Beste lens voor Sony A7-serie camera’s (Pro’s Aanbeveling)

FacebookPinterestDelen

Ik gebruik de Sony a7 serie spiegelloze camera’s al enkele jaren professioneel.

Er is geen twijfel over mogelijk – Sony maakt geweldige camera’s!

Wat Sony-lenzen betreft, is de selectie niet zo breed als sommige van de andere merken, maar we worden langzaam getrakteerd op een aantal geweldige nieuwe zoomlens- en prime-lensopties.

In één oogopslag: eerste 5 lenzen voor uw Sony A7-serie camera

Dit is een gids voor de eerste 5 Sony-lenzen die u zou moeten overwegen te kopen voor uw Sony A7-serie camerabody.

Welk model je ook bezit, alle Sony FE (full frame) lenzen hieronder bieden de beste waar voor je geld.

Laten we de aanbevelingen eens nader bekijken.

Inhoudsopgave

Aanbevolen Sony a7 lenzen

1. Sony 16-35mm f/2.8

fe mount lenzen met vaste maximale diafragma groothoekzoom

Bekijk meer beoordelingen

Controleer de huidige prijs
 • Gestabiliseerd: Nee
 • Gewicht: 680 g (24 oz.)
 • Afmetingen (Diameter x Lengte): 3,5 x 4,8″ / 89 x 122 mm
 • Filter Diameter: 82mm
 • Minimale scherpstelafstand: 0.28m (11 in)

Het was niet mijn bedoeling om met zo’n dure lens voor Sony een 7-serie body’s te leiden, maar het is onmogelijk om deze bad boy niet aan te bevelen.

Ja, er is een goedkopere en lichtere f / 4-versie beschikbaar die er zeker machtig verleidelijk uitziet als je het prijsverschil controleert, maar geloof me – het komt niet eens in de buurt.

De Sony 16-35mm f/2.8 is een bruut van een lens, maar zo leuk om te gebruiken dat je snel vergeet dat hij aan je camera vastzit.

16-35mm is zo’n handig zoombereik, dat je van een perfecte dagelijkse 35mm naar de OMG-breedte van 16mm brengt – het moet worden gezien om te geloven!

Die epische landschapsfoto’s die je in je Instagram-feed ziet waar het onderwerp klein is in een panoramisch uitzicht? Yep, deze lens nam het.

uitstekende beeldkwaliteit diafragma van f 2.8

a7III + 16-35mm f/2.8 | 1/4000 f/2.8 ISO 800 | © Marc Bergreen

De beeldkwaliteit is subliem en er is zelfs enige scherptediepte als je dicht genoeg bij je onderwerp komt en fotografeert met f2.8.

Qua grootte en gewicht is het niet geweldig. Je krijgt wat rare groene overstraling wanneer je rechtstreeks in de zon fotografeert, en er is geen beeldstabilisatie, maar verder is er niets belangrijks om over te klagen.

Van alle Sony FE-lenzen in deze lijst, als je er maar één kunt krijgen, begin dan met sparen voor deze – het bedekt je van ultrabrede tot alledaagse brandpuntsafstanden en heeft een beeldkwaliteit die je kaak op de grond laat liggen.

Geweldige lenzen zijn niet goedkoop, maar als je het prijskaartje van deze G-Master-klassieker kunt betalen, kijk dan niet achterom – het is een geweldige lens met e-vatting voor je Sony spiegelloze camera.

2. Sony 28mm f/2

Sony E-lens met geweldige prestaties

Bekijk meer beoordelingen

Controleer de huidige prijs
 • Gestabiliseerd: Nee
 • Gewicht: 200 g (7 oz)
 • Afmetingen (Diameter x Lengte): 2,5 x 2,4″ / 64 x 60 mm
 • Filter Diameter: 49mm
 • Minimale scherpstelafstand: 0,29 m (11,4 inch)

Als een van de weinige Sony groothoek prime lenzen is de Sony 28mm f/2 mijn allround favoriete alledaagse walk-around lens.

Als ik op reis ga, is het het grootste deel van de reis aan de voorkant van mijn a7III bevestigd. Als ik fotografeer met een Sony APS-C sensor body zoals de a6000 serie, gebruik ik die ook veel.

28 mm is een ongebruikelijke brandpuntsafstand, maar het is veel vergevingsgezinder dan de klassieke 24 mm, die meestal sterk vervormt in de hoeken.

Het is een openbaring om een snelle f/2 prime te kunnen hebben in zo’n kleine, lichtgewicht body.

Ja, er is de nieuwe Sony 24mm f/1,8 die een kanshebber is, maar de 28mm heeft op dit moment een veel betere prijs-kwaliteitverhouding.

kan worden gebruikt als portretlens

a7III + 28mm f/2 | 1/2500 f/2.2 ISO 100

Wanneer je van dichtbij op f / 2 wordt gefotografeerd, kun je de achtergrond vervagen met een aangename bokeh, zoals in de bovenstaande opname – er is ook heel weinig merkbare vervorming.

Doe een stapje terug, eend 28mm is breed genoeg om de wereld te onthullen wanneer je buiten bent en epische landschapsfotografie maakt.

Al met al is de 28mm f/2 een geweldig allround objectief en de perfecte pasvorm voor compacte spiegelloze body’s. Gelukkig is het ook een spotprijs.

3. Sony 35mm f/1.8

niet g master maar geweldige optische prestaties

Bekijk meer beoordelingen

Controleer de huidige prijs
 • Gestabiliseerd: Nee
 • Gewicht: 281 g (9.9 oz)
 • Afmetingen (diameter x lengte): 2,6 x 2,9″ / 66 x 73 mm
 • Filter Diameter: 55mm
 • Minimale scherpstelafstand: 0,22 m (8,7 inch)

Dit is in korte tijd uitgegroeid tot mijn all time favourite full frame lens voor mijn Sony a7 III.

Ik heb 3 verschillende Sony 35mm FE-lenzen gehad en ik ben blij om te zeggen dat dit degene is waar ik voorgoed bij blijf.

De andere twee 35mm-lenzen in de FE Alpha-line-up zijn de f / 2.8- en f / 1.4-modellen – beide uitstekende lenzen op zich en degenen waarmee ik in de loop der jaren duizenden heb gefotografeerd.

De f/2.8 is klein, licht en leuk in gebruik, terwijl de f/1.4 prachtige bokeh heeft en is gebouwd als een tank.

full-frame autofocus

a7III + 35mm f/1.8 | 1/250 f/1.8 ISO800

Deze Sony 35mm f/1.8 overtroeft ze echter allebei, als de perfecte allrounder – hij is klein, licht, goed gebouwd, leuk om te gebruiken en heeft geweldige bokeh en vermogen bij weinig licht om op te starten.

Het is ook redelijk geprijsd voor de hoge beeldkwaliteit die je eruit kunt halen.

De brandpuntsafstand van 35 mm is een must voor elke fotograaf en dit is de beste allround 35 mm voor uw camera.

Als ik slechts één prime-lens zou moeten kiezen om elke dag te gebruiken, zou dit degene zijn.

4. Sony 55mm f/1.8

55mm f:1.8 ontwerp voor maximale scherpte

Bekijk meer beoordelingen

Controleer de huidige prijs
 • Gestabiliseerd: Nee
 • Gewicht: 281 g (9.9 oz)
 • Afmetingen (Diameter x Lengte): 2,5 x 2,8″ / 65 x 71 mm
 • Filter Diameter: 49mm
 • Minimale scherpstelafstand: 0,5 m (1,64 ft)

55mm is zo’n ongewone brandpuntsafstand dat het gemakkelijk is om deze eigenzinnige lens voorbij te laten gaan, maar geloof me, hij moet zeker op je verlanglijstje staan.

Als je eenmaal gewend bent aan het fotograferen op 55 meter, zul je je realiseren hoe veelzijdig het kan zijn, om nog maar te zwijgen van het feit dat het een geweldige lengte is om net genoeg compressie te creëren, zonder dat de kijker het gevoel heeft dat ze geen deel uitmaken van de actie.

55mm kan een flatterend portret creëren, terwijl het nog steeds breed genoeg is voor groepsfoto’s, zolang je maar ver genoeg terug kunt stappen.

55mm f/1.8 mooie bokeh

a7III + 55mm f/1.8 | 1/250 f/1.8 ISO200

De Sony 55mm f/1.8 is ontzettend scherp en in combinatie met de geringe scherptediepte wanneer je wijd open wordt geschoten, kun je een geweldige onderwerpscheiding creëren.

De compressie vanaf 55 mm is vrij uniek, zoals te zien is in de bovenstaande afbeelding – let op de onscherpe voor- en achtergrondelementen, ondanks dat ze ‘dicht’ bij de onderwerpen lijken.

f/1.8 is ook snel genoeg voor donkere situaties, terwijl het niet te omslachtig is zoals een f/1.4 prime lens.

Ten slotte is het een compacte, lichtgewicht FE-lens die nog steeds robuust is gebouwd – er is echt niets negatiefs over te zeggen!

5. Sony 85mm f/1.8

85mm f/1.8 e-mount camera

Bekijk meer beoordelingen

Controleer de huidige prijs
 • Gestabiliseerd: Nee
 • Gewicht: 371 g (13.1 oz)
 • Afmetingen (diameter x lengte): 3,1 x 3,2″ / 78 x 82 mm
 • Filter Diameter: 67mm
 • Minimale scherpstelafstand: 0.8m (2,62 ft)

De Sony 85mm f/1.8 is de voordeligste prime lens voor fotografen die een beetje afstand hebben tussen hen en hun onderwerp.

f / 1.8 is toevallig de sweet spot bij het winkelen voor een koopje Sony full-frame lens – bouwkwaliteit is goed genoeg, scherptediepte is ondiep genoeg, en het beste van alles, de prijs is precies goed!

Wanneer f/1.8 wijd open wordt geschoten met een hoge ISO, laat het ook voldoende licht toe om je camera binnen te komen zodat je hem in alles behalve de donkerste situaties kunt gebruiken.

Ja, met een f/1.4 lens kun je bijna pikzwart fotograferen, maar hij is ook zwaarder, groter en veel duurder!

portret

a7III + 85mm f/1.8 | 1/250 f/1.8 ISO5000

Met de Sony 85mm f/1.8 krijg je een flatterende brandpuntsafstand in een goed gebouwde, lichtgewicht body, allemaal voor een echt aantrekkelijke prijs.

Bekijk de bovenstaande afbeelding – er is geen Photoshoppen nodig wanneer de bokehballen er zo goed uitzien!

Als trouwfotograaf merk ik dat ik zelden iets langer dan deze lens nodig heb, maar in een mum van tijd gebruik ik de APS-C crop mode functie op mijn a7III om er een 127.5mm equivalent van te maken.

Verspil je geld niet in zijn f/1.4 grote G-master broer – je krijgt de beste waar voor je geld met deze fella.

Sony Zoom Lens Aanbevelingen

Je zult merken dat ik 2 van de meest gewilde Sony-zoomlenzen niet heb opgenomen – de 24-70 mm f / 2.8 en de 70-200 mm f / 2.8.

Als je het budget hebt voor deze twee geweldige lenzen, aarzel dan niet – ze zijn echt dat goed.

De enige reden waarom ik ze niet in de bovenstaande hoofdlijst heb aanbevolen, zijn hun enigszins onbetaalbare prijzen – het zijn meestal alleen professionals of enthousiaste amateurs die bereid zijn duizenden aan lenzen uit te geven!

Van de twee zoomlensopties voor je Sony Alpha a7-serie camera is mijn aanbeveling de Sony 24-70mm f/2.8.

24 mm is een geweldig groothoekbeeldveld en 70 mm is perfect voor portretten – vergeet niet dat u ook kunt profiteren van de ‘crop-modus’ die beschikbaar is op alle Sony Alpha-camera’s, zodat u nog eens 1,5x bereik kunt krijgen.

Als je behoefte hebt aan een langere zoom, is de Sony 70-200mm de gouden standaard en onderdeel van de zogenaamde ‘Holy Trinity’.

Met het vaste diafragma van f/ 2.8 kun je de achtergrond gemakkelijk vervagen bij elke brandpuntsafstand, wat een ongelooflijke onderwerpscheiding biedt.

In combinatie met de geweldige hoge ISO-mogelijkheden van de full-frame Sony alpha 7-camera’s, is f / 2.8 snel genoeg voor opnamen bij weinig licht – perfect voor in de sporthal of voor wanneer de zon begint onder te gaan.

Laatste woorden

Het feit is dat je met elke Sony-lens aan de voorkant van je Alpha-serie camera kunt rondkomen – dat is de kwaliteit van de hele line-up.

Als je echter niet weet waar je je verzameling moet beginnen, hoop ik dat deze roundup zal dienen als leidraad voor je eerste aankopen.

Laat hieronder je vragen achter – ik beantwoord ze graag!

FacebookPinterestDelen