Beth Mitchell

Mijn naam is Beth Mitchell en ik ben een Australische onderwater fine art fotograaf. Ik werk graag met mijn onderwerpen om grillige scènes volledig onder de oppervlakte te creëren.

Vanaf het begin voelde ik me aangetrokken tot Nikon. Ik vond het visueel waardig en nadat ik eerst in een Nikon D80 had geïnvesteerd, heb ik niet meer achterom gekeken. Nu heb ik een Nikon D810 en deze heeft me goed gediend vanaf de eerste release.

Camera

Nikon D810 met Ikelite onderwaterhuis. Dit zijn de gevallen die je duikers ziet gebruiken. Ze zijn speciaal ontworpen voor individuele cameramodellen.

Lenzen

Nikon 17-55mm f/2.8 – Dit is mijn belangrijkste keuze van lens vanwege het gevarieerde bereik. Het meeste werk dat ik fotografeer is volledig zonovergoten, dus deze man is geweldig. De koepel afgebeeld op de Ikelite-behuizing is speciaal ontworpen om de lengte en functionaliteit van deze lens te accommoderen. Het is het beste voor grote onderwatersets.

Nikon 50mm f/1.4G – Ideaal voor close-up werken met minimale beweging. Ik gebruik deze lens voor kleine tankopstellingen.

Hardware en software

Adobe Photoshop met RAW-verwerking. Raw is een integraal onderdeel van mijn processen, omdat veel van de fundamentele richting hier begint. Ik moet ook zoveel mogelijk details in mijn afbeeldingen behouden, omdat ze allemaal zijn ontworpen voor fine art print.

Mijn Photoshop-vaardigheden zijn in de loop der jaren gegroeid. Wat begon als ‘luid’ bewerkte beelden, is nu overgegaan in een hopelijk meer naadloze montagestijl. Mijn doel is altijd om het werk in balans te brengen en eruit te zien als een schilderij en een foto.

Fotografie is een medium dat ik graag sterk vertegenwoordigd zie in de wereld van de beeldende kunst. Het is mijn kans om sociale boodschappen te delen in de vorm van beeldende kunst, zowel voor plezier als voor het vertellen van verhalen.

www.bethmitchellphoto.com | @bmphotoblog

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer