Fujifilm X-T200 Test

Het lijkt alsof ik nog maar een paar weken geleden voor het eerst de voorganger van de X-T200 heb getest – Fuji’s geweldige kleine instapmodel spiegelloze camera.

Ik vond het echt leuk voor wat het te bieden had. Maar er was natuurlijk ruimte voor verbetering, zelfs in een budgetmodel camera.

De tijd vliegt zeker als je plezier hebt – en maandenlang thuis zit dankzij social distancing!

Nu hebben we een nieuw en merkbaar geüpgraded item met de verstandig getagde X-T200.

DSCF4124

Fujifilm X-T200

Compacte spiegelloze camera die functies van hoog niveau verpakt in een betaalbare behuizing.

Controleer de huidige prijs

Trouw aan zijn voorganger en Fujifilm-ontwerpnormen, houdt de X-T200 vast aan de klassieke retro-look waar Fujifilm-camera’s bekend om staan.

Maar dit kleine klompje van een camera is veel meer dan alleen een mooi pakket. Dit is een volledig functionele en veelzijdige spiegelloze camera die dankzij de Fujifilm X-vatting de capaciteit heeft om een van de verbazingwekkende Fuji-lenzen te gebruiken.

Die lenzenlijn op zich is een ongelooflijk aantrekkelijk verkoopargument voor deze camera. Het biedt ook opties naarmate gebruikers verder komen in kennis en vaardigheden.

Het is moeilijk om niet het gevoel te hebben dat ik mezelf herhaal terwijl ik dit artikel schrijf – de Deja Vue is sterk met deze. In een nonchalante blik ziet, voelt en werkt de X-T200 net als het vorige model.

Maar er zijn enkele subtiele en verstandige wijzigingen aangebracht om alle smartphone-shooters en beginnende fotografen verder aan te spreken. Het heeft een aanzienlijke stap gezet om enkele van de functies op te nemen die Fuji vorig jaar in de X-A7 heeft opgenomen.

Laten we de Fujifilm X-T200 eens nader bekijken en ook enkele belangrijke vergelijkingspunten met de Fujifilm X-T100.

(Bekijk hier meer Fuji-camera’s uit het huidige assortiment.)

Inhoudsopgave

Fujifilm X-T200 Technische Gegevens

Pros

 • Compacte Fujifilm camera
 • Geweldige Fujifilm ontwerp- en bouwkwaliteit
 • Prachtige retro esthetiek
 • Fantastische beeldkwaliteit, zelfs bij weinig licht
 • Perfect voor vloggen
 • Uitstekende instapmodel systeemcamera’s
Tegens

 • Schroefbevestiging uit het midden
 • DAT kitlens probleem!
 • Nieuwe 24,2 megapixel CMOS-sensor
 • 16: 9 verhouding 3,5-inch, 2.760K-dot kleuren LCD-monitor
 • 121,0 mm (4,8″) x 83,0 mm (3,3″) x 55,1 mm (2,7″)
 • 370 g (13 oz.) (inclusief batterij en geheugenkaart)
 • 4K 30P, Continue opname: tot ca. 15 min.
 • 3 kleuren om uit te kiezen
 • Bluetooth-connectiviteit
 • Gezichts- en oogdetectie
 • 11 Fujifilm filmsimulaties
Controleer de huidige prijs

Bouw &uiterlijk

Prachtig Fujifilm retro design in de X-T200.

Neem even de tijd om dat prachtige Fujifilm retro-ontwerp in de X-T200 te waarderen.

Zoals gezegd, en trouw aan de Fuji-manier, heeft de X-T200 een klassiek retro design dat wordt geaccentueerd door het gebruik van gepolijste metaalachtige boven- en onderplaten. Dit in tegenstelling tot het gebruik van een nepleer dat zich om de rest van het lichaam wikkelt (nep maar effectief!).

Het is bijna even groot als het vorige model, maar het is dikker dankzij een stevigere grip – deze grip is een integraal onderdeel van het lichaam waar de oudere versie een clip-on grip had.

Het is een heel netjes klein pakketje van een camera dat gemakkelijk in een handtas kan worden gegooid, reistas van een alledaagse drager (dat is hipster voor man-tas!).

Ondanks de toename in grootte tot zijn diepte, slaagden de mensen bij Fujifilm erin om 78 g (2,7 oz.) van de totale massa van de X-T200 af te scheren. Dat is een handige 17% gewichtsverlies waardoor ik de vraag vraag krijg – wat is het geheim ervan?

Ik merkte meteen de daling in gewicht omdat het de camera een beetje meer plastic en goedkoop liet aanvoelen dan zou moeten. Het voelt niet helemaal als een speelgoedcamera, maar het is op de afgrond.

De buitenste behuizing is gemaakt van hetzelfde stevige plastic als zijn voorganger en de X-A7.

De Fujifilm X-T200 beschikt over een groter 3,5 inch, 16:9 verhouding touch screen met tweemaal de resolutie van het oudere model.

De Fujifilm X-T200 beschikt over een groter 3,5 inch, 16:9 ratio touchscreen met tweemaal de resolutie van het oudere model.

Ik hou van de opname van metalen functies waar ze gerechtvaardigd zijn – de riemnokken, onderbuikschroefbevestiging, flitsschoen en natuurlijk de lensvatting zijn allemaal metallic, solide en sterk.

Ik waardeer het gebruik van de juiste camerariemen, omdat hiermee elke stijl van de riem kan worden bevestigd. Hoewel er een Fuji-riem in de doos zit, ben je niet verplicht om deze te gebruiken.

Andere camera’s van dit formaat en gewicht hebben vaak alleen het soort nokken waarmee je een dun nylon koord kunt passeren.

In eerste instantie ziet de bovenplaat er op dit model vrijwel hetzelfde uit als op het vorige. Maar er zijn enkele zeer subtiele ontwerp- en lay-outwijzigingen aangebracht aan de wijzerplaten en knoppen.

Ten eerste voelen ze robuuster en stevig verbonden met de camera – de draaiknoppen op de X-T100 voelden alsof ze een beetje los zaten.

Het rechtervoorwiel dat voorheen de aan / uit-schakelaar was, is vervangen door een echt vrij draaiend instelwiel. Deze herbergt ook de ontspanknop en is volledig aanpasbaar.

De kleine, ronde Fn-knop is verwijderd en vervangen door een langwerpige Aan/Uit-knop die vlak tegen de behuizing zit.

Ten slotte is het uiterst rechtse instelwiel op de X-T200 niet langer verzonken in de camerabehuizing, waardoor de draaiknoppen allemaal op een gelijk speelveld blijven.

Afgezien daarvan zijn het instelwiel, het linker instelwiel en de pop-upflitser allemaal vrijwel hetzelfde. Ik hou van het gebruik van Ongemarkeerd instelwielen die allemaal naar wens kunnen worden aangepast.

De pop-upflitser is goed geconstrueerd om zich in de behuizing te verbergen en indien nodig op solide mechanismen los te laten. Er is een geruststellende klik wanneer u deze opent en sluit.

De X-T200 heeft een roterend, kantelbaar omklapbaar scherm dat perfect is voor vloggers en ijdele mensen!

De X-T200 heeft een roterend, kantelbaar omklapbaar scherm dat perfect is voor vloggers en ijdele mensen!

De achterkant van de Fujifilm X-T100 was al een vrij minimale aangelegenheid en de X-T200 heeft dat overgenomen en nog meer gestript.

De twee grootste veranderingen zijn het verwijderen van de D-pad met vier knoppen en de toename van de schermgrootte – die beide voor mij welkome veranderingen zijn.

Hoewel er die-hard fans zijn die zouden moorden voor de standaard D-pad, neemt het veel onroerend goed in beslag op de achterkant van zo’n kleine camera. Door het te verwijderen, is er meer ruimte voor een groter scherm en minder kans dat het per ongeluk wordt ingedrukt door de camera vast te houden.

Zoals het er nu uitziet, is er alleen een directionele schakelaar, een Menu / OK en Disp / Back-knoppen. Aan de bovenkant van het scherm zijn er afspeel- en prullenbakknoppen en twee lege knoppen – deze camera druipt van de aanpasbare bedieningselementen.

De X-T200 heeft een drieweg kantelbaar paneel dat volledig kan worden uitgeklapt op het horizontale om te fungeren als een selfie- of vlogscherm. Dit is een ander voorbeeld van hoe Fuji aantrekkelijk is voor een jongere markt.

Het paneel zit vlak tegen de behuizing van de camera en kan worden gesloten met het scherm naar buiten of naar binnen gericht.

De achterkant van het paneel heeft dezelfde nep-lederen textuur, wat echt bijdraagt aan de retro / film-camera look van de X-T200.

Opvallend is dat het achterste instelwiel dat net voor de duim zat, in dit model is verwijderd, waardoor de esthetiek verder wordt opgeschoond.

Ten slotte is de zoeker op de X-T200 precies hetzelfde als die op de X-T100 – 0,39 “met ongeveer een OLED-paneel met 2.360 K-dot.

Het is mooi en helder en helder, maar de vergroting is niet geweldig. Desondanks heeft het een dioptrie-instelknop en een view-mode-knop voor het wijzigen van de instellingen van wanneer de zoeker wordt geactiveerd.

Over het algemeen zet de Fujifilm X-T200 de prachtige Fujifilm design styling met retro-geïnspireerde flare. Persoonlijk vind ik het er geweldig uitzien!

Ergonomie & Handling

Prachtig, minimaal ontwerp is waar het bij de X-T200 om draait - plus het maakt geweldige foto's.

Prachtig, minimaal ontwerp is waar het bij de X-T200 om draait – plus het maakt geweldige foto’s.

Zonder twijfel is de grootste en misschien wel beste ontwerpwijziging aan de X-T200 de nieuwe grip.

Het vorige model had een aparte schroefgreep die niet overdreven solide of groot genoeg was. Deze nieuwe grip zorgt ervoor dat drie vingers aan de voorkant van de camera kunnen worden vastgehouden – twee grotere comfortabel.

Verder is de nep-lederen textuur op de meeste oppervlakken van de camera heeft het een licht rubberen gevoel waardoor het meer grip heeft (is dat zelfs een woord)?

Met de licht opgestoken duimsteun en het verwijderen van de D-Pad kun je houd deze camera comfortabel vast zonder kans om per ongeluk op een knop te drukken.

Er is niets erger dan je opname uitlijnen om erachter te komen dat je per ongeluk je witbalans hebt verschoven

En met slechts 370gm – 78gm lichter dan de X-T100 – is het een wonder dat de camera niet wegvliegt bij een harde wind. Onnodig te zeggen dat de X-T200 zal geen niveau van vermoeidheid veroorzaken van een hele draaidag.

Ik vind het ook fijn dat wanneer je het achterpaneel dicht hebt met het scherm naar binnen gericht, je nog meer ruimte hebt voor je duim om te zitten.

De Fuji X-T200 herbergt dezelfde accu als bijna alle Fujifilm X camera’s (met uitzondering van de nieuwe Fujifilm X-T4 die nu een grotere accu heeft). Dit is toegankelijk via een scharnierend paneel op de basis van de camera samen met de SD-kaart.

Ik vond wel dat wanneer de batterij en kaart samen in dit compartiment zitten, het lastig kan zijn om de kaart in en uit te krijgen.

Een verwarrende ontwerpkeuze die ik bij veel camera’s zie is de manier waarop de statiefschroefbevestiging uit het midden staat.

In mijn boek moet het worden uitgelijnd met het midden van de lensvatting, zodat wanneer het op een statief is gemonteerd, de camera en lens op natuurlijke wijze zijn uitgelijnd met uw zicht.

Ook bevindt het batterijtoegangspaneel zich direct naast de schroefbevestiging, wat betekent dat u geen batterijen kunt vervangen wanneer deze op een statief zijn gemonteerd.

Dit zijn kleine minpuntjes die waarschijnlijk niet de aandacht van het beoogde publiek voor deze camera zouden trekken.

Alle knoppen en bedieningsknoppen zijn goed verspreid en als gevolg daarvan is er geen onbedoelde botsing van de ene knop terwijl u een andere probeert te raken.

De bedieningsknoppen hebben een mooie klikrespons wanneer ze worden gedraaid en het instelwiel is oerdegelijk wanneer u op een instelling staat – u zult deze draaiknop niet per ongeluk snel in de sportmodus wijzigen.

Het paneel op de X-T200 waarin het aanraakscherm is ondergebracht, kan worden omgedraaid voor bescherming of gemak.

Het paneel op de X-T200 waarin het aanraakscherm is ondergebracht, kan worden omgedraaid voor bescherming of gemak.

Zoals gezegd beschikt de X-T200 nu over een 3,5-inch scherm met een verhouding van 16: 9 dat meer kijkruimte heeft dan het vorige model.

Deze verhouding, samen met aanraakmogelijkheden, leent zich meer voor een smartphone-ervaring.

Bovendien is de schermresolutie gestegen van 1.040K-dot naar maar liefst 2.760K-dot monitor – dat is een enorme sprong en is gemakkelijk merkbaar tijdens gebruik.

Zoals te zien is bij de Fujifilm X-A7, is dit nieuwe bredere scherm absoluut perfect voor het opnemen van een video in die verhouding – plus het 180-graden kantelbare scherm laat je jezelf zien in een prachtige resolutie!

De interface op het aanraakscherm is ook identiek aan de X-A7 in die zin dat deze de optie heeft voor een standaard Fuji-menu of een op pictogrammen gebaseerde optie op het scherm.

Het Fujifilm menusysteem zoals te vinden op de X-T200 is een genot om te gebruiken – in tegenstelling tot sommige andere merken – en heeft een natuurlijke stroom van opties, functies en informatie.

Met het op pictogrammen gebaseerde systeem hebt u via een simpele aanraking toegang tot aangepaste functies. Standaard hebt u toegang tot het Q-menu, de focus op het aanraakscherm, de witbalans, de filmsimulaties en de focusmodus.

Twee van de pictogrammen zijn aanpasbaar en via het hoofdmenu kunt u de functies die u hebt wijzigen voor snelle toegang via het aanraakscherm.

Er is ook een pictogram om terug te keren naar het standaardscherm en zelfs een vraagtekenpictogram om een beschrijving van elk pictogram te krijgen. Dit is allemaal erg gebruiksvriendelijk en is uiteraard ontworpen om smartphone shooters zich meteen thuis te laten voelen.

Fujifilm X-T200 + XC 15-45mm f/3.5-5.6 | 45mm 1/250 f/8 ISO1000 - Deze opname is gemaakt op de Fujifilm X-T200 met behulp van de Classic Chrome filmsimulatie.

Fujifilm X-T200 + XC 15-45mm f/3.5-5.6 | 45mm 1/250 f/8 ISO1000 – Deze opname is gemaakt op de Fujifilm X-T200 met behulp van de Classic Chrome filmsimulatie.

Er is nog een functie die ik geweldig vind – het filmsimulatiepictogram.

Fuji staat bekend om zijn verbazingwekkende filmsimulaties. Met het aanraakpictogram Filmsimulatie op het scherm kunt u een bepaalde filmsimulatie kiezen en uw vinger over het scherm slepen om een voor- en naweergave te zien van hoe uw afbeelding eruit zal zien.

Deze touchscreen-functies zijn duidelijk gericht op beginnende digitale camera-shooters die migreren vanaf een smartphone.

Ook is er een merkbare verbetering in de responsiviteit van het aanraakscherm op de X-T200.

De vorige het aanraakscherm van het model was een beetje laggy en soms enigszins frustrerend. Het is geweldig om te zien dat deze presteert zoals je zou hopen – snel en nauwkeurig.

Een veel voorkomende frustratie voor mij bij al mijn Fujifilm camera’s – ik heb er nu drie – is dat ik vaak per ongeluk mijn scherpstelpunt op het touchscreen verplaats.

Hoewel je de mogelijkheid hebt om het aanraakscherm te gebruiken met vegen in plaats van de D-Pad, zou ik vaak per ongeluk een functie activeren. Als gevolg hiervan heb ik de neiging om de aanraakschermfunctie op mijn Fujifilm-camera’s uit te schakelen – al die geweldige technologie is verloren gegaan.

De zoeker eye-cup is gemaakt van een stijf plastic dat ik vaak tegen mijn bril zou rammelen tijdens het fotograferen. Ik mis de dagen van zachte rubberen oogschelpen. Ik vind het wel fijn dat je de dioptrie eenvoudig kunt aanpassen.

Ik vind het ook geweldig dat ik het achterpaneel kan sluiten met het LCD-scherm naar binnen gericht en gewoon op de zoeker kan vertrouwen voor het fotograferen. Ik ben geen grote fan van chimpansees.

Opmerking: Chimping is een belachelijke term die wordt gebruikt om de fotografiegewoonte te beschrijven van het beoordelen van elke foto die je op het achterscherm maakt – het is de ergste vorm van arrogantie! 😉

De Fujifilm X-T200 is klein, comfortabel in gebruik en een goed ontworpen stuk kit. Opnieuw was ik verrast dat ik zo’n kleine camera comfortabel kon gebruiken zonder dat er al vroeg artritis ontstond.

Focus prestaties

Fujifilm X-T200 + XC 15-45mm f/3.5-5.6 | 45mm 1/2000 f/5.6 ISO1600 - Gezien de enorme hoeveelheid lycra ging deze fietser duidelijk supersnel - maar de X-T200 had geen probleem om focus te krijgen.

Fujifilm X-T200 + XC 15-45mm f/3.5-5.6 | 45mm 1/2000 f/5.6 ISO1600 – Gezien de enorme hoeveelheid lycra ging deze fietser duidelijk supersnel – maar de X-T200 had geen probleem om scherp te komen.

Zoals bij alle Fuji-camera’s van dit kaliber, heeft de X-T200 een uitgebreide selectie van scherpstelinstellingen – van meerdere trackingmodi tot het gebruik van Face- en EYE AF-modi. Je zult er zeker van zijn dat je zelfs de meest koppige bewegende onderwerpen zult pakken.

Ik vond dat het autofocussysteem is ongelooflijk responsief en plakkerig dankzij het volledige fasedetectiesysteem en 425 autofocuspunten.

De autofocus op de X-T200 is een andere enorme verbetering ten opzichte van het vorige model – wat, als je je herinnert, een van de grootste problemen was die ik met die camera had.

Zelfs instapcamera’s hebben tegenwoordig zware concurrentie. Vooral omdat cameramerken ijverig werken om de nieuwste generatie technologie van hun high-end camera’s in deze generatie van hun instapmodellen te verpakken.

Waar de autofocus in het vorige model traag was en veel opgejaagd werd, is deze camera snel en nauwkeurig – het is duidelijk dat Fujifilm mijn review heeft gelezen en ter harte heeft genomen.

Ik wou dat ze zouden luisteren naar mijn advies over de Fujifilm XC 15-45mm lens die bij deze camera’s wordt geleverd. Het is een groot deel van het autofocusprobleem dat veel mensen ervaren.

Mijn advies, wanneer je de Fujifilm X-T200 oppakt: doe jezelf een plezier en pak de XF 18-55mm kitlens. Het is een briljante lens en een van de meest gevierde kitlenzen op de markt. Geef de XC 15-45mm aan je kinderen om mee te spelen.

Bovendien reageert het aanraakscherm veel responsiever wanneer het wordt gebruikt om scherpstelpunten te selecteren en om te fotograferen. Er is lang niet de hoeveelheid vertraging die bij het vorige model is ervaren.

Prestaties bij weinig licht

Fujifilm X-T200 + XC 15-45mm f/3.5-5.6 | 15mm 1/2000 f/9 ISO1600 - Op een donkere en sombere dag in Melbourne had de X-T200 geen moeite met het slechte licht.

Fujifilm X-T200 + XC 15-45mm f/3.5-5.6 | 15mm 1/2000 f/9 ISO1600 – Op een donkere en sombere dag in Melbourne had de X-T200 geen moeite met het slechte licht.

Zoals ervaren met de Fujifilm X-A7, was fotograferen bij weinig licht met de X-T200 naadloos en productief – daar kunnen niet veel instapcamera’s op bogen!

Ik was blij dat ik de camera met zowel slechte belichting als hoge ISO kon testen zonder beelden te maken die de prullenbak waardig waren.

Het ISO-bereik is van 200 tot 12.800 met een uitgebreid gevoeligheidsbereik tot 51.200. Bovendien is dit een aanzienlijke verbetering over de X-T100 die geen slordigheid was in de prestaties bij weinig licht.

Nogmaals, je lens gaat een enorm verschil maken, vooral als het gaat om grote diafragma’s. Hoe dan ook, de resulterende beelden hadden geen overmatige ruis of artefacten die gebruikelijk zijn bij opnamen bij weinig licht.

Over het algemeen is dit een camera die comfortabel en met succes onder alle omstandigheden zal fotograferen.

Beeldkwaliteit

voorbeeldopname met de Fujifilm X-T200 + XC 15-45mm f/3.5-5.6

Fujifilm X-T200 + XC 15-45mm f/3.5-5.6 | 45mm 1/200 f/8 ISO250 – Het chagrijnige weer in Melbourne was geen probleem voor de X-T200.

Houd er rekening mee dat we momenteel in een staat van isolatie zitten vanwege de Covid-19-kwestie.

Als gevolg hiervan was ik enigszins beperkt in het kunnen uitstappen en vrij schieten – de politie bracht mensen in rekening voor onnodige uitstapjes. Hoe dan ook, ik snuck out en kreeg een paar beelden terwijl ik de fuzz vermeed als een ninja!

Naar mijn mening – en dat is wat deze review is – is beeldkwaliteit altijd het product van twee componenten. Simpel gezegd, de beeldkwaliteit moet alleen worden beoordeeld op basis van de camera en de gebruikte lens.

In het geval van de Fujifilm X-T200 maakte het niet uit welke lens ik op de camera zette, het leverde gewoon geweldige beelden op – zelfs met de waardeloze kitlens waar ik gewoon niet over zal zwijgen!

Fotograferen in RAW maakt het mogelijk briljant scherpe beelden met een geschikte hoeveelheid detail om in postproductie te bewerken.

Een favoriet van fans bij het fotograferen met een Fuji-camera zijn de prachtige JPEG-bestanden die ze produceren. De X-T200 is hierop geen uitzondering met maar liefst 11 filmsimulaties die zowel voorafgaand aan de opname als daarna via in-camera verwerking kunnen worden toegepast.

Fujifilm X-T200 + XC 15-45mm f/3.5-5.6 | 45mm 1/250 f/8 ISO1000 - De X-T200 heeft een fantastische kleurweergave.

Fujifilm X-T200 + XC 15-45mm f/3.5-5.6 | 45mm 1/250 f/8 ISO1000 – De X-T200 heeft een fantastische kleurweergave.

De JPEG’s zijn prachtig gerenderd met perfecte huidtinten en perfecte kleurafstemming. Fujifilm speelt dit spel immers al heel lang.

Zoals gezegd kun je via het grote touchscreen de filmsimulaties in live modus bekijken.

In feite heeft het uiterst linkse instelwiel een standaardinstelling voor het aanpassen van de filmsimulaties – Fujifilm wil natuurlijk dat je met hun sims speelt.

Beeldkwaliteit is iets dat Fujifilm zeer serieus neemt bij het ontwikkelen van hun camera’s. Deze camera is zeker geen uitzondering op die regel.

De sensor in de Fujifilm X-T200 doet uitstekend werk, zelfs als het gaat om heldere en scherpe continu-opnamen tot 8 fps.

Algemene prestaties

De Fujifilm X-T200, NIET het objectief, is briljant en verbazingwekkende prijs-kwaliteitverhouding.

De Fujifilm X-T200, NIET het objectief, is briljant en verbazingwekkende prijs-kwaliteitverhouding.

Dankzij een aantal belangrijke verbeteringen ten opzichte van het vorige model presteert de Fujifilm X-T200 solide. En hoewel het duidelijk op de markt wordt gebracht bij degenen die nieuw zijn in fotografie, of degenen die opstappen van smartphone-opnamen, is het een ongelooflijk betrouwbare shooter.

Dankzij de nieuwe en verbeterde 24,2 MP sensor, het snellere autofocussysteem en een reeks gebruiksvriendelijke aanpassingen is het een van de beste instapcamera’s op de markt.

Ik fotografeer voornamelijk met een Fujifilm X-T3, plus een X-E3 en mijn geliefde X-70. De X-T200 is ongelooflijk comfortabel en vertrouwd voor mij, maar zou net zo gemakkelijk zijn voor een beginner om op te pakken en onder de knie te krijgen.

Maar de onderwerpkop is ‘Overall Performance’ dus ik moet schoon schip maken – de Fujifilm X-T200 heeft een vies geheimpje dat niet kan worden vermeden.

De camera wordt geleverd met de Fujifilm XC 15-45mm f/3.5-5.6 power zoomlens – dit is de enige kitoptie zoals te zien bij de X-T100 en de X-A7.

Ik moet zeggen dat ik teleurgesteld ben dat Fujifilm dit objectief niet heeft afgeschaft. Dat klinkt misschien een beetje hard, maar laat me het uitleggen.

Ik realiseer me dat dit een instapmodel en budget model camera van Fujifilm is. Als zodanig moesten ze de kosten voor de consument laag houden om het product aantrekkelijk te maken.

Maar de XC-lens die erbij wordt geleverd, is een shocker volgens de normen van vandaag – het was gewoon OK een jaar geleden, het is nu onzin!

De lens is ongelooflijk traag om scherp te stellen en jaagt op scherpstelling bij minder licht – plus de powerzoom reageert ook traag.

De XC 15-45mm produceert zachte beelden en over het algemeen helpt het niet om de voordelen en functies van de X-T200 te verkopen. Het houdt het letterlijk tegen.

Sommigen hebben geklaagd dat de langzame scherpstelprestaties de schuld zijn van de camera. Maar als u deze XC-lens verwijdert en een van de XF-lenzen laat vallen, krijgt u direct betere prestaties.

Ik kan niet genoeg benadrukken dat dit een geweldige camera is die in de steek wordt gelaten alleen door zijn kitlens. Ik wou dat Fuji het aanbood als een body-only aankoop tegen een goedkopere prijs of met een betere lens tegen een iets hogere prijs.

Videoprestaties

Hoewel de X-T100 in staat was om op volledige 4K te schieten, was het slechts met 15 fps, wat vrijwel bijna nutteloos is voor bruikbaar beeldmateriaal door today’s normen.

Ik ben blij om te zien dat Fuji ook de videoprestaties een boost heeft gegeven in de X-T200 met 4K met een respectabele 30 fps – waardoor het perfect is voor die wanna-be YouTube-miljonairs die gewoon wachten op hun grote doorbraak.

De HD-opname is niet weggelaten met een aanzienlijke toename van 1280 x 720 naar Full HD @ 1920 x 1080 bij 59,94p / 50p / 24p / 23,98p – allemaal met een continue opnametijd van maximaal 30 minuten.

Dit zijn een geweldige set specificaties van een instapcamera zoals de Fujifilm X-T200. Toch kun je dankzij de mogelijkheid om elke Fuji X Mount-lens te gebruiken, een flitsschoen voor een externe microfoon en een volledig scharnierend scherm, echt het meeste uit je video-uitvoer halen met een camera als deze.

Een pluim voor Fuji voor het ook opnemen van een 3,5 mm microfoonpoort en een adapter (meegeleverd in de doos) die de USB-C-poort omzet in een hoofdtelefoonaansluiting – briljant!

Waar voor je geld

De Fujifilm X-T200 is een geweldige kleine instapcamera met een uitzonderlijke prijs-kwaliteitverhouding.

Voor ongeveer $ 700 krijg je een compleet pakket dat goed geschikt is voor mensen die net beginnen. Het kunnen maken van geweldige beelden of video van hoge kwaliteit is nog nooit zo kosteneffectief geweest met een Fujifilm-camera.

Zoals hier vermeld, en zoals vermeld in mijn X-T100 test, doe jezelf een plezier en pak snel een fatsoenlijk Fuji-objectief zoals de XF 18-55mm. Breid uw budget een beetje uit en u opent een hoger prestatieniveau van de X-T200 en een hoger niveau van creativiteit in uzelf.

Gebruik de meegeleverde kitlens als deurstop of zoiets!

Over andere objectieven gesproken, je hebt eindeloze mogelijkheden om je lenzencollectie verder uit te breiden met zowel professionele als enthousiaste lenzen van Fujifilm – en ze zijn allemaal geweldig.

Controleer de huidige prijs

Fujifilm X-T200 Test | Conclusie

Maar al te vaak worden instapcamera’s geleverd met een lange verlanglijst met verbeteringen. Kijk maar eens naar eventuele recensies – fotografen zijn behoeftige mensen die nooit tevreden zijn.

Met de Fujifilm X-T200 krijg je echter een bijna perfecte camerabody die geschikt is voor iemand die nieuw is in het gebruik van een digitale camera. Bovendien krijg je het bij een ongelooflijke prijs.

Voor vloggers en andere creatievelingen heb je de mogelijkheid om je kit uit te breiden met statieven, externe microfoons, flitssystemen en meer. En natuurlijk heb je toegang tot enkele van de meest indrukwekkende lenzen op de markt.

Fuji heeft ons echt verwend met keuze. Ongeacht uw budget, ervaring of behoeften, er is een Fujifilm camera die bij u past.

De X-T200 vinkt veel vakjes aan als het gaat om het ontmoeten van die ‘nooit tevreden’ fotografen.

Zelfs ervaren fotografen kunnen een van deze pakken en in hun dagelijkse draagtas gooien of meenemen op hun reis. En als je al een bestaande Fuji-shooter bent, heb je waarschijnlijk al een paar lenzen die je op de X-T200 zou kunnen laten vallen.

Zoals je kunt zien, is dit een zeer veelzijdige camera en ik neem mijn hoed af voor Fuji voor het nemen van een goede camera in de X-T100 en het fantastisch maken met dit nieuwere model.

DSCF4124

Fujifilm X-T200

Compacte spiegelloze camera die functies van hoog niveau verpakt in een betaalbare behuizing.

Controleer de huidige prijs