Beste Point and Shoot-camera

Als je op zoek bent naar een point-and-shoot compactcamera, ben je hier aan het juiste adres! Bij Camera Labs schrijf ik diepgaande beoordelingen van camera’s, maar begrijp dat je drukke mensen bent die soms gewoon aanbevelingen willen van de meest opvallende producten. Dus hier zal ik de achtervolging inzetten en de beste point-and-shoot-camera’s op dit moment opsommen. Merk op dat ze net als mijn andere gidsen ook worden vermeld op beoordelingsdatum, niet in volgorde van voorkeur.

Check prijzen bij Amazon, B&H, Adorama, eBay of Wex. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek, een officieel Cameralabs-T-shirt of mok kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

Beste Point and Shoot

GoPro Hero 9 Black recensie

De GoPro Hero 9 is de 2020-editie van de populaire actiecameraserie die ook een succesvolle niche heeft gesneden in de vlog- en webcamwereld. Net als zijn voorganger is het een robuust blok van een camera, waterdicht tot 10m / 33feet en inclusief ingebouwde montagevoeten voor GoPro-accessoires. Nieuw in de Hero 9 is een sensor met een hogere resolutie die 5k-video of 20 Megapixel-foto’s mogelijk maakt, evenals nog effectievere stabilisatie in 4k en lager. Timelapse en speed-ramping zijn beide verbeterd en de 9 beschikt nu niet alleen over een groter achterscherm, maar ook over een nieuw kleurenscherm aan de voorkant om composities te controleren wanneer je voor de camera staat. Het grotere scherm in combinatie met een nieuwe grotere batterij zijn leuke upgrades, maar betekenen ook dat de 9 de grootste Hero in de standaardserie is en incompatibel met oudere batterijen en kooimods. Eigenaren van de 7 en 8 zullen zeker in de verleiding komen, maar het is een aanzienlijke upgrade ten opzichte van oudere modellen, evenals een ideale keuze voor iedereen die zijn eerste actiecamera koopt. Zoals alle GoPro’s betekent de kleine sensor dat hij het meest geschikt is voor heldere omstandigheden, maar weinig of niets kan tippen aan de stabilisatie en unieke kansen die de camera biedt. Sterk aanbevolen. PS- als de 9 niet langer beschikbaar is, ga dan voor de nieuwere Hero 10, een milde upgrade maar de moeite waard om voor hetzelfde geld te hebben.

Bestel de Hero 9 bij GoPro USA, of bij GoPro UK, of bij B&H! Of waarom niet een exemplaar van mijn In Camera boek kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

Fujifilm X100V test

Met zijn vijfde generatie maakt de Fujifilm X100V eindelijk de ambitie en belofte van het originele concept waar. Sinds dag één in 2010 heeft het een van Fujifilm’s X-Trans-sensoren geleverd in een aantrekkelijke compacte en retro-achtige body met een vaste lens, hybride zoeker en vrijwel stille bladsluiter, maar hoewel dit genoeg was om een gepassioneerde aanhang bij straatfotografen aan te trekken, stelden eerdere modellen in andere opzichten teleur, met name met een zachte lens op korte afstand en gebrek aan weersafdichting; Persoonlijk vond ik ook dat het verder verbeterd kon worden met een kantelbaar scherm. De X100V lost dit bijna allemaal op en voegt er nog meer aan toe. De opnieuw ontworpen lens levert nu bevredigend scherpe resultaten dichtbij en veraf, het scherm kan kantelen, de body is nu weerbestendig en de X100V gooit ook de meeste videomogelijkheden van de X-T30 in, inclusief 4k. Er zijn natuurlijk enkele kanttekeningen. De lens is niet optisch gestabiliseerd, noch is er sensorgebaseerde of elektronische stabilisatie – dit is geen deal-breaker voor foto’s, maar videoshooters zullen een manier moeten vinden om het te stabiliseren. De uitschuifbare lens vereist dat de optionele filteradapter voor de camera weerbestendig wordt en op dit moment is het ingebouwde ND-filter niet beschikbaar voor videogebruik. En net als de X-T30 is de langste videocliplengte een vrij bescheiden 10 minuten voor 4k of 15 in 1080. Ik moet toevoegen dat mijn X100V ook erg warm werd bij langdurig gebruik, vooral bij het filmen van 4k-video, hoewel hij in mijn eigen tests nooit werd afgesloten vanwege oververhitting. Uiteindelijk hebben de upgrades op de X100V hem getransformeerd in een zeer flexibele camera die met succes zijn hand kan draaien naar vele onderwerpen en situaties. Persoonlijk voelde ik ook voor het eerst een emotionele band met de camera en vond ik het absoluut geweldig om ermee te fotograferen. De evoluerende reis van de X100 heeft misschien tien jaar geduurd om te komen waar we nu zijn, maar de X100V is nu mijn favoriete compactcamera met vaste lens tot nu toe geworden en een die ik ten zeerste kan aanbevelen.

Bekijk de prijzen van de Fujifilm X100V bij B&H, Adorama of Wex. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

Fujifilm INSTAX Mini 11 test

De INSTAX Mini 11 is een no-brainer als je op zoek bent naar een goedkope instantcamera, maar ik zou zeggen dat de grootste beslissing is of je ervoor gaat of een van Fujifilm’s INSTAX Square-modellen. De INSTAX SQ6, die eruitziet als een gigantisch Instagram-logo, kost weer ongeveer de helft minder, maar produceert merkbaar grotere vierkante prints die meer doen denken aan klassieke polaroids. Het is dezelfde erfgenaamght als het Mini-formaat, maar breder en het maakt een verrassend verschil. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan het INSTAX vierkante formaat, en je kunt mijn INSTAX SQ6-recensie bekijken als je meer wilt weten. Of als u liever foto’s afdrukt vanaf uw telefoon – of foto’s die u erop hebt gekopieerd – bekijk dan de INSTAX Mini Link draagbare printer; Ik hoop dat ze daar snel een vierkante versie van maken. In de tussentijd echter, als je op zoek bent naar de meest capabele budget instant camera, neemt de Mini 11 de kroon.

Bekijk de prijzen van de INSTAX Mini 11 bij Amazon, B&H of Wex. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

Panasonic Lumix TZ95 ZS80 test

Met een 30x gestabiliseerde zoom, 3 inch LCD scherm, 2,3 miljoen dot zoeker, 4k video, Wifi en Bluetooth is de Panasonic Lumix TZ95 / ZS80 de pocket travel zoom die anderen proberen na te bootsen. Nikon is binnen een snorretje gekomen met de COOLPIX A1000 die, afgezien van een minder gedetailleerde zoeker, nauw aansluit bij de hardwarespecificaties van de TZ95 / ZS80 en erin slaagt om een iets langere 35x zoom in te persen. Desondanks voelt de TZ95 / ZS80 rondom aan als een meer geavanceerde camera. Maar met alleen de verbeterde zoeker en Bluetooth die het scheiden van de oudere TZ90 / ZS70, lijkt dat nu een echt koopje te zijn, dus houd de prijzen goed in de gaten. Als je echter op zoek bent naar het beste van de huidige oogst van pocket superzooms, is de Lumix TZ95 / ZS80 degene die je moet verslaan.

Bekijk de prijzen van de Lumix TZ95 / ZS80 bij Amazon, B&H, Adorama of Wex. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

Canon PowerShot G5X II test

De Canon PowerShot G5X Mark II is een krachtige compactcamera met een 20 Megapixel 1in sensor, 5x/24-120mm zoom, popup zoeker, kantelbaar touchscreen, snelle bursts en 4k video. Canon heeft een U-turn gemaakt in het ontwerp en de dikkere DSLR-styling van zijn voorganger ingeruild voor iets dat meer in zakformaat is en meer lijkt op de RX100-serie van Sony. Dus het is uit met de vaste zoekerbult en het zijwaarts scharnierende scherm voor een pop-upzoeker en verticaal kantelbaar display. De grip is gekrompen en de voorste wijzerplaat is verloren gegaan, maar er is nog steeds meer om vast te houden dan de RX100 en de veranderingen hebben ervoor gezorgd dat de G5X veel meer in zakformaat is dan voorheen. Dit brengt het echter dichter bij de G7X III, waarbij Canon je in wezen vraagt om te kiezen tussen de pop-upzoeker en iets langere 5x zoom van de G5X versus de microfooningang en Live Streaming van de G7X III. Zouden we het niet gewoon allemaal in één body kunnen hebben, of misschien identieke versies kunnen doen, met en zonder zoekers om aan verschillende prijspunten te voldoen? Er is ook zware concurrentie van Sony’s RX100 VA, die je de pop-upzoeker, het kantelbare scherm, 4k-video en snelle bursts geeft, maar met het voordeel van een meer responsieve autofocus met fasedetectie voor foto’s en video, hoewel de G5X II in zijn voordeel bijna twee keer zo lang zoomt terwijl hij ook een touchscreen en betere grip heeft. Over het algemeen verliest de G5X II veel van wat zijn voorganger uniek maakte in de 1in-markt, en laat iedereen die een mini DSLR-achtige compact wenst, in plaats daarvan naar de G1X Mark III streven. Maar door hem beter af te stemmen op zijn bestverkopende rivaal, wordt de G5X II aantrekkelijker voor een groter publiek. Stel je voor hoeveel populairder het had kunnen worden samengevoegd met de connectiviteit van de G7X III.

Bekijk de prijzen van de Canon PowerShot G5X II bij B&H, Adorama of WEX. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

Olympus TOUGH TG6 test

De Olympus TOUGH TG-6 is een bescheiden update van de eerdere TG-5, met een hogere resolutie 1040k dot scherm en nieuw anti-glare glas voor de sensor. De kwaliteit van onderwaterfoto’s en -video is verbeterd door de toevoeging van drie nieuwe witbalansmodi voor verschillende waterdieptes en de microscoopmacromodus kan nu onder water worden gebruikt. Dus een kleine update, maar over wat al misschien wel de beste robuuste waterdichte camera was die er is, waardoor de TG-6 tophond is – er is niets dat overeenkomt met zijn heldere f2-lens, uitstekende beeldkwaliteit, snelle continu-opnamen en rijkdom aan videomodi, waaronder 4K. Ik raad het ten zeerste aan vanwege de ongeëvenaarde prestaties in en uit het water. Maar één ding is het niet goedkoop, dus als je een beperkt budget hebt, bekijk dan de oudere TOUGH TG-5, de Fujifilm Finepix XP140 of Panasonic’s Lumix FT7. Als je ondertussen op zoek bent naar iets goedkopers voor actieve kinderen, bekijk dan Nikon’s COOLPIX W150.

Bekijk de prijzen van de Olympus TOUGH TG-6 bij Amazon, B&H, Adorama of WEX. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

Sony RX100 VII test

De Sony RX100 VII is een high-end compact ontworpen voor reizen, actie, video en vloggen. Opvolger van de RX100 VI, het deelt dezelfde 24-200 mm f2.8-4.5 zoom en in wezen dezelfde behuizing met een aanraakscherm dat schuin naar je toe kan kijken en een kleine maar gedetailleerde zoeker die opduikt en weer naar beneden duwt in een handige enkele actie. Nieuw in de RX100 VII is een snellere sensor, waardoor hij lange uitbarstingen tot 20 fps kan opnemen zonder black-out, in combinatie met Sony’s nieuwste autofocus en oogdetectietracking voor zowel mensen als dieren, dus hoewel het technisch een beetje langzamer is dan de 24 fps topsnelheid van de Mark VI, is het bruikbaarder en ideaal voor het vastleggen van sporten en actieve kinderen en huisdieren. Als je echter behoefte hebt aan meer snelheid, vuurt een nieuwe single burst-modus zeven frames af met maximaal 90 fps, maar bij afwezigheid van pre-buffering moet je timing perfect zijn. De beste kwaliteit filmmodi blijven in 4k op 24, 25 of 30p, maar worden nu verbeterd door oogdetectie, effectievere stabilisatie en de aanwezigheid van een 3,5 mm microfooningang – een zeldzaamheid in dit type camera, hoewel je zonder accessoireschoen idealiter een beugel of een lav-microfoon nodig hebt. Net als voorheen heeft het te maken met zware concurrentie van Canon’s G5X II en G7X III, die beide 4k-video, helderdere lenzen met ND-filters en flip-schermen hebben, terwijl ze het ook op prijs onderbieden; de G5X II heeft ook een zoeker, terwijl de G7X III een microfooningang heeft. Maar de Sony zoomt veel langer, beschikt over fasedetectie-AF die zelfverzekerder is, of je nu foto’s of video’s maakt, om nog maar te zwijgen van veel snellere bursts en hogere framesnelheden voor superslowmotion. Dat gezegd hebbende, veel van wat de Mark VII aantrekkelijk maakt, is beschikbaar in de oudere RX100 VI als je de microfooningang, verbeterde 4k-stabilisatie of de nieuwste AF-modi niet nodig hebt, dus houd de prijzen in de gaten, terwijl toegewijde vloggers misschien nog steeds de voorkeur geven aan de eerdere RX100 VA met een kortere maar helderdere lens met een ND-filter, zij het zonder microfooningang. Maar uiteindelijk als je op zoek bent naar een doe-het-allemaal pocket reiscamera die ook geweldig is voor video en actie, is de RX100 VII moeilijk te verslaan. Het is niet goedkoop, maar er is niets anders dat dit allemaal biedt en nog steeds in je zak past.

Bekijk de prijzen van de Sony RX100 VII bij B&H of WEX. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

Canon SX740 HS test

De Canon Powershot SX740 HS is een pocket superzoom met een 20 Megapixel sensor en een enorm 40X zoombereik van 24 – 960mm. Als het de langste zoom is in een pocketable compact die je zoekt, zul je niet teleurgesteld zijn. De SX740 HS biedt PASM-belichtingsmodi, snelle 10 fps continu-opnamen, 4k-video en heeft een opklapbaar scherm dat geweldig is voor selfie-opnamen. Aan de andere kant omvat de 4k-video een strakke uitsnede die het effectieve telebereik nog langer kan maken, maar het korte einde veel minder breed maakt dan bij het filmen in 1080p. Om eerlijk te zijn geldt dezelfde beperking voor de Lumix TZ90 / ZS70 en over het algemeen biedt de SX40 HS een goede balans tussen eenvoud en verfijning voor degenen die van een beetje controle houden, maar even graag vertrouwen op Auto. Aanbevolen, maar overweeg ook zijn belangrijkste rivaal de Lumix TZ90 / ZS70 die mogelijk een iets korter bereik heeft, maar biedt meer fysieke bediening, een aanraakscherm, RAW-ondersteuning en een ingebouwde zoeker, allemaal voor een ongeveer vergelijkbare prijs dankzij het feit dat het een ouder model is. Het is ook de moeite waard om te onthouden dat als je geen 4k-video of de 10fps-bursts nodig hebt, Canon’s vorige SX730 HS vrijwel dezelfde functies biedt tegen een iets lagere prijs zolang de voorraad strekt.

Bekijk de prijzen van de Canon SX740 HS bij Amazon, B&H, Adorama of Wex. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

Fujifilm Instax SQ6 test

De Fujifilm Instax SQ6 is een analoge instant camera in de stijl van het klassieke Instagram-logo. Het is Fujifilm’s tweede instant camera die het Instax Square-formaat gebruikt, maar in tegenstelling tot de eerdere digitale SQ10 maakt het gebruik van het eenvoudigere analoge proces van de populaire Instax Mini-serie. Dit maakt het goedkoper en hoewel het ontbreken van een sensor en interne opslag betekent dat er geen manier is om dubbele afbeeldingen af te drukken of ze eerst op een scherm te bekijken, geven veel fans van het analoge systeem de voorkeur aan het kortstondige karakter ervan, omdat elke afdruk letterlijk uniek is. In een mooie upgrade ten opzichte van de Instax Mini 9 is er de keuze uit drie scherpstelbereiken (waardoor de kans op een scherp beeld toeneemt) en hoewel de belichting automatisch blijft, heeft de camera nu toegang tot een bereik van sluitertijden waardoor hij beter omgaat met heldere scènes; de SQ6 wordt ook geleverd met drie gekleurde filters voor de flitser om speciale effecten te produceren. Uiteindelijk brengt de SQ6 het aantrekkelijke Instax Square-formaat naar een breder publiek met een meer betaalbare body, om nog maar te zwijgen van een die de analoge charme van de best verkochte Mini’s deelt met net genoeg franje om de kans op een succ te vergrotenessful print. Sommige van deze franjes zijn misschien eerder gezien op de Mini 90 Neo-modellen, maar voor vrijwel dezelfde carrosserieprijs kun je er nu van genieten met het grotere vierkante formaat. Budgetzoekers kunnen nog steeds op zoek gaan naar de goedkopere Mini 9, maar ik denk dat de SQ6 de extra waard is vanwege zijn grotere verfijning plus de kans om het vierkante formaat te gebruiken. Aanbevolen.

Bekijk de prijzen van de Fujifilm Instax SQ6 bij Amazon, B&H, Adorama of Wex. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

Panasonic Lumix TZ200 ZS200 test

De Lumix TZ200 / ZS200 van Panasonic is het nieuwe topmodel in zijn immens populaire travel-zoom serie. Opvolger van de TZ100 / ZS100, het erft de 1in / 20 Megapixel sensor, ingebouwde zoeker, niet-kantelbaar touchscreen, 4k video en Wifi, maar verhoogt het eerdere 10x zoombereik tot 15x, verhoogt het zoekerdetail, voegt 1080 video toe op 120p voor slow motion en bevat nu Bluetooth voor naadloze connectiviteit en locatie-tagging. Het letterlijk grote nieuws blijft echter dat nieuwe 15x zoombereik, gelijk aan 24-360 mm en gemakkelijk overtreft niet alleen zijn voorganger, maar alle rivaliserende 1in compacts met pocketbody’s. Het enige compromis is een diafragma dat bij f3.3-6.4 nog dimmer is geworden ten opzichte van de f2.8-5.9 van zijn voorganger, die op zijn beurt al een stuk dimmer was dan de f1.8-2.8 van rivalen met kortere zooms. Maar dat is het compromis dat je moet afwegen. Wil je een 1 inch sensor met een grote zoom die ook lichtsterk is, dan heb je een veel grotere body nodig zoals de Sony RX10 of Lumix FZ2000. Uiteindelijk is voor veel fotografen de combinatie van een grote zoom en een fatsoenlijke sensor in een pocketbody van de TZ200 / ZS200 alles wat ze moeten weten: het lensbereik en de functieset zijn onverslaanbaar in zijn klasse en net als zijn voorganger wordt het ten zeerste aanbevolen.

Bekijk prijzen bij Amazon, B&H, Adorama of Wex. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!

Canon G1X Mark III test

De Canon G1X Mark III is een unieke camera, die een grote APSC-sensor – dezelfde als in de EOS 80D- en EOS M5-modellen – samenperst in een relatief compacte weerbestendige body met een 3x optische zoom, ingebouwde zoeker, volledig scharniervormig touchscreen, veel handmatige bediening en uitstekende draadloze mogelijkheden. De sensor beschikt ook over Dual Pixel CMOS AF, waardoor hij soepel en vol vertrouwen opnieuw kan scherpstellen voor foto’s of films. Deze maken de G1X Mark III allemaal een van de krachtigste compacts tot nu toe, maar er is nog steeds geen 4k-video of microfooningang, en de grote sensor maakt het ook een van de duurste compacts die er zijn. Onthullend is dat zijn rivalen met kleinere 1in-sensoren ze meestal koppelen aan helderdere lenzen, waardoor ze ongeveer overeenkomen met de G1X Mark III op resolutie, ruis en potentieel voor achtergrondvervaging, maar er is geen discussie met het superieure dynamische bereik van de APSC-sensor, waardoor de G1X Mark III een groter toonbereik en meer verzadigde kleuren kan vastleggen. Onderschat ook de aantrekkingskracht niet om de foto- en filmkwaliteit van de EOS 80D in een compacte weerbestendige behuizing met een gewicht van minder dan 400 g te persen. De G1X Mark III heeft misschien een aantal vervelende omissies voor filmschieters, maar blijft een van Canon’s meest aantrekkelijke compacts als een stand-alone camera of een metgezel voor grotere DSLR’s.

Bekijk de prijzen van de Canon G1 X Mark III bij Amazon, B&H, Adorama of Wex. U kunt ook een exemplaar van mijn In Camera-boek kopen of me trakteren op een kopje koffie! Bedankt!