Black Ember WPRT Beoordeling

FacebookPinterestDelen

Er zijn tegenwoordig zoveel nieuwe cameratassen dat het soms moeilijk is om de ene van de andere te onderscheiden. Als recensent ga ik graag op zoek naar dat iets speciaals waardoor een tas opvalt.

Om te zeggen dat de Black Ember WPRT “opvalt” zou een understatement zijn. Het is een heavy-duty waterdichte tas die eruit ziet alsof het het geheim kan bevatten om de volgende apocalyps te overleven.

Maar waterdichtheid is niet het enige dat het uniek maakt. Het is ook een van de eerste echt modulaire camerarugzakken die ik heb gezien.

ATHOL HILL ZWART EMBERT WPRT

Zwart Ember WPRT Modulair DSLR Pack

Functie ontmoet vorm met gemakkelijke toegang aan de zijkant en een ultra-gelikte minimalistische look.

Controleer de huidige prijs

Sommige tassen beweren modulair te zijn door alleen een scheidingswand of een inzetstuk te vervangen, maar de WPRT doet me denken aan die beroemde Crocodile Dundee-messenscène: “Dat is niet modulair … DIT is modulair.”

De versie die ik vandaag review heet de Black Ember WPRT DSLR Kit, het WPRT-pakket samen met een camera-inzetstuk en enkele riemen voor het dragen van een statief.

Voor wie is het bedoeld? Uiteindelijk zal iedereen waarschijnlijk zijn dure camera-uitrusting dichter bij water brengen dan ze zouden willen.

Je kunt op een boot in ruwe zee staan, door metersdiepe sneeuw trekken of op een motorfiets door een jungle rijden in een stortbui. Het is gewoon zo duurzaam.

Sterker nog, na een paar maanden deze tas te hebben gehad, denk ik dat ze hem standaard moeten geven aan Red Bull-fotografen.

Laten we het eens nader bekijken.

Inhoudsopgave

Black Ember WPRT DSLR Kit Technische Gegevens

Pros

 • Echt modulair
 • Beste waterdichte cameratas die er is
 • De stand-alone cameramodule werkt als een echte tas
Tegens

 • Geen ritsen op verborgen zakken
 • Zou geweldig zijn als de roll-top riem langer was
 • Cameramodule kan niet aan de buitenkant worden bevestigd
 • IPX6 waterdicht rating: 1.200-PSI waterinbraak getest
 • Achterpaneel: EVA-schuim
 • 3D schouderbanden: ergonomisch gevormd en vervaardigd uit 2 lagen schuim
 • Mods: Magnetisch verbinding maken met de WPRT modulaire
 • DSLR Pack: Compatibel met beide Minimal &Modular packs
 • Afmetingen: 510 x 320 x 152 mm (20″ x 12,5″ x 6″
 • Liter: 30

Kritische materialen &hardware:

 • 800-denier 3-laags micro-hex performance textiel in diep zwart, gespecificeerd om reflectiviteit te verminderen voor een stealthy esthetiek
 • Lasergesneden Hypalon van 1 mm
 • Duitse magnetische fidlock v-buckle hardware
 • YKK aquaguard ritsen
Controleer de huidige prijs

Bouw &uiterlijk

De Black Ember WPRT is groot maar niet overdreven voor een alledaagse tas.

De WPRT is groot maar niet overdreven voor een alledaagse tas. Zo ziet het eruit op een 6-voet/183cm rijder.

Het Black Ember WPRT model is een roll-top rugzak vandaar de WPRT of (W)ater (P)roof (R)oll (T)op. De cameratas is een inzetstuk dat je apart kunt meenemen als stand-alone cameratas.

Als iemand me zou vragen om deze tas te beschrijven, zou ik zeggen dat het lijkt alsof een SWAT-teamlid per ongeluk zijn rugzak heeft achtergelaten. Het is matzwart met een constructie in militaire stijl die eruitziet en aanvoelt alsof het gebouwd om alles te weerstaan.

Ik heb tassen gezien met een waterdichte constructie, maar deze is dik, hard en stevig. Het buigt langzaam. Het voelt alsof ze het hebben vervaardigd met attitude als een van de actieve ingrediënten.

Het zou geen verrassing moeten zijn dat het gemaakt is van Hyperlon, het zware spul waar ze militaire opblaasbare boten van maken. De constructie zelf is onberispelijk.

De cameramodule is toegankelijk vanaf de rits aan de zijkant. U kunt de interne rits open laten of gesloten houden voor extra veiligheid.

De cameramodule is toegankelijk vanaf de rits aan de zijkant. U kunt de interne rits open laten of gesloten houden voor extra veiligheid.

De kwaliteit van de fittingen is allemaal uitstekend – zoals je zou verwachten van een tas in deze prijsklasse.

Het magnetische gespsysteem is ook eenvoudig te gebruiken en van hoge kwaliteit.

Ik noemde de Black Ember WPRT is echt modulair, dus laten we dat behandelen. Terwijl de meeste tassen inserts mogelijk maken, stelt de WPRT gebruikers in staat om zowel het interieur als het exterieur volledig aan te passen met modules.

De look en feel van de tas zal niet iedereen aanspreken. Het is veel utilitairder en ruiger dan sommige van de “mooie hipstertassen”, maar het zal daardoor ook een stuk beter weerstaan.

Over 10 jaar als die hipstertas in stukken valt, ziet dit er nog steeds uit. solide en robuust, zij het met wat lichte littekens. Ja, het zal nog lang bestaan.

Uiterlijke kenmerken

Met de riemen aan de zijkant kunt u een statief aan de hoofdrugzak bevestigen.

Met de riemen aan de zijkant kunt u een statief aan de hoofdrugzak bevestigen.

De Black Ember WPRT-buitenkant ziet er anders uit, afhankelijk van wat u bestelt en wat u eraan bevestigt. In zijn meest basale vorm is het nog steeds redelijk functioneel.

Er zijn de basisprincipes die je op elke rugzak verwacht te vinden, zoals de schouderbanden en het handvat. Wat interessant en uniek is, is dat deze allemaal verwijderbaar zijn. Dit geldt ook voor de handgrepen.

Normaal gesproken zou ik daar stoppen en de discussie over de schouderbanden bewaren voor het comfortgedeelte, maar de schouderbanden en rugvulling zijn redelijk uniek.

Het meest opvallende kenmerk is dat de achterkant van de tas gescheiden is van de rest van de tas. Black Ember vermeldt dat het zo is ontworpen om onafhankelijk te bewegen.

Je vindt een verborgen zak aan de achterkant van de vulling die items zoals paspoorten uit de buurt van nieuwsgierige blikken houdt. Ik had het geweldig gevonden als hier een kleine rits op zat.

De borstbandjes zijn afneembaar op de The Black Ember WPRT.

Ik word er altijd blij van als de borstbandjes uitneembaar zijn op een tas, en dat zijn ze met de Black Ember WPRT.

Hoewel het beter is dan het helemaal niet te hebben, is er nog steeds een risico dat er iets uitvalt als je de tas zijwaarts houdt.

Toegang tot het interieur is via de bovenkant (roll top) of zijkant. De toegang aan de zijkant is snel en gemakkelijk en biedt ook toegang tot de camerakubus.

Er is een laptophoesvak – hoewel dit niet moet worden verward met de laptopmodule die u afzonderlijk kunt kopen. Ik zal de laptopmodule meer bespreken in het interieurgedeelte.

Aan de voorkant van de Black Ember WPRT vind je aan één kant een voorvak dat geschikt is voor telefoons en portemonnees. Er is ook een groot aantal bijlagen om de opslag uit te breiden door modules toe te voegen.

Om het volledige niveau van mogelijkheden te begrijpen, moet u naar de website van het merk kijken. Er zijn tal van grote en kleine tassen die u kunt bevestigen, waarvan de meeste als stand-alone tassen kunnen worden gedragen.

magnetisch gespdetail op the Black Ember WPRT

Het magnetische gespsysteem is zeer effectief en gemakkelijk te gebruiken.

Interieur kenmerken

Het laptophoesje is enorm. Deze foto toont een 13" Macbook Pro... zijwaarts. Dit zou passen op een 17 "met relatief gemak.

Het laptophoesje is enorm. Deze foto toont een 13″ Macbook Pro… zijwaarts. Dit zou passen op een 17 “met relatief gemak.

De Black Ember WPRT verschilt van de meeste tassen doordat het wordt geleverd als een lege schaal met riemen. Het is aan jou om jouw perfecte tas te maken met behulp van de meegeleverde modules.

De interne modules kunnen zoiets eenvoudigs zijn als een cameramodule of een laptopmodule.

De meeste tassen laten je achter met wat interne armaturen, maar niet deze: verwijder de inzetstukken en er is niets. Dit maakt het gemakkelijker om de tas tussen het ene type en het andere over te zetten.

Omgekeerd wordt het moeilijker om opties te combineren omdat de interne secties kunnen conflicteren. De DSLR-kit is bijvoorbeeld niet compatibel met de WPRT Insert. De WPRT Insert is een grote insert die een stijver frame creëert voor het dragen van een laptop.

Dit betekent niet dat je niet zowel een laptop als een camera kunt dragen – er is een aparte laptophoes die meer dan groot genoeg is, maar deze is niet opgevuld.

De laptophoes past zonder problemen op een 17″-laptop, wat tegenwoordig ongebruikelijk is voor tassen. Omdat er geen vulling is, zou ik een gewatteerde hoes aanbevelen als je deze gebruikt.

Het bereik van de afmetingen voor de modules zorgt voor veel flexibiliteit.

Een kleine module bevestigd aan de WPRT. Het bereik van de afmetingen voor de modules zorgt voor veel flexibiliteit.

Het interieur van de WPRT is niet helemaal verstoken van functies. Er zijn enkele zakken in het voorste compartiment en een mooie sleutelhangerbevestiging die gebruik maakt van de unieke metalen gesp.

De DSLR Bag is geweldig. Het is een van de beste interne modules die ik heb gezien tot op heden voor een camera.

Veel bedrijven brengen modules op de markt als tassen voor twee doeleinden die je kunt buiten gebruiken, maar over het algemeen is de tas een dun stukje ripstop met een riem. Deze insert ziet eruit als een echte stand-alone tas.

De Black Ember WPRT past met gemak op een grijpbare full frame camera.

De Black Ember WPRT past met gemak op een grijpbare full frame camera.

Het heeft een vergelijkbare bouwkwaliteit als de hoofdzak en de vulling aan het interieur ziet eruit alsof het tegen wat klappen kan. Toegang tot uw camera is via de rits aan de zijkant, hoewel deze slechts toegang geeft tot één kant.

Het formaat van de cameratas is groot. Ik zou de nieuwe Tamron 70-180mm of een Sigma ART 135mm zijwaarts kunnen passen.

Het DSLR Pack bevat twee zijvakken aan beide uiteinden, samen met statiefbanden.

Mijn enige echte klacht is dat het geweldig zou zijn als de camera-inzet aan de buitenkant van de tas kon worden bevestigd. Hierdoor zouden gebruikers de DSLR-kit in combinatie met de interne module kunnen gebruiken door deze aan de buitenkant van de tas te bevestigen.

Opslagcapaciteit

capaciteit van het Black Ember WPRT DSLR pack

Normaal gesproken zou ik een flatpack doen voor de hele tas, maar 30L ruimte kan op veel verschillende opties passen, dus ik dacht dat ik me zou concentreren op de cameramodule en hoeveel camera-uitrusting erin past. Dat is een 24-70mm f/2.8 en een Sony 100-400mm.

De Black Ember WPRT heeft een hoge capaciteit van iets meer dan 30L. Dat is aanzienlijk, waardoor het in dezelfde groottecategorie valt als een Wandrd 31 en de Shimoda 30L, hoewel het niet dezelfde cameracapaciteit heeft.

De WPRT is een conventionele tas met een cameratas twist. Je zou kunnen beweren dat dat positief of negatief is, afhankelijk van je mening en vereisten.

Als je zes lenzen mee wilt nemen tijdens een shoot, is dit niet de juiste tas. Als je een body en een paar lenzen wilt dragen, samen met tal van andere dingen, werkt dit vrij goed.

De cameramodule is de enige interne module die ik heb gevonden die wordt geleverd met riemen om een statief te dragen, waardoor dit een ideale reisopstelling is.

De cameramodule is de enige interne module die ik heb gevonden die wordt geleverd met riemen om een statief te dragen, waardoor dit een ideale reisopstelling is.

Voor dagelijks vervoer is dit aan de grotere kant van het spectrum. Mijn ideaal voor dagelijks is ongeveer 15-20L, maar het hangt een beetje af van wat je dagelijkse carry inhoudt.

Vanuit het perspectief van een motorrijder die naar het werk reist, zou ik comfortabel mijn werkschoenen, natweerkleding en broek kunnen passen terwijl ik in motorkleding rijd. Vanuit dat perspectief past het perfect bij mijn dagelijkse draagcomfort.

De WPRT is geen speciale motortas, maar geeft je een idee van de mate van flexibiliteit met opslag. Met een roll-top betekent dit dat het een kleinere voetafdruk heeft wanneer het niet op capaciteit wordt geladen.

Gebruiksgemak/Comfort

De vulling staat los van de tas, wat ongebruikelijk is maar goed werkt. Dit maakt ook een bagagedoorvoer mogelijk.

De vulling staat los van de tas, wat ongebruikelijk is maar goed werkt. Dit maakt ook een bagagedoorvoer mogelijk.

Black Ember heeft geweldig werk geleverd op de padding met WPRT. De tas maakt gebruik van een vulling in traagschuimstijl met de schouderbanden.

In combinatie hiermee maakt het gemak van instelbaarheid dat de WPRT biedt het gemakkelijk om een pasvorm te vinden die bij u past. De hoogte is verstelbaar met een enkele klittenbandband aan weerszijden.

Ik wist niet precies hoe goed het aparte achtercompartiment zou werken, maar het is een van de meest comfortabele rugzakken die ik heb geprobeerd. Wat ze hebben gedaan, werkt goed.

Waterdichte tassen zullen van nature een beetje lijden onder het gebruiksgemak. De roll-top met rits en stijfheid van de ritsen aan de zijkant maken de toegang tot de inhoud moeilijker.

De Black Ember WPRT wordt geleverd met een ritssluiting met de roltop, zodat de zak 100% waterdicht blijft.

De Black Ember WPRT wordt geleverd met een ritssluiting met de roltop, zodat de zak 100% waterdicht blijft.

Dat is de prijs die je betaalt voor extreme waterdichtheid. Dat gezegd hebbende, denk ik dat Black Ember veel heeft gedaan om de tas zo bruikbaar mogelijk te maken, gezien de beperkingen.

Soms lijken functies overgeconstrueerd op tassen, maar in het geval van de WPRT lijkt het praktisch ontworpen.

Mijn enige problemen met bruikbaarheid en comfort zijn de bevestigingscirkel onder de handgreep aan de zijkant. Wanneer je het handvat vastpakt, vangt het ronde stuk vaak je hand.

Side grabbing is geen groot probleem, maar als ik dit handvat regelmatig zou gebruiken, zou ik er wat zwarte tape overheen doen om dit te voorkomen.

Waar voor je geld

detailopname van de Black Ember WPRT roll-top camerarugzak

In het voorvak vind je een sleutelhangerbevestiging met de magnetische gesp die het gemakkelijk maakt om te bevestigen.

De Black Ember WPRT verkoopt voor ongeveer US $ 280 of iets meer US $ 350 als je de DSLR-kit krijgt. Hoewel de prijzen hoog lijken, is het zeer redelijk voor een tas van dit type en kwaliteit.

Simpel gezegd, zakken als deze zijn niet goedkoop om te produceren.

Een citaat van Black Ember gebruiken:

Ze worden op bestelling gemaakt omdat ze niet in massa kunnen worden geproduceerd. Elk textiel wordt individueel lasergesneden v eenvoudig gestanst en doorloopt vervolgens een intense warmtebinding en / of ultrasone lasprocedure.

Ten slotte worden alle sierlijsten en logo’s individueel met een laser geëtst. Onze lasergeëtste geanodiseerde hardware is een aangepaste mal; dan gebruiken we Duitse hardware en premium Japanse ritsen.

Ik weet dat dat klinkt als een marketingpraatje dat je ziet van tassenfabrikanten, maar als het gaat om een tas als deze, is het dat niet. Het proces om een tas als deze te maken is duurder en tijdrovender en wat je krijgt voor je dollar is uitstekend.

Producten zoals deze kunnen niet in bulk worden geproduceerd tegen lage kosten, dus als u dit niveau van constructie en kwaliteit wilt, betaalt u er een premie voor.

Controleer de huidige prijs

Black Ember WPRT DSLR Kit Review | Conclusie

waterdichte modulaire camera rugzak

De voorzakken bevatten kleinere vakken die geschikt zijn voor telefoons of portemonnees.

Als iemand die veel tassen beoordeelt, hou ik van tassen die opvallen en proberen anders te zijn in plaats van “gewoon een andere tas te zijn”.

Er is niets aan de Black Ember WPRT dat suggereert dat het gewoon probeert een andere tas te zijn, en ik geef Black Ember tien van de tien daarvoor.

Hun tassen zijn ongelooflijk uniek, en dat is een goede zaak. Het zal geen tas voor de massa zijn, maar sommige van de beste tassen die we over het algemeen zien, zijn dat over het algemeen niet.

In het begin vond ik de tas redelijk basic vanuit een functioneel perspectief, en misschien was het het modulaire ontwerp en het kale interieur dat de perceptie creëerde.

je kunt een goede maat prime lens in het camerapakket van zwarte ember wprt passen

De breedte van de cameramodule is groot genoeg voor een goed formaat prime zoals de Sigma ART 135mm f/1.8. Je zou twee kleinere priemgetallen kunnen plaatsen met een extra inzetstuk.

In werkelijkheid heeft de tas veel ingebouwde functies en de modules breiden zich hier alleen op uit. Hoe meer je de WPRT onderzoekt, hoe meer je de fijnere details opmerkt.

Het zegt veel over de ontwerpers van deze tas. Het maken van een tas die aanvoelt als een kale schaal, maar in werkelijkheid volledig functioneel is, is geen gemakkelijke prestatie.

Het betekent dat ze erin geslaagd zijn om veel van de functies weg te verbergen, wat ongelooflijk uitdagend is om met succes te doen.

Het enige echte nadeel is dat het waarschijnlijk een beetje groot is voor een alledaagse tas, maar dat komt neer op individuele vereisten.

Als je op zoek bent naar een waterdichte tas, moet dit bovenaan de lijst staan. Als we naar concurrenten kijken, zijn er gewoon niet veel die kunnen tippen aan de Black Ember WPRT.

ATHOL HILL ZWART EMBERT WPRT

Zwart Ember WPRT Modulair DSLR Pack

Functie ontmoet vorm met gemakkelijke toegang aan de zijkant en een ultra-gelikte minimalistische look.

Controleer de huidige prijs

FacebookPinterestDelen