Brett Ferguson

Mijn naam is Brett Ferguson en ik ben een portretfotograaf gevestigd in Melbourne, Australië. Ik maak foto’s sinds mijn grootmoeder me haar Box Brownie-camera gaf toen ik ongeveer 12 jaar oud was.

In 2006 kocht ik mijn eerste digitale camera en mijn werk verbeterde exponentieel door de mogelijkheid om direct feedback op mijn foto’s te krijgen. Nadat ik een gezin had gesticht, raakte ik geïnteresseerd in het vastleggen van mijn kinderen en begon ik te experimenteren met verhalen vertellen door middel van fotografie.

Dit nieuwe genre resulteerde erin dat ik rond 2014 mijn studioverlichtingsreis begon, waar ik geïnteresseerd raakte in het gebruik van schaduw om sfeer en diepte in mijn werk te creëren.

Het grootste deel van mijn werk is opgenomen in de studio, maar ik ben onlangs begonnen met het fotograferen van portretten met meer natuurlijk licht. Ik heb de neiging om te fotograferen met een grote hoeveelheid schaduw in mijn beelden, waardoor ik de sfeer van het beeld aan de kijker kan communiceren.

Ik heb onlangs familiekleding (waarvan sommige 100 jaar oud zijn) gebruikt in mijn beeldspraak die een mooie link heeft gelegd tussen mijn familiegeschiedenis en mijn eigen kinderen.

Ik fotografeer voornamelijk Canon en mijn huidige camera is de Canon 5D Mark IV terwijl ik wacht op nieuws over de Canon R5 of misschien wel de R3.

Mijn portretwerk omvat meestal de Canon 24-70mm f/2.8L of af en toe de Canon 70-200mm f/2.8L II, afhankelijk van het onderwerp.

Voor mijn natuurlichtportretten gebruik ik liever de mooie scherptediepte van de Sigma 85mm f/1.4 ART. In mijn tas zitten ook de Canon 100mm f/2.8L macro en de Canon 16-35mm f/4L, maar deze worden over het algemeen niet gebruikt in mijn portretten.

Uitrustingslijst

Canon 5D Mark IV: Canon reproduceert huidtinten zoals ik dat wil. Ik hou van de MP-telling voor het bewerken van details.

Canon 24-70mm f/2.8: Scherp en licht van gewicht.

Canon 16-35mm f/4

Canon 70-200mm f/2.8: Ideaal voor buitenportretten.

Canon 100mm f/2.8: Maakt ook een aantal geweldige portretten.

Sigma 85mm f/1.4 ART: Zwaar maar bokeh om voor te sterven.

Manfrotto 055 Statief: De aluminium statief, sterk en stevig.

Studioverlichting – Elinchrom ELC500 Pro x5: Werkpaarden (laat je nooit in de steek).

Buitenverlichting – Canon 600EX-RT Speedlite en Canon 580 EX Speedlite en Yongnuo YN568EXII (buitenportretten).

Hahnel Captur Remote Trigger (radio niet optisch dus lange afstand is mogelijk).

Verschillende lichtmodifiers, waaronder XLITE stripboxen en XLITE 1,5 m softbox.

Lowepro CompuTrekker AW tas

Aangepaste achtergrond

Software

Ik gebruik Lightroom om te catalogiseren en kleine aanpassingen aan te brengen en vervolgens in Photoshop voor de laatste aanpassingen. Als je serieus aan het bewerken bent, is 32 GB RAM naar mijn mening een minimale vereiste.

www.brettferguson.com.au | @brettfergusonphotography

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer