Beste online galerijen voor fotografen

Online fotogalerijen worden gebruikt om foto’s op te slaan, weer te geven en te delen. Het maakt niet uit welk niveau van fotograaf je bent, je moet ze gebruiken om je workflow in 2023 te organiseren.

Professionele fotografen gebruiken online galerijen om foto’s aan klanten te leveren op een privélocatie die vaak een online winkel bevat om afdrukken en andere producten te kopen.

schietvast

Schietbestendig

Gemakkelijk te gebruiken en prachtig ontworpen. Helpt u geld te verdienen met het verkopen van foto’s. Gebruik code: SHOTKIT25

Krijg korting

Zelfs als u geen professionele fotograaf bent, kunnen online klantengalerijen een handige manier zijn om foto’s weer te geven en privé te delen met vrienden en familie (u kunt zelfs een paar foto’s verkopen terwijl u bezig bent!)

De beste online galerijen omvatten ook verkoopautomatisering, Lightroom-synchronisatie, contractsjablonen, diavoorstellingen en verschillende andere marketingtools.

(Het zijn de essentiële hulpmiddelen die je tegenkomt als je onderzoekt hoe je een fotografiebedrijf kunt starten.)

Alle onderstaande opties bieden een gratis account waarmee u aan de slag kunt, dus laten we eens nader bekijken welke online galerij geschikt voor u is.

Inhoudsopgave

Beste online fotogalerijen in 2023

1. Schietbestendig

schietvast

Bespaar 25% met code SHOTKIT25

start gratis proefperiode

Ik gebruik ShootProof al een paar jaar en ondanks de zware concurrentie ben ik niet van plan om over te schakelen naar een van de andere online galerijen voor fotografen op deze lijst.

Ik gebruik het elke week in mijn huwelijks- en familiefotografiebedrijf om foto’s te leveren aan klanten, die meestal commentaar geven op hoe leuk de kijk- / deelervaring is.

De fotogalerijen zijn prachtig ontworpen, met verschillende aantrekkelijke, aanpasbare sjablonen om uit te kiezen. Alles is gemakkelijk te navigeren, zowel vanuit het perspectief van de fotograaf als vanuit dat van de bezoeker of klant.

Foto’s in een galerij krijgen is eenvoudig, via de website, een desktop-app of zelfs een Lightroom-plug-in.

De Lightroom-plug-in is vooral handig, zodat u foto’s kunt uploaden en alles gesynchroniseerd kunt houden – alle bewerkingen die op een foto in Lightroom worden aangebracht, worden gesynchroniseerd met de ‘online kopie’, zelfs nadat deze is geüpload naar een ShootProof-galerij.

U kunt verschillende ‘Regels’ instellen om te bepalen hoe digitale bestanden kunnen worden gedownload, waaronder resolutie, watermerk, aantal exemplaren, afdrukreleases en verschillende andere opties.

Wat betreft het verdienen van geld via ShootProof, kunt u zowel downloads als fysieke verkopen instellen, waarbij de laatste de galerij koppelt aan een lokaal laboratorium, zodat klanten bestellingen kunnen plaatsen om rechtstreeks bij hen thuis te worden afgeleverd.

Het instellen van prijzen is eenvoudig genoeg en u kunt zelfs instellen dat e-mails automatisch worden verzonden naar iedereen die uw galerijen bezoekt, hen op de hoogte stelt van promoties, galerijen die verlopen, enz.

Zodra u uw automatisering hebt ingesteld, kunt u effectief geld verdienen terwijl u slaapt, en het beste? ShootProof neemt geen commissie van uw verkopen.

Andere handige functies zijn een workflow om fotografencontracten te maken, muziek toe te voegen aan galerijen, mobiele apps te bouwen, facturen en meer. De rapportagefuncties zijn ook geweldig als u graag in de gegevens graaft.

Wat de kosten betreft, als u op zoek bent naar een gratis galerij voor fotografen en niet veel opslagruimte nodig heeft, kost het 100 Photo Plan absoluut niets.

Aan de andere kant van de schaal biedt het Unlimited Plan onbeperkte opslagruimte voor de ultieme gemoedsrust voor shooters met een hoog volume,

Wanneer u klaar bent om te upgraden, biedt elk betaald abonnement een gratis proefperiode van 14 dagen, zonder creditcard. U kunt 25% besparen door de code te gebruiken Shotkit25.

2. Pixieset

start gratis proefperiode

Vergeleken met ShootProof zit Pixieset de beste online galerij van het jaar op de hielen.

Galerijontwerpen zijn minimaal, modern en gebruiksvriendelijk, waarbij alles snel laadt voor zowel de fotograaf (op de backend) als de klant. Alles reageert ook volledig mobiel, wat betekent dat galerijen er geweldig uitzien op telefoons en tablets.

Klanten kunnen foto’s rechtstreeks van hun privéfoto downloadennaar galerij op basis van de instellingen die u kiest – formaten van foto’s, watermerken, hoeveelheid, enz.

Bezoekers kunnen favoriete foto’s toevoegen door een hartlogo toe te voegen om foto’s aan te geven die ze willen gebruiken in albums of op andere producten, zoals kalenders en canvassen.

Aan de achterkant kunt u al deze interactie volgen, wat betekent dat u kunt zien welke foto’s de klant het leukst vindt en de afbeelding kunt downloaden, de bestandsnamen kunt exporteren, enz.

Wat printopties betreft, werkt Pixieset samen met alle grote laboratoria in verschillende landen. U kunt uw prijzen instellen en er is geen commissie op een verkoop, zolang u zich in een van de betaalde abonnementen bevindt.

Verkopen via PixeSet’s Print Store is eenvoudig, met een reeks prachtige producten en previews die automatisch worden aangepast afhankelijk van de selecties van de klanten.

PixieSet kan verschillende fotoproducten ‘mocken’ die te koop zijn met de foto waarvan het denkt dat de bezoeker de meest leuk vindt – het krijgt het niet altijd goed, omdat de meest bekeken foto natuurlijk niet altijd de meest geliefde is … maar het is nog steeds een unieke functie die kan helpen uw foto’s online te verkopen.

Een opvallende omissie is het ontbreken van geautomatiseerde promotie-e-mails, maar dit is mogelijk niet relevant voor u.

Printafhandeling is naadloos, net als ShootProof – de klant plaatst een bestelling, de bestelling gaat naar het laboratorium en de afgewerkte producten worden automatisch naar de klant verzonden.

Alles is white-label (geen prijzen /facturen), wat betekent dat u het product niet hoeft te behandelen voordat het wordt geleverd.

Klanten kunnen kiezen uit lijsten, kaarten, fine art prints, canvassen, bamboe panelen en meer. U kunt zelfs wenskaarten aanpassen met de ingebouwde ontwerper.

U kunt ook snel code en ander marketingmateriaal instellen. Met kant-en-klare sjablonen kunt u uw boodschap en branding aanpassen. Er is ook een handige mobiele app zodat bezoekers hun galerij kunnen bekijken via een app-pictogram vanaf hun telefoon of tablet.

Wat de prijzen betreft, is er een gratis account waarmee u ongeveer 1.000 foto’s kunt bewaren, maar inclusief de Pixieset-branding en een commissie van 15% op aankopen.

De sweet spot is het Pro-abonnement van $ 24 / mo dat jaarlijks wordt gefactureerd (of $ 30 per maand), inclusief 1.000 GB opslagruimte (ongeveer 300.000 foto’s).

Als u wilt dat van alles voor onbepaalde tijd een back-up naar de cloud wordt gemaakt, biedt het Ultimate-abonnement onbeperkte ruimte en kost het $ 40 / mo jaarlijks gefactureerd (of $ 50 per maand).

Wat dacht je van ShootProof vs Pixieset? Het is een populair debat omdat beide services zo goed zijn – onze keuze is ShootProof voor de geautomatiseerde e-mails die u kunnen helpen uw werk te verkopen terwijl u slaapt.

Pixieset is echter een marginaal betere prijs-kwaliteitverhouding en biedt handige gratis fotogalerijen als u alleen maar minder dan 1.000 foto’s wilt opslaan.

3. ZelfvoldaanMug

start gratis proefperiode

SmugMug is een van de meest populaire fotogalerijen voor professionele fotografen of enthousiastelingen die hun werk willen adverteren en verkopen.

De gebruikersinterface van de website is eenvoudig en de handige tools zijn uitgebreid en voldoen aan alle behoeften van de fotograaf. Het belangrijkste is dat de voorkant van uw SmugMug-galerij toegankelijk en netjes is.

De Power- en Pro-plannen zijn perfect om werk te verkopen via de klantengalerijen en rechtstreeks aan lokale printlaboratoria. Je kunt ook op evenementen gebaseerde galerijen bouwen voor klanten om hun speciale momenten te zien met het Pro-plan.

De verkooptools zijn goed doordacht en elke keer dat u een verkoop doet, ontvangt u een gedetailleerde e-mailmelding om u te helpen de verkoop bij te houden.

Afdrukken zijn verkrijgbaar met een breed scala aan media, kwaliteit en formaten – u kunt zelfs een fotoalbum van een klantevenement aanbieden.

SmugMug is populair bij enthousiastelingen die een veilig platform nodig hebben om werk te huisvesten en te delen – vergelijkbaar met een cloudgebaseerde fotoopslagservice die ook mobielvriendelijk is.

Het heeft een reeks plannen, te beginnen met een gratis account van 14 dagen om een idee te krijgen van het bouwen en ontwerpen van een goed uitziende SmugMug-galerij.

De plannen variëren van $ 7 per maand voor de Basic tot $ 42 per maand voor de Pro – een jaar van tevoren betalen bespaart u tot 38% korting op het Portfolio-plan.

Het energieplan is de beste keuze voor diegenen die op zoek zijn naar volledige controle om werk te presenteren, omdat u uw website kunt aanpassen en een gepersonaliseerd domein kunt bouwen om uw merk te weerspiegelen. Het kost $ 11 per maand of $ 85 voor het jaar met een korting van 36%.

Alle plannen bevatten onbeperkte foto-opslag in volledige resolutie, iets waar de goedkopere ShootProof- en Pixieset-abonnementen niet mee kunnen concurreren (zie Smugmug vs ShootProof voor een diepgaande vergelijking.)

Het Pro-plan bevat verschillende handige tools voor klantbeheer, marketingpromoties, code en pakketten.

4. Pic-tijd

staart gratis proefversie

Pic-Time is een platform voor professionele fotografen om zichzelf te vertegenwoordigen in een concurrerende markt – met name huwelijks- en evenementfotografie.

Onlangs hebben we gemerkt dat veel kunstfotografen op sociale media Pic-Time gebruiken om ook hun beste werk te presenteren en te verkopen.

De tariefplannen voor Pic-Time zijn opgesplitst in twee groepen – klantengalerijen en kunstgalerijen.

Er zijn vier niveaus met de klantplannen, waaronder een gratis versie met een royale 20 GB opslagruimte – Pic-Time neemt een commissie van 15%, maar als u niet van plan bent afdrukken te verkopen, kunt u een gratis account maken voor uw foto-opslag.

Pic-Time biedt professionele, geavanceerde en zakelijke abonnementen voor $ 20, $ 40 en $ 57 als u maand na maand betaalt, met kortingen als u voor een heel jaar betaalt.

Onze keuze is het Geavanceerde plan voor $ 34 per maand (volledig jaar) omdat het onbeperkte ruimte en commissievrije aankopen biedt.

Het bevat alle toeters en bellen om met succes een premium site te bouwen, op de markt te brengen en foto’s professioneel weer te geven en te verkopen – de verkoopautomatiseringsfuncties zijn bijzonder geweldig – onze favoriet is de verlaten winkelwagenmeldingen.

Alle belangrijke CMS-integraties zijn aanwezig (inclusief meest recent onze favoriet: Studio Ninja), en laboratoria zoals Profotonet bieden ook hun prachtig vervaardigde kunstproducten via het platform.

Er is zelfs een gratis abonnement dat een voorbeeld van de foto’s biedt zonder bestelopties – geweldig als u alleen maar uw werk wilt laten zien en u zich geen zorgen maakt over de site die wordt gehost op het Pic-Time-domein.

Het Professional-abonnement is $ 10 per maand en omvat een aangepast domein en een online winkel, zij het met een commissie van 15%.

Het Advanced-plan wint voor $ 17 per maand zonder commissie – dit is natuurlijk de beste optie als u van plan bent veel afdrukken te verkopen.

Net als bij verschillende van de andere online fotogalerijen in deze roundup, wordt Pic-Time opgemerkt in fotografieforums voor het hebben van uitstekende klantenservice.

Als u op zoek bent naar een klantengalerij met een minimale esthetiek, goed geprijsde plannen en de kans om uw kunstfoto’s te laten zien, is Pic-Time een uitstekende optie.

5. Cloudspot

start gratis proefperiode

CloudSpot is een andere online galerij om te overwegen als u bruiloften, verlovingen, feesten en soortgelijke evenementen fotografeert.

U kunt een prachtig, minimalistisch portfolio opbouwen met meerdere galerijen om uw openbare werk en klantwerk te presenteren. De minimale esthetiek zorgt ervoor dat de foto’s al het praten kunnen doen en niet de flitsendheid van de site zelf.

CloudSpot biedt volledige controle over de economie en het beheer van het verkopen van uw fotografiewerk aan klanten. U stelt de prijs in (in een van de 130 valuta’s) en kunt kiezen voor nul commissie op verkopen.

CloudSpot biedt marketingtools om banners en kortingscodes in te stellen om uw verkoop te stimuleren, en er is zelfs een aangepaste mobiele app-functie, waarmee uw klanten toegang hebben tot hun galerijen vanaf hun telefoons en tablets.

Ongeacht het verkopen van een enkele foto uit uw openbare collectie of het verkopen van een hele klantengalerij, er is slechts één eenvoudige workflow – de klant krijgt een e-mail … klikt op een knop… downloads foto’s!

Afdrukken kunnen snel bij uw site worden besteld en het automatische fulfilmentproces zorgt voor de rest. Alles wordt uitbesteed aan een CloudSpot partnerlab naar keuze, waarbij alle meest populaire opties worden ondersteund.

Hoewel alle belangrijke aanbieders van fotogalerijen blogs hebben, verdient de CloudSpot-blog een speciale vermelding – het is misschien niet zo mooi als PicTime, maar er is een heleboel nuttige informatie op hun voor alle niveaus van fotograaf.

Een unieke functie is de mogelijkheid om diavoorstellingen en video’s te maken met behulp van SmartSlides, Animoto, YouTube en Vimeo – perfect voor hybride shooters die het meeste uit beide digitale media willen halen.

CloudSpot heeft vier plannen met de gratis die 10 GB opslag en 15% commissie op aankopen biedt – dit kan een goede optie zijn voor freelance fotografen zonder reguliere inkomsten.

De andere plannen zijn Lite, Starter en Unlimited voor $ 10 per maand voor 15 GB, $ 25 voor 200 GB en $ 40 voor onbeperkt. Alle plannen zijn goedkoper als u een jaar betaalt en geen commissie hebt.

De functie voor het maken van smartphone-apps is misschien niet uniek voor CloudSpot, maar het is beschikbaar in alle plannen en voegt zeker een uniek element toe aan de ervaring van uw klant.

6. Pas

start gratis proefperiode

Pass is een briljante optie voor mensen die op zoek zijn naar betaalbare online galerijoplossingen. Het is perfect voor degenen die nieuw zijn en galerijen willen laten zien om meer werk op te trommelen.

(De enige uitdagingnge probeert het te googelen – misschien niet de meest originele merknaam!)

Pass biedt eenvoudige online galerijen voor fotografen om werken rechtstreeks aan een klant op de markt te brengen en te verkopen.

Een leuke touch die het hele online galerijcreatie- en toegangssysteem eenvoudig maakt, is de Adobe Lightroom-plug-in die helpt bij het bulksgewijs uploaden van foto’s.

Pass is trots op ‘razendsnelle uploads en downloads’, maar dit is uiteraard sterk afhankelijk van uw eigen (en uw klanten’) internetsnelheden, die de flessenhals kunnen blijken te zijn.

De Pass online galerij biedt alle tools die je zou verwachten om klanten te ondersteunen bij het bestellen van fysieke exemplaren en fotoalbums.

Klanten kunnen hun eigen album openen en bouwen door foto’s te slepen en neer te zetten – het kan zelfs op een smartphone worden gedaan.

Pass is geschikt voor instapfotografen die een marktplaats voor hun werk willen opzetten, omdat het drie gratis abonnementen biedt.

Het Free Forever-abonnement biedt een website voor 1.500 foto’s met 5 GB opslagruimte. Het Also Free-abonnement biedt 3.000 foto’s en 10 GB, en het still free-abonnement verleent 6.000 en 20 GB.

Het standaardabonnement is $ 17 per maand met 30.000 en 100 GB opslagruimte – het bevat ook de fotoalbum-app.

Het unlimited abonnement is $ 34 per maand en biedt onbeperkte ruimte met marketingfuncties en een blogsite.

Elk account biedt een portfoliosite met uw branding, onbeperkte fotogalerijen, verkoop- en marketingopties en toegang tot de Pass-smartphone-apps, die ideaal zijn voor fotografen en klanten om werk te delen via sociale media.

7. Zenfolio

start gratis proefperiode

Zenfolio is een populaire fotogalerij met een solide reputatie voor degenen die een fotografiebedrijf runnen. Het bestaat nu al een paar jaar en heeft legioenen gelukkige gebruikers.

Het biedt fotografen een enkele site om hun werk te presenteren, te promoten en te verkopen, en biedt eenvoudig te gebruiken sjablonen om binnen enkele minuten een website te bouwen.

De mogelijkheid om aangepaste galerijen te maken voor persoonlijke, openbare en klantfotocollecties is net zo toegankelijk.

Er is een behoorlijk scala aan sjablonen en portfolio’s en alles is eenvoudig in te stellen. Alles schaalt responsief, voor bezoekers die uw galerijen op hun mobiele apparaten bekijken.

De kracht van Zenfoli is de overvloed aan functies voor diegenen die een galerij willen opzetten om bestanden of afdrukken te verkopen, met meer dan 2.000 producten die wachten om te worden aangepast en automatisch te worden vervuld met een afdruklaboratorium of zelfvervuld door de fotograaf.

U kunt ook aangepaste pakketten voor clients maken, waaronder downloads en fysieke productcombinaties.

Zenfolio biedt een volledige reeks marketingfuncties, waaronder het vastleggen van e-mail van klanten, SEO, e-mailmarketingcampagnes, kortingscode en verkoopopties.

Daarnaast biedt het apps om klanten te beheren en aankomende taken te plannen – dit bespaart de noodzaak van een apart softwareplatform voor klantbeheer.

Zenfolio trekt degenen aan die grootschalige banen voor scholen en sportclubs fotograferen, met aangepaste functies om online platforms te bouwen voor dergelijke banen waar een groot aantal klanten foto’s vooraf bestelt.

Het biedt een gratis proefperiode en vier extra plannen, waarbij de goedkoopste begint bij slechts $ 5 per maand. Dat geeft u een site met één pagina en de mogelijkheid om tot 15 GB aan afbeeldingen te huisvesten.

De andere plannen omvatten Portfolio Plus voor $ 10 per maand met een site met meerdere pagina’s die uw werk verkoopt. Het Pro-abonnement is de beste optie voor $ 22 per maand voor een complete site, galerijen, portfolio’s en de mogelijkheid om alles wat u uploadt op de markt te brengen en te verkopen.

Het laatste plan is de Advanced voor $ 32 per maand met alle Pro-functies plus opties voor het beheren van school- en sportclubshoots.

Zenfolio spreekt het meest professionele fotografen aan die grote volumes fotograferen en verkopen aan grote klanten zoals schoolouders.

8. Fotohelter

start gratis proefperiode

PhotoShelter biedt de mogelijkheid om intelligente en modern ogende sites te bouwen om uw werk op verschillende manieren te presenteren en te verkopen.

Het biedt negen aantrekkelijke website- en online galerijsjablonen die kunnen worden aangepast met een snel en eenvoudig systeem.

PhotoShelter-abonnementen bieden toegang tot een smartphone-app voor het beheren van uw online foto’s. Deze geïntegreerde cloudservices zijn ideaal voor fotografen die voortdurend onderweg zijn.

Het is eenvoudig om uw werk aan klanten te verkopen of de licentierechten van foto’s te verkopen. Het winkelwagentje biedt een reeks downloadopties, plus u kunt samenwerken met een lokaal laboratorium voor het uitvoeren van bestellingen.

Wat uniek is aan PhotoShelter is het brede scala aan functies dat het aan klanten biedt – ze doen hun eigen proofing en rangschikking de afbeeldingen in een met een wachtwoord beveiligde galerij, waardoor ze de controle hebben over de ervaring.

U kunt zelfs samenwerken met klanten via een virtuele lightbox om een voorkeursselectie van foto’s uit hun online galerij vast te stellen.

PhotoShelter biedt een beperkte proefversie zonder kosten en drie extra plannen met dezelfde meer dan 100 functies, met als verschil de grootte van de opslag.

De enige uitzondering is het basisplan dat niet de clientcontrolefunctie heeft. Proofing is ideaal voor grote klussen omdat het de klant de verantwoordelijkheid geeft om de grootte van de galerij in te korten.

Er zijn zelfs verschillende niveaus van clientdownloadbandbreedte, om vip-klanten die toegang hebben tot hun foto’s een premium ervaring te bieden.

Met jaarlijkse facturering is het basisplan $ 10 per maand met 4 GB opslagruimte. Het standaardplan biedt 100 GB voor $ 25 en Pro biedt onbeperkte opslag voor $ 45 per maand.

Wanneer u de investeringen van een professionele fotograaf overweegt, zijn plannen van deze waarde een kleine verandering en zeker de moeite waard.

Laatste woorden

Voorbij zijn de dagen dat je de studio of het kantoor van een professionele fotograaf binnenloopt om hun diensten te bespreken, voorbeelden van hun werk te bekijken en zelfs je foto’s te verzamelen.

De dagen van cd-rom en zelfs USB-stick foto’s levering zijn ook geteld.

Klanten eisen e-commercesites met werk, met privégalerijen en de mogelijkheid om fotoproducten en afdrukken te bestellen.

Een webgalerie is ook een essentieel platform voor een professional om opgemerkt te worden in een drukke industrie. Deze aanbevolen online fotogalerijen bieden een aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke site die klanten een one-stop-shop biedt.

Wat zijn uw gedachten over fotogalerijen voor het beheren van klantwerk? Heeft u een voorkeursplatform om afdrukken te verkopen en hoe beoordeelt u dit?

Biedt uw galerij een reeks functies, waaronder clienttoegang, proofing, e-commerce, uploaden en productlevering?

Deel hier je ervaring en neem deel aan het gesprek door een opmerking of een vraag toe te voegen. Veel plezier met fotograferen.

schietvast

Schietbestendig

Gemakkelijk te gebruiken en prachtig ontworpen. Helpt u geld te verdienen met het verkopen van foto’s. Gebruik code: SHOTKIT25

Krijg korting