Rodrigo Ramo

Hallo vrienden! Ik ben Rodrigo Ramo, ik ben 39 jaar oud en kom uit Santa Fe, Argentinië. Negentig procent van mijn werk gaat over huwelijksfotografie, maar ik ben gepassioneerd door alle soorten fotografie, van de dynamiek van sociale of straatfotografie tot landschapsfotografie.

Ik was architect tot 2014. De studies van dit beroep vormden de basis voor wat ik vandaag ben als fotograaf. Ik voelde me altijd aangetrokken tot het ontwerp en de beeldcompositie.

Mijn passie voor groothoek is ontstaan uit de uitvoering van 3D renders model voor mijn projecten, waarbij wide shots onmisbaar waren om de architectonische ruimte te laten zien.

In 2013, na enkele jaren amateurfotografie, accepteerde ik mijn eerste aanzoek om een bruiloft te dekken. Enkele jaren geleden begon ik mijn foto’s op Facebook te publiceren, wat me de mogelijkheid gaf om verschillende werkvoorstellen te ontvangen.

Mijn werk op bruiloften is verdeeld in twee delen. Documentaire trouwfotografie en snelle trouwsessies. In de eerste probeer ik de essentie van de protagonisten door hun gebaren of acties belangrijker te maken dan de esthetiek (het werkt niet als een mooie foto die geen gevoel overbrengt).

In de sessies is alles anders. Ik gebruik creatieve technieken om visuele foto’s met een hoge impact te maken.

Nikon D800
Het was mijn eerste full frame camera. Het grote beeldformaat maakt het perfect voor gebruik met groothoeklenzen (geeft de mogelijkheid om te knippen) of voor afdruktaken in grote formaten. Meestal heb ik het als derde camera met 14-24mm.

Nikon DF
Zeer licht, ideaal voor rustige momenten zoals voorbereidingen of kerken. De beelden hebben prachtige kleuren, maar de langzame focus en het ontbreken van een tweede geheugenslot doen me denken aan het vervangen ervan. Ik gebruik het in combinatie met de 35mm.

Nikon D4
Ik kocht het voor het hebben van dezelfde sensor als de Nikon DF. Snelle en nauwkeurige scherpstelling voor de actie. Ik gebruik het met 58mm of 85mm vanwege de geringe scherptediepte die deze lenzen hebben, met behulp van grote openingen.

Nikon 14-24mm F2.8 G
Het stelt me in staat om de ruimte en de context te laten zien waarin de gebeurtenissen zich ontvouwen. Uitstekend om met veel mensen op dansvloeren te werken.

Sigma ART 24mm F1.4
Ik gebruik het in combinatie met de 58mm in de tweede body. Het is mijn alternatief voor 35mm. Geweldige optie voor de dansvloer.

Sigma ART 35mm F1.4
Als ik een complete klus zou moeten klaren met een enkele lens zou dit degene zijn die ik heb gekozen, je kunt er alles mee doen. Naast de 14-24mm wordt hij het meest gebruikt in sessies. Ik combineer het met de 85mm in de tweede body.

Nikon 58mm F1.4 G
Het was mijn laatste aankoop. Het is een zeer veelzijdige lens met een geweldige bokeh. Speciaal voor groepsportretten.

Nikon 85mm F1.4 G
Het heeft een ongelooflijke bokeh. Ik gebruik het bijna altijd op volle opening.

Nikon 105mm macro F2.8 G
Ik gebruik het meestal niet te veel. Soms om foto’s te maken van ringen of babysessies.

Flitser Nikon SB-700(x3)
Lichtgewicht, onbreekbaar en met de nodige kracht voor nachtwerk.

Godox Flash AD200
De kracht helpt in situaties met veel omgevingslicht.

Radios

Godox Pro x2 | Godox x1t x2 | Godox X1 x3 voor Nikon (Soms schakelen de zenders het hulplicht niet op tijd uit en verschijnt het rode lampje op de foto).

Flash-modifiers

Magmod (bol, raster en gel) Octabox 80cm.

Dubbele leren band
Zonder dat zou het onmogelijk zijn om te werken.

Accessoires
Plastic buizen, stukjes glas, Fractals, prisma, stukjes stof en natuurlijk mijn iPhone.

Met al deze apparatuur werk ik op bruiloften, maar in mijn dagelijks leven en reizen gebruik ik Fuji XT2 + Fujinon 23mm f1.4. Ik moet bekennen dat ik meerdere sessies met de Nikon Z6 heb gedaan en ik denk er serieus over na om er een te kopen.

www.rodrigoramofotografia.com | @rodrigoramo.fotografia

trouwen
11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer