Hoe zich voor te bereiden op buitenfotografie

Na jaren buiten fotograferen, heb ik geleerd dat landschapsfotografie een combinatie inhoudt van georganiseerd zijn, voorbereid zijn en respect hebben voor de natuur en collega-fotografen.

Hier is een afgeslankte lijst van mijn spullen en tips om je te helpen naar buiten te komen en te klikken.

Deze tips en uitrustingskeuzes zijn aanbevelingen, laat nooit iets je weerhouden van fotograferen!

1. Houd het simpel

Langzaam en gestaag

Langzame en gestage | Fujifilm X100F + Fujinon XF 23mm f/2 | 1/200 f/2.8 ISO400

“Nog één ding, dat is alles wat ik nodig heb…”

Er is een grappige scène in de film “The Jerk” waarin het personage denkt dat hij slechts één item nodig heeft om verder te komen in zijn leven, maar hij eindigt met een sneeuwbal in het hamsteren van een opeenstapeling van nutteloze rommel.

Je denkt misschien dat je niet succesvol kunt schieten zonder al je uitrusting, maar de realiteit is dat je dat wel kunt. Het enige wat je echt nodig hebt is je camera en jezelf, of je nu bliksem, watervallen, bossen of insecten fotografeert!

2. Houd het comfortabel

matte_hanna_shotkit_blog_1

Van linksonder: Forsake Range High Boots, Smartwool Heren Echo Lake Full Zip Fleece, Derde Oog Koplamp, Prana Stretch Zion Broek, Gutsey Maine Snackbar, Smartwool sokken en muts.

Kleed je verstandig. Ik kan dit niet overdrijven. Je draagt je spullen al, dus als het gaat om aankleden voor buiten, hoe minder je meeneemt, hoe lichter de lading.

Pak kledingbenodigdheden in die meerdere toepassingen hebben gedurende een dag (of twee). Ik ben een grote fan van lagen.

  • Wat te dragen en waarom

Boven: Smartwool Heren Echo Lake Full Zip Fleece. Een van mijn favoriete tops. Kleding gemaakt van wol is vochtafvoerend, kan snel drogen, houdt je warm als het koud is en houdt je koel als het warm is.

Ze houden je zelfs warm als ze nat zijn en kunnen de daaropvolgende geuren neutraliseren. Meerdere toepassingen winnen de dag.

Bodem: Prana Stretch Zion Broek. Niets gaat boven het comfort en de duurzaamheid van de Stretch Zion. Sneldrogend en waterafstotendheid laten je door de elementen wandelen terwijl je comfortabel blijft.

De zonwerende stof rolt ook op en klikt op zijn plaats, waardoor je koel blijft. Ik draag een broek om te voorkomen dat ongewenste insecten en krassende takken onder mijn huid terechtkomen. Letterlijk.

Hoofd: Muts, nek gaiter of bandana. Houdt je warm en doet ook dienst als zweetband, dunk het water om je koel te houden.

Schoeisel: Forsake Range Hoog. Voor trailwandelen raad ik aan om je tenen en enkels beschermd te houden. Licht, waterdicht en stevig, deze laarzen waren comfortabel direct uit de doos.

Neem echter altijd de tijd om in te breken in je schoenen voordat je lange afstanden aflegt.

3. Ken je uitrusting

matte_hanna_shotkit_blog4

Afbeelding in een | Nikon D850

Als ik naar een locatie wandel, reis ik graag zo licht mogelijk. Ik houd mijn uitrusting beperkt tot één camera, twee lenzen en filters. Probeer niet elke lens mee te nemen die je bezit.

Het weglaten van onnodige lenzen verlicht uw last en helpt u creatief en comfortabel te worden met uw keuzes. Maak een lijst met items die je in je tas moet stoppen en houd je eraan.

Het is altijd een goed idee om vriendelijk te worden met nieuwe uitrusting voordat je een grote reis plant. Het eerste gebruik van nieuwe uitrusting in het veld kan tot frustraties leiden.

Neem de tijd om in te breken in nieuwe uitrusting en comfortabel te worden, net als een nieuw paar laarzen.

4. Plan vooruit

matte_hanna_shotkit_blog_6

Sunbeam Pad | Apple iPhone XS Max | 1/67 f/2.4 ISO16

Van het kiezen van uw locaties tot het controleren van het weer, uw reis zal een stuk soepeler verlopen als u de tijd neemt om wat basisplanning te maken.

Apps zoals PhotoPills en The Photographer’s Ephemeris kunnen nuttig zijn voor het timen van de plaatsing van de maan, zon en sterren op toekomstige locaties.

Weer-apps zoals Weather Underground kunnen u een idee geven van de weersomstandigheden.

5. Houd het veilig

matte_hanna_shotkit_blog3

Kijk uit bij zonsopgang | Nikon D850 + Sigma 14-24mm f/2.8 DG HSM | 2.5sec f/16 ISO64

Zorg ervoor dat je anderen je plannen voor het fotograferen vertelt en stel een tijd in om weer van het pad af te zijn. Kleine noodartikelen zoals water, pleisters en tape moeten always zit in je roedel.

Energierepen zoals Gutsey bars neem weinig ruimte in beslag en zorg voor een snelle power-up op het pad. Laad uw telefoon volledig op voor uw reis en schakel deze uit om de batterij te sparen voor noodgevallen.

6. Houd het laag

matte_hanna_shotkit_blog5

Licht | snijden Nikon D850 + Sigma 24mm f/1.4 DG HSM | Open Lamp 0.4 sec f/16 ISO64

Respecteer het milieu en anderen onderweg. Low impact wandelen en kamperen helpen moeder natuur bloeiend te houden en klaar om te delen met andere wandelaars en landschapsfotografen.

Een eenvoudige manier om de impact op het milieu te beteugelen, is door niet te geotagging op Instagram.

Delicate landschappen worden hard getroffen door te veel fotografen die massaal naar gebieden komen om foto’s te repliceren die ze op sociale media zien. Doe de natuur een plezier: wees origineel, kies je eigen avontuur en houd het laag.

Ik plan wel zoveel mogelijk, maar ik vind het ook leuk om naar buiten te gaan en te fotograferen of de omstandigheden ideaal zijn of niet.

Vaak kan een onvolmaakte sfeer de beste landschapsfoto’s maken. Ga naar buiten en heb plezier.

Veel plezier met snappen!

Disclaimer: Alle aanbevelingen zijn onpartijdig en gebaseerd op gebruikerservaring, zonder vooringenomenheid voor de producten of het merk. De producten in dit bericht kunnen affiliate links bevatten.

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer