Karen Alsop

Hallo, ik ben Karen Alsop uit Melbourne Australië en dit is mijn Shotkit.

Toen ik 15 was, in het midden van de jaren 1990, inspireerde mijn grootvader me tot fotografie. Hij zette me op met mijn eigen donkere kamer waar ik vele uren doorbracht met het aanscherpen van mijn ambacht.

Ik betrad de wereld van fotografie professioneel toen het op het punt stond over te gaan naar digitaal. Na een paar jaar analoog te hebben gefotografeerd, heb ik in 2003 de sprong naar digitaal gemaakt en heb ik niet meer achterom gekeken.

Hoewel ik altijd van Photoshop hield, was mijn bedrijfsmodel jarenlang het fotograferen van bruiloften en portretten. Pas in 2014, nadat ik kinderen had gekregen en ontdekte dat huwelijksfotografie niet zo netjes in het gezinsleven paste als voorheen, besloot ik in een nieuw genre te springen, digitale fotografische kunst.

Ik gooide mijn hart en ziel in dit medium en begon al snel prijzen te winnen en mijn profiel in de fotografiecomposietwereld te vergroten. Ik begon over het onderwerp te spreken en les te geven en werd uitgenodigd om te presenteren op Creative Live, op Adobe Max, PhotoPlus en andere grote fotografie-evenementen.

Ik had altijd al de sprong naar volledig spiegelloos willen maken voor mijn werk, het was logisch. Na jarenlang met zware DSLR’s te hebben gesjouwd, wilde ik iets lichts en draagbaars dat ik in mijn handtas kon stoppen, zonder functies of kwaliteit te verliezen.

Een groot deel van mijn werk bestaat uit het verzamelen van achtergronden en elementen om te gebruiken in mijn fotografische composities. Ik miste momenten omdat ik mijn zware spullen niet bij me wilde dragen.

Toen Nikon de Z7 lanceerde en Z6 (zie recensie) Ik was geïntrigeerd. Omdat veel van mijn producties betrekking hebben op het maken van videoverhalen over de projecten, waren de videofuncties net zo belangrijk voor mij als de fotokwaliteit. Eind 2018 heb ik dus de overstap gemaakt naar de Nikon Z7. en hebben onlangs de Nikon Z6 toegevoegd naar de tas.

De Z7 is de primaire werkende camera. Ik leg mijn belangrijkste achtergronden vast en doe al het studiowerk met de Z7 omdat de 45mp-resolutie betekent dat ik de grenzen kan verleggen met vergrotingen en fine art-prints.

De Z6 is de camera achter de schermen. Het is zo gemakkelijk te gebruiken dat ik het aan iemand kan geven om mee te filmen en te fotograferen die nog nooit eerder video heeft geprobeerd.

Vaak, vooral met ons liefdadigheidswerk, laat ik vrijwillige assistenten langskomen om te helpen. Tot nu toe hebben ze indrukwekkende beelden kunnen vastleggen na een snelle run van 2 minuten. De Z6 is ook ongelooflijk bij weinig licht, en in combinatie met de S-serie 35mm 1.8 Ik kan elk scenario vastleggen.

Samen met de Z-camera’s heb ik een paar van de nieuwe S-Line lenzen uit de Z-serie. De 24-70 f4 is tack scherp en mijn go to lens. Ik heb ook de 35mm 1.8, een prachtig priemgetal dat net zo goed werkt voor video als voor foto’s.

Ik doe veel macro focus stapelwerk (kleine wezens veranderen in reuzen en andere gekke concepten). Voor het Macro werk heb ik de Nikon 105mm Macro die past via een FTZ-adapter op de Z-houder.

Ik heb ook de 50mm F1.4 Nikon. In bruikleen gebruik ik de 85mm 1.4 en de 70-200 f2.8 Nikon lens tot de S-mount versies later dit jaar beschikbaar komen.

Veel van mijn werk is goed gepland en vereist dat alle stukjes perfect in elkaar passen, dus ik koppel mijn camera (Tether Tools Cable) vaak aan mijn Wacom Mobile Studio Pro. De Wacom MSP is een ongelooflijk apparaat, een volledig functionerende computer en tablet in één. Het gaat overal mee naartoe en is mijn werkpaard op het veld. In de studio werk ik aan een iMac Pro aangesloten op een 32-inch EIZO-monitor.

Als ik in het veld ben, komt mijn verlichting met me mee. Ik draag een Elinchrom Quadra tweekoppige kit met batterij en selectie van modifiers, waaronder een pop-up beauty dish. De skyport trigger geeft me volledige controle over deze lampen en ook de Elinchrom flitsers in mijn studio.

Ik vergrendel mijn werk vaak op een statief en maak meerdere opnames die ik samenvoeg om de uiteindelijke composiet (voorbeelden) te maken.

Mijn kit was vroeger een stuk omvangrijker, maar ik vind het geweldig dat ik nu licht kan reizen. In plaats van me zorgen te maken dat mijn handbagage misschien wordt gewogen bij de gate van de luchthaven en de weegschaal kan doen kantelen, loop ik nu door wetende dat het onder de limiet is. De Nikon Z’s zijn een genot om te gebruiken, waarschijnlijk het leukste dat ik ooit met een camera heb gehad.

Nikon Z7

Nikon Z6

Nikon S-lijn 24 – 70mm f4

Nikon S-lijn 35mm f1.8

Nikon FTZ-adapter

Nikon 105mm 2.8 Macro

Nikon 50mm F1.4

Nikon 85mm f1.8

Nikon 70 – 200mm f2.8

Wacom Mobiele Studio Pro

Elinchrom Skyport Trigger

Elinchrom Quadra HS x 2

Elinchrom Batterij

Tether Tools USB-C-kabel

www.portfolio.storyart.com.au | @storyartaustralia

trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer