Deze moderne liefde

FacebookPinterestDelen

Hallo, ik ben Tim van This Modern Love. Ik ben een fotograaf uit Belfast, Noord-Ierland. De afgelopen negen jaar lag mijn focus vooral op bruiloften.

Ik benader bruiloften graag als een documentaire fotograaf – om dicht bij te zijn, maar geen deel uit te maken van de actie, om me te concentreren op momenten en verhalen. Ik fotografeer ook mode, portretten en ander commercieel werk.

Als er iets is dat mijn benadering van uitrusting de afgelopen tien jaar heeft gekenmerkt, is het een neiging om dingen terug te halen en te vereenvoudigen.

Dat was niet altijd zo. Het duurt even om erachter te komen hoe je graag fotografeert, en een beetje vallen en opstaan is te verwachten in de begindagen.

Vroeger was ik de man die een enorme tas rondsleepte en voortdurend van lens wisselde. Ik dacht dat ik veel apparatuur nodig had om een ‘professional’ te zijn (of er misschien gewoon uit te zien).

Na verloop van tijd realiseerde ik me echter dat ik het meeste in de tas liet zitten en later in de auto. Hoe meer spullen ik mee moest nemen, hoe minder leuk het was.

Ik wilde me lichter en reactiever voelen op wat ik zag.  Om de paar maanden, zonder het te weten, was ik mijn apparatuur aan het opruimen naar steeds minder items.

Mijn rug bedankte me ook – ik zal regelmatig 12- tot 14-uurs bruiloften fotograferen, dus gewicht is een factor. Ik herinner me dat ik een paar zware lenzen verwisselde voor lichtere en een aanhoudende aanval van tendinitis verdween!

Vereenvoudigen kan ook geweldig zijn voor creativiteit. Door een paar stukken uitrusting echt goed te leren kennen, hoeven ze op dit moment niet extra na te denken. Het laat headspace voor u om na te denken over het beeld dat moet worden gemaakt.

Informatie wordt geprogrammeerd in het spiergeheugen. Je weet waar de framelijnen zijn voordat je de camera optilt. Je duimen passen de belichting al aan terwijl je een verlichte scène binnenloopt.

Dus, hier is waar ik nu ben: de afgelopen jaren heb ik vrijwel alles gefotografeerd met twee body’s en twee lenzen – een 28mm en een 58mm op twee Nikon D750’s.

Misschien maak ik het ooit nog eenvoudiger. Beroemd is dat de grote Cartier-Bresson het grootste deel van zijn carrière fotografeerde op een 50mm-lens.

Ik heb de neiging om de twee lichamen tegelijkertijd te dragen voor de meeste taken, één op elke schouder. Ik heb altijd de UPstrap camerariemen gebruikt. Ik heb al het andere geprobeerd (riemclips, harnassen en stroppen) en blijf er gewoon op terugkomen.

Ze zijn gewoon simpel, ze plakken aan je schouder zonder te hoeven bukken of zo en ik kan super snel van lichaam wisselen.

Ik weet niet zeker waarom, maar de brandpuntsafstand van 28 mm lijkt minder vaak voor te komen. Ik besloot me erop te vestigen nadat ik me realiseerde dat ik altijd schakelde tussen een 24mm en een 35mm lens. Als je hetzelfde bent, probeer dan misschien de 28 eens.

Zoals veel mensen al hebben gezegd, heeft de Nikon 58mm zo’n geweldig karakter. Het is een prachtige portretlens zonder al te ver van het onderwerp af te hoeven staan. Wat betekent dat ik nog steeds contact kan maken met mensen zonder mijlenver weg te zijn.

Ik zou echter nooit van huis gaan zonder een back-up, dus ik bewaar een 35 mm en 85 mm lens in de auto en een Fujifilm x100T voor het geval ik ooit problemen heb.

Andere stukjes… Ik woon in Ierland en het regent de helft van het jaar, dus vaak is ‘beschikbaar licht’ het waardeloze gemengde wolfraam / led / tl / kaars / iPhone-licht van trouwlocaties.

Het is fijn om de mogelijkheid te hebben om je eigen licht te maken wanneer je het nodig hebt. Ik gebruik heel graag flits direct of misschien off-camera in één hand – waar ik kan doen alsof ik Larry Fink ben die de kamer bewerkt.

Nogmaals, niets bijzonders – ik heb een Nikon SB-700 Speedlight die ik al tijden heb en ook een geweldige (en goedkope) Yongnuo-lamp als back-up. Off-camera gebruik ik een paar eenvoudige Calumet-triggers.

Dus dat is waarschijnlijk niet veel fancy gear om over op te scheppen! Een andere keer zal ik je vertellen over alle filmcamera’s die ik heb gehad en nu allemaal verkocht: De Leica M6, Hasselblad 500CM, Polaroid 250, Pentax 67 (waarom zijn we uit elkaar gegaan?), Chamonix groot formaat.

Er zit een romance in deze oude machines, terecht of niet.

Dus ik denk dat de take-home is wees niet bang om het simpel te houden. Maar heb wel back-up! Velen van ons denken erover om minder te consumeren en proberen duurzamer te zijn.

Hoewel we niet zo gedisciplineerd zijn als Marie Kondo, proberen we voor elke aankoop goed na te denken of het iets is dat we echt nodig hebben. Voor nu proberen we langzaam wat eenvoudige bestellingen aan te brengen in onze cameratassen en onze sokkenlades.

Gear genoemd…

Belangrijkste uitrusting:

Nikon D750 (x2)
Nikon 58mm f/1.4
Nikon 28mm f/1.8
Nikon speedlight SB-700
Op-band

Backup:

Nikon 35mm f/1.4
Nikon 85mm f/1.8
Fujifilm x100T
Yongnuo YN560-II
Calumet Pro Series flitstriggers
ThinkTank Retrospective 10 tas
Larry Fink over improvisatie en compositie (boek)

www.thismodernlove.co.uk | @this_modern_love

FacebookPinterestDelen
trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer