Richard Gasman

FacebookPinterestDelen

Mijn naam is Richard Gaston. Ik ben een fotograaf uit Schotland.

Gespecialiseerd in landschapsfotografie, begon ik mijn autodidactische opleiding in de Hooglanden van Schotland en fotografeerde in de wilde gebieden van het land. Een hobby werd al snel een beroep door jarenlange ervaring met het inzetten van persoonlijke projecten en het werken aan opdrachten.

Met een passie voor bergcultuur, maakt mijn persoonlijke werk gebruik van natuurlijk licht en kleur met als doel ervaringen letterlijk te illustreren zoals ik ze zie, en documenteert de overweldigende pastorale vrede die de natuurlijke wereld te bieden heeft.

Verder heb ik een reisgids voor Schotland geschreven die in mei 2017 is verschenen. ‘Wild Guide Scotland’ is een Amazon, nummer 1 bestseller in het Verenigd Koninkrijk Reisgidsen &Adventure Travel Guides &Waterstones en Schots boek van de maand (juni 2017).

Uitrusting:

Fototoestel
Canon 5D Mark IV

Canon 5D Mark II

Lenzen
Canon 24-70mm f/2.8

Canon 70-200mm f/2.8

Canon 85mm f/1.2

Canon 100mm f/2.8

Technologie
MacBook Pro 13-

Statieven
Manfrotto 055 Koolstofvezel Statief (review hier)

Manfrotto XPRO 3-weg statiefkop

Gevallen
Peli 1535 Koffer (voor camera-uitrusting)
iWorkCase (voor laptop)

Ik fotografeer uitsluitend met Canon producten. Persoonlijk denk ik dat ze lenzen van betere kwaliteit en een gebruiksvriendelijke interface bieden.

Voor persoonlijke projecten (landschappen) gebruik ik telelenzen. Ik ga vaak wandelen in wilde gebieden waardoor ik geen zware apparatuur kan dragen, vandaar de reden om flexibele lenzen te hebben die alle gronden kunnen bestrijken – ik draag een Canon 24-70mm f / 2.8 en Canon 70-200mm f/2.8 voor een breed scala aan brandpuntsafstanden zonder dat u meerdere lenzen hoeft te dragen.

Regelmatig fotografeer ik met een lage ISO (rond de 100-400), f/8 en de hoogst mogelijke sluitertijd.

Een handige tip: het verhogen van de lichtsterkte in post heeft dezelfde gevolgen als het verhogen van de ISO in de camera, dus het is beter om de ISO voor de sluitertijd te verlagen om een scherper beeld te hebben.

Professioneel gebruik ik vaste lenzen voor de hogere kwaliteit uitgangen. Meer specifiek gebruik ik de Canon 85mm f/1.2 voor portretten en de Canon 100mm f/2.8 voor gedetailleerde foto’s.

Ik streef ernaar om een zacht en dromerig effect vast te leggen in mijn professionele werk (portretten, details of interieurs). Om dit te bereiken fotografeer ik op f/1.2 – f/2.8.

Ik gebruik camerastatieven uiteindelijk in situaties met minder licht; interieurs of bij zonsondergang/zonsopgang.

De iWorkCase is mijn professionele station waarmee ik mijn laptop op een comfortabele hoogte kan hebben. Ideaal voor tethering. Ik gebruik dit echter zelden voor persoonlijk (landschaps)werk.

www.richardgaston.com | @richardgaston

FacebookPinterestDelen
trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer