Pete Elliott

FacebookPinterestDelen

Mijn naam is Pete en ik ben een commerciële fotograaf uit The New Forest, VERENIGD KONINKRIJK.

Ik heb de neiging om me te specialiseren in alles wat buiten is, lifestyle en sport. Het is een beetje moeilijk om er een label op te plakken, want sinds ik vijf jaar geleden een camera oppakte, heeft fotografie me op zoveel verschillende paden gebracht.

Ik ben oprecht gelukkig zolang ik buiten ben, met goed gezelschap en met een camera in mijn hand. Dat is iets dat al mijn hele carrière met fotografie waar is.

Ik begon landschappen te fotograferen omdat het zo natuurlijk voor me was om buiten te zijn. Familievakanties bestonden altijd al uit wandelen en skiën, dus toen ik na de universiteit een camera pakte, wakkerde dit mijn liefde voor het buiten zijn aan.

Ik hou ervan om mezelf mentaal en fysiek te pushen en ergens te zijn waar de meeste mensen alleen maar van zouden dromen voor zonsopgang of zonsondergang. De beproevingen van wildkamperen en wandelen naar afgelegen gebieden zijn zo bevredigend voor mij, en als ik terug kan kijken op een beeld en me de moeite kan herinneren die is gestoken in het maken van de foto, is het wat me echt opwindt.

Ik heb altijd spiegelloze systemen gebruikt. Ik hou van de draagbaarheid van hen, en natuurlijk zijn ze de laatste jaren net zo goed als DSLR-systemen.

Ik heb altijd gefotografeerd met de Fujifilm X-serie, te beginnen met een XT-1 en mijn weg te vinden naar de Fujifilm X-T4, wat een geweldige hybride camera is.

Zowel de Fujifilm X-T4 en de Fujifilm X-H2S zijn uitstekende camera’s.

Ze passen echt bij mijn run-and-gun schietstijl en het leven in het algemeen. Beide zijn weerbestendig en bestand tegen de zwaarste omstandigheden, schieten in min vijftien graden in de winter en meedogenloze regen in Schotland test ze echt uit.

Bij Fujifilm is de mogelijkheid om filmvoorinstellingen vooraf in de camera te laden zonder twijfel mijn favoriete functie, en je kunt hier echt die subtiele kleuren mee bereiken.

Sinds ik naar commerciële fotografie ben gegaan, kies ik altijd voor primes als het gaat om fotograferen, waardoor je iets meer diepte in beelden en een veel professionelere uitstraling krijgt. Het kan een beetje tijdrovender zijn en een beetje meer om te dragen, maar het is het waard.

Fujifilm XF 16-55mm f/2.8 R LM WR – een geweldige allrounder.

Fujifilm XF 23mm f/1.4 R LM WR – zo compact en biedt ongelooflijke bokeh.

Fujifilm XF33mm f/1.4 R LM WR – mijn favoriete lens, verlaat zelden de camera. Perfect voor het bereiken van diepte in zoveel situaties.

Fujifilm XF 50-140mm f/2.8 OIS – een geweldige sportlens met ongelooflijke autofocus.

Fujifilm XF10-24mm f/4 R OIS WR – solide groothoek, geen vervorming en geweldig om dichtbij te komen en mensen onder te dompelen in beelden (niet in versnelling geschoten als weg voor reparatie).

Mijn favoriete tas voor bijna alles, kamperen, skiën, wandelen en fotografie, is de Shimoda X50. Het is een geweldige cameratas voor de moderne avonturier. Het neemt al mijn kampeerspullen mee en ik kan veilig zijn in de wetenschap dat mijn camerakit goed beschermd is.

Vanguard VEO Carbon Travel Statief 2 265cb – dit is een lichtgewicht, betrouwbaar stuk kit. Hoewel ik het zelden gebruik, is het nog steeds ongelooflijk handig om te hebben.

Al mijn bewerkingen zijn gedaan in Lightroom. Het is een krachtig hulpmiddel voor kleurcorrectie en ik gebruik Photoshop voor kleine aanpassingen en opschoning. Ik probeer te bewerken met natuurlijke kleuren en niet overboord te gaan, maar het beeld weer te geven zoals ik het zag.

Outdoor Provisions Notenboter – voor mij is het essentieel voor elke reis met je camera!

Het fotograferen van landschappen dwingt je om naar buiten te gaan en de schoonheid te vinden die ons omringt. Het fotograferen van mensen dwingt je om contact te maken met anderen en om dingen over mensen te weten te komen.

Als ik met alleen mijn camera de natuur in ga, ben ik helemaal aanwezig in het moment.

Fotografie is een voertuig dat ik heb gebruikt om in zoveel andere dingen te komen, nieuwe plaatsen te zien, nieuwe mensen te ontmoeten, levenslange vriendschappen te ontwikkelen, nieuwe ervaringen op te doen en de grenzen van mijn mogelijkheden te verleggen.

Hiervoor zal ik voor altijd dankbaar zijn, en het is een van de meest lonende dingen aan dit carrièrepad.

Hoewel ik nu commercieel fotografeer, zal ik er altijd aan denken om mijn camera voor de lol uit te nemen zoals ik deed toen ik begon, zonder enige gehechtheid aan het resultaat.

Ik probeer altijd een diepere betekenis in mijn werk op te nemen, om te proberen anderen te inspireren om naar buiten te gaan en de schoonheid te verkennen die deze planeet te bieden heeft, en ik hoop dat dit wordt weerspiegeld in mijn werk.

www.pete-elliott.com | @pete_ell

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk de 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer