Flemming Bo Jensen

Hallo, ik ben Flemming Bo Jensen en ik ben een concertfotograaf gevestigd in Kopenhagen, Denemarken.

Ik doe het voor de muziek, maar ik ben ook een professionele muziekfotograaf. Eerst en vooral ben ik een zeer toegewijde fan van muziek, vooral elektronische muziek.

Ik fotografeer muziek vooral omdat ik ervan hou en bij die magische wereld wil horen. Ik ging al meer dan 12 jaar naar muziekevenementen voordat ik mijn camera voor het eerst meekocht.

Mijn eerste keuze om te werken zou zijn om de artiest te zijn die op het podium speelt. Dat kan ik niet, maar ik ontdekte dat ik het kan fotograferen en op die manier deel kan uitmaken van de muziekwereld. Ik kan de muziek documenteren en ik kan mijn liefde voor muziek in de beelden stoppen. Ik heb het geluk gehad dat ik dat nu al meer dan 6 jaar professioneel kan doen.

Ik ben een officiële Fujifilm X-serie cameraambassadeur. Ik ben ook een officiële Red Bull-fotograaf en word vertegenwoordigd door Gonzales Photo Agency. Ik ben de auteur van het e-boek GET IN THE LOOP – How To Make Great Music Images. Ik won Beste muziekfoto van 2018 in GAFFA Magazine, het grootste muziektijdschrift in Scandinavië.

Mijn klanten zijn onder andere Red Bull Music, Roskilde Festival, Above &Beyond, Strøm Festival, Kölsch, Bjørn Svin, The Minds of 99 en ik zijn gepubliceerd in tal van kranten en tijdschriften over de hele wereld.

Sinds 2012 fotografeer ik uitsluitend met de Fujifilm X Serie camera’s en objectieven. Ik begon met het gebruik van de originele Fujifilm X100 in 2011 en volledig overgestapt op het gebruik van Fujifilm uitsluitend toen de Fujifilm X-Pro1 werd uitgebracht in 2012.

In 2013 werd ik uitgenodigd om een van de officiële Fujifilm X camera ambassadeurs te zijn, genaamd X-Photographers. Ik heb sindsdien bijna alle Fujifilm X camera’s gebruikt.

Mijn huidige favoriete Fujifilm camera is Fujifilm X-T3. Het is extreem snel en krachtig met een ongelooflijke beeldkwaliteit, zelfs bij een zeer hoge ISO, wat belangrijk is bij de donkere gebeurtenissen die ik vaak behandel. Dit alles, de grote elektronische zoeker en het klapscherm, maakt het perfect voor mijn concertfotografie.

Ik fotografeer vaak met twee camera’s, in dat geval gebruik ik mijn Fujifilm X-T3 en Fujifilm X-T2. Beiden uitgerust met Simplr Camera Straps, model F1.

Ik gebruik graag de snelle Fujinon prime lenzen. Mijn twee go-to lenzen zijn de Fujinon XF16mm F1.4 R WR en de goede oude Fujinon XF35mm F1.4 R (Ik gebruik nog steeds mijn origineel uit 2012). Ik zal vaak hele concerten fotograferen met alleen mijn twee camera’s en deze twee lenzen.

Ik hou van hoe licht en compact de Fujifilm camera’s zijn, het geeft me een heel vrij en creatief gevoel. De uitrusting zit me nooit in de weg.

Wanneer ik een groter bereik nodig heb gebruik ik de Fujinon XF50mm F2 R WR en de Fujinon XF90mm F2 R LM WR. Als ik iets breders nodig heb, gebruik ik de nieuwe Fujinon XF8-16mmF2.8 R LM WR lens of de Samyang 8mm F2.8 UMC Fisheye II.

Soms heb ik tijd om backstage of in de zaal een snel portret op te zetten. Om het aan te steken, houd ik de zeer kleine en draagbare Amaran AL-M9 Mini Pocket LED Video Light met de hand vast.

Andere dingen in mijn tas:

Extra batterijen om er zeker van te zijn dat ik een hele dag op een festival kan doorkomen zonder opnieuw op te laden.

Oordopjes! Ik sta vaak uren naast luidsprekers of naast een band en je moet je gehoor beschermen. Ik laat eindelijk op maat gemaakte oordoppen maken, maar de kegelvormige muzikanten-oordoppen die hier zijn afgebeeld, werken ook goed en zijn goedkoop.

Hoofdtelefoon. Ik fotografeer concerten omdat ik absoluut van muziek hou en er vaak veel gewacht wordt bij optredens en festivals, dus ik neem altijd minstens één koptelefoon mee. Hier afgebeeld zijn mijn zeer versleten Urbanears Zinken.

Visitekaartjes. Ik geef ze links en rechts uit in de hoop dat iemand me zal herinneren.

Een paar Fujifilm Instax afdrukken van een aantal van mijn foto’s, gewoon voor de lol en inspiratie.

Boba Fett. Verantwoordelijk voor beveiliging en contractonderhandelingen.

Muziek en fotografie kunnen combineren is een droom die uitkomt. Crank it up tot 11. Droom hardop!

www.flemmingbojensen.com | @flemming.bo.jensen

trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer