeem is ook ideaal om licht uit te filteren wanneer het regelen van de belichting voor stemmige portretfoto’s.

Als alternatief bevat de ondersteuningssysteemkit vier klemmen om achtergronden veilig aan de rechtopstaande steunen en verticale dwarsbalk te bevestigen. Al deze items kunnen veilig worden opgeborgen in de meegeleverde draagtas.

2. Neewer Photo Studio Backdrop Ondersteuningssysteem

Neewer Photo Studio Backdrop Ondersteuningssysteem

Bekijk meer beoordelingen

Controleer de huidige prijs

Het Neewer Photo Studio Backdrop Support System is een alles-in-één kit die geschikt is voor professionele en enthousiaste fotografen.

Hoewel de Neewer-kit alles bevat wat je nodig hebt om een studio in te stellen voor portretfoto’s, is het een iets duurdere optie dan de anderen op onze lijst.

Hoe dan ook, het Neewer Support System is een uitstekende aanvulling op iedereen die thuis een professionele portretstudio wil opzetten.

Dit is wat het Neewer Photo Studio Backdrop Support System bevat:

 • 2 x statief ondersteunt
 • 4 x dwarsbalken
 • 4 x grip klemmen
 • 2 x Zandzakken
 • 1 x draagtas

De toevoeging van een paar zandzakken in het Neewer Support System is handig. Elke zak kan 2 pond of 0,9 kg zand bevatten en over de basis van elke rechtopstaande achtergrondstandaard zitten.

Zandzakken bieden extra stabiliteit aan het hele ondersteuningssysteem, vooral bij het gebruik van zware achtergronden of het doen van buitenopnamen in winderige omstandigheden.

De twee staande steunen zijn gemaakt van duurzaam aluminium en voorzien van drie telescopische secties met twist locks.

Elk van deze is inklapbaar met een hoogtebereik van 2,3ft tot 7ft of 70cm tot 213cm.

Mijn belangrijkste kritiek op deze kit is dat een totale hoogte van 7ft misschien niet lang genoeg is als je met een lang model fotografeert. Zelfs een kort model met hun armen omhoog in een pose zou de hoogte van deze steun kunnen overtreffen.

De kit bevat een vierdelig in elkaar grijpend dwarsbalksysteem dat stevig is en tot 8,8 lb of 4kg kan bevatten. Wat vooral leuk is aan het Neewer-ondersteuningssysteem, is dat u kunt kiezen voor één, twee, drie of alle vier de dwarsbalkstukken om de breedte van het systeem te wijzigen.

Met een totale breedte van 10ft of 3m kunt u koppels of zelfs familieportretten maken met deze opstelling.

De kit bevat zes greepklemmen om papier of stof aan de horizontale en verticale steunpalen te bevestigen. De handvatten zijn veerbelast en kunnen materiaal stevig vasthouden zonder het te beschadigen.

Het Neewer Support System bevat een handige draagtas waarin alle meegeleverde spullen worden opgeborgen. Als je vanuit huis werkt en je systeem moet uitschakelen zodat je de eetkamer weer kunt gebruiken, is dit een perfecte kit om je camera en lenzen te begeleiden.

3. Emart T-Shape draagbare achtergrond ondersteuning stand kit

Emart T-Shape draagbare achtergrond ondersteuning stand kit

Bekijk meer beoordelingen

Controleer de huidige prijs

De Emart T-Shape Portable Backdrop Support Stand Kit heeft een heel andere vorm dan de eerste twee modellen die we tot nu toe hebben behandeld.

Zoals de naam al doet vermoeden, is het frame een T-vorm en biedt het een flexibel en lichtgewicht alternatief om uw textielkeuze op te hangen in een fotostudioruimte of thuis. Hoewel het een veel eenvoudigere kit is, is het nog steeds net zo handig voor professionele en enthousiaste fotografen.

Het is een uitstekende kit voor fotografen die onderweg portretfoto’s willen maken met hun camera.

Dit is wat er is inbegrepen in de Emart T-Shape Portable Backdrop Support Stand Kit:

 • 1 x intrekbare standaard
 • 2 x dwarsbalken
 • 4 x veerklemmen
 • 1 x draagtas

De Emart T-Shape Portable Backdrop Support Stand Kit maakt gebruik van een enkel legering intrekbaar frame met een verstelbare hoogte tussen 2,9ft en 8,5ft of 89cm en 260cm.

Met zo’n hoge standaard kun je een basketballer fotograferen die een bal boven zijn hoofd houdt en nog steeds niet overeenkomt met de hoogte van de standaard!

De enkele steunvoet is voorzien van een inklapbaar statief met een brede voetafdruk en vergrendelarmen om de benen vast te zetten. Aan de bovenkant van de middenpaal bevindt zich een standaard 1/4″-spigot om de dwarsbalkbevestiging te bevestigen.

De ondersteuning is super snel en eenvoudig te monteren, de gewenste hoogte in te stellen en weer in te pakken.

De kit bevat een paar dwarsbalken die aan de bovenkant van de steunpaal worden bevestigd – u kunt een enkele dwarsbalk of beide ondersteunen om de T-vorm te vormen.

Hoewel de enkele steunbalk zorgt voor een kleinere werkruimte, is mijn zorg dat een zware stof ervoor kan zorgen dat het frame omvalt. Omdat de kit geen zandzak bevat, kun je hier niet veel aan doen, behalve de tweede dwarsbalk bevestigen en een contragewicht toevoegen.

Met beide dwarsbalken geassembleerd, kan het systeem zich uitstrekken tot 5ft-breed.

De dwarsbalken, steunen en meegeleverde klemmen passen allemaal netjes in de tas die bij de kit wordt geleverd.

4. Julius Studio Brede Achtergrond Stand Support Kit

Julius Studio Brede Backdrop Stand Support Kit

Bekijk meer beoordelingen

Controleer de huidige prijs

De Julius Studio Wide Backdrop Stand Support Kit is een complete alles-in-één support kit om onze lijst met de beste compleet te maken. Professionele en enthousiaste fotografen die op zoek zijn naar opbergbare systemen moeten deze optie overwegen.

Dit is wat de Julius Studio Wide Backdrop Stand Support Kit bevat:

 • 2 x ondersteunt
 • 2 x uitschuifbare dwarsbalken
 • 4 x heavy duty veerklemmen
 • 2 x Zandzakken
 • 4 x elastische string clips
 • 1 x draagtas

De achtergrondstandaard is voorzien van een paar stevige steunen met statiefvoeten – de basis heeft een uitgebreide voetafdruk voor extra stabiliteit onder belasting.

De middelste paal van elke steun is voorzien van een driedelige telescoop met draaibare sloten om de gewenste hoogte in te stellen en te beveiligen.

De verticale hoogte is 7,2 ft of 219cm – nogmaals, dit is een beetje te kort bij het fotograferen van staande portretten en beperkt de creatieve opties.

De bovenkant van elke paal heeft een standaard schroefdraad en borgmoer om de dwarsbalken veilig op hun plaats te monteren.

In plaats van een vierdelige dwarsbalkassemblage, heeft de kit twee dwarsbalken met uitschuifbare lengtes.

Als gevolg hiervan kan de totale breedte van de geassembleerde kit worden aangepast van 5,3ft tot 10ft of 1,61m tot 3m. Dit niveau van flexibiliteit is ideaal voor mensen die met beperkte ruimte werken en die niet elke keer de volledige breedte kunnen gebruiken.

De kit zit boordevol functies met de toevoeging van zware veerklemmen en elastische clips om een reeks achtergrondtextiel te passen en te beveiligen. Samen met de meegeleverde zandzakken kunt u met deze accessoires de kit gebruiken in buitenomgevingen waar u te kampen heeft met de wind die uw opstelling omverwerpt.

De Julius Studio Wide Backdrop Stand Support Kit verpakt in een kleine draagtas met een totaal gewicht van 8 pond of 3,6 kg. Het is de ideale kit voor diegenen die portret- of modefoto’s willen maken en het meeste uit hun camera en lenzen willen halen.

Hoe maak je een goedkope Backdrop Stand?

Hoewel het kopen van een van de hierboven aanbevolen fotoachtergrondstandkits de beste oplossing is, kunt u als volgt uw eigen doe-het-zelfversie maken.

Stap 1: De eenvoudigste manier om goedkoop je eigen kit te maken, is met PVC-buis. Maak een uitstapje naar uw lokale ijzerhandel en koop de volgende items:

 • 4 x 10′ lengtes van 1″ PVC buis
 • 2 x 90 graden 1″ PVC buisbochten
 • 4 x T-koppelingen 1 “PVC buis connectoren
 • PVC pijpensnijder of geschikte zaag
 • Meetlint
 • Marker

Stap 2: Snijd de volgende 12 lengtes uit de PVC-buis – vergeet niet om twee keer te meten en één keer te snijden:

 • 2 x 8′ lengtes
 • 2 x 4′ lengtes
 • 2 x 3′ lengtes
 • 4 x 2′ lengtes

Stap 3: Monteer de voetjes door 2 x 2′ lengte aan te sluiten op elk uiteinde van een T-koppeling. Herhaal dit om twee voeten te creëren.

Stap 4: Sluit 1 x 4′ lengte aan op het verticale open uiteinde van de T-koppeling die in de vorige stap is gebruikt om de voeten te maken. Herhaal dit om de andere voeten te assembleren, zodat je nu twee basispoten hebt die eruit zien als omgekeerde letter T’s.

Stap 5: Bevestig een T-koppeling aan de bovenkant van elke poot en steek vervolgens 1 x 3 ′ lengte in de bovenkant van elke T-koppeling. Herhaal dit op beide poten en zorg ervoor dat de T-koppelingen in een rechte hoek van de voeten naar binnen wijzen.

Stap 6: Verbind met een lengte van 1 x 8′ de twee poten door de lange pijp aan het horizontale open uiteinde in de T-koppelingen te bevestigen. Uw PVC-ondersteuning moet zelfstandig rechtop kunnen zitten en een gigantische letter H kunnen vertegenwoordigen.

Stap 7: Neem de laatste 1 x 8 ′ lengte en bevestig de 2 x 90-graden 1 “PVC-buisbochten aan elk uiteinde. Zorg ervoor dat de twee bochten naar binnen gericht zijn.

Stap 8: Til de 1 x 8 ′ buis met de 90-graden bochten op naar de bovenkant van de achtergrondstandaard, verbind deze met de toppen van de verticale buizen.

Stap 9: Zorg ervoor dat alle verbindingen veilig zijn. Vermijd het gebruik van lijm in het geval dat u het ondersteuningssysteem wilt demonteren en opbergen.

Stap 10: Drap uw stof of papier naar keuze over de bovenste PVC-buis en bevestig deze met klemmen of tijdelijke tape. Als alternatief, als u in de winkel gekochte gebruikt, verwijdert u de bovenste PVC-buis en rijgt u de gordijnen erop als een gordijnrail.

Bonus stap: Je kunt ook je eigen gordijnen maken van bouten van stof om geld te besparen. Zorg ervoor dat het doek bij het ophangen geen licht reflecteert en de aandacht trekt vanaf het brandpunt van de foto.

Wat kan ik gebruiken om een achtergrond omhoog te houden (zonder standaard)?

Heb je überhaupt een backdrop stand nodig? Welnu, een ondersteuningssysteem is meestal de beste oplossing, maar als u het maar één keer hoeft te gebruiken, zijn hier enkele manieren om een fotoachtergrond aan een muur te hangen zonder een achtergrondstandaard te gebruiken.

 • Speld of plak een lichtgewicht stof op de muur of het deurkozijn – dit kan de muur en het gips beschadigen en wordt niet aanbevolen als u huurt.
 • Gebruik 3M klittenbandconnectoren om de stof aan een muur te bevestigen. De ene helft van de connector blijft verbonden met uw muur en de andere met uw materiaal voor toekomstig gebruik.
 • Als u houten balken over uw plafond hebt, pin of spijkerstof aan het hout.
 • Haal de bestaande gordijnen van een gordijnroede en vervang ze door je textiel naar keuze.
 • Installeer gordijnroedehaken en een gordijnroede in uw portretfotografieruimte voor gordijnen die op de grond vallen.
 • Als je houten jaloezieën hebt die open kunnen, klem dan stof vast aan de houten lamellen waardoor deze op de grond kan vallen.
 • Bevestig met behulp van een paar sterke klemmen uw papier of materiaal naar keuze aan de bovenkant van een deur of het deurkozijn.
 • Als je hoge meubels hebt zoals boekenplanken, pin, tape of klemachtergronden aan de bovenkant , zorg er dan voor dat hoge meubels stabiel zijn en veranker deze waar mogelijk aan de muur.
 • Voor portretfoto’s buiten, pin of hang je gordijnen aan de waslijn.
 • Als u vanuit uw garage werkt om stillevens vast te leggen, klemt u het materiaal aan de binnenkant van uw garagedeur of van een zichtbare balk.
 • Gebruik klemmen om uw keuze van textiel aan de rand van een eettafel te bevestigen voor portretten op de begane grond waar het model ligt te loungen.
 • Gebruik een dikke doek om ongewenst licht weg te filteren en de belichting in uw foto’s te regelen.

Laatste woorden

Ongeacht of je een amateur, liefhebber of professionele fotograaf bent, achtergrondstandaards zijn slimme investeringen voor je fotostudiokits.

Als het gaat om investeren in fotografie-uitrusting, zijn deze ondersteuningssystemen een betaalbare aanvulling op elke fotografiekit. Wanneer u op zoek bent naar het beste systeem om uw achtergronden te ondersteunen, houd dan rekening met onze aanbevelingen in deze handleiding.

Zorg er vooral voor dat de kit die u kiest flexibiliteit en opties biedt om in uw fotostudioruimte te werken bij het maken van portret- of modefoto’s.

(Het zou het beste zijn als je ook iets had dat licht is, extra stabiliteit biedt en eenvoudig te monteren is zonder een tutorial.)

Het is misschien niet het meest glamoureuze stuk uitrusting dat je bezit, maar met de beste fotografiestandaard kun je onze fotografieworkflow verbeteren en in een mum van tijd professionele foto’s maken.

Wat zijn jouw ervaringen met dit soort systemen? Heb je ooit een doe-het-zelf-ondersteuningssysteem willen maken om achtergronden in je eigen huis op te hangen?

Neem deel aan het gesprek door je ervaringen te delen en vragen te stellen om van anderen te leren. Veel plezier met fotograferen.