Bron James

Opgroeiend in het bruisende centrum van Sydney, Australië, via school, universiteit en mijn eerste “echte” baan, wilde ik altijd de mal van een “conventioneel leven” doorbreken. Ik denk dat in mijn vroege jaren 20 de gedachte aan een 9-5 baan zonder einde het daglicht uit me deed schrikken.

In 2014 besloot ik naar het buitenland te verhuizen en me los te koppelen van de enige wereld die ik kende op zoek naar een eenvoudiger leven. Ik besloot bijna om mijn 6 maanden oude Nikon D300s te verlaten achter (ik wist niet hoe ik het moest gebruiken en ik wilde licht inpakken). Ik denk dat dingen met een reden gebeuren. Ik vond er ruimte voor en ging recht op de bergen van British Columbia, Canada af.

De eerste paar jaar reisde, wandelde ik, werkte ik klusjes om de eindjes aan elkaar te knopen en snowboardde ik al het poeder dat er werd aangeboden. In die tijd had ik ruim de tijd om met mijn camera en zijn 18-55mm kitlens te spelen..

Ik was zo geïnspireerd door alle ongelooflijke natuurlijke plaatsen waar ik naartoe reisde, altijd vol ontzag starend, maar ik was nooit echt in staat om die emoties te reproduceren die ik voelde door mijn amateurbeelden. Dat gaf me de vonk die ik nodig had om diep in mijn nieuwe passie voor outdoor adventure fotografie te duiken.

Mensen vragen altijd hoe ik in de fotografie ben begonnen en in ruil daarvoor vertel ik hen – ik zit niet in de fotografie zelf (ik kreeg het onderwerp op de middelbare school aangeboden en ik heb het zelfs geen seconde overwogen). Ik doe het omdat het een medium is dat me in staat stelt om buiten te zijn en de levensstijl te leven waar ik van hou.

Uiteindelijk stelt het me in staat om de verhalen van mij en andere mensen en de rauwe emoties van die ervaringen te vertellen, in de hoop anderen te inspireren om uit hun dagelijkse routine te breken en opnieuw contact te maken met deze zeer fragiele planeet die we allemaal als thuis delen. Dat is en blijft mijn missie.

VERSNELLING

Mijn stijl van fotografie is geëvolueerd sinds het allereerste begin en zal blijven evolueren, net als mijn favoriete uitrusting. Ik kies mijn uitrusting op basis van de stijl van de beelden die ik wil produceren, evenals het tempo dat ik meestal beweeg tijdens mijn shoots en avonturen.

Je zult zien dat ik zelden een statief gebruik en in plaats daarvan vertrouw op snel prime glas terwijl ik afbeeldingen wil maken die echte momenten in de tijd weerspiegelen. Ik wil niet beperkt worden door een stilstaand object, vooral niet als het licht vervaagt.

Mijn hoofdbody die ik momenteel gebruik is een Nikon D850, ik gebruik het 90% van de tijd. Ja, het is aan de omvangrijke kant van full-frame behuizingen, maar het ongelooflijke dynamische bereik, verbazingwekkende mogelijkheden bij weinig licht, robuuste bouw, solide weersafdichting en grote 45MP-sensor maken alle keren goed dat ik wou dat ik een spiegelloze droeg.

Mijn back-up body is mijn eerste, inmiddels gedateerde, maar nog steeds betrouwbare en tank van een camera, de Nikon D300s.. De crop sensor en snelle sluiter burst betekent dat het mijn go-to is voor elke sport of wildlife-gerelateerde fotografie.

Als ik projecten fotografeer, ben ik constant op zoek naar een verhaal. Bij elk verhaal heb je altijd lange, middellange en close-up shots.

Mijn go-to lenzen zijn dan ook de Nikon 16-35mm f/4G en de Nikon 24mm f/1.8G waarmee ik landschaps-, vestigende of cutaway longs kan fotograferen; de Nikon 35mm f/2 AI-s voor die karaktervorming en emotie onthullende mediums; de Nikon 85mm f/1.8G voor die aandachttrekkende en publieksverbindende close-ups; en de Tamron 70-200mm f/2.8 G2 voor landschapsdetails, gecomprimeerde portretten, dieren in het wild, sport- en schaalopnamen van veraf.

PACKS

Zoals ik al eerder zei, reis ik vaak en heb ik de behoefte om op tempo te bewegen, zodat mijn pakketten aan mijn behoeften moeten voldoen. Ik zou zeggen dat ik een ‘bagaholic’ ben en na het testen en bezitten van veel verschillende pakketten tot nu toe, heb ik me gevestigd op de F-Stop Ajna 40L en de Black Diamond Bolt 24L.

Ik koppel de F-Stop aan een grote ICU om al mijn camera-uitrusting, MacBook Pro, te dragen, en andere diverse maar essentiële uitrusting die ik hieronder zal bespreken. Het is handbagage compatibel, dus ik hoef nooit het risico te lopen om duizenden dollars aan uitrusting in te checken. Het is ook stormbestendig, robuust en ondersteunend, zodat ik er comfortabel mee kan reizen en wandelen in alle omstandigheden en het nog steeds op ruw en gruis kan gooienty oppervlakken zonder zorgen.

Als ik een dagwandeling of een uitstapje maak waarbij ik weet dat ik niet al mijn camera-uitrusting nodig heb, gebruik ik de Black Diamond om een body, een paar lenzen, een extra laag en wat snacks en waterfles te passen. Het is een van de weinige kleinere rugzakken die ik ben tegengekomen met een gewatteerde heupgordel om mijn schouders af te zetten.

CAMERA ACCESSOIRES/ ESSENTIËLE UITRUSTING

Sirui T-0056KX met Sirui C-10X Balhoofd – Lichtgewicht, compact, maar toch stevig. Ik gebruik zelden een statief, tenzij ik astro of lange belichtingen fotografeer omdat ik graag onderweg ben.

Peak Design Capture Clip V3 – Veruit het BESTE cameraaccessoire dat ik ooit heb gehad. Ooit een foto gezien die je overwoog te maken, maar niet de moeite kon nemen om je rugzak uit te doen, uit te pakken, de camera eruit te halen, de foto te maken en dan het omgekeerde te doen? Welnu, dit is het antwoord op dat exacte dilemma. Snap het!

Peak Design Koppelingsband – Geweldig voor als je geen bandjes gebruikt (ik niet) maar ook te moe om de hele dag aan je camera vast te houden.

Kenko Pro1 Digitale Circulaire Polarisator – Om verblinding, reflecties te verminderen en die mooie diepblauwe lucht te geven.

Apple MacBook Pro 13″ met Touch Bar – Licht en klein voor op reis, maar toch een krachtige kleine machine voor het bewerken van grote RAW-bestanden.

Black Diamond Revolt Koplamp – Ik ga nooit ergens heen zonder deze USB oplaadbare koplamp voor die zonsopgang en zonsondergang missies waarbij je begint of eindigt in het donker. Het is volledig waterdicht en geeft een krachtige 300 lumen af. Ook voorzien van een nodige rode LED om uw nachtzicht te behouden.

2x Uniden UH35 Walkie Talkie | – Goedkoop en zo handig voor plaatsen waar geen telefoondienst is of om je onderwerpen te sturen wanneer ze te ver weg zijn om tegen te schreeuwen (ik verlies mijn stem gemakkelijk). Gebruikte het voor een 4WD-shoot en is nu een nietje onderdeel van mijn essentials.

Lacie 2 TB robuuste USB-C/ Seagate 2TB Backup Plus – Back-up, back-up, back-up!

www.mrbronjames.com | @mrbronjames

trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer