Mark Willis

Mijn naam is Mark Willis. Ik ben een trouwfotograaf uit Manitoba Canada. Ik fotografeer al ongeveer 7 jaar lokale en bestemmingsbruiloften voor kick ass-koppels.

Tot voor kort waren mijn camerabody’s altijd Canon, maar ik begin langzaam met Sony te spelen.

Mijn typische uitrusting die ik meeneem naar elke shoot:

Canon 5D Mark IV – Voor het grootste deel van de dag is deze camera gekoppeld aan mijn Tamron 24-70mm f/2.8 G2. Ik zou zeggen dat ongeveer 65% van mijn foto’s tijdens de trouwdag met deze combinatie zijn gemaakt. Ik gebruik de touch screen scherpstelpunt selectie een ton met deze camera. Hiermee kan ik mijn camera strak of laag/hoog in de hoek krijgen, zodat ik wat creatiever kan fotograferen.

Canon 5D Mark III – Deze camera is bijna altijd gekoppeld aan mijn Tamron 70-200mm f/2.8 VC lens. Het is mijn go-to voor portretten, of foto’s die ik een mooie wazige, gecomprimeerde achtergrond wil.

De twee camera’s en lenzen blijven vrijwel de hele dag aan me bevestigd via mijn RL Handcrafts Dual Camera Strap. De band is super comfortabel en ziet er ook best goed uit.

Tijdens de receptie terwijl de koppels genieten van het diner, leen ik hun ringen meestal ongeveer 10-15 minuten voor enkele close-up detailfoto’s, waarvoor ik een Tamron 90mm Macro gebruik.

Ik dook onlangs in de Sony-markt en pakte een Sony A7III, en een Sigma 35mm f/1.4 e-mount lens ervoor. Het is een geweldige camera en de autofocus is als niets dat ik eerder heb gebruikt. Ik ben momenteel bezig met het beslissen of ik doorga met Canon, of de reis helemaal naar Sony zal maken.

Sommige mensen zijn verrast als ze al mijn 3rd party lenzen zien, maar ze doen de truc, en voor mij hebben ze de truc vanaf dag één heel goed gedaan.

Flash is een van mijn favoriete tools. Ik draag meestal 4 flitsen bij me op een trouwdag. Ik gebruik de Strobepro (Canadese versie van Godox) flitsers, voornamelijk vanwege het feit dat ze de lithiumbatterijen beschikbaar hebben. Ze stellen me in staat om een hele bruiloft te fotograferen zonder me ooit zorgen te hoeven maken over recycletijd of het vervangen van de batterijen.

Strobepro Xt1 Zenders (x2) (Niet afgebeeld)
Strobepro X60M Lithium (x4)
Stroboscoop AD200 (niet afgebeeld)
Een overvloed aan Magmod goodies (Ga nooit van huis zonder hen)

Ook draag ik een paar items in mijn ’trick bag’, waaronder dingen als prisma’s, feeënlichtjes, sfeeraerosol en andere shoot-through accessoires.

www.markwillisphotography.ca | @markwillisphotography

trouwen
11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer