Beste Sony A6400 lenzen 2023 (e-vatting voor APS-C sensor)

Dus ik gok dat je hier bent omdat je net de geweldige nieuwe Sony a6400 hebt gekocht, en nu ben je op zoek naar een aantal geweldige lenzen om je fotokit compleet te maken …

Er zijn zoveel goede keuzes, maar wat geeft je de beste waar voor je geld?

Sony-24mm-f1.8

Sony E 24mm f/1.8

Een klein, lichtgewicht objectief met indrukwekkende autofocus en prestaties bij weinig licht maakt deze allrounder de eerste lens die je nodig hebt voor je Sony a6400.

Controleer de prijs op Amazon Bekijk de prijs van B&H

In deze roundup raad ik mijn 6 favoriete Sony e-mount lenzen aan die heel goed passen bij de a6400.

Sommigen van hen zijn native e-mount lenzen, speciaal gemaakt voor de APS-C-sensor van de a6-serie, en anderen zijn FE-lenzen, gemaakt voor de 35 mm full frame sensor van de a9 / a7-serie.

[Related: Check out the full Sony a6400 Review and why it’s actually better than the a6500.]

Inhoudsopgave

Wat is de beste lens voor de Sony a6400?

Beeld Product Functies
shk2-table__image Sony 24mm f/1.8ONZE #1 KEUZE
 • Geweldig bij weinig licht
 • Vlijmscherp
 • Snelle autofocus
 • Geweldige bouwkwaliteit
Controleer AMAZON Prijs → Check B &H Prijs →
shk2-table__image Sony 16-70mm f/4BESTE ALLROUND ZOOM
 • Extreem veelzijdig
 • Vloeiende bokeh
 • Compact &Licht
 • Geweldige waarde
Controleer AMAZON Prijs → Check B &H Prijs →
shk2-table__image Sony 20mm f/2.8HET BESTE VOOR REIZEN
 • Vederlicht &Tiny
 • Veelzijdige brandpuntsafstand
 • Geweldige autofocus
 • Betaalbaar
Controleer AMAZON Prijs → Check B &H Prijs →
shk2-table__image Sony 10-18mm f/4BESTE GROOTHOEK
 • Dramatisch perspectief
 • Vlijmscherp
 • Goede bouwkwaliteit
 • Geweldige beeldstabilisatie
Controleer AMAZON Prijs → Check B &H Prijs →
shk2-table__image Sony 35mm f/1.8BESTE WAARDE ALLROUNDER
 • Handige brandpuntsafstand
 • Geweldige Bokeh
 • Lichtgewicht &Compact
 • Geweldige waarde
Controleer AMAZON Prijs → Check MOMENT Prijs →
shk2-table__image Sony 50mm f/1.8HET BESTE VOOR PORTRETTEN
 • Verbazingwekkende Bokeh
 • Compact &Licht
 • Geweldig voor portretten
 • Geweldige beeldstabilisatie
Controleer AMAZON Prijs → Check B &H Prijs →

Naast alle Sony FE en E objectieven die werken met de Sony a6400 zijn er ook diverse leuke third party opties beschikbaar.

In het belang van de eenvoud heb ik me echter geconcentreerd op het aanbod van Sony (eigen merk).

Het zijn ongetwijfeld deze ‘native’ lenzen die meestal het beste presteren, omdat ze speciaal zijn ontworpen voor de camera’s die hetzelfde merk delen.

Het andere voordeel is dat je het ondersteuningsprogramma van Sony kunt gebruiken als er iets misgaat met een lens. Sony is geweldig om dingen snel te laten repareren als het onverwachte zich voordoet.

Laten we de beste Sony a6400-lenzen op dit moment eens nader bekijken.

1. Sony E 24mm f/1.8

Sony_a6400_lenses_24

Bekijk meer beoordelingen

Brandpuntsafstand: 24mm (equivalent aan 36mm)
Gewicht:
225g (7,9 oz.)
Grootte (Diameter x Lengte): 63 x 66 mm (2,5 x 2,6 inch)
Filter Diameter: 49 mm
Minimale scherpstelafstand: 0.16m (6.3in)

Controleer amazon prijs Bekijk de prijs van B&H

Het eerste wat opvalt als je deze lens uitpakt is het robuuste design. In tegenstelling tot sommige andere lenzen heeft deze een metalen loop die hem een mooi, stevig gevoel geeft.

Het is meestal wel zo dat je krijgt waar je voor betaalt als het gaat om lenzen en dat is hier geen uitzondering. De Sony E 24mm f/1.8 is een duur objectief ten opzichte van de prijs van de a6400, maar absoluut de moeite waard naar mijn mening.

Het biedt kwaliteit die vergelijkbaar is met die van andere high-end full-frame lenzen in een APS-C-ontwerp. Ik was ook onder de indruk dat ondanks dat het zo stevig aanvoelt, het verrassend is lichtgewicht.

Ik zou het qua gevoel vergelijken met de Sony FE 55mm f/1.8 – een andere uitstekende Sony-lens.

Gemonteerd op de a6400 heeft de Sony E 24mm f/1.8 een mooie balans. Het is groter dan sommige van de compacte lensaanbiedingen voor de a6400, maar het voordeel is de snel diafragma!

Bij f/1.8 heeft deze e-mount lens verbazingwekkende prestaties bij weinig licht, vooral in combinatie met de hoge ISO-mogelijkheden van sony’s onlangs uitgebrachte camera’s. Als je fotografeert in donkere omgevingen zoals indoor evenementen, is dit een geweldige lens!

Samen met de prestaties bij weinig licht, is deze lens ook tack scherp. Dit is waar de kwaliteit van een goede prime lens te zien is!

Zelfs bij het grootste diafragma was het beeld zeer bruikbaar over het hele frame. De scherpte verbetert bij f/2.8 en de maximale scherpte wordt bereikt bij f/4.

De metalen scherpstelring op de Sony 24mm f/1.8 voelt soepel aan en heeft een mooie grip. De autofocus is ook snel en effectief.

Sony_a6400_lenses_24-01

Sony 24mm f/1.8 | 1/800 f/4 ISO 200

Het grootste nadeel van deze lens is de grootte/het gewicht. Het is niet zo compact als andere lenzen, maar het voordeel is de scherpte en het lage diafragma.

Dat gezegd hebbende, zou ik in bijna alle gevallen harder en scherper dan lichtgewicht kiezen. Als u op zoek bent naar een alleskunner, hoogwaardige prime lens voor je Sony a6400 is de Sony 24mm f/1.8 het.

Ik koos dit als mijn favoriet vanwege de brandpuntsafstand in combinatie met het snelle diafragma. In de afgelopen 8 jaar heb ik met veel lenzen gefotografeerd, maar heb ik me verdiept in de 35mm brandpuntsafstand.

Met een equivalente brandpuntsafstand van 36mm is de Sony 24mm f/1.8 een perfecte partner naar de Sony a6400.

Op 35mm ben je breed genoeg om omgevingsopnames te maken, maar niet zo breed dat je geen mooi portret kunt maken. Ik denk dat het een echte sweet spot is in lensontwerp en populair bij fotografen over de hele wereld.

Veel fotografen zeggen dat je eerste prime lens “nifty fifty” moet zijn, maar ik denk dat een 35mm een stuk veelzijdiger is dan 50mm!

Deze lens is een investering die een flexibele, alles-in-één brandpuntsafstand biedt in een goed geconstrueerde body, allemaal afgerond door een handig maximaal diafragma dat je helpt de achtergrond te vervagen en bij weinig licht te fotograferen. Een echte aanrader!

2. Sony E 16-70mm f/4

Sony_a6400_lenses_16-70

Bekijk meer beoordelingen

Brandpuntsafstand: 16-70mm (equivalent aan 24-105mm)
Gewicht:
308g (10.9 ounce.)
Grootte (Diameter x Lengte): 67 x 75 mm (2,6 x 3 inch)
Filter Diameter: 55 mm
Minimale scherpstelafstand: 0.35m (13.8in)

Controleer amazon prijs Bekijk de prijs van B&H

Hoewel ik iedereen aanmoedig om met prime lenzen te beginnen wanneer ze fotografie leren, is het uiteindelijk fijn om een mid-range zoom te hebben.

Iedereen moet een prime proberen om te leren “zoomen met je voeten”, maar als je eenmaal begrijpt welke brandpuntsafstanden welke soorten afbeeldingen produceren, is het geweldig om een alles-in-één zoom te hebben.

Hiermee kunt u slechts één lens meenemen en veel verschillende brandpuntsafstanden hebben om mee te werken, zodat u klaar bent om fotografeer elk onderwerp.

Zodra je besluit dat je klaar bent voor een mid-range zoom, zou ik de Sony 16-70mm f/4 ten zeerste aanbevelen als degene die je voor je Sony a6400 kunt krijgen. Het bestrijkt een breed scala aan brandpuntsafstanden en heeft een constant f/4 diafragma.

Het kan landschappen aan de brede kant fotograferen en toch een mooi scherp portret maken met vloeiende bokeh om je onderwerp van de achtergrond te scheiden.

Een ander voordeel van een groothoeklens op de Sony a6400 is om te vloggen of selfies te maken – gebruikmakend van het scherm aan de voorkant van de a6400, kunt u met het groothoekperspectief uw hoofd en bovenlichaam in beeld brengen, terwijl u nog steeds veel van de achtergrond bevat.

De Sony 16-70mm f/4 heeft ook een relatief compact ontwerp. Het stopt mooi in een zak of jas, waardoor het de enige lens is die je mee kunt nemen om verschillende scènes op te nemen. In combinatie met de a6400 is het een leuke do anything combo!

Als je supercompact wilt, bekijk dan de 20mm pancake lens hieronder, maar als je want een breed zoombereik is de 16-70mm een prima keuze.

Daarnaast ben ik zeer tevreden over de scherpte van deze lens. Het biedt uitzonderlijke kwaliteit voor het brede scala aan brandpuntsafstanden.

Sony_a6400_lenses_16-70-01

Sony 16-70mm f/4 | 1/4000 f/4 ISO 200

Ik waardeer het metalen ontwerp van de Sony 16-70mm f/4 enorm. Het voelt stevig en ruig aan. Het is de zwaarste lens in deze test, maar de kwaliteit/flexibiliteit maak het meer dan de moeite waard.

Mijn enige klacht over dit objectief is de langzamere autofocus door het minimale diafragma van f4. Als je donkere, binnenscènes opneemt, kan het een beetje traag zijn, vooral als je bewegende onderwerpen fotografeert.

De snellere prime lenzen in deze test zijn effectiever in donkere scènes met bewegende onderwerpen.

Hoewel het gewicht een nadeel is, weegt de Sony 16-70mm f/4 nog steeds 150g (5 oz) minder dan de a6400 camerabody.

Dit zorgt voor een mooie balans terwijl resterende veel lichter dan gelijkwaardige opstellingen van andere camerafabrikanten.

Een ander nadeel dat me opviel was de lensvervorming bij bredere brandpuntsafstanden. Vanwege de APS-C crop factor moet dit objectief een bredere brandpuntsafstand gebruiken om hetzelfde full frame equivalent te bereiken (d.w.z. 16mm lens om eruit te zien als een 24mm full frame lens).

De vervorming is acceptabel – het creëert gewoon een iets andere look dan je zou zien van het full frame equivalent. Het stoort me niet al te veel, maar is het vermelden waard.

Het voordeel van het APS-C-ontwerp is dat lenzen kleiner kunnen zijn dan hun full-frame tegenhangers, waardoor de algehele opstelling veel compacter is.

Ik zou zeggen dat de Sony 16-70mm f/4 de meest veelzijdige zoomlens en een geweldige keuze voor iemand die voor alles één lens wil gebruiken!

3. Sony E 20mm f/2.8

Sony_a6400_lenses_20

Bekijk meer beoordelingen

Brandpuntsafstand: 20mm (equivalent aan 30mm)
Gewicht:
69g (2,4 oz.)
Grootte (Diameter x Lengte): 63 x 20 mm (2,5 x 0,8 inch)
Filter Diameter: 49 mm
Minimale scherpstelafstand: 0,2 m (7,8 inch)

Controleer amazon prijs Bekijk de prijs van B&H

Van de zes lenzen in deze test is dit veruit de meest compacte! In combinatie met de Sony a6400 voelt het ongelooflijk licht / compact aan en maakt het de set-up een absoluut genot om te gebruiken.

Het voelde bijna meer als een point-and-shoot camera dan een spiegelloze opstelling van hoge kwaliteit.

Door het compacte pancake design is dit een geweldige incognito combinatie!

Als je op zoek bent naar een camera-opstelling met verwisselbare lens, die nog steeds de kleinste camera tussen jou en je onderwerp plaatst, is de Sony 20mm f / 2.8 het!

Net als de sony 24mm f/1.8 hierboven vermeld, heeft dit objectief echt een mooie brandpuntsafstand. Hoewel 35mm mijn favoriet is, is een iets breder 30mm equivalent een prima tweede keuze.

Het zit op een goede plek tussen een echt groothoeklens zoals de hieronder genoemde 10-18 mm en de normale 50 mm-lens.

Het is een geweldige opstelling voor het fotograferen van alles, van reizen en avontuur tot familie en portretten – het is een alles-doen lens voor een breed scala aan onderwerpen.

Sony_a6400_lenses_20-01

Sony 20mm f/2.8 | 1/800 f/4 ISO 200

Met het ultracompacte en lichtgewicht ontwerp voelt de Sony 20mm f/2.8 niet zo duurzaam aan als sommige van de andere hier genoemde objectieven.

Omdat het echter zo licht is, denk ik dat het een druppel vrij goed zou overleven, zelfs zonder veel metaal in het ontwerp!

De lensvervorming door de brede brandpuntsafstand van dit objectief was vooral voor buiten fotograferen draaglijk. Het is misschien niet ideaal voor portretten, maar was vrij effectief voor de meeste andere onderwerpen.

De autofocus van de Sony 20mm f/2.8 is snel en effectief, iets dat me verbaast gezien hoe betaalbaar deze lens is.

Bij f/2.8 was dit objectief matig snel en kon het donkere scènes aan, vooral in combinatie met een goede sensor bij weinig licht zoals die in de Sony a6400. Als je een sneller diafragma nodig hebt, is de nieuwere f / 1.8-versie die hier wordt besproken een goede optie.

Een onverwachte maar leuke feature was de zonnekap (zie hier voor andere Sony accessoires). Het beschermt het voorste element heel goed en stelt je in staat om deze camera in een rugzak te gooien zonder een lensdop.

Het houdt ook regen / sneeuw van de voorkant van de lens bij het fotograferen buiten tijdens slecht weer.

Kortom, een zeer indrukwekkende lens in een ultralicht pakket!

4. Sony E 10-18mm f/4 OSS

Sony_a6400_lenses_10-18

Bekijk meer beoordelingen

Brandpuntsafstand: 10-18mm (equivalent aan 15-27mm)
Gewicht:
225g (7,9 oz.)
Grootte (Diameter x Lengte): 70 x 63 mm (2,8 x 2,5 inch)
Filter Diameter: 62 mm
Minimale scherpstelafstand: 0.25m (9.8in)

Controleer amazon prijs Bekijk de prijs van B&H

Groothoeklenzen zijn meestal mijn favorieten, dus dit was de eerste Sony APS-C-lens die ik bezat.

Met deze lens kunt u dramatische landschapsbeelden met een gelijkwaardige brandpuntsafstand vergelijkbaar met de 16-35mm full frame lens (mijn favoriete Sony lens).

De Sony 10-18mm f/4 is de beste keuze voor die Instagram-waardige groot-landschap-kleine-persoon-stijl beelden.

Het superbrede tot brede zoombereik van deze lens stelt je in staat om de volledige scène in één frame vast te leggen, en is het ook een geweldige match om jezelf te filmen met het scherm aan de voorkant van de Sony a6400 – een zekere hit met vloggers.

De meeste groothoeklenzen zijn erg groot en zwaar maar dit objectief blijft vrij compact! Ik breng veel tijd door met wandelen met het in mijn jas of klimmen met het rits in een klein hoesje aan mijn harnas.

Ik waardeer ook de allround scherpte van deze lens. Het kan lastig zijn om een groothoekzoomlens te vinden met scherpte helemaal tot in de hoeken.

Deze lens doet het behoorlijk goed, vooral voor de prijs!  Ik heb deze lens een paar keer op mijn Sony a7RIII gebruikt (het beslaat het volledige frame voor een deel van de brandpuntsafstand, ongeveer 12-17 mm).

Op de hoge resolutie van de a7RIII merk ik wel wat verlies aan scherpte, maar het is prima bij het fotograferen op 24mp op de Sony a6400.

Het nadeel van het gebruik van de Sony 10-18mm f/4 op een full frame camera is de extreme vervorming die je krijgt bij 12-17mm – itt werkt eigenlijk het beste op een crop sensor camera zoals de a6400.

Sony_a6400_lenses_10-18-01

Sony 10-18mm f/4 | 1/2000 f/6.3 ISO 400

Na het gebruik en misbruik van de Sony 10-18mm f/4 voor meerdere jaren, was ik onder de indruk van de uitstekende bouwkwaliteit. Het heeft meer plastic in het ontwerp dan ik zou willen, maar ondanks dat is het verrassend duurzaam.

Ik neem het regelmatig klimmen, skiën, wandelen en kamperen en het heeft nooit problemen gehad.

De autofocus is snel en effectief en met zo’n brede brandpuntsafstand had ik bijna nooit problemen met het krijgen van nauwkeurige scherpstelling.

Als je meer te weten komt over hyperbrandpuntsafstand, zul je begrijpen dat met een 10-18mm-lens bijna alles scherp zal zijn door het grootste deel van het frame, zolang het op of voorbij ongeveer 1,5 meter (5 ft) is scherpgesteld.

Een nadeel is het diafragma van f / 4, dat niet zo goed presteert in situaties met weinig licht.

Als je op zoek bent naar een lens om de sterren met je Sony te fotograferen, zou ik een groothoekprimer voorstellen met een diafragma meer in het f / 2-bereik, zoals de uitstekende en betaalbare handmatige scherpstelling Rokinon 12mm f / 2, hier besproken.

Autofocus is voor mij een must have-functie geworden, maar als je zoiets statisch als de sterren fotografeert, is handmatige scherpstelling voldoende.

Over het algemeen is de Sony 10-18mm f/4 een van mijn favorieten vanwege de veelzijdige brandpuntsafstand en het kwaliteitsbeeld dat het produceert!

5. Sony E 35mm f/1.8 OSS

Sony_a6400_lenses_35

Bekijk meer beoordelingen

Brandpuntsafstand: 35 mm (gelijk aan 52,5 mm)
Gewicht:
154g (5,5 oz.)
Grootte (Diameter x Lengte): 63 x 45 mm (2-1/2 x 1-13/16in.)
Filter Diameter: 49 mm
Minimale scherpstelafstand: 0,3 m (0,99 ft)

Controleer amazon prijs Controleer moment prijs

Bijna alle tutorials voor beginnersfotografie suggereren een “nifty-fifty” lens. En dat is niet voor niets!

Ze zijn goedkoop, scherp en geweldig bij weinig licht. Bovendien leren ze je om “met je voeten te zoomen”.

De Sony 35mm f/1.8 is een prima optie voor wie op zoek is naar een 50mm equivalent op hun a6400.

Je zult merken dat je meer opzettelijk bent met een prime-lens zoals de Sony 35mm f / 1.8, omdat je moet bewegen om je beeld ingelijst te krijgen in plaats van alleen maar in te zoomen of uit om onderwerpen op te nemen/uit te sluiten.

Deze lens past bij de rekening voor een goedkope, snelle prime lens, en moet zeker op het boodschappenlijstje van alle Sony a6400-eigenaren staan.

Sony 35mm f/1.8 | 1/640 f/4 ISO 200

De Sony 35mm f/1.8 heeft een mooie compact ontwerp dat past goed bij de a6400. Met het snelle diafragma van f/1.8 kun je fotograferen in donkere scènes, zelfs met bewegende onderwerpen.

De brandpuntsafstand van 50 mm is een geweldige optie voor het fotograferen van verschillende onderwerpen, terwijl je toch prachtige bokeh kunt bereiken.

Mijn belangrijkste klacht met deze lens is dat het niet zo scherp is als ik zou verwachten voor een mid range prime lens. Het lijdt bij grotere diafragma’s en wordt niet veel scherper totdat je veel diafragmeert. Er is ruimte voor verbetering in het ontwerp.

Wat het mist aan scherpte, maakt het goed in hoe betaalbaar deze lens is, en het is lichtgewicht en compact ontwerpen.

Ondanks dat het een grotendeels plastic ontwerp is, overleefde het gemakkelijk om te vallen!

De autofocus is snel en effectief. Voor wie op zoek is naar een standaard brandpuntsafstandlens tegen een betaalbare prijs met een snel diafragma, zou dit een goede keuze zijn.

Kortom, een solide keuze voor diegenen die op zoek zijn naar de klassieke “nifty fifty” voor hun Sony a6400!

6. Sony E 50mm f/1.8 OSS

Sony_a6400_lenses_50

Bekijk meer beoordelingen

Brandpuntsafstand: 50mm (equivalent aan 75mm)
Gewicht:
202g (7.1 ounce.)
Grootte (Diameter x Lengte): 62x 62 mm (2,4 x 2,4 inch)
Filter Diameter: 49 mm
Minimale scherpstelafstand: 0,39 m (15,3 inch)

Controleer amazon prijs Bekijk de prijs van B&H

Deze lens trok onverwacht mijn aandacht. Ik wist niet zeker of ik het leuk zou vinden, maar ik merk dat ik het meer gebruik dan ik had verwacht.

De 75mm equivalente brandpuntsafstand is enigszins specifiek voor het fotograferen van portretten of meer gecomprimeerde onderwerpen. U kunt er enkele maken mooie bokeh en trek de aandacht van de kijker naar het scherpste onderwerp.

Lenscompressie is een geweldig hulpmiddel om achtergronden dichter bij de kijker te brengen en het gevoel te geven dat een achtergrond dichterbij is dan het in werkelijkheid is.

Het f/1.8 diafragma op de Sony 50mm f/1.8 zal voor wat zorgen. dromerige bokeh die je onderwerp isoleert van de achtergrond.

De andere lenzen die hier worden getest, kunnen gewoon niet zo goed die klassieke portretlook creëren als deze.

Ook zal de tele brandpuntsafstand van de Sony 50mm f/1.8 aangename beelden creëren die juiste verhoudingen van gezichten in portretten.

Ik heb altijd te horen gekregen dat 85mm de ideale portret brandpuntsafstand is, dus dit equivalent van 75 mm komt heel dichtbij.

Als je head-shots maakt of mensen fotografeert, is deze lens een goede keuze.

Sony 50mm f/1.8 | 1/800 f/4 ISO 200

Het snelle diafragma en de langere brandpuntsafstand van dit objectief zijn verpakt in een indrukwekkend compact/lichtgewicht ontwerpen. Andere lenzen met deze specs zijn meestal veel groter/zwaarder.

De Sony 50mm f/1.8 heeft wel een overwegend plastic ontwerp (waardoor het erg licht is), maar de duurzaamheid is discutabel.

Met slechts 202 g (7,1 oz.) balanceert het heel goed op een kleine spiegelloze camera zoals de Sony a6400.

Qua scherpte is dit objectief best goed… speciaal voor de lage prijs.

Over het algemeen is de Sony 50mm f/1.8 een uitstekende keuze voor iemand die op zoek is naar prachtige portretten zonder de bank te breken op een snelle prime telelens.

Voor deze prijs zou ik het zeker aanraden aan portretfotografen als een van de eerste lenzen om te kopen voor de Sony a6400.

Welk type lenzen werken met de Sony a6400?

Sony A6400 lens opties

Beperk je niet tot alleen de APS-C e-mount lenzen voor je Sony a6400 – FE-lenzen werken ook geweldig.

Sony produceert twee hoofdtypen lenzen voor zijn ‘E-mount’ spiegelloze camerabody’s – ‘FE’ en ‘E’ lenzen.

De ‘E-vatting’ verwijst naar de Sony spiegelloze vatting zelf, wat nogal verwarrend is, aangezien E-objectieven en FE-objectieven verschillend zijn.

Er is ook de A-vatting, die voor de Sony unieke Translucent Mirror-type camerabody’s is, maar dat zal ik hier niet behandelen.

Als je een Sony-lens ziet die een ‘E’ bevat (in tegenstelling tot een ‘FE’), betekent dit dat deze is ontworpen voor de Sony APS-C-sensorreeks camerabody’s , d.w.z. de Sony alpha a6400 en andere a6xxx-camera’s.

Sony ‘FE’ objectieven daarentegen bedekken het gehele 35mm frame van een full frame camera. Als zodanig kunnen FE-lenzen worden gebruikt op alle Sony spiegelloze camera’s, zelfs de crop sensor Sony a6400 (zij het bij een 1,5* brandpuntsafstand vermenigvuldiging).

Als je van plan bent om op een dag te upgraden naar een full frame Sony-body, of misschien al een hebt en lenzen wilt delen, is het over het algemeen raadzaam om te profiteren van FE-lenzen die op beide lichaamstypen kunnen worden gebruikt.

De Sony ‘E’ lenzen zijn echter meestal kleiner, lichter en veel betaalbaarder dan hun full frame (FE) tegenhangers, dus het zijn schommels en rotondes.

Ik hou ervan om een mix van beide soorten lenzen te hebben om mijn basis te bedekken, en ik raad je aan dezelfde aanpak te overwegen.

Hoe u uw eerste Sony a6400-lenzen kiest

Het eerste wat ik beoordeel bij het selecteren van een lens is wat ik van plan ben te fotograferen. Landschappen, dieren in het wild, bruiloften, avonturen, portretten, reizen… ze hebben allemaal verschillende eisen als het gaat om het kiezen van een lens.

Als ik portretten maak, ben ik altijd op zoek naar maak mooie bokeh dus ik kies voor een mid range telelens met een laag diafragma (f2.8 of lager).

Als ik een landschap fotografeer, kies ik een groothoeklens om een brede scène in beeld.

Omdat ik zowel bruiloften als avontuurlijke sporten fotografeer, heb ik graag een breed scala aan lenzen die een volledig scala aan brandpuntsafstanden bestrijken.

Naast een aantal onderwerpspecifieke lenzen, vind ik het ook leuk om iets te hebben dat een breed bereik bestrijkt dat een alledaagse lens kan zijn als ik niet zeker weet wat ik ga fotograferen.

Als je de Sony a6400 hebt gekocht, ben je waarschijnlijk op zoek naar lenzen die passen bij het compacte maar krachtige ontwerp. Kies je voor de juiste lens, dan past deze camera mooi in een jaszak!

Ik denk dat alle onderstaande opties goed passen bij de a6400, net als de kleine vormfactor. Bekijk mijn toplenskeuzes voor de Sony a6400 in onderstaande tabel en lees verder voor alle details.

Veelgestelde vragen

Welke lenzen zijn compatibel met Sony a6400?

Alle Sony standaard e-mount (voor APS-C) en FE-mount (voor full frame) objectieven zijn compatibel met de Sony a6400. Sony a-mount lenzen zijn niet compatibel zonder het gebruik van een adapter.

Welke houder is Sony a6400?

De Sony a6400 is e-mount voor Sony spiegelloze camera’s. Als zodanig kan het lenzen accepteren die zijn gemaakt voor APS-C- of full-frame Sony-camera’s.

Is de Sony α6400 compatibel met Sony E-vatting lenzen?

Ja dat is zo. De Sony a6400 kan elke Sony standaard e-mount lens of full frame FE-mount lens accepteren. De eerste bieden gewichts- en kostenbesparingen, terwijl de laatste een betere bouw- en beeldkwaliteit bieden.

Sony a6400 Lens Aanbevelingen | Laatste woorden

Sony A6400 lens opties

Sony a6400 met de Peak Design Pouch

Mijn criteria voor het kiezen van de beste opties waren een balans tussen waarde, functies, grootte / gewicht en veelzijdigheid.

Elk van de bovenstaande opties leent zich voor een specifiek onderwerp en het is aan jou om erachter te komen welke onderwerpen je het meest fotografeert om de beste lenzen te kiezen.

Een leuk ding over lenzen is dat ze hun waarde moeten behouden, wat betekent dat je kunt experimenteren met kopen / verkopen totdat je erachter komt welke je het beste van dienst zijn.

Het kan enige tijd duren om de beste lenzen voor jouw stijl van fotograferen te vinden, maar de bovenstaande opties zijn een goed startpunt!

Hopelijk kun je mijn suggesties volgen om de perfecte kit voor deze geweldige kleine camera te bouwen! Ongeacht wat je kiest, je zult plezier hebben in het leren en groeien als fotograaf.

Laat me je mening weten in de reacties hieronder – ben je het eens met mijn selectie?

Sony-24mm-f1.8

Sony E 24mm f/1.8

Een klein, lichtgewicht objectief met indrukwekkende autofocus en prestaties bij weinig licht maakt deze allrounder de eerste lens die je nodig hebt voor je Sony a6400.

Controleer de prijs op Amazon Bekijk de prijs van B&H