BlackRapid Double Breathe Camera Strap Review

Als productiefotograaf op film en tv is het essentieel dat ik onmiddellijk toegang heb tot twee camera’s.

Met weinig tijd en de druk om altijd vooruit te blijven gaan, maakt het een enorm verschil om elke seconde die verloren gaat bij het wisselen van lenzen.

Deze review is gebaseerd op mijn gebruik van de BlackRapid Double Breathe Camera Strap voor een maand. Op de set werk ik vijfdaagse weken met minimaal 10-urige dagen, dus de band is continu in gebruik.

Ik fotografeer daguitzichten met brede en strakke zooms en schakel dan over naar mijn verschillende Fujinon prime-lenzen voor binnen- en nachtopnamen.

Voor mijn doeleinden leek een dubbele camerariem zoals deze een uitkomst!

Eerste waarnemingen

Fastener_Connector_Lockstar

Bekijk meer beoordelingen

Controleer de huidige prijs

De BlackRapid Double Breathe Camera Strap is vervaardigd in twee varianten: Regular en Slim.

Hier zijn de details van elk:

Regelmatig

  • Totale lengte: 160cm (63″)
  • Pad lengte: 40.5cm (16″)
  • Pad breedte: 5,5-9,5 cm (2,2-3,7 “)
  • Gewicht: 348g (0.77lb)

Slank

  • Totale lengte: 132cm (52″)
  • Pad lengte: 38cm (15″)
  • Pad breedte: 4,5-8 cm (1,8-3,1″)
  • Gewicht: 318g (0.7lb)

Ik heb voor deze review de Regular strap gebruikt.

Stitching_Clips

Stevige clips waar de borstband aansluit op de schoudervullingen.

De BlackRapid Double Breathe is duidelijk goed gemaakt. De stiksels zijn egaal, en de verschillende clips en bijlagen zijn van goede kwaliteit.

Ze passen goed wanneer ze aan elkaar worden geknipt. Ze zijn solide in zowel hun uiterlijk als bouw, en het 3-punts bevestigingssysteem is ongeëvenaard.

De gebruiksaanwijzing bevat geschreven aanwijzingen en illustraties om u te begeleiden bij het aansluiten van uw camera’s en het dragen van de riem. Het spreekt echter allemaal voor zich.

Ik zou zeker aanraden om je camera’s en lenzen aan de Double Breathe Strap te bevestigen bij het maken van de verschillende aanpassingen, zodat je weet hoe het zal voelen.

De kleine draagtas is een handige toevoeging om je BlackRapid Double Breathe Strap netjes en opgeruimd te houden wanneer deze niet in gebruik is.

Camera beveiliging

Rechthoekige ring

Het vergrendelingsmechanisme dat uw camera aan de riem bevestigt.

Camerabeveiliging staat voorop; er hangt een grote investering aan deze nylon bandjes.

De Double Breathe Strap heeft een karabijnhaak-achtige connector met een loop met schroefdraad, die wordt dichtgeschroefd om de veerbelaste poort op zijn plaats te vergrendelen. Als back-up is er een lockstar-clip.

Het mooie van deze clip is dat deze alleen volledig sluit als de loop met schroefdraad is vastgeschroefd om de connector te vergrendelen. Een andere back-up is de veiligheidsriem.

Tether Bandje

De veiligheidsriem.

De tetherband zal uw camera redden als de sluiting zich op de een of andere manier losmaakt van uw camera.

Het ene uiteinde is bevestigd aan de standaard splitring die bij uw camera is geleverd en het andere uiteinde is samen met de sluiting in de connector vergrendeld.

(Ik weet niet zeker of deze veiligheidskabels standaard bij alle Double Breathe Straps worden geleverd. De enige vermelding van hen is op een sticker die aan de buitenkant van de doos is toegevoegd.)

Zonder twijfel voegt de veiligheidstether een extra laag camerabeveiliging toe, maar het voegt ook tijd toe om de camera van de Double Breathe Strap te verwijderen.

Dit kan al dan niet een probleem zijn. Voor mij wel, dus ik ga zonder en zorg ervoor dat de sluiting stevig vastgeschroefd is om mee te beginnen.

Zoals aanbevolen in de bijsluiter, gebruik ik de connector als hendel om een zo nauw mogelijke verbinding te verkrijgen.

Aan de sluiting is een rubberen ring bevestigd die de camerabasis beschermt en helpt voorkomen dat de sluiting ontgrendelt.

Ik kan geen reden bedenken waarom de sluiting los zou komen als deze om te beginnen goed is aangesloten. De connector draait vrij rond op de basis waar het via een rechthoekige ring op de riem wordt aangesloten.

Dit verwijdert eventuele draaispanning op het bevestigingsmiddel op het punt waar het op de camera wordt aangesloten.

Het dragen van de BlackRapid Double Breathe

Slijtagediagram

Deze afbeelding is afkomstig uit de gebruiksaanwijzing en toont het voor- en achteraanzicht van de gemonteerde riem.

Er zijn vier aanpassingen/comfort aanpassingen:

1. Lengte van de riem

2. Breedteversteller aan de voorzijde

3. Achter breedte verstelder

4. De koppelingsband

Ik heb gemerkt dat al deze aanpassingen moeten worden verfijnd, vooral de CoupleR-snapband, omdat je comfortabeler wordt bij het dragen en werken met de riem.

Koppeling Snap Strap

Koppelingssluiting.

Hoe lager je de CoupleR-riem plaatst, hoe dichter de Double Breathe-riemen je camera’s bij je lichaam houden.

Ik heb gemerkt dat het te laag bevestigen van de koppelingsband de hoogte beperkt waarop ik de camera kan optillen, tot het punt waarop ik de camera niet op ooghoogte kon krijgen.

Door te experimenteren, heb ik ontdekt dat de gulden middenweg voor mij is zoals de bovenstaande illustratie laat zien: het positioneren van de CoupleR-snapband op niveau met de onderkant van mijn schouderbladen.

Ik ben rechtshandig en merkte dat als ik in portretmodus wilde fotograferen met mijn LHS-camera, ik moeite had om de camera in mijn oog te krijgen vanwege de spanning op de riem.

Het verlengen van de riem zou hem te laag op mijn zij plaatsen, dus in deze situatie moest ik de camera van de riem verwijderen.

Camera sloten

Camera sloten

Elke band van de Double Breathe heeft twee camerasloten.

Op elke band zitten twee camerasloten, één aan de voorkant en één aan de achterkant (je kunt ze zien op de folderillustratie hierboven).

Bij normaal gebruik bevinden de sloten aan de voorkant zich in de volledig opwaartse positie om de reis van uw camera’s niet op en neer de riemen te beperken.

De achterste sloten bevinden zich op de plaats op de riem, waar de zwaartekracht de camera’s op natuurlijke wijze aan de onderkant van de riemen houdt.

Dit voorkomt dat de camera heen en weer glijdt terwijl hij niet in gebruik is.

Een tweede optie is om de vergrendeling aan de voorkant naar beneden te schuiven op de riem van de camera die niet wordt gebruikt. Dit vergrendelt de camera tegen het achterste slot en beperkt verder hoe ver het kan bewegen.

Mijn voorkeur gaat uit naar het laten zitten van de voorste vergrendelingen op beide riemen tijdens het fotograferen en beide naar beneden bij het bewegen over de set, om de camerabeweging te beperken.

Gemak

Gemak

Het schoudervulling van de BlackRapid Double Breathe.

Gewicht en balans van uw apparatuur spelen een grote rol als het gaat om comfort. Ik fotografeer Fuji en gebruik twee X-H1 camera’s, beide met power booster grips.

Met de Fujinon 50-140mm zoom bevestigd aan één camera en de Fujinon 16-55mm zoom op de andere, ik draag respectievelijk 2,25 kg (5 lb) en 1,78 kg (3,9 lb) voor een totaal van iets meer dan 4 kg.

Zelfs met een verschil van 0,5 kg (1,1 lb) tussen de gewichten van mijn twee camera’s, voelt deze opstelling nog steeds gebalanceerd aan.

Ter vergelijking: de Canon 5D MkIV weegt 2,4 kg (5,3 lb) met de Canon 80-200mm f/2.8 zoom en 2,3 kg (5,1 lb) met behulp van de 24-70 mm, voor een totaal van 4,7 kg (10,4 lb).

Het comfort van de BlackRapid Double Breathe Strap bekruipt je. Hiermee bedoel ik dat het pas na het dragen van de riem voor een langere periode is dat je je realiseert dat je je werk hebt gedaan zonder er een seconde over na te denken.

Het comfort komt van de som van de delen van de riem. De royale breedte van de polyester luchtgaasvulling verdeelt de belasting gelijkmatig over het oppervlak van uw schouders.

Combineer dat met het honingraatontwerp van het gaas en het vochtafvoerende ademende materiaal, en je krijgt een uiterst comfortabel, eersteklas stuk uitrusting.

De hele dag op de set werken, was er af en toe een gelegenheid dat de schoudervullingen van hun plaats verschoven, naar voren of naar achteren.

Een snelle aanpassing van 2 seconden zorgde ervoor dat ze terugkeerden naar hun optimale positie.

Flexibiliteit

Enkele band

De BlackRapid Double Breathe is omgebouwd tot een enkele band.

De BlackRapid Double Breathe kan gemakkelijk omgebouwd tot een enkele camerariem.

Verwijder eenvoudig de voorste en achterste verstelbanden en coupler-snapband, pas de lengte indien nodig aan en je bent klaar.

Als u merkt dat u regelmatig schakelt tussen de dubbele en enkele riemen, kunt u overwegen om de Brad Breathe-riem aan te schaffen.

De Brad Strap is een okselband die stabiliteit toevoegt naar de schoudervulling.

Een andere optie, als je geen tijd hebt om de dubbele naar een enkele riem om te zetten, is om de connector op een riemlus op je jeans te klikken.

Dit helpt bij het handhaven van een uitgebalanceerde set-up, maar in mijn ervaring zou je niet urenlang op deze manier willen werken.

BlackRapid Double Breathe | Conclusie

Zwart Rapid Double Breathe

De Black Rapid Double Breathe in actie!

De BlackRapid Double Breathe Strap is gemaakt voor de werkende pro die voornamelijk een opstelling met twee camera’s nodig heeft. Het is comfortabel, lichtgewicht, sterk en praktisch.

De flexibiliteit om de dubbele riem om te zetten in een enkele betekent dat u effectief koopt twee bandjes voor de prijs van één.

De meerdere niveaus van camerabeveiliging, barrel lock, lockstar clip en tether kunnen in elke combinatie worden gebruikt, of helemaal niet.

Op de mijne heb ik de lockstar clip verwijderd en soms schroef ik de barrel lock niet vast, zodat ik snel een camera van de riem kan verwijderen.

BlackRapid is de kleine dingen niet vergeten. Zwart is de juiste kleur: In mijn werk probeer je zo onopvallend mogelijk te zijn.

Zwarte camera’s, zwarte kleding, zwarte bandjes, het is logisch. Eenmaal klaar voor de dag, pakt de riem zich knus weg in zijn compacte draagtas.

Met zijn royale breedte van vulling en vochtafvoerende materialen, zo belangrijk op vochtige en warme locaties, zal de BlackRapid Double Breathe Strap met zijn meerdere veiligheidsback-ups uw camera’s veilig vasthouden tijdens elke klus.

Ik kijk ernaar uit om mijn werk op de set voort te zetten, nadat ik mijn antwoord heb gevonden op de problemen waarmee ik te maken had met behulp van mijn vorige systeem.