Beste lenzen voor Sony a6100 in 2023

FacebookPinterestDelen

Dit is een gids voor de beste objectieven voor de Sony a6100 in 2023.

Er zijn zoveel geweldige lensopties voor deze geweldige 24MP compactcamera, dat het moeilijk is om te weten waar te beginnen!

Sony24mm

Sony 24mm f/1.8

Snel, soepel, stil en scherp: deze stevige en toch lichtgewicht lens voldoet aan alle juiste eisen.

Controleer de huidige prijs

De belangrijkste overweging bij het kiezen van een lens voor uw a6100 is wat voor soort onderwerpen u van plan bent vast te leggen.

Deze gids bevat een paar veelzijdige lenzen, evenals enkele die meer geschikt zijn voor het vastleggen van specifieke onderwerpen zoals portretten.

Het belangrijkste is dat al deze lenzen overeenkomen met de kleine vormfactor van de Sony a6100.

De meeste fotografen die kiezen voor een compacte APS-C formaat camera willen een lens die past bij de camerabody en deze lenzen leveren.

Bekijk de top 6 Sony a6100 lenzen van het jaar tot nu toe.

Inhoudsopgave

Beste lenzen voor Sony a6100 in 2023

Beeld Product Functies
shk2-table__image Sony 24mm f/1.8ONZE #1 KEUZE
 • “Sonnar” optisch ontwerp
 • Directe handmatige scherpstelling
 • Soepele en snelle lensbediening
 • Superieure hoek-tot-hoek scherpte
Bekijk prijs →
shk2-table__image Sony 16-55mm f/2.8BEST BEOORDEELD
 • Nauwkeurige, stille AF en tracking
 • Cirkelvormig diafragma met 9 bladen
 • Uitstekende beeldkwaliteit
 • Extreme Dynamic Linear Motor technologie
Bekijk prijs →
shk2-table__image Sony 20mm f/2.8GROTE WAARDE
 • Uitstekende resolutie
 • Ultraslank & lichtgewicht
 • Cirkelvormig diafragma voor aantrekkelijke onscherpte
 • Soepele, stille autofocusbediening
Bekijk prijs →
shk2-table__image Sony 10-18mm f/4
 • Verfijnde optische prestaties
 • Snel, wendbaar scherpstellen
 • Optische SteadyShot
 • 35mm equivalente brandpuntsafstand
Bekijk prijs →
shk2-table__image Sony 35mm f/1.8
 • Aanpasbare focus hold-knop
 • Compact en lichtgewicht
 • 8.66″ min. scherpstelafstand
 • Groot F1.8 maximaal diafragma
Bekijk prijs →
shk2-table__image Sony 50mm f/1.8
 • Soepel onscherpen
 • Solide duurzaamheid
 • Cirkelvormig diafragma met 7 bladen
 • Verfijnde optische prestaties
Bekijk prijs →

1. Sony E 24mm f/1.8

beste lenzen sony e-mount met snel maximaal diafragma

Bekijk meer beoordelingen

Pros

 • Uitstekende beeldkwaliteit
 • Geweldige prestaties bij weinig licht
 • Snelle autofocus
 • Hoek-tot-hoek scherpte

Tegens

 • Niet weerbestendig
 • Geen stabilisatie
Controleer de huidige prijs

Mijn eerste indruk van de Sony 24mm f/1.8 was hoe stevig en professioneel het voelde. Na het gebruik voor enkele maanden, ben ik gaan houden van deze lens!

Ondanks het feit dat hij zo’n 10 jaar oud is, is de 24mm f/1.8 een van de beste APS-C Sony objectieven die je kunt kopen. Het heeft een geweldige beeldkwaliteit en is de perfecte brandpuntsafstand voor zoveel verschillende onderwerpen.

Het heeft het robuuste gevoel van veel van de duurdere Sony full frame lenzen en de kwaliteit om het te ondersteunen. Het doet dit terwijl het lichtgewicht blijft en een zeer snel diafragma van f / 1.8 heeft.

Het snelle diafragma van de Sony 24mm f/1.8 is geweldig voor het fotograferen bij weinig licht. Hierdoor is het een geweldige lens om binnenshuis of ’s avonds te fotograferen.

Het stelt je ook in staat om wat te krijgen mooie bokeh en vestig de aandacht op je onderwerpen als je dichtbij genoeg komt.

Groothoeklenzen staan niet bekend om hun bokeh, maar deze lens heeft wel wat mooie onscherpte als je onderwerp dicht genoeg bij je achtergrond staat.

Autofocussnelheid is uitstekend met deze lens. Zelfs in donkere scènes heeft het nooit moeite om bewegende onderwerpen vast te zetten en te volgen. In combinatie met de indrukwekkende autofocus van de Sony a6100 is deze lens ongelooflijk op gescherpe beelden in de zwaarste scènes.

Als het gaat om beeldkwaliteit ben ik erg blij met dit objectief. De geweldige scherpte, geweldige kleur en lage aberratie van deze lens maken het de investering waard.

Maximale scherpte wordt bereikt rond f/4 maar ik was erg blij met de Scherpte van rand tot rand, zelfs wijd open bij f/1.8.

Met ongeveer $ 1.100 (zie de nieuwste prijs hier), is het zeker geen goedkope lens, maar het zal lang meegaan en zijn waarde behouden.

Mensen raden vaak aan om te investeren in glas (lenzen) over camerabody’s omdat ze langer meegaan en je mogelijk een betere waar voor je geld kunnen geven dan cameratechnologie.

Je zult niet teleurgesteld zijn als je de 24mm f/1.8 aan je a6100 bevestigt. Het is een geweldige lens en past heel goed bij de Sony APS-C-line-up.

sony e extra-lage dispersie - beste lenzen met snel diafragma

Sony a6100 + 24mm f/1.8 | 1/2000 f/4 ISO 100

Mijn favoriete onderdeel van de 24mm f/1.8 is de 35mm equivalente brandpuntsafstand (nou ja, het is eigenlijk 36mm). Het is heel dicht bij de manier waarop ik de wereld zie, en de beste keuze voor allround veelzijdigheid.

Na bijna tien jaar als professionele fotograaf te hebben gewerkt, heb ik de brandpuntsafstand van 35 mm aangescherpt als mijn favoriete gezichtsveld rondom.

Hoewel ik graag een zoomlens gebruik, vereenvoudigt een prime van 35 mm alles, waardoor ik me kan concentreren op het creatief worden met het onderwerp dat ik fotografeer.

(Gerelateerd: Vergelijking van 3 Sony 35mm-lenzen.)

Met de 1,5x cropfactor van de Sony a6100 is de gezichtshoek van 36mm een zeer natuurlijke en effectieve brandpuntsafstand voor alles van portretten tot reizen.

Ik heb zeker een grote verscheidenheid aan prime- en zoomlenzen in mijn tas, maar als ik één beste lens ga kiezen om het leven te documenteren, zou de Sony 24mm f / 1.8 op een APS-C-camera het zijn!

Als je het nog niet hebt geprobeerd, raad ik je ten zeerste aan om deze lens voor je APS-C-camera te bekijken. Het kan zomaar je favoriet worden!

Controleer de huidige prijs

2. Sony E 16-55mm f/2.8

beste lenzen voor Sony e telezoom geen beeldstabilisatie

Bekijk meer beoordelingen

Pros

 • Scherp over het hele zoombereik
 • Uitstekende bouwkwaliteit
 • Super pittige autofocus
 • Automatische/handmatige scherpstelschakelaar

Tegens

 • Geen beeldstabilisatie
 • Hoog prijskaartje
Controleer de huidige prijs

De Sony 16-55mm f/2.8 staat tweede op mijn lijstje van de beste opties voor de a6100 omdat het een rondom spectaculaire lens.

Ik hou van een medium groothoek prime zoals de Sony 24mm f/1.8 hierboven vermeld, maar een mid range zoomlens is veelzijdiger.

De 16-55mm f/2.8 is een niveau boven het vorige aanbod in dit assortiment en is een van de hoogst gewaardeerde lenzen voor Sony APS-C-camera’s zoals de a6100.

Het heeft misschien niet de prestaties bij weinig licht van een snelle prime-lens, maar deze lens biedt wel een groot brandpuntsbereik en een constant diafragma van f / 2.8 (een volledige stop sneller dan eerdere aanbiedingen).

Het hebben van de flexibiliteit van 16-55 mm (gelijk aan 24-83 mm op full frame) is zeer veelzijdig bij het fotograferen van verschillende onderwerpen. Aan de brede kant is het geweldig voor het vastleggen van grote landschappen en aan het telekant is het uitstekend geschikt voor strak bijgesneden scènes of portretten.

Ik ben dol op prime lenzen, maar ik kan het nut van zoomlenzen niet ontkennen vanwege hun flexibiliteit en gebruiksgemak. Ik gebruik ze vaak op een a6100 en a6400.

Naast een flexibel brandpuntsbereik heeft dit objectief ook een consistent f/2.8 diafragma – iets wat je niet krijgt op de goedkopere ‘kit’ zoomlenzen voor Sony camera’s.

Met dit constante lage diafragma beschikbaar via het zoombereik presteert het uitzonderlijk goed bij het fotograferen van onderwerpen bij weinig licht of het documenteren van gebeurtenissen.

Hoewel f/2.8 niet zo snel is als de meeste prime-lenzen, is het voldoende om in de meeste scènes te fotograferen. Dit geldt vooral in combinatie met de prestaties bij weinig licht van de Sony-sensoren op camera’s zoals de a6100.

geen beeldstabilisatielens voor sony, maar toch een prima zoomlens optie

Sony a6100 + 16-55mm f/2.8 | 1/640 f/4 ISO 100

De Sony 16-55mm f/2.8 is uitgebracht naast de Sony a6100 camera body en samen hebben ze ongelooflijke autofocus bekwaamheid.

De a6100 claimt de beste autofocussnelheden van ongeveer 0,02 seconden te hebben en de Sony 16-55mm f/2.8 is gebouwd om bij te blijven.

In de echte wereld vind ik de autofocus op dit objectief bijna direct. Het jaagt zelden op focus, behalve in de donkerste scènes en was in staat om te volgen onderwerpen met gemak verplaatsen.

Bouwkwaliteit is uitstekend en het is een van de meest duurzame in dit artikel. Als G-rated lens van Sony is de Sony 16-55mm f/2.8 top of the line en verdient hij zijn ‘G’-badge!

De beeldkwaliteit is uitstekend. Ik ben erg blij met de scherpte over het hele zoombereik en het gebrek aan problemen met vervorming en aberratie.

Rubberen zoom- en scherpstelringen voelen beide vergelijkbaar aan met de duurdere G-Master-objectieven van Sony.

Ik waardeer ook de opname van een automatische / handmatige scherpstelschakelaar en een focus hold-knop. Beide functies zorgen ervoor dat dit product qua functionaliteit boven de anderen uitsteekt.

De focus hold-knop is handig om te hebben, vooral wanneer deze is geprogrammeerd om autofocus te instellen. De af/mf-schakelaar is erg fijn bij het opnemen van video’s die je niet van focus wilt veranderen (d.w.z. timelapse- of interviewsequenties).

Je kunt de camera altijd handmatig scherpstellen via het menusysteem, maar het hebben van een speciale schakelaar is zoveel sneller.

Over het algemeen denk ik dat dit een indrukwekkende lens is en een geweldige koop voor iedereen die zich inzet voor een lichtgewicht, compacte en veelzijdige APS-C-opstelling met hun a6100.

Het is ook een geweldige back-uplens voor evenementshooters die graag met een mid-range zoom werken.

Met ongeveer $ 1.400 is deze lens niet goedkoop, maar het is een grote waarde voor de grote verscheidenheid aan brandpuntsafstanden die het bestrijkt!

Controleer de huidige prijs

3. Sony E 20mm f/2.8

geen beeldstabilisatie beste sony e lenzen met nauwe minimale scherpstelling

Bekijk meer beoordelingen

Pros

 • Lichtgewicht en compact
 • Geweldige prestaties bij weinig licht
 • Soepele, stille autofocus
 • Goed gecontroleerde vervorming

Tegens

 • Geen beeldstabilisatie
 • Kan duurzamer zijn
Controleer de huidige prijs

Wil je de ultieme compacte krachtpatser van een opstelling van je compacte Sony a6100, dan moet je sterk overwegen om dit objectief te kopen.

De Sony 20mm f/2.8 pancake lens is een geweldige combinatie van compact formaat en kwaliteitsprestaties.

Ik was aanvankelijk sceptisch dat zo’n klein objectief zo goed zou kunnen presteren, maar ik ben blij dat ik de 20mm f/2.8 in mijn kit heb.

Gemonteerd op een Sony APS-C camera zoals de Sony a6100, wordt de 20mm f/2.8 een echte pocketformaat camera-opstelling. Ik hou ervan om dit kleine pakket in mijn jas te stoppen en afbeeldingen van professionele kwaliteit te kunnen maken met een superlichte opstelling.

Pancake lenzen zijn een genot om te gebruiken, en zijn vooral geschikt voor kleine, lichtgewicht spiegelloze camera’s zoals de a6100.

Bouwkwaliteit op de Sony 20mm f/2.8 is voldoende voor zijn formaat, maar het voelt wel aan als een grotendeels plastic ontwerp met een aluminium loop. Ik zou er niet op rekenen dat het een superduurzame lens is, maar omdat het zo licht is, denk ik dat het een druppel zal overleven.

Ik vind het geweldig dat de zonnekap het compacte profiel behoudt, maar je in staat stelt om deze lens in een zak te stoppen zonder te hoeven werken aan krassen op het voorste element.

De scherpstelring heeft een gekartelde afwerking maar omdat dit objectief zo’n breed gezichtsveld en een minimaal diafragma van f/2.8 heeft, heeft het niet veel scherpstelbereik. Bijna alles is de hele tijd in focus.

Met dat in gedachten, de autofocus werkt erg goed. Ik denk niet dat het veel hoeft te bewegen om scherp te stellen en is daarom zeer nauwkeurig in het volgen van onderwerpen.

geringe scherptediepte geschoten met sony e prime lens zonder beeldstabilisatie

Sony A6100 + 20mm f/2.8 | 1/2000 f/4 ISO 500

Wat mij verbaasde aan dit objectief was de beeldkwaliteit. Voor zo’n compacte, lichtgewicht en goedkope lens had ik zeker een daling van het IQ verwacht.

Ik was aangenaam verrast dat de kwaliteit van de beelden die het kan produceren eigenlijk best goed is! Het heeft niet de beste optische prestaties, maar met deze grootte / gewicht en prijs is het zeker indrukwekkend.

De scherpte is geweldig en degradeert slechts lichtjes naar de randen/hoeken toe. Het heeft wel wat vervorming, maar het is meestal corrigeerbaar met behulp van de profielen in Lightroom.

Lensflare is echter niet het meest aangename met deze lens, dus ik zou niet verwachten dat ik prachtige zonnesterren krijg, maar dat is niet echt het beoogde doel van deze lens. (Zie: hoe zich te ontdoen van lensflare)

De Sony 20mm f/2.8 is gebouwd om een compacte lichtgewicht lens dat maakt geweldige beelden in de meeste scenario’s.

In vergelijking met de meeste smartphonecamera’s is deze lens niet veel groter (wanneer gemonteerd op de Sony a6100), maar hij produceert aanzienlijk betere beelden!

Voor ongeveer $ 350 is de Sony 20mm f/2.8 verbazingwekkende prijs-kwaliteitverhouding. Het is ook een veelzijdige brandpuntsafstand die kan worden gebruikt om verschillende onderwerpen vast te leggen.

Als je een supercompacte en lichtgewicht lens voor je Sony a6100 wilt, vergeet dan deze kleine man niet!

Controleer de huidige prijs

4. Sony E 10-18mm f/4 OSS

lens voor Sony met zoom maar langzamer diafragma. Beeldstabilisatie helpt!

Bekijk meer beoordelingen

Pros

 • Waar voor je geld
 • Compact en licht
 • Uitstekende beeldkwaliteit
 • Geweldige autofocus en onderwerptracking

Tegens

 • Prestaties lijden onder weinig licht
 • Enige vervorming zichtbaar
Controleer de huidige prijs

Iedereen die op zoek is naar een ongelooflijke groothoeklens om te koppelen met de Sony a6100, moet de Sony 10-18mm f / 4-lens bekijken.

Deze lens was een van de eerste die ik kocht voor mijn Sony APS-C camera’s omdat het een vergelijkbare brandpuntsafstand bood als mijn favoriete full-frame lens, de Sony 16-35mm f/2.8 GM.

Met een equivalente brandpuntsafstand van 15-27 mm is de Sony 10-18 mm f / 4 een geweldige lens voor het vastleggen van de grote landschapsfoto’s die zo populair zijn op Instagram.

Aan het brede uiteinde van 10 mm kunt u grote scènes vastleggen zonder panorama’s aan elkaar te hoeven naaien, en aan het ingezoomde 18 mm-uiteinde is deze lens goed voor het documenteren van scènes met iets minder vervorming.

De bouwkwaliteit van dit objectief is goed. Het voelt duurzaam en toch lichtgewicht en heeft verschillende druppels overleefd.

Ik waardeer ook hoe compact en lichtgewicht het is! Ik weet zeker dat het ontwerp wat plastic heeft, maar het is duurzaam en robuust genoeg om jarenlang gebruik te overleven.

Hoewel het al een tijdje uit is, is de autofocus nog steeds snel en nauwkeurig. Ik heb nooit moeite met het volgen van bewegende onderwerpen zolang er voldoende licht beschikbaar is.

Een ding om op te merken – het minimale diafragma van f / 4 kan enigszins beperkend zijn als je van plan bent om te fotograferen in scenario’s met weinig licht.

Bij weinig licht schakel ik over op de Sony 24mm f/1.8, omdat ik daardoor een veel lagere ISO kan gebruiken en sneller kan scherpstellen.

Optical Steady Shot (OSS) is een mooie toevoeging, die helpt bij de prestaties bij weinig licht. Met deze optische beeldstabilisatie kun je met lagere sluitertijden uit de hand fotograferen, maar het lost geen problemen op met het fotograferen van bewegende onderwerpen.

beste lens voor Sony E Camera, helaas langzaam diafragma

Sony A6100 + 10-18mm f/4 | 1/200 f/4 ISO 200

Ik ben erg blij met de beeldkwaliteit van dit objectief. Het heeft een grote scherpte en ik heb het gebruikt om enkele van mijn favoriete portfolioafbeeldingen te maken.

De vervorming kan een uitdaging zijn als je onderwerpen met rechte lijnen fotografeert. Elke kanteling zal resulteren in aanzienlijke kromming van gebouwen, vooral aan het einde van 10 mm van het zoombereik.

De meeste foto’s die ik maak zijn in de natuur waar vervorming minder een probleem is, tenzij je verticale bomen hebt die het frame vullen. Meestal blijft een kleine vervorming onopgemerkt.

Lensflare wordt verrassend goed beheerd. Ik heb niet veel problemen met het fotograferen in de zon en de zonnesterren die het creëert, zijn mooi in balans.

Voor ongeveer $ 900 is deze lens uitstekende prijs-kwaliteitverhouding! Het biedt vergelijkbare prestaties als veel duurdere lenzen en stelt je in staat om een uniek brandpuntsbereik op je Sony a6100 te krijgen.

Als je iets wilt dat geweldig is voor het vastleggen van grote landschappen en Instagram-waardige reisfoto’s, bekijk dan zeker deze.

Controleer de huidige prijs

5. Sony EF 35mm f/1.8

beste lenzen voor sony body's met slechte hoge ISO mogelijkheden, als gevolg van snelle diafragma

Bekijk meer beoordelingen

Pros

 • Compact en uitgebalanceerd ontwerp
 • Auto/handmatige scherpstelschakelaar &focus hold knop
 • Weerbestendig en duurzaam
 • Snelle en stille autofocus

Tegens

 • Relatief prijzig
 • Af en toe een fringing
Controleer de huidige prijs

Wil je een “handige vijftig lens” voor je Sony a6100, dan raad ik de Sony FE 35mm f/1.8 ten zeerste aan. Het is de enige Sony full frame lens in dit artikel, maar het is nog steeds een geweldige optie voor je APS-C camera.

Uitgebracht in 2019, heeft het een equivalente brandpuntsafstand van 53 mm, wat zorgt voor een geweldige brandpuntsafstand rondom op de APS-C-sensor a6100.

Het is ook veel hogere kwaliteit dan de oudere Sony E 35mm f/1.8, ontworpen voor APS-C camera’s.

De Sony FE 35mm f/1.8 is een G-rated lens en includes geweldige functies zoals een automatische / handmatige scherpstelschakelaar en een focus hold-knop.

De AF/MF-schakelaar is handig als je ooit video’s maakt en niet wilt dat de camera op zoek gaat naar focus tijdens het fotograferen van een time-lapse.

De focus hold-knop kan worden geprogrammeerd voor verschillende dingen, zoals oog-autofocus of automatische belichtingsvergrendeling.

De Sony FE 35mm f/1.8 behoudt de prestaties bij weinig licht van f/1.8 en heeft een uitstekende scherpte (zelfs wijd open). Dit alles wordt bereikt terwijl het toch lichtgewicht en compact blijft.

Net als de hierboven genoemde Sony 24mm f/1.8 heeft dit objectief een robuust aanvoelende metalen buitenkant en een gladde afwerking op de gripvaste knurling op de scherpstelring na.

Gemonteerd op de Sony a6100 balanceert dit objectief best lekker! Een bijkomend voordeel van dit objectief is de full frame compatibiliteit als je besluit om over te stappen naar de a7/a9-serie van Sony.

Sommige mensen zeggen dat scherpte een probleem kan zijn als je een full frame lens op een APS-C sensor gebruikt, maar ik heb niet gevonden dat dit het geval is met de FE 35mm f/1.8.

beste e-mount lens voor het geld. Snelle diafragma lens voor Sony. Mid-range zoomlengte prime optie.

Sony A6100 + FE 35mm f/1.8 | 1/1250 f/4 ISO 100

Autofocus op dit objectief is zeer snel en stil. Ik heb nooit problemen met het volgen van snel bewegende onderwerpen met continue AF.

Zoals verwacht bij de meest recente hoogwaardige lensontwerpen van Sony, zijn er geen grote problemen met vervorming of chromatische aberratie.

Het is misschien niet zo breed als sommige fotografen willen, maar het kan nog steeds een geweldige lens zijn voor astrofotografie, vanwege het lage lichtvermogen en de hoge beeldkwaliteit – zie andere geweldige Sony-lenzen voor astrofotografie.

Hoewel hij iets duurder is dan de vorige APS-C versie, is de Sony FE 35mm f/1.8 nog steeds veel waar voor je geld. De kwaliteit en prestaties maken het de extra kosten waard.

Ik hoopte dat Sony deze lens voor een lange tijd zou uitbrengen. Na het enkele maanden te hebben gehad, heeft het mijn verwachtingen overtroffen en leeft het meestal op mijn camera!

Controleer de huidige prijs

6. Sony EF 50mm f/1.8 OSS

beste medium zoom op Sony E Mount Aps-C camera

Bekijk meer beoordelingen

Pros

 • Romige bokeh
 • Licht en compact
 • Optische SteadyShot (OSS) stabilisatie
 • Veel waar voor je geld

Tegens

 • Geen weersafdichting
 • Wat zachtheid
Controleer de huidige prijs

Deze lens verraste me. In het begin wist ik niet zeker of ik het leuk zou vinden, maar het trok al snel mijn aandacht.

50mm is meestal geen favoriete brandpuntsafstand voor een prime-lens, maar ik merkte dat ik het verschillende keren oppakte. Het equivalent van 75 mm comprimeert een scène en richt het oog van de kijker.

Lenscompressie is een geweldig hulpmiddel om achtergronden dichter bij de kijker te brengen en het gevoel te geven dat een achtergrond dichterbij is dan het in werkelijkheid is.

Het f /1.8 diafragma in combinatie met een 75mm equivalente brandpuntsafstand op de Sony 50mm f/1.8, stelt je in staat om dromerige bokeh te creëren die je onderwerp isoleert van de achtergrond.

De andere lenzen in dit bericht komen niet in de buurt van het creëren van dat klassieke portretlook.

Ook zal de medium-tele brandpuntsafstand van de Sony 50mm f/1.8 aangename beelden creëren die de juiste verhoudingen van gezichten in portretten laten zien.

Als je head-shots maakt of mensen fotografeert, is deze lens een goede keuze.

Een ding om te onthouden is echter dat het waarschijnlijk te ‘ingezoomd’ zal zijn als je van plan bent om binnenshuis in kleine ruimtes te fotograferen, maar het is zeker erg leuk om buiten te fotograferen.

Sony E lenzen voor Sony APS-C sensor, geen oss

Sony A6100 + 50mm f/1.8 | 1/2000 f/2 ISO 100

Dit objectief is ook verrassend compact voor wat het biedt op het gebied van snel diafragma. Andere lenzen met deze specs zijn meestal veel groter/zwaarder.

De scherpte is goed, vooral voor de lage prijs van dit objectief (check hier de laatste prijs).

Het ontwerp is vergelijkbaar met de 35mm f/1.8 en lijkt grotendeels van kunststof te zijn.

Dit helpt echter om het gewicht laag te houden, en met slechts 202 g (7,1 oz.) balanceert het heel goed op een kleine spiegelloze camera zoals de Sony a6100.

Over het algemeen is de 50mm f/1.8 een uitstekende keuze voor iemand die mooie portretten wil maken zonder een hoop geld uit te geven aan een lens!

Voor deze prijs zou ik het zeker aanraden als een van de eerste lenzen om te kopen voor de Sony a6100.

Controleer de huidige prijs

Finale WOrds

zoomlenzen of prime lenzen voor sony, dit zijn de beste opties voor je camera

Met al het geweldige aanbod van Sony, hoop ik dat je deze lijst informatief hebt gevonden en nu een betere keuze kunt maken over de beste lenzen voor je Sony a6100.

Het kiezen van Sony e mount lenzen is altijd een evenwichtsoefening van het combineren van de juiste functies met grootte / gewicht en veelzijdigheid.

(Helaas is de pocket size 10-400mm f/2 zoomlens nog niet uitgebracht dus je moet een aantal moeilijke keuzes maken!!)

Het mooie van lenzen voor Sony-camera’s in het algemeen is dat ze de neiging hebben om hun waarde te behouden en je kunt er altijd een doorverkopen als je besluit om te upgraden of opnieuw te evalueren.

Ik hoor graag je mening over de bovenstaande selecties en welke lenzen je gaat selecteren om te koppelen met je a6100. Laat het me weten als de reacties hieronder!

Sony24mm

Sony 24mm f/1.8

Snel, soepel, stil en scherp: deze stevige en toch lichtgewicht lens voldoet aan alle juiste eisen.

Controleer de huidige prijs

FacebookPinterestDelen