Caitlin Fullam

FacebookPinterestDelen

Hey daar, mijn naam is Caitlin Fullam en ik ben een freelance fotograaf gevestigd in de uitlopers van de Rocky Mountains, VS.

Mijn persoonlijke werk dat je op Instagram kunt vinden is een wereld van droomlandschappen en grillige zelfportretten. Ik maak ook creatieve portretten, engagementen, elopements, lifestyle en redactioneel werk dat je op mijn website kunt vinden.

Ik begon voor het eerst te spelen met disposables-camera’s en verlopen film op de universiteit, aangetrokken tot de dromerige, korrelige en onvoorspelbare esthetiek van film. Sindsdien heb ik mezelf de kneepjes van het vak geleerd op een dslr voor beginners, hoe ik handmatig kan fotograferen en bewerken in Lightroom, en onderweg heb ik een aantal dingen geleerd over welke uitrusting voor mij werkt.

Ik koop het grootste deel van mijn camera-uitrusting tweedehands en geloof in wachten met upgraden totdat je de beperkingen van je huidige apparatuur echt begrijpt. In feite heb ik mijn camerabody gekocht met een ontbrekende knop, omdat dit geen invloed heeft op de functionaliteit.

Dit is mijn huidige set-up:

CAMERA
Canon 6D: Dit is mijn enige echte digitale camera body en ik ben er dol op! Geen klachten, doet het werk.

Canon Rebel 2000 film SLR: Nieuw in de familie, ik ben benieuwd hoe mijn huidige rol uitpakt! Ik ben blij dat ik er mijn moderne Canon-glas mee kan gebruiken. Mijn andere filmcamera die ik eerder heb gebruikt, is een Canon A-1. Portra 400 en Portra 160 film zijn mijn go-to.

LENZEN
Sigma 35mm f/1.4: Holy moly dit ding is als goud voor mij. Ik hou er zo van en het was de eerste echte lens die ik ooit kocht. Op dit moment heb ik het gemonteerd op mijn Canon Rebel 2000 filmcamera, maar ik gebruik deze het meest met mijn 6D voor portretten.

Canon 24-70mm f/2.8: Mijn go-to lens voor zijn veelzijdigheid. Ik vind het heerlijk om breed te kunnen fotograferen of in te zoomen, terwijl ik toch naar een diafragma van 2,8 kan gaan. Ik geef nog steeds de voorkeur aan de knapperigheid van de Sigma 35, maar als ik maar één lens mee zou kunnen nemen op een avontuurlijke of internationale reis, zou ik waarschijnlijk kiezen voor de Canon 24-70mm.

Canon 70-200mm f/2.8: Ik gebruik deze lens veel meer dan ik dacht dat ik zou doen. Ik neem het graag mee op roadtrips wanneer ruimte en gewicht geen probleem zijn. Het is geweldig om detailfoto’s van bergtoppen te maken en om mijn hond van veraf schattig te vinden. Ik hou van hoe stabiel het is en heb geen problemen gehad met het focussen. Ik vind het ook geweldig dat ik hiermee scherpe handheld foto’s van de maan kan maken!

ACCESSOIRES
Zomei aluminium draagbaar statief met balhoofd: Niet bijzonder fancy, maar ik heb onlangs een soortgelijk ‘reis’-statief vervangen door dit iets forsere statief en ik ben tot nu toe ERG tevreden. De schakelaars en wendingen doen allemaal hun werk goed en deze voelt beter ontworpen en minder goedkoop dan vergelijkbare die ik heb geprobeerd. Ik reis ermee en bewaar het te allen tijde in mijn camerarugzak.

Pixel Intervalometer Draadloze Ontspanknop: Dit is mijn geheime saus voor mijn zelfportretten. Het is een radiografisch op afstand bestuurbaar apparaat om de sluiter van veraf te activeren. Als iemand een van deze vindt die echt goed werkt, laat het me dan weten. Ik heb er een paar geprobeerd en vind ze altijd kieskeurig. Deze doet het werk goed genoeg voor nu, maar ik zou het niet aanraden.

OCOOPA oplaadbare handwarmers: Deze dingen zijn absolute redders in nood en ik vertel iedereen erover. Ze zijn zelfs handig in de zomer voor die 14.000 voet zonsopgang zelfportretsessies wanneer het plotseling 30 graden en winderig is.

Jurk: Ah ja, ik neem altijd een kleurrijke jurk of een vintage wit chiffon nachthemd mee voor mijn zelfportretten. Het is mijn ding!

Niet afgebeeld:
Lensdoek – zo belangrijk
MacBook Air 13-
iPhone 7+
Moleskin notitieboekje + pen voor ideeën en checklists

www.caitlinfullam.com | @barefootatlas

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer